Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 061
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Google  Wink  Напиши си Tiger Balm.
Дори и в Теско го има -  http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=260827223
Не виждам, обаче да е по-евтино. Тук 3 паунда, в БГ-6 лева.
Изобщо не бих се занимавала...

С риск пак някой да се обиди-
Момичета, без документи за работа, идването тук няма да ви осигури по-спокоен и осигурен живот.
Трудно се издават НИН и дълго се чака за документи.
Дори и съпругът да работи нелегално, това не е достатъчно, за да покрие нуждите ви.
Не виждам каква ще е разликата с живота ви в България.
Лично мнение, на вас може и да ви харесва  Peace

Merry,

Честита годишнина. Звучи да сте празнували чудесно-все така да ви е и в рутинните дни!

# 631
Здравейте момичета. Мои близки ми поръчаха да им купя тигрова мас. Но честно казано, аз нямам никаква идея как изглежда, нито за какво се използва, нито къде да я търся. Според тях в България била много по- скъпа от колкото тук. Ще съм изключително благодарна на всеки, който може да ми даде някакво инфо за това нещо.  bouquet Hug

Като не знаеш за какво се ползва за какво ще я купуваш ?

# 632
И ние украсихме елхата миналата седмица Simple Smile

Our Christmas Tree by Чебypaшка, on Flickr
В петък ни беше коледното парти на работа и все още се възстановявам.. междувременно получихме коледния си подарък предварително (тв) та се чудех, някой тук има ли булсатком..? мислим да си сложим. Не заради друго, ами защото ще е по-евтино от sky sports, а пък ние нали сме големи футболни и тенис фенове  Grinning аланглето* знае всички футболни изрази на български, така че няма да му е проблем.. мерси предварително.  Peace

# 633
Аз имам. И ние вече си подарихме Коледния подарък един голям телевизор Crazy и най-хубавото е, че има вграден интернет.

# 634
Нямам намерение да слагам елха, тъй като тази година ще си ходим в Бг за Коледа Simple Smile
Подаръка все още си го чакам и се чудя какъв ще е, а моя само ме подпитва дали скоро съм си харесала нещо по магазините, но не смятам да го улеснявам Simple Smile

# 635
Нашата елха се получи много добре - вчера хлапетата ме изнанадаха много приятно. Сутринта успяхме да купим дръвче от близкия градински център и докато бях в болницата моите я украсили.
Вечерта когато се прибрах добавихме гирляндите които висят от тавана и някои други "по-сложни" украси които изискват катерене на високо.
Тази година няма да има голям семеен подарък а ще наблегнем на индивидуалните такива. Хлапетата ще получат по един айпад мини, а за мен ще има екипировка за дайвинг.
Момичета да ви помоля за съвет относно джинджърбред коледни сладки. Досега никога не съм правила. Няма съмнение, че с хлапетата ще се забавляваме много с украсата на сладките, въпросът е че искам да са вкусни (освен красиви). Не ми се иска да жертвам вкуса за сметка на външния вид.
Намерих в нета тази рецепта:
Ingredients
3/4 cup butter, softened
1 cup packed brown sugar
1 egg
3/4 cup molasses
4 cups all-purpose flour
2 teaspoons ground ginger
1-1/2 teaspoons baking soda
1-1/2 teaspoons ground cinnamon
3/4 teaspoon ground cloves
1/4 teaspoon salt
Vanilla frosting of your choice
Red and green paste food coloring
Directions
In a large bowl, cream butter and brown sugar until light and fluffy. Add egg and molasses. Combine the flour, ginger, baking soda, cinnamon, cloves and salt; gradually add to creamed mixture and mix well. Cover and refrigerate for 4 hours or overnight or until easy to handle.
 On a lightly floured surface, roll dough to 1/8-in. thickness. Cut with floured 2-1/2-in. cookie cutters. Place 1 in. apart on ungreased baking sheets.
 Bake at 350° for 8-10 minutes or until edges are firm. Remove to wire racks to cool. Tint some of the frosting red and some green. Decorate cookies. Yield: 5 dozen.

