Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 094
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
 Здравейте!
 Аз пак имам въпрос към вас.
 Изпратих по Български пощи пратка с документи на съпругът ми. От пощата ми казаха че мога да проследя пратката и в чужбина, ако знам как. Търсих адрес за UK но не успях да намеря. Мога да я проследя само до момента в който са я качили на самолета от БГ до UK. Дали някой знае как?

# 616
Мамма на Ани, доколкото знам винаги дават тракинг номер, по който да си следиш пратката онлайн.

Освен това Бг пощите сигурно работят с някой друг , след като пратката излезе от БГ.

Така или иначе си погледни къде ти е тракинг номера. Той ти трябва.

# 617
И при нас вече се усеща предколедната лудница. Аз съм на разположение днес и другата събота и неделя, а после и на 26-27 декември. В резултат на това коледните приготовления са между другото. Днес успяхме с хлапетата да купим колденото дръвче +играчки+ гирлянди +лампички преди да ме извикат в болницата. Чакам с нетърпение уикенда преди коледа когато най-накрая ще можем да опечем джинджър сладки (купихме си готова джинджърбред къщичка,така че ще правим само следки).

да се похваля : минах си успешно грейдинга и вече съм с оранжев колан по карате, а хлапетата взеха табс на жълтия. Поканиха малкият ми син на проби за Chess North Wales and Cheshire County Team Simple Smile

# 618
Здравейте!
 Аз пак имам въпрос към вас.
 Изпратих по Български пощи пратка с документи на съпругът ми. От пощата ми казаха че мога да проследя пратката и в чужбина, ако знам как. Търсих адрес за UK но не успях да намеря. Мога да я проследя само до момента в който са я качили на самолета от БГ до UK. Дали някой знае как?
   Виж тук http://track2.royalmail.com/portal/rm/track;jsessionid=5O114FUGM … me&gear=track

# 619
  • Русе
Здравейте, момичета. Предполагам ви е писнало от нахлуващи с разни въпроси, но ще се радвам да ми дадете някакви насоки. Мъжът ми е от 6 месеца в Нотингам, работи като куриер. Веднъж се явява на интервю за НИН, не стана, сега януари отново. Но не това ми е проблемът, ще чакаме да се случат нещата. Имаме момичета на 3 години, едната е с ДЦП, като се нуждае от рехабилитация, няма изоставане в развитието. Имате ли познати с деца, които се нуждаят от специални грижи? Какви са условията там за такива деца? Предполагам има специализирани центрове(рових се из разни сайтове,но конкретна информация на Нотингам не намерих). Дали се чака дълго и се минава през много специалисти и институции, докато се уреди рехабилитацията? Ще съм много благодарна да ми дадете някаква информация.

# 620
kokoni,

Тези неща се координират между лекарят ви, общината и социалните.
Не мога да ти кажа дали ще одобрят точно същата рехабилитация,
но помощ има много и добра. Тукашната община полага доста грижи в това отношение.
Предоставят се рехабилитации, оборудване, ако ви е необходимо, автомобил или превоз..
За някои неща се чака малко, за други-повече.

Моят съвет е да се свържете с колкото се може местни организации на родители с деца
с подобен на вашия проблем или с такива, които ги подпомагат.
Там пиши и задай въпроси за всичко, което те вълнува.
Тук помагат:

http://www.scope.org.uk/
http://open.nottinghamcity.gov.uk/library/service.asp?s=632& … ;min=1&max=10

# 621
  • Русе
Много благодаря, zlatna tolumba   bouquet
Ще разгледам сайтовете и ще гледам да разпитам подробно всичко, защото се надявам един ден като се изместим, тя да има възможно най-малко пропуснато време без рехабилитация.

# 622
Хубаво е да изчакате мъжът ти да си уреди НИН-а и работния статут, в противен случай можете да се окажете в задънена улица без право на каквитито и да било помощи.

# 623
  • Русе
Да, това задължително, не бихме рискували. Аз и без друго съм в голяма дилема какво ще ни се предложи като вариант за нея. Сега ходят тук на градина за деца със специални нужди и са двете заедно. Не бих искала и впоследствие да ги разделям и едната да ходи на градина да речем,а другата не. Но както прочетох по-напред в темата, децата тръгват на 4 на училище, което ще е следващата година за тях.

