Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 344
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • Лондон
... аз получих писмо, че от 7ми януари детските се спират за тези, които имат годишен доход над определено ниво, а на по-долната граница ще се облагат с данък Confused ...

# 421
Да, така е и ние получихме такова писмо, малко глупаво са го измислили, особено това, че не гледат семейния доход, а това единият от родителите да е над определената граница. Така домакинства с общ доход по-голям от нашия ще продъл ават да вземат детски, а ние не. Не че £20 седмично ще ни спасят, но въпросът е принципен. Според мен трябва да се гледа доходът на домакиндтвото, а не индивидуалния.

# 422
Това и миналата година го говорихме,че е супер недомислено. Така например домакинство с 79к годишен доход ще взимат, а домакинство със 45К не.
На нас май са ни свитнали пощальона, не е носил нищо от доста време а чакам бая неща newsm78

ЦветаК мислих че в частните училища няма въшки Laughing на нас всеки ден ни пращат писмо от при-скула на Яна, което е към училище. Детенце от там беше въшлясало ужасно ooooh!

future74 ,много много успех и от мен.

Мис Файн не го намерих. На търсачката им ми излезе един, на който пише че е на мястото на стария. Оказа се че е в Индия, карат те да натиснеш едно за английски, а девойките нямат и идея къде е България и защо нямаме визи. Писах им мейл.

# 423
  • Нотингам/Пловдив
Момичета аз днес имах странно посещение  newsm78 Обаждат ми се от агенцията, от която сме наели квартирата и казават, че ще дойде човек да види състоянието на банята,която е за ремонт. Идва малко по-късно той и казва да, добре ще им изготвя оферта. По късно пита може ли да разгледам апартамента и след малко ми казва - аз ще им оферирам ремонт на целия апартамент,стискай палци  Simple Smile . На мен ми е ясно че той има полза от това, но се изненадах защото предишния който дойде да види банята беше много намръщен и едва ли не груб,просто влезна и излезна, а този най търпеливо ме изтърпя да се намрънкам  Wink Както и да е ,сега чакам обаждане да видим дали ще ни огрее или не.
cocko, честито! Каката да не е фен на Моши монстерс?! Моята е голям фен, събира карти и фигурки и в онлайн играта е регистрирана и играе  Crazy
 За Моши Монстерс не ми се говори, треската за всичко по темата е абсолютна и всички подаръци вчера бяха свързани с  Моши Монстерс, с изключение на една книга.
 Много се разписах нещо, хубав ден на всички   bouquet

# 424
  • Лондон/Пловдив
Аз идвам с едно питане , още съм в чужденка за Коледния подарък на малкия . Засега съм на вълна детски таблет . Моля който има да ми разастни за какво става дума кой е по добър . Ще съм благодарна на всякакво инфо . Подозирам , че като види моя айпад и той ще иска и затова съм се насочила към такъв подарък .

# 425
O, Cherry Mam, той е достатъчно голям, за да не може да го впечатлиш с детски таблет при положение че има ай пад.  Laughing И аз купувах детски лаптопи с надеждата, че ще остави нашите на мира ама не би. Самсунг 7 инча сега е на страхотна оферта в Аргос.  Hug

# 426
Cherry Mam и аз се бях ориентирала към тях докато не ми попаднаха няколко сайта със оферти и за по малко пари си взех два таблетна 7 инча със аксесоарите(£75.99 единия) и доставка £7.99 така че се отказах от детските  Peace

# 427
И аз съм се замислила за подобен подарък, защото в момента е постоянна борба за моя iPad. Искам да купя отнова iPad, защото така мога да прехвърля всички apps които вече съм купила. Освен това мога да синхронизирам лесно изпращането на снимки, файлове и т.н. Като съм се хванала на хорото на Apple ще си го играя докрай Simple Smile

# 428
Момичета, аз рядко пиша, защото виждам, че си обсъждате ваши си теми, свързани с дечица и училища. Неща, които на този етап не са ми дошли до главата Simple Smile Малко ми е неприятно, че пиша само когато имам някаква питанка, но се надявам да ми простите.

Имам въпрос за тъй наречения register office, който е по местоживеене. Ние сме в Willesden green и търсейки в интернет, нищо конкретно не ми излиза. Онзи ден се загледах в табелката с името на улицата ни и отдолу пише The London Borough Of Brent. Това да не би да е някакъв по-голям район? Към него ли да търся въпросния register office?