Но виждам че има много вариации по тази рецепта.
Някой може ли да даде съвет/ препоръча изпитана рецепта?

# 636
  • Варна
 golden , в готварския форум има тема за коледни сладки и опита им в направата. Peace
Аз тази година няма да правя никакви сладки, защото съм в чужда къща, пък и да направя няма кой да го оцени. Tired
Тук все още не са купували елха, нито се украсява в къщата, абе с една дума никакво коледно настроение. Shocked
Добре че днес ходих до съседен град и си купих някой неща, картички (тук има голям избор на картички и аз така харесвам, искаше ми се от всички да си взема), та почуствах предколедната треска. Laughing
Абе кавото и да пишете, тук живота е доста по уреден, ноооо само трябва да имаш пари.  bouquet
А в България е голяма мизерия, мъжът ми пише, че във Варна ,знаете че е голям град по централната улица са затворени много магазини и изобщо като цяло няма работа.
Може би единствено в София е по добре.
Та мисля, че ако няма каво да губи човек и е по млад е добре да опита и в друга държава.
Аз съм от поколението, което е работило и по соц, времената и 20 години сме се мъчили да работим и развиваме бизнес в България, но проста за съжаление там става все по зле. Sick
Та на дърти години се наложи да идвам тук, наистина никъде няма лесно. Peace
Абе тази тема е много спорна и мислех изобщо да не навлизам в нея.
Все пак благодаря на всички, които отговарят на моите питания .
А между другото, чакам кулет от БГ през Спиди, ще ми го донесат на място и цената се оказала доста приемлива. Това за информация, ако някой иска да изпраща или получава кулет и е като мен отдалечен от по големите градове. Wink
Всъшност доста се отплеснах, golden ти нещо като меденки ли искаш да правиш, аз съм изполвала тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795 меденки на Джули.  bouquet

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 19:11 от ивка27

# 637
  • UK
ние днес правихме линцерови сладки,добре станаха
Голдън, аз ползвам рецептата на Танита за меденки от коледната тема в готварския,слагам повече канела отколкото в рецептата и добавям джинджър, стават екстра.

# 638
Здравейте момичета. Мои близки ми поръчаха да им купя тигрова мас. Но честно казано, аз нямам никаква идея как изглежда, нито за какво се използва, нито къде да я търся. Според тях в България била много по- скъпа от колкото тук. Ще съм изключително благодарна на всеки, който може да ми даде някакво инфо за това нещо.  bouquet Hug

Като не знаеш за какво се ползва за какво ще я купуваш ?

Помолиха, ако имам възможност да взема. Но не съм разпитвала за какво ще я ползват. Лично на мен, до сега не ми се е налагало да ползвам тигрова мас. Но щом мога да направя услуга, защо не....

Златна Толумбе -  Много благодаря за инфото. Ще я потърся в Теско. newsm51

# 639
  • Русе
kokoni, тук много се практикува интергрираното обучение на деца. Стига училището да може да подпомага и да осигурява адекватно обучение и грижи за детето, то те ще са заедно. Нямам личен опит с дете с по-специални обучителни нужди, но две от децата ми са ученици и в класовете им има деца с аутизъм, дислексия и др. Ако искаш пиши по-специфично и ако все ще има някоя мама  и учителки си имаме тук   bouquet да посъветват...
GI, надявам се наистина да получим нужните грижи, и дано докато се подредят нещата не мине много време. Тук съм доволна от това, което ни се предлага за момента, но тъпче някак си на едно място, а в БГ сме ходили на доста места и знам какво могат да предложат, което не е никак задоволително:( Тя има нужда от рехабилитация, още не може да ходи самостоятелно, макар че прави опити за няколко крачки. Умствено няма изоставане. Обаче рехабилитацията трябва да е ежедневна, това и ме притеснява, един ден като сме вече там, да не лутаме дълго по лекари. А и се надявам да са и поне една идея по-напред и докторите, и рехабилитаторите и самата база.

А колкото до животът зад граница, напълно наясно съм  какво ме очаква. Живяла съм 6 години в Германия. Никое начало не е  лесно, трябват много сили....и поне малко късмет.
Хубава вечер на всички! И в Русе заваля първият сняг  Nature Snowman

# 640
Не знам как стои въпроса с рехабилитация за деца, тъй като нямам наблюдения, но имам набюдения над рехабилитацията при пациенти с инсулт и смея да твърдя, че е много добра. Дано изкарате късмет и не се лутате много по лекари, тъй като ако не си знаете правата е направо лудница. Успех.

# 641
  • Bristol
ивка27, а те да не би да не са християни?! Само това може да е обяснението за липсата на украса  Thinking Ти за себе си направи сладки и си украси твоята стая. Продават много хубави малки елхички.
Мъжът отива за последно тази година 2 седмици командировка и напълни куфара с mince pies и кракери, за колегите. Те там са мешани, има и християни и мюсюлмани, но предполагам ще им е интересно да видят и да се докоснат до част от английската коледна традиция. Искаше и mulled wine да носи, но аз го разубедих, че в офиса не е много редно  Laughing
golden, за съжаление в къщи тези сладки не се харесват и не мога да ти помогна, но от готварския тук имам две рецепти за сладки и тях си ги въртя за Коледа и Великден Simple Smile Май и двете са на Танита, линцеровите сладки, които се слепват със сладко и лимонените, украсявам с оцветена пудра захар, голямо забавление е за цялото семейство  Grinning На 25ти сутринта си правя хубаво кафе, вадя кутиите със сладки и гледам децата как разопаковат подаръците  Heart Eyes
tolumba, мерси, само ако може да е без непланирана подмяна на бялата техника  Laughing

# 642
Мери, това означава, че ще продължава да ви върви по вода! Да сте живи и здрави и да се слушате много!

Биляна, най-искрените ми адмирации! Такава работа означава 3 неща - търпение, търпение и пак търпение. Как ми се иска да мога и аз, но никога не бих се справила. Браво!

Аз четох малко по диагнонал и аха тигровата мас да я наместя в едно с рецептите за сладки!  Crazy

Соня, много красива елха и много топла коледна снимка!

Аз изкарах една много луда седмица, доста време ще си спомням с усмивка.

В сряда посрещнахме Дюка на Глостър. Изкараха децата в студа 15 минути по униформа да го чакат със знаменца в ръце. Две песни, откриване на плакета за новата сграда, торта като Английското знаме, предварително написана реч, малко английски хумор и пожелания училището да се сдобие и с басейн и хайде всеки по къщите си. Писаха ни във вестниците, разбира се.

В четвъртък си причиних нещо, от което смятам дълго време да се въздържам занапред - придружих двата първи класа на посещение в музея на науката в Лондон. Писах се доброволец защото исках да видя какво представлява скул трип в Англия, исках да гледам и взаимоотношения - деца с деца, деца с учители. Беше много трудно и броях минутите докато да ги доведем обратно и да ги дадем живи и здрави на майките. 60 малко маймунки, затворени в блокиран от трафика в Лондон автобус. Не ги интересуваха ни коледни светлинки, ни сгради. Първо се замерваха с раници. Прибрах им ги. После почнаха с якетата. Прибрах и тях. Започнаха да си свалят жилетките на униформите и се пробваха и така. Просто ми беше ужасно жал за шепата послушни и кротки деца. А в музея имаше още 12 други училища. Цялото ни време премина в ходене до тоалетната и гонене из залите, непрестанни забележки и опити да се въдвори ред. Залите за хранене бяха пълни. Нашите ги сложихме на земята (ей така, както си е мозайкиния под, подгъваш колене и почваш сандвича, бая работи преглъщам тука, но това ми е едно от най-смотаните им истотии). По инструкции децата си носеха храната в найлонови торбички, които по пътя се разпорваха и от тях изтичаха по шосето мандарини, вафли, сокове... Научих си и аз урока в този музей на науката.  ooooh!