# 624
Въпроса с градините като цяло е много труден, тъй като са доста скъпи и не знам дали изобщо има специализирани градини за деца с увреждания , но дори да има пак ще се платени. По добре е да се ходи по специалните центрове, където се събират майки с деца с подобни заболявания. Като цяло системата е различна и не очаквай това на което си свикнала в БГ. Ще има неща които ще се по зле от Бг, но ще има и други които ще бъдат 300 пъти по добре от тези в БГ Wink

# 625
  • Bristol
Още миналата седмица спретнахме елхата, а последните подаръци пристигнаха тази седмица Simple Smile
Вчера с мъжът имахме уникална годишнина! Сутринта по план с щерката обикаляхме с колелата. Върнах се в къщи да простра прането, което бях заредила преди да тръгнем и изненада, пералнята се счупила. Мъжът се мъчи да я подкара, но не стана и като се замислихме, това беше евтина пералня на 9 години, купена временно. Хайде в магазина, купихме и инсталирахме поредната "временна" пералня и си честитихме годишнината Simple Smile Спретнахме се и излязохме на ресторант и театър семейно с приятели. Аз по принцип мислех да пропусна коледните представления тази година, а и баш на годишнината ни не ми се ходеше да гледам Хензел и Гретел. Но наши приятели организираха всичко, резервации в ресторант, купиха билети и как да откаже човек! Е, пиесата беше невероятно добра, на камерна сцена и определено направена не само за деца! Щом мъжът се впечатли, а той не си пада по такива неща. И като се замисля за суперпродукции какви пари харча за билети! Наистина не е така пищна, но определено сякаш повече въздейства. Декорът беше основно сняг и дървета поръсени със сняг, които ни заобикаляха отвсякъде. По време на антракта малчуганите с интерес разглеждаха и докосваха декорите, дори се подгониха из "горичката", докато ние си приказвахме на бара, но им направили забележка, та с подвити опашки се присъединиха към нас Simple Smile Е, малката все пак се прибра в къщи поръсена със "сняг" Wink Издебнали момент да се замерват със "снежни топки", а този изкуствен сняг доста лепкав излезе Simple Smile

# 626
Zdraweite, parwo se izwinqwam za latinicata, laptopa mi nqma balgarski klawishi.Sled edno ogromno lutane iz kakwi li ne saitowe, obqwi i forumi reshih da pisha tuk.Znam che celta na foruma ne e da tarsi rabota a da pomaga spodelqneto i po-lesnoto otglejdane na decata, no moq problem e rawen na otglejdane na deca.imame tri prekrasni de4ica, no jiwota ni tuk ne se razwi kakto si mislihme i maja mi zamina za london da si tarsi kasmeta.Kwartira ima, dokumentite mu se oprawqt , no parite skoro shte swarshta-imaiki se w predwid razhodite koito trqbwa da pokriwa tam.Nqkoi moje li da pomogne, da ni swarje s hora, koito predlagat rabota na takiwa kato moq maj , koito wse o6te nqma dokumenti.Nameril si e rabota, no shte go wzemat kogato sa gotowi proslowutite dokumenti.Az rowq tuk iz neta i postoqnno mu prashtam nomera ot obqwi, koito namiram, no edinstwenoto na koeto popadam sa nqkakwi piramidi i izmamnici.Na 80% ot telefonite dori nikoi ne wdiga.I taka.Nadqwam se da se nameri nqkoi koito se e sblaskwal s problema i da pomogne.Blagodarq predwaritelno.

# 627
  • На село (близо до Лондон)
kokoni, тук много се практикува интергрираното обучение на деца. Стига училището да може да подпомага и да осигурява адекватно обучение и грижи за детето, то те ще са заедно. Нямам личен опит с дете с по-специални обучителни нужди, но две от децата ми са ученици и в класовете им има деца с аутизъм, дислексия и др. Ако искаш пиши по-специфично и ако все ще има някоя мама  и учителки си имаме тук   bouquet да посъветват...

ru-di сигурно е трудно с три деца в България...Но тук документите са много важни за да може да започне работа и много солени глоби за работодатели с нелегални работници. Да си изчака мъжа ти ще е най-добре.

# 628
Da taka e.po-dobre e da si izchaka no finansowo newazmojno.Towa e prichinata

# 629
Здравейте момичета. Мои близки ми поръчаха да им купя тигрова мас. Но честно казано, аз нямам никаква идея как изглежда, нито за какво се използва, нито къде да я търся. Според тях в България била много по- скъпа от колкото тук. Ще съм изключително благодарна на всеки, който може да ми даде някакво инфо за това нещо.  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт