Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 406
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!   bouquet  Момичета само вие можете да ми помогнете. Търся из нета , питам познати , но не намирам отговор. Детето ми е на 10 и попълвам/х апликацията за secondary school . На самата форма има място за личен коментар .При класирането , вземат ли внимание какво е писано, изобщо трябва ли нещо да пиша. Понеже се съмнявам , че  ще се наложи да правим appeal за първото избрано , от самото училище ще гледат ли какво е попълвано?  ooooh!  Пощурях с тия подредби и избори....

# 166
Здравейте!   bouquet  Момичета само вие можете да ми помогнете. Търся из нета , питам познати , но не намирам отговор. Детето ми е на 10 и попълвам/х апликацията за secondary school . На самата форма има място за личен коментар .При класирането , вземат ли внимание какво е писано, изобщо трябва ли нещо да пиша. Понеже се съмнявам , че  ще се наложи да правим appeal за първото избрано , от самото училище ще гледат ли какво е попълвано?  ooooh!  Пощурях с тия подредби и избори....

Би трябвало да обръщат вниманието на написаното, тъй че се опитай да ги убедиш, че е важно за детето да бъде прието в училището, което сте посочили като първо избрано.
Късмет при класирането!
Ние и за двете деца дадохме само едно желано училище, първото ми дете го приеха, та се надявам и другото сега да го приемат в желаното от нас училище:)

# 167
И на мен не ми е ясно кой точно ще чете тези редове.

Помислих си, че е логично общинските работници да ги четат, защото формата се изпраща в общината. Затова написах отделно писмо на училището, използвайки, че така или иначе трябваше да им изпратя допълнителна форма. Това си е мое решение, обаче, едва ли други го правят( в отчаянието  Grinning - в това училище кандидатстват 4 деца за 1 място ).

Срокът е до днес полунощ, така че пращай по-бързо - онлайн, ако не си го изпратила по пощата досега  Hug.

# 168
И на мен не ми е ясно кой точно ще чете тези редове.

Помислих си, че е логично общинските работници да ги четат, защото формата се изпраща в общината. Затова написах отделно писмо на училището, използвайки, че така или иначе трябваше да им изпратя допълнителна форма. Това си е мое решение, обаче, едва ли други го правят( в отчаянието  Grinning - в това училище кандидатстват 4 деца за 1 място ).

Срокът е до днес полунощ, така че пращай по-бързо - онлайн, ако не си го изпратила по пощата досега  Hug.

Ние попълнихме онлайн формата преди 2 седмици.

Искам да напиша нещо много важно, което може би много не знаят, относно цитонамазките.
Знаете че тук се правят веднъж на 3 години, след навършване на 40 (или 35?), което е крайно недостатъчно като профилактика.
В нашата практика такава може да бъде направена по желание слещу заплащане, предполагам че тя не е изключение, така че питайте за тази възможност и се възползвайте.
Също така всеки месец може да си запишете час за преглед на гърдите при сестрата. Достатъчно е да кажете, че не се доверявате на собствената си преценка и искате да бъде направен от медицинско лице.

# 169
298 цитонамазка се прави всеки 3 год до навършване на 49год и след това се прави на всеки 5год.:
All women aged between 25 and 64 are invited for cervical screening. Women aged between 25 and 49 are invited for testing every three years, and women older than this are invited every five years.
http://www.nhs.uk/conditions/cervical-screening-test/pages/introduction.aspx

# 170
  • Лондон
и3, и 5 години все е недостатъ4но, аз си ги правя тези прегледи в бг по време на ваканциите, поне 2-3 дена отделям за доктори и зъболекар, таксите са съвсем приемливи, 35-50 лева и съм спокойна...

Не разбрах за6то толкова рано тази година подавате форми за у4или6та или това е само за secondary?

# 171
 Simple Smile здравейте момичета.искам да попитам дали има някой от вас в моя район или близо до него .ще се радвам  да се запознаем . Wink.......Аз се намирам в Upton park

# 172
Формата е за secondary училищата,да. Крайният срок е днес до 17.00. Svetlili  и аз това се чудя , дали самото училище вижда формата и дали общинските чиновници , които правят класирането изобщо ще четат моето послание,колко много подходящо е точно това училище за моето умно дете...Класирането е след тестове ,които той мина , а след това самите училища си имат критерии за местоживеене , брой точки....Дали ще предпочетат моето дете при еднакъв брой точки , само за това което съм писала?

# 173
  • Нотингам/Пловдив
и3, и 5 години все е недостатъ4но, аз си ги правя тези прегледи в бг по време на ваканциите, поне 2-3 дена отделям за доктори и зъболекар, таксите са съвсем приемливи, 35-50 лева и съм спокойна...
Съгласна съм че не са достатъчни,но ако се установи проблем започват да правят цитонамазка на всеки 6 месеца, не го пожелавам на никого да се налага де  Confused

# 174
  • UK
 Здравейте, момичета!

Надявам се да можете да ми помогнете. Искам да ви попитам при наемане на апартамент , винаги ли е задължително да се представя договор за работа. Моят съпруг работи за една английска фирма, но в офиса в Париж, от понеделник го местят в Лондон, където трябва да се установим за постоянно. Но той още не е подписал постоянен договор в Англия. Малко сме се в паника защото знаем , че се искат много документи при наемане на жилище. А и ако може да ни кажете няколко агенции за апартаменти под наем, ще съм ви много благодарна.

# 175
Здравейте, момичета!

Надявам се да можете да ми помогнете. Искам да ви попитам при наемане на апартамент , винаги ли е задължително да се представя договор за работа. Моят съпруг работи за една английска фирма, но в офиса в Париж, от понеделник го местят в Лондон, където трябва да се установим за постоянно. Но той още не е подписал постоянен договор в Англия. Малко сме се в паника защото знаем , че се искат много документи при наемане на жилище. А и ако може да ни кажете няколко агенции за апартаменти под наем, ще съм ви много благодарна.

Ние наехме къщата без да имаме доказателство за адрес, договор за работа или банкова сметка.
От агенцията ни направиха проучване на кредитната история, и ни поискаха актуална разпечатка от банковата сметка. С подписаният договор в банката отворихме тукашна сметка.
Мисля че ако имате пари в сметка, които да покрият наема и издръжката ви за година никой няма да направи никакъв проблем за наемане на жилище.

# 176
Здравейте момичета с един въпрос от мен.Ще ходя на свиждане при позната англичанка след операция.Кажете ми моля ви какво е прието тук да се носи, да не се изложа .Втора година съм тук, но не ми се е налагало.
Аз съм отново в сблъсък със здравната система тук.Имам проблем с единият ми крак-Появиха се някакви петна, на пръв поглед изглеждат като разширени вени ,но не са.Първо ме "лекуваха" с нурофен.След 10 дена пуснаха кръв и урина - всичко е ок.След още 10 дена снимки на крака  и там всичко е ок.Накрая личният лекар реши да ме изпрати на специалист по мускулни заболявания.Вардя аз повече от седмица пощата и накрая днес дойде прословутото писмо.И тук изненада - писмото е формуляр ,който трябва да попълня, да представя близо 10 вида документи , да го върна в болницата и едва тогава ще получа писмо с дата за преглед-Има даден телефон за връзка и утре ще питам - има нови изисквания за преглед при специалист, или ще ми се прави някакво супер скъпо изследване, за да ми искат толкова документи.Обмислях вариант за прибиране до България по спешност, но в нашият град пък няма такъв специалист newsm78 Дано да се позабързат малко тук, защото започна и да ме боли.За сега не обръщам внимание, но никак не е приятно.

