Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 369
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • UK/София

Егати и тенджерите! ooooh!От всички пикантни истории разбрах, че за да готвиш в тенджера под налягане, трябва да имаш сапьорска екипировка, а семейството и съседите да са минали курс по оцеляване във взривени сгради.Аз вече не искам никога да имам подобен "уред", благодаря ви за помощта с която ме разубедихте!

# 346
  • Лондон
golden, ще ти разкажа следващият път, когато се видим Simple Smile

Merry, аз не съм тръгнала да се местя още, бях само на второ ниво интервю... ще видим какво ще излезе... Иначе в договора ми нямам клауза, която да ми забранява да работя в конкурентна фирма (изнасянето на каквато и да е информация е друга история), така че теоретично с 5 седмично предизвестие мога да започвам на другото място...на практика обаче, сегашната ми фирма може да реши да ме сложи на т.н. garden leave, тоест да ми плащат 2-3 месеца да си стоя в къщи, но не и да започна при конкуренцията Laughing Не съм сигурна, че ще се стигне дотам, като знам как се пести от всичко в момента...

# 347
Здравейте момичета. Някой  знае ли как точно е " шприц" на английски. Искам да си купя от eBay но не мога да намеря това, което ми трябва.Предварително ви благодаря. newsm51

# 348
  i suppose piping bag
Simple Smile

# 349
В икея гледах на скоро шприц.

# 350
  • UK/София
Здравейте момичета. Някой  знае ли как точно е " шприц" на английски. Искам да си купя от eBay но не мога да намеря това, което ми трябва.Предварително ви благодаря. newsm51

Не знам кой вид търиш.

тип пистолет

тип пош

# 351

Не знам кой вид търиш.

тип пистолет

тип пош

Ооооо, благодаря ти- пистолет исках. Hug Hug Hug

# 352
В живота е така...един почва работа..друг пък е губи...половинчо вече седмица е без работа.
Праща си-вита къде ли не, обикаля градовете и агенциите  за работа.....за сега само обещания....
На едно от местата го искат на 1 декември, но не започнели  работа аз няма  да се успокоя.
С този висок стандарт...без работа с бебе не ми е никак спокойно на душата  Rolling Eyes

# 353
 Честит ,рожден ден на ЕВ!!! Много здраве, щастие и любов!!!!   bouquet

# 354
  • UK
 Здравейте момичета!
 През декември ще пътуваме за Лондон. Цялото семейство аз, мъжът ми , детето и котката. Искам да ви попитам трябва ли ми превод на акта за раждане на детето, дали като сме двамата с мъжът ми ще го искат на летището. А, и да ми кажете за по-нататък какви документи е хубаво да си набавя от Бг.
 А, нали няма да е проблям да сложа няколко бебешки пюрета в багажа. newsm78

# 355
Здравейте,

благодаря на всички предварително отзовали се на моето питане, а то е свързано с инфо за Gravesend.
Предстои ни преместване в Лондон, а на сайта, предоставен на първата страница на темата (rightmove) има изключително атрактивни оферти за къщи под наем в Gravesend, DA11 DA12.
Бихте ли ми препоръчали тази част на Лондон като подходящо място за живеене на двойка без деца, налични ли са удобни комуникации, crime rate high - low, neighborhood like, etc.

Благодаря Ви и късмет  Blush

# 356
New-In-Town,

Не живея в Лондон и не мога да ти помогна с конкретни впечатления.
За криминалната обстановка, обаче, препоръчвам този сайт:
http://www.police.uk/
Въведи пощенския код и ти излизат регистрираните престъпления за последните месеци.
После може да зумваш и ти излизат и детайли,какво точно се е случило.
Поне за Нотингам ми е давал много вярна картина, съответна на славата на квартала.

eva_82,

Искрено се надявам мъжът ти по-бързо да си намери работа и да посрещнете Коледа с леко сърце  Peace

Мамма на Ани,

Не би трябвало да ви искат акта за раждане.
Случвало се е да го искат на майки, с фамилия, различна от тази на детето, когато са си само двамата.
За котката, предполагам, сте се осведомили как ще пътвуа, ваксини и други изисквания
да стане англичанка..
Подготви си обичайните документи-актове за раждане, брачно, на детето календар на имунизациите,
превода от Бг ще ви е по-евтин, но и на български да ги вземеш, тук ще ви ги преведат,
когато се наложи, има си агенции, не вземат непосилни суми.
Препоръчвам ви да си направите взаимни декларации с мъжа ти за извеждане на детето само с един родител,
никога не знаеш дали няма да ви се наложи да пътувате сами до и от БГ,
а другият да остане в Англия, по-добре се подсигурете.

Пюретата трябва да са в куфара за чекиране.
Тук продават пюрета, нали знаеш  Grinning

# 357
Здравейте,
благодаря на всички предварително отзовали се на моето питане, а то е свързано с инфо за Gravesend.
Предстои ни преместване в Лондон, а на сайта, предоставен на първата страница на темата (rightmove) има изключително атрактивни оферти за къщи под наем в Gravesend, DA11 DA12.
Бихте ли ми препоръчали тази част на Лондон като подходящо място за живеене на двойка без деца, налични ли са удобни комуникации, crime rate high - low, neighborhood like, etc

Най-вече за транспортните връзки трябва да помислиш - къде ще работите, и с влак, рейс, метро или кола ще става.
http://www.nationalrail.co.uk/ - за влакове
http://www.tfl.gov.uk/ - за вътрешния лондонски транспорт

# 358
  • UK

Тук продават пюрета, нали знаеш  Grinning

Хахаха .
Сигурна съм, че има. Обаче аз така съм се ошашкала, че по-добре да взема за два-три дни, да не го мисля детето, докато се сдобия с тенджери и тигани, вилици и лъжици.

# 359
  • Лондон
New in town, това място не е всъ6тност в Лондон, отделен град в Кент, на 1 4ас път от Лондон с влак... това според уикипедия...  ooooh!

Мама на Ани, тук детските храни са много раьли4ни, затова, ако имате предпо4итани, си вземи малко...

eva, съжалявам за мъжа ти, пожелавам скро да се похвали6, 4е вси4ко се е подредило

Я как дружно отговаряме на новодо6лите... в една друга тема про4етох, 4е в английскатс тема са"нездравословни" и "надути" и гоним хората по много ло6 на4ин... ама и аз за6то 4ета

Общи условия

Активация на акаунт