Виждам, че по назад сте засегнали темите за работата и българите, които идват тук, за да търсят по-добро бъдеще. Честно казано не знам хората как се наемат да идват тук без да знаят език и без да имат някакви по-специфични умения. Когато пристигнахме преди 2 месеца, знаех, че няма да е лесно, но и аз не съм имала намерение да почвам работа (не че имам право, де), защото се концентрирам върху това което уча. Но ме е яд за моя приятел, който е супер талантлив и който до сега е получил 8 предложения за работа в linkedin от различни фирми за уебдизайн. Но не може все още да започне, защото си чака дипломата от БГ и едва тогава ще подава документи за синя карта по HSMP. Разбира се, нещата могат да станат много бързо, ако някой работодател се наеме да му бъде спонсор, но вероятността е много малка.

Та в този ред на мисли, се очудвам как и защо има толкова много българи, когато е толкова трудно да започнеш работа. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против хората, които идват тук, защото искат по-добър живот (в крайна сметка всички сме тук малко или много заради това).
Кажете ми, ако греша, но за мен е немислимо как някои хора идват тук без да знаят елементарен английски и с ясното съзнание, че ще чакат поне 6 месеца, докато успеят да си получат разрешителното за работа.

golden, виж новият айпад мини. Мисля, че е много подходящ за деца, пък и е по-евтин - около 280 паунда мисля че беше Simple Smile

# 429
Подкрепям за нормални таблети, няма смисъл от детски.
Моите ученици не могат да говорят и на някой още им бършем дупетата,
обаче с ipad-а се оправят по-добре от асистетките ми. 

iri.kupenskа,
аз деца нямам, ама си пиша  Whistling

Онзи ден се загледах в табелката с името на улицата ни и отдолу пише The London Borough Of Brent. Това да не би да е някакъв по-голям район? Към него ли да търся въпросния register office?

Да. Обади им се и ще ти пратят форма да попълниш.
По принцип има календар и през определен период от време пращат писма
до който живее в имота да се регистрира.

Пък за другото...хора-разни, ири, хора-разни...

# 430
  • Лондон/Пловдив
Вие убихте всичко детско в мен Sad май сте прави . Детето иска нова конзола , но неговата е като нова , здрава и хич не ми се дават 150 паунда за нова . Май ще се насоча към нещо поносимо не марково таблетче 7 инча. Анжи моля за линкче да видя какво си взела.

# 431
# 432
от малки таблетс разбирам, та да си кажа  Laughing

не се полъгвайте по i-pad mini - по-лоша резолюция, не е ретина дисплей, за тази цена - не си струва

нашето семейство препоръчва nexus 7 (купихме четири един след друг в последните няколко месеца, за деца и братовчеди). Аз също съм с такъв, чудна работа върши за правостоящи във влака  Laughing

# 433
Cherry Mam, да ти споделя моят опит-половинката има ipad и малката, която е на 2 г сама си го пуска, намира си иконката за You Tube и започва сама да си играе на песните, които са и в History-to. Освен това баща и и е свалил детски програми за оцветяване, детски пъзели и т.н и е забавление страхотно. Не мога да си представя да я залъжем с детски таблет. Като имаш в предвид, че се занимава с моя iphone от преди 6 месеца и явно от него е свикнала сега с айпада Laughing.

Мина ми т.нар фирмен обяд. Добре беше-всички бяха добре настроени, поне на първо четене. Оказа се, че напускат 3-ма и има 3-ма нови (2+мен). Разбрах, че фирмата работи и с болници в ...Ирландия. Май ще се ходи и до там.

# 434
future74 защо напускат разбра ли се. До Ирландия със самолет или с твоята кола трябва да ходиш  Crazy
  cocko честита ви рожденничка на патеричка, вчера се заплеснах  Embarassed Дано направят ремонт, но като знам как обичат да дават пари...
  Сега четох месния вестник, ще затварят още фабрики и фирми в нашия район. Всяка седмица затварят нещо, направо ужас. Моята работа се опитват да продадат бизнеса, на мъжа ми работата са много зле с продажбите и много съкращения има. Като имаше уж криза не беше толкова зле....

Общи условия

Активация на акаунт