Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 096
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  party023  party023чувствайте се почерпени днес имам рд.

# 601
  • London
Честит Рожден Ден. Весело изкарване от мен!  bouquet

# 602
Мерси кажете нещо за диария малкия нещо не е добре.
Наложи се чак памперс да слагаме.

# 603
  • London
Има едни прахчета за хидратиране Dioralyte. Почвай го моментално за да не изкарате Рожденния Ден в болницата. Диариите са много сериозно нещо. Имам горчив опит.

# 604
Имам бързо питане, извинявам се че нахълтвам в темата. Вярно ли е, че във Великобритания по принцип не се сключват договори или се сключват много рядко? Thinking

# 605
  • Лондон
какви договори имаш в предвид Thinking

# 606
Трудови.

# 607
  • Лондон
Все се каня да пише тези дни... но нещо са ме е затиснало ежедневието... Завиждам на всички, които имат време за хобита, почивка или просто неща за удоволствие Peace
Не съм вярвала, че на човек толкова може да не му стига времето... Това и ще си пожелая за новата година Confused

Иначе елхата я украсихме в неделя, подаръците сме ги нагласили, детските де, ние отдавна не си подаряваме специални неща, имаме си запазен коледен обяд, ваканция след това Simple Smile

Училището ни затрупва със задачи, но нещо започвам да ги разкарвам... Утре дори мисля да не ходим на коледния панаир в училището, а на този в Хайд парк... (maimunka, не съм гледала като хората, от ноември е започнал, не от декември Embarassed)

Студът е голям и смешният сняг в сряда причини спирането на всички влакове в нашия район... Едва сега осъзнах с какво сме се заели, тръгвайки на училище, отдалечено на 5 спирки с влак...само се моля зимата да е по-мека както миналата година, иначе не знам как ще се справяме

Хубав уикенд от мен Simple Smile

# 608
  • Лондон
... ами напротив, аз не съм чула място, където да не се сключват... дори да са временни, се сключват... Всички осигуровки и данъци се плащат също, глбите за работодателите, ако не го правят, са умопомрачителни. Това за бизнеса на светло де, сигурно има и такъв, където не се плаща нищо, но  не съм наясно с него Wink

# 609
Аха, благодаря ти много.
Лондонска фирма предлага работа във Варна, но за въпрпс за договор и осигуровки каза това, което съм написала в предните постове + че осигуровките се поема т от работника.

# 610
Разбира се, че се сключват договори.
Кажи, моля, коя е тази фирма, да я поразгледам, че ми стана интересн.о

tzvetak,

Същата история и при мен-едва успявам с всички задачи за училище.
Лудница е по това време с доклади, празненства, планове за другия срок..
Отписвам всички дребни дразнители и досадни въпроси в графата До година.
Задава се голям студ другата седмица, искрено се надявам да затворим за някой и друг ден  Crazy

# 611
  • Лондон
...ако работата е във Варна, трябва да се приложи българското трудово законодателство, а доколкото знам и в БГ се плащат осигуровки Wink Ако пък фирма от Лондон не иска да плаща осигуровки в БГ (при положение, че май са най-ниските в Европа), то не знам дали си струва да се хващаш... Другият вариант е да сключат договор с ЕТ, и ти да се само осигуряваш...

# 612
tzvetak, благодаря за отговорите. Не знам коя е фирмата, понеже човека, който ме пита знае че пиша тук ме помоли да попитам, но не ми е казвал подробности  bouquet

# 613
Ще се мятам да ви чета, но да си излея мислите първо Simple Smile

Напуснах хотела, но с уговорката, че когато се върнем от Полша ще се свържа с тях, за да им кажа дали искам да се върна или не на работа (идеята е, че имам възможност да започна като суперваизър, но по лични причини точно в момента ми се налага да си седя вкъщи с детето).

Миналия Петък (предимно за опита) бях на интервю за позицията на Travel Money Adviser към Тravelex. По навик не очаквах да ми се обадят, а те взеха, че го направиха и ми предложиха работата. НО аз кандидатствах за Рединг, те ми предлагат Нюбъри - не е далеко, има лесен достъп до там с автобус и влак. НО е 16,5 часа на седмица, 3/4 часа на ден и трябва да си fully flexible + парите са малко и ако трябва да си плащам по 8 паунда на ден за пътя, то става много неизгодно.

Сега седя и се чудя какво да правя - хотела е всичко на устни уговорки (я стане, я не), но пък ако стане ?!?!

Travelex - там ми харесва повече работата, парите са повече от хотела, но часовете са на никъде ... но пък ако се съгласят да ми плащат пътя ?!?!? може и да се получи, а и с 3/4 часа не ден и факта, че правят рота за по 3 седмици напред, си мисля, че ще мога да я съчетая с на мъжлето работата и да си гледаме детето вкъщи, без чужда помощ или ясли.

Уви обаче моят мъж го повишават в момента (т.е. все още си преговарят условията) и сега работи отново едни луди 60/70 часа на седмица + му тупнаха командировка (ще ходи за откриването на нов ресторант от веригата им в Гилфорд, ще им обучава персонала и ще е там няколко дни (поне за сега са само няколко)). Та с 2 думи - не го знам и него как и къде ще работи.

Та аз искам да приема работата, но точно месец преди 3 седмична отпуска и то по това време на годината нямам файда да давам малкия на ясла, или да викам бабите да ми го гледат, а за чайлдмайндър не ми се и замисля защото и аз сама не знам какви смени ще имам и в какви дни. Най-лесно е да си седя вкъщи .... ама не искам ... та имам до понеделник да го реша  Joy

Връщам се да ви чета назад   bouquet

# 614
  • UK
Цвета, ние отидохме миналата неделя-паркирахме до БГ посолството, пихме кафе на езерото и 10:30 бяхме на линия  Laughing това с цел да избегнем навалицата, много добре изкарахме. Дано не е много студено този уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт