Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 377
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Жени   golden ти е казала основното само ще допълня че имаш ако не се лъжа 5 маневри които трябва да заучиш защото поне две се падат на изпит.Аз моя го карах преди 6-7год. със BSM и тогава настояваха да се кормува  по 2 часа. Теорията можеш да я подготвиш със ДВД-та предполагам знаеш това.Тук можеш да намериш и цените за двата теста
https://www.gov.uk/driving-theory-practical-test-fees
Не знам дали е още така, но по мое време не можеш да изкараш единия и да се проваляш на втория. Ако те скъсат се явяваш пак и на двата. Успех  Peace

# 316
  Няколко познати караха тук и им излезна над 1000 паунда. Имат доста изисквания. Ако можеш да караш добре ще ти е по-лесно и евтино предполагам. Трябва да се кара малко с инструктор, дори и да можеш да караш, защото има специфични неща, който трябва да се знаят. Например преди да потеглиш да се огледаш навсякъде с въртене на главата, освен с огледалата. И късат доста, поне където аз живея, за елементарни неща. Иначе час с инструктор започва от около 19 паунда, нямаш задължителна бройка. 
  Шу намери ли тел  newsm78 Доколкото знам този тел за бг и румънци вече не съществува, само с имейл може да се свържеш с тях.
   Как е гоблен на англ  Rolling Eyes

# 317
Здравейте момичета,
Влизам с един бърз въпрос, ако някой има актуална информация. Какъв е реда за изкарване на шофьорска книжка във Великобритания? Има ли задължителни брой часове, които трябва да се минат или в зависимост от темпа със справяне с кормуването се определя и боят им. Каква е таксата за всичко?
Предварително ви благодаря за отговорите!

Първо трябва да вземеш временната книжка, която ти позволява да бъдеш добавен към застраховката на колата. Формата се взема от пощата, валидността на временната книжка е 10 години.
С временната книжка можеш да караш придружена от водач с опит. Не е задължително да се увеличи застраховката на колата - на нас ни я намалиха.

# 318
Благодаря ви, момичета за информацията!
Лека и спокойна нощ!

# 319
  • Лондон
...друг възможен вариант е да се изкара бг книжка и тук да се вземат само часове кормуване за запознаване със спецификата... Ако шофьорът е добър, може и без тях, просто в началото трябва да се внимава Laughing

Анджи, не знам какво решение взе, но аз си мечтая за голям аквариум за мен, покрай мен и детето ще се радва, наистина голям с много екзотика, но ще трябва да почака... За хамстери и гвинейски свинчета знам, че са си само достатъчни и детето след първоначалната радост не комуникира с тях въобще... това съм го чувала от по-наясно от мен хора...

# 320
...друг възможен вариант е да се изкара бг книжка и тук да се вземат само часове кормуване за запознаване със спецификата... Ако шофьорът е добър, може и без тях, просто в началото трябва да се внимава Laughing

И аз имам една позната която така направи. На друга и излезе около 1000 паунда, но тя започна от нулата. На мен изпита по кормуване ми е на 12-ти декември и леко съм се спекла. Уж си шофирам, ама все си мисля че ще направя някоя малка грешка и ще ме скъсат. И под малка имам предвид, да опра бордюра при маневра, но това е инстант фейл на изпит, значи не е толкова малка все пак.  Confused

# 321
Момичета как е тенджера под налягане на английски? Много ме е страх да я ползвам, ама вече съм се навила да си купя. Дайте съвет каква-имам в предвид големина, има ли хубави и лоши марки, трябва ли нещо по специфично да гледам.Трябва ли да е лека или всички са еднакво тежки?
Ако имате и ползвате-дайте ми идеи какво може да се готви освен зрял боб Laughing.
Последно се навих, защото бях на гости при едни наши приятели и ни сложиха за обяд агнешки крачета със ориз на фурна. Много беше вкусно. И на въпроса ми как толкова бързо стана агнешкото, ме "светнаха", че първо е било в тенджера под налягане месото с кокала и после естествено с ориз във фурната.

# 322
tzvetak рибки ще е май  Grinning за сега така наклоняват везните.Аз преди години когато бяхме в старата къща много исках аквариум ъгъл и бях намерила такъв какъвто искам но цвета не беше съвместим с мебелите и затова идеята евентуално отпадна.Бях си харесала един който беше огромен и струваше около 500 паунда. За сега ще се задоволя с един малък който е към 50 паунда и ще вземем 7-8 рибки и 1-2 охлюва  Peace

# 323
Момичета как е тенджера под налягане на английски? Много ме е страх да я ползвам, ама вече съм се навила да си купя. Дайте съвет каква-имам в предвид големина, има ли хубави и лоши марки, трябва ли нещо по специфично да гледам.Трябва ли да е лека или всички са еднакво тежки?
Ако имате и ползвате-дайте ми идеи какво може да се готви освен зрял боб Laughing.
Последно се навих, защото бях на гости при едни наши приятели и ни сложиха за обяд агнешки крачета със ориз на фурна. Много беше вкусно. И на въпроса ми как толкова бързо стана агнешкото, ме "светнаха", че първо е било в тенджера под налягане месото с кокала и после естествено с ориз във фурната.

Kaзва се pressure cooker Wink ако можеш да си позволиш купи си това :

http://www.electricshopping.com/tefal-nutricook-6-l-pressur-cook … 9098#.UKVkhuOTty8

# 324
Момичета, искам да пратя таблет на племенника за Коледа. Чудя се роял мейл обаче, дали е удачен избор за изпращане на техника.  Thinking

# 325
Момичета, искам да пратя таблет на племенника за Коледа. Чудя се роял мейл обаче, дали е удачен избор за изпращане на техника.  Thinking

Не, по добре използвай някой от превозвачите които превозват разни стоки от УК за БГ и обратно. Аз съм пращала много неща и никога не съм имала проблеми.

Тук можеш да прочетеш на кого можеш да разчиташ Simple Smile

http://www.bghelp.co.uk/forums/%C0%E2%F2%EE-%EC%EE%F2%EE-%F2%F0% … %E0%F2%ED%EE.html

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 00:29 от Troy

# 326
Troy, мерси за инфото.

# 327
Future, какво стана с работата? Отговориха ли ти на емейла?

# 328
Забравих да питам , колко литра да е? В смисъл струва ми се малко 4 литра, а 10 не е ли много. За 3ма възрастни и 1 дете.

# 329
Моята е 6, но сме 2 човека Simple Smile малко ми е голяма но като дойдат гости е перфектна;)

Общи условия

Активация на акаунт