В събота моя милост като опъна едни плакати със снимки на нашенски коледари и хлябове, като наизвади едни афиши с коледни поздрави на различни езици, като натъкми една елха с топки като знамена на държави и звезди с поздравления от различните народи. Като наизложих едни коледарски торбички с лакомства, пуканки, десерта от веганската ни вечеря на Бъдни вечер (разбирай прост тиквеник), бългериън салами с бейгъли (демек луканка с кравайчета), като замирисаха на плодове едни сладки със смокини и сини сливи и като занамигаха едни меденки, като се извиха едни гласове на българските мистерии и като заприпяваха "Тебе поем" (Стани нине)... Малииииии, утепахме ги просто!  Crazy

Шегата настрана, ама голям успех пожънахме с този щанд. Нова Зеландия не знаеха точно в какво са намесени, но компенсираха щедро с добро поведение. Германия ще я славят дълго за греяното вино и джинджеровите сладкиши, за сметка на което пък нашето вино поизостана, но както казва моето алангле- ще имаме достатъчно до догодина. На Русия аз лично изкупих всички бонбони "Птичие молоко", че са ми много любими. Южна Африка - скромно, но от сърце с едни сладкиши, важно беше участието. Оказахме се най-посещаваните. Че и ни повтаряха после. Дойдат, видят, обиколят останалото, че хайде пак при нас да доизкупят всичко. Накрая си получихме и заслужените похвали - кокошките от родителския комитет до една се изредиха и с подмятания за догодина пак същото, учителите и директора.

Аз специално си имах трима- четирима за таргет. Дядо поп беше един от тях. Значи, да ви кажа момичета, поповете и тука са като нашите. Хич не му се слушаше за коледните пости, искаше човека луканска с кравай и туй то. Баба попадия обаче от благоприличие ме изслуша жената, къде ще иде. На директора не успях да му взема пари, въртя се като котка, викам си, хайде, Коледа е за всички, да взима един пакет сладкиши и да ни остави на мира. Поизпъкнаха и свестните и отворени за света хора, което ми беше най-приятното нещо. Просто хора, които си знаят географията и историята, които са пътували и имат очи за нещата, си се държат като такива и няма как да ги сбъркаш. И за сорта "мавруд" ги научихме, и за наденица идваха втори път, пък тез коледарски торбички, ако само съм знаела, че така ще се харесат. Много готино си изкарахме и в пъти по-хубаво е да си зад щанда отколкото да обикаляш по хорските, дето са с изхвърлени играчки или на принципа "евтино и просто за по-бърза печалба". Струваше си всяка минута, която вложих вътре.

Утре ще изкарам и един мини базар на работа и после ще си доизпипам нашата си Коледа у дома. Тази година казах на Али, че е голяма и  разрешавам да сложим стъклените ни играчки от Русия. Няма такова великолепие друго - сега по клонките висят миниатюрни стъклени ръчно правени червени шапчици, карлсон, къщичката на баба яга, вълшебни гъби, гъсенички с ябълки, снежни къщички, камини, дядо Коледа, Снежанка, снежни човечета, катерички, орехи, таралежче и какво ли не. Това е нещо, което аз съм имала като дете преди 30 години (и част от моите са запазени) и сега тръпката моето детенце да ги има и цени е невероятна като чувство.

Много весела подготовка на всички и прекрасни и топли празници!  Close-mas:

# 643
Мари, радвам се че сте пожънали такъв голям (напълно заслужен) успех. Ти положи много усилия и цялото си сърце в това мероприятие и аз да си кажа честно, малко се притеснявах да не се разочароваш от реакцията , но явно всичко е минало супер.

С разказа за стъклените коледни играчки от Русия ме върна в детството ми. Имах десетина, подарък от  вуйчо ми, който беше следвал в бившата СССР. Те ми бяха любимите. Имах и едни невероятни, изработени от мъниста, останали от времето на майка ми. За жалост всичко се загуби при едно местене в нова жилище.

Момичета, мерси за съветите за сладките. Задължително ще погледна в кулинарния форум ( как не се сетих  Embarassed ).

# 644
  • London
Мари, много мило ми стана като прочетох. Повдигна ми се Коледния дух, че нещо липсва тази година.
Радвам се че си ги смаяла напук на всичкия скептицизъм и притеснения. Браво  Hug

Общи условия

Активация на акаунт