На ръба съм...

• 60 199
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Абе Naddya, звездния миг ли ти дойде покрай тази тема  Tired
Поспри се малко...

Още е рано за звезди, но награди приемам. И така и така не печеля с тези морени  Mr. Green Mr. Green

# 1 051
  • София
Ми, то не е далеч от ума да му скимне да иска детето да живее с него! Работата е там, че всичко се върти покрай детето и излиза малко като кравата да суче от телето - в случая на детето да е апартаментът, а родителят да поминува покрай детето и да се разпорежда като собственик с имота. Все едно гледам сапунка.

# 1 052
  • София
Чета, чета и тръпки ме побиват. Както си живея щастливо и безметежно и изведнъж мъжът, който ме гледа все така влюбено десет години може да хукне по някоя фуста и да не ни погледне повече, ни мен, ни децата.  Confused Да не говорим, че нямаме нищо, което да е СИО, а аз пък и една керемида нямам моя. Така ми загорча.

Исайкова, не се предавай, не унивай, виж колко хора сме тук! Не си сама! Все ще се справиш отганизационно с детето и работата, само стискай зъби известно време.  Hug

И затова, ако пуснеш тема тук, няма да се изпишат толкова много страници. То материалното поддържа огъня  Mr. Green Mr. Green

# 1 053
  • София
Ми, то не е далеч от ума да му скимне да иска детето да живее с него! Работата е там, че всичко се върти покрай детето и излиза малко като кравата да суче от телето - в случая на детето да е апартаментът, а родителят да поминува покрай детето и да се разпорежда като собственик с имота. Все едно гледам сапунка.

ЕХ, колко си лоша  Mr. Green Mr. Green Ако мъжът й чете тук, даваш му идеи и после ...... Винаги е така - детето е малко като разменна монета, с него вървят и част от имотите  Mr. Green Mr. Green

# 1 054
  • Някъде на път....
Не знам защо приемате това като алчност за имоти?
В крайна сметка и двамата са родители на това дете, разделят се, ок, всичко се случва, но те пак си остават негови родители. При положение, че единият ще поеме основната част от отглеждането и възпитанието му, както и по-голямата част от издръжката, не виждам нищо лошо в това другият да осигури покрива му.
Рядко се срещат подобни случаи, в които несемейно жилище остава за детето, дано наистина имат късмет.

Исайкова,
успех и от мен!
И този, който поема по-голямата част от издръжката и възпитанието на детето, обикновено е майката, все пак!!!  Peace

# 1 055
Чета, чета и тръпки ме побиват. Както си живея щастливо и безметежно и изведнъж мъжът, който ме гледа все така влюбено десет години може да хукне по някоя фуста и да не ни погледне повече, ни мен, ни децата.  Confused Да не говорим, че нямаме нищо, което да е СИО, а аз пък и една керемида нямам моя. Така ми загорча.
Какво ви става бе хора? Защо само от своята страна гледате въпроса?
Някой замислял ли се е за мъжа изобщо? За да се реши и да предприеме подобно действие, значи е имал причина, може да е срещнал ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ, той няма ли право да я последва и да бъде щастлив?

# 1 056

И за да не се приеме така, трябва да решат детето да живее на квартира, което води до по-малка месечна сума в портмонето, при положение, че единият от родителите разполага със свободен имот и има желание да го даде?

По тази логика и жените, които казват, че не работят, за да се грижат за децата си (говоря за големи деца, не за бебета), могат да се разглеждат като крава, която смуче от теле  Rolling Eyes

# 1 057

Мда,вероятно е редно детето да се самоотглежда във въпросното апартаментче следващите -10 -12 години и да взима всички решения. Ааа и да не забравим,като го тресне пубертета и забушуват хормоните в него и почне да му се мъти мозъка.......

# 1 058
Каква сапунка Анди?
За мен темата беше много полезна.

# 1 059
  • София

Познанията в областта се базират на собствен опит. Не твърдя, че те изчерпват практиката. Просто казвам, че има ЗАКОННИ случай и извън твоите. А колкото до въпросът ти - всичко е въпрос на това какво е записано в нотариалният акт. В него има "графа" собственик и там е въпросът чие име е написано. Има и "графа" продавачът декларира, че е получил сумата и ако там не е посочено от кой е получена сумата се връщаме на първоначалните документи, с които е изпалащана сумата, т.е. банкови преводи, и ако те са на име различно от това в нотариалният акт, къде е дремал този с плащанията пред нотариуса и е записал имота на друг. И така общо взето се въртим в омагьосан кръг при положение, че не знаем точното съдържание на документите. Затова и нотариусите проверяват данните на двете страни и ги питат за съгласие със съдържанието на документите. Пак ще напиша, че именно формулировката в изреченията в документите е решаващата, а не тоя казал, оня казал. Затова има и една шопска поговорка "Оно се знае у селото, ама го нема по делото!". Може всички да знаят, че даден имот е платен от дядо и баба, ама като е записан на внучето или синчето - да са гледали  Mr. Green Mr. Green
Аз много добре знам, че моят случай не изчерпва всички случаи и изобщо не ми е хрумнало да твърдя подобно нещо. Просто казвам, че ако един имот е твой, СИО или не, това си личи по съответните документи и произтичащите от тях задължения. Ако апартамента е започнал да се строи и е закупен 3- 4 и повече години преди сключването на брак АКТ 16 няма нищо общо и не прави жилището СИО автоматично, даже в повечето случаи не го прави СИО, то си остава на онзи, който го е купил на зелено. Иначе на теория е възможно всичко, затова казвам, че в случая не е ясно какво точно е станало и дали адвокатите на свекърите са ги консултирали правилно. Щом и авторката не е знаела, че притежава половината от въпросното жилище то тя не е била при нотариуса, когато е получаван нотариалния акт, а ако имотът е СИО е следвало да присъства.

# 1 060
  • София
Някой замислял ли се е за мъжа изобщо? За да се реши и да предприеме подобно действие, значи е имал причина, може да е срещнал ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ, той няма ли право да я последва и да бъде щастлив?

Е сега я оплескахме. Не ни мърда 60 страници още само за мъжа  Popcorn Popcorn

Ех ГОЛАМАТА ЕДИНСТВЕНА НЕЗАМЕНИМА И НЕПОВТОРИМА лУбов  Mr. Green Mr. Green

# 1 061
  • София

Мда,вероятно е редно детето да се самоотглежда във въпросното апартаментче следващите -10 -12 години и да взима всички решения. Ааа и да не забравим,като го тресне пубертета и забушуват хормоните в него и почне да му се мъти мозъка.......

А може и то да срещне ГОЛАМАТА любов  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 062
Е сега я оплескахме. Не ни мърда 60 страници още само за мъжа  Popcorn Popcorn

Ех ГОЛАМАТА ЕДИНСТВЕНА НЕЗАМЕНИМА И НЕПОВТОРИМА лУбов  Mr. Green Mr. Green
Що така подигравателно за ЛЮБОВТА? Това е нещо в което всички вярваме и се надяваме да го срещнем.

# 1 063
Щом и авторката не е знаела, че притежава половината от въпросното жилище то тя не е била при нотариуса, когато е получаван нотариалния акт, а ако имотът е СИО е следвало да присъства.

Да , това щях и аз да кажа .
Не може да си включен в собствеността и да не присъстваш пред нотариуса . Peace

# 1 064
ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ, той няма ли право да я последва и да бъде щастлив?
Лично се надявам когато някой срещне  ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ, пък и малката да може и да си я храни и издържа, както и резултата от нея.

Моята съм си я изживяла.

Общи условия

Активация на акаунт