# 177
Здравейте момичета с един въпрос от мен.Ще ходя на свиждане при позната англичанка след операция.Кажете ми моля ви какво е прието тук да се носи, да не се изложа .Втора година съм тук, но не ми се е налагало.
Аз съм отново в сблъсък със здравната система тук.Имам проблем с единият ми крак-Появиха се някакви петна, на пръв поглед изглеждат като разширени вени ,но не са.Първо ме "лекуваха" с нурофен.След 10 дена пуснаха кръв и урина - всичко е ок.След още 10 дена снимки на крака  и там всичко е ок.Накрая личният лекар реши да ме изпрати на специалист по мускулни заболявания.Вардя аз повече от седмица пощата и накрая днес дойде прословутото писмо.И тук изненада - писмото е формуляр ,който трябва да попълня, да представя близо 10 вида документи , да го върна в болницата и едва тогава ще получа писмо с дата за преглед-Има даден телефон за връзка и утре ще питам - има нови изисквания за преглед при специалист, или ще ми се прави някакво супер скъпо изследване, за да ми искат толкова документи.Обмислях вариант за прибиране до България по спешност, но в нашият град пък няма такъв специалист newsm78 Дано да се позабързат малко тук, защото започна и да ме боли.За сега не обръщам внимание, но никак не е приятно.

Картичка и балон(и) в болницата ако не сте много близки. Ако пък сте близки, като я изпишат можеш да изпратиш и цветя или кошница с нещо по вкуса й.
При нас прегледа на специалист става с изпращането на писмо, в което има номер и парола и ти избираш болницата както и дата онлайн. Допълнително от избраната ти изпращат потвърдително писмо.
Какви са тези документи които ти искат да представиш, аз за първи път чувам за такова нещо?
Обади се и питай след като има телефон, от там най-добре ще ти кажат какво да правиш.

# 178
Момичета имам спешна нужда от съвет/мнение - онзи ден бях на интервю и казаха, че ме взимат на работа. Дотук супер, най-накрая. Обаче какви са ми притесненията - днеска ми пратиха договора да го разгледам и да го подпиша, ако може най-рано възможно (at your earliest convenience). Все пак е чужда за ме материя и отговорих, че ще ми трябват 1-2 дни да го прегледам и да задам въпроси. Дотук добре ли съм действала според вас или трябваше още на другият ден да го подпиша newsm78?
Но въпросите ми са други:
1. Трябва да дам 3 месеца предизвестие, ако искам да напускам- това не е ли ужасно много? Мога ли да искам 2 месеца?
2. Пише, че ако те преценят могат да изискат (когато съм болна) да ме прегледа посочен от тях лекар на техни разноски (това не е ли лична намеса).
3. Пробационният период е 3 месеца, но може да си го удължават колкото искат-това нормално ли е?
4. Работното време може да ми го удължат, ако те искат с писмено съгласие.
5. Няма да ми плащат извънреден труд, а те могат ли да ми кажат , имаме много работа ще седим до късно?
6. 9. Deductions
The employer reserves the right to make deductions from the employee's salary as
follows:
9.1 Where the employer has overpaid the employee for any reason.
9.2 Where the employer suffers loss by failure of the employee to follow instructions
or exercise diligence.
9.3 If the employee causes damage to the employer's property, the value of
replacement or repair shall be deducted.
9.4 If the employee leaves the employer's employment without giving the required
notice the value of the employee’s pay for the notice period will be deducted.
9.5 If the employee enters the employer in to any contract without authority, the
value of any loss will be deducted.
9.6 When the employee leaves the employer, they will deduct any overpayments,
advances and holiday pay taken in excess of the employees pro rata allowance.

Знам, че всичко, което питам е част от договор и каквото подпиша това ще бъде-просто генерално се чудя, дали това е стандартен договор и да не се стряскам или .........и аз не знам.

Толкова исках да си намеря работа-сега ми предлагат и аз съм ужасно стресирана. Компанията е малка-само 8 човека, само един англичанин, шефката е от Нигерия, има 1 полякиня, 1 от Словакия, 1 от Бряг на слоновата кост, 1 от Сенегал. 2 напускат- аз евентуално ще почвам от средата на Ноември.

По принцип мога ли да искам промяна в някои точки по договора?

# 179
Освен това ме притеснява друг момент - то е ясно, че ще живеем разделено с половинката и с детето поне 3 месеца, докато се разбере дали ще има постоянен договор.
И сега след като ще си търся за мен квартира в другият град (Borehanwood) , колко според вас е най-малко възможен договорът за наем. Питам, защото, ако не се харесаме по една или друга причина с компанията и напусна по време на пробацията, какво става-няма да имам работа, а ще трябва да плащам за квартира , която не ползвам newsm78. В същност това ми е най-голямото притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт