ЕВРОВИЗИЯ 2012-2013 - полуфинали и финали

• 36 667
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Аз гледам Латвия, нищо не си изпуснала.
Niko беше фалшив, миналия път са го хванали как беквокалът му пее зад сцената вместо него.  Mr. Green (не съм видяла, така ми казаха)
Втори пяха един дует, добре се представиха, но песента не беше хубава.
Трета беше Antra която и този път пя много добре.

# 616
Аз пък гледам шведския полуфинал. Много ми хареса песента Falling, която току що се класира за финала. Ако можех да гласувам, бих гласувала за нея.

# 617
Tina беше уникална, предполагам нея ще изберат.

# 618
Резултатите на Швеция:
За финала се класираха:                                       За втори шанс:
1.Ravaillacz -пенсионерския квартет!!!               1.Caroline af Ugglas - Hon har inte  
2.State of Drama - Falling                                       2.Martin Rolinski - In And Out Of Love
..........................................................................

Песните на Естония, които са класирани тази вечер за финала - нито една не ми хареса:
1.Elina Born – Enough фалшиво начало
2. Grete Paia - Päästke noored hinged
3. Kõrsikud - Suuda öelda ei
4. Teele & Tuuli & Ula – Ring The Alarm
5. Winny Puhh - Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti  - тази песен е направо за влудяване на някого.

=================================6
Суперфиналът на Латвия:
1. PeR -" Here We Go  ще представят Латвия в Евровизия 2013
2. Samanta Tina - I Need a Hero  
3. Marta Ritova

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 00:44 от Isis

# 619
Снощи изгледах песните на Латвия и преди това няколко от шведските. Хареса ми втората песен - Elin Petersson - Island, една дама с изумрудено зелени очи и с китара, но шведите въобще не са я отразили в класирането си. Пенсионерския квартет предизвика в мен усмивка и спомен за българското трио БоБоБо, но французите го приеха радушно.
Изненадана съм от избора на Латвия - това не е песен в евровизионен стил. Изслушах студиен запис - звучи доста по-добре от изпълнението снощи.
За Италия е избран Марко Менгони - победителя в категория Артисти. За песента не е сигурно коя ще бъде. Името на Марко Менгони като фаворит за Евровизия го срещнах още преди дни, но после не намерих точния пост и спестих писането тук. Така, че няма изненада. Проблем - влюбена съм в песента L'Essenziale/Същественото/ и не мога да спра да я слушам. Сега я откривам. Намерих и текста и ще се опитам да го преведа, поне отчасти.

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 10:35 от Morphea

# 620
За Сан Ремо - съжалявам, че Modà се разминаха с първото място.
Modà - Se si potesse non morire’ -

Marco Mengoni е по-приемливият избор, иначе щеше да бъде прекалено, ако бяха дали първата награда на групата Elio e le storie tese ("‘La canzone mononota’"), която получи 2 отличия (чудя се какво толкова я харесаха).

# 621
 newsm20 Песните са феноменални!  bouquet  bouquet  bouquet
На втората ревах от кеф. Айде много "КИсмет"!
Елица и Соян - Дзупай либе босо - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OGgSDKNVCUk
Кисмет - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KwV0eTVfwdo
Само шампиони - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRdG6jo2sSQ

# 622
Аз пък нито една не харесах, нямат заряда на "Вода". Може би последната, ако се преправи.

Дано чужденците не се разочароват. Има ли коментари в чужди форуми?

# 623
Е как да нямат заряда на Вода. Само чуй ритъма на Кисмет, не може да те остави безразлична.
Заряда го носят гласът на Елиза и ударните. За отзиви е малко рано има един възторжен и един по-умерен във френския форум.  Още не са чули песните, но вече са качени. Нека изчакаме няколко дни.

# 624
Кисмет  Heart Eyes страхотна е.По ми харесва от "Вода". Ипървата песен ми харесва,но "Кисмет" повече.

"Само шампиони" ми звучи като песен на футболна агитка. Blush

# 625
http://www.facebook.com/bg.eurovision

Всички песни са качени

# 626
Харесаха ми песните. Бих ги класирала така:
1."Само шампиони" - най-подходяща за Евровизия; най-ефектна с гайдата  и барабаните на двамата.
2. Dzupai Libe Boso - с модерно звучене, но едва ли ще покори многобройните зрители.
3. Kismet - чистата песен на Елица е хубава, гайдата също. Но припяването е прекалено, хорото също. Все пак Евровизия не е фолклорен конкурс.

# 627

Трудно ми е да избера някоя от първите няколко слушания. Но може би или "Кисмет", или "Само шампиони". Първата я отписвам.

Всъщност не. И първата сега като я чух пак, ми хареса.  Laughing

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 17:49 от fencho

# 628
Прекалено народно звучат тези песни и наистина нямат онова внушение на "Вода".
За мен са трудносмилаеми, камо ли за чуждестранната публика.

# 629
Прекалено народно звучат тези песни и наистина нямат онова внушение на "Вода".
За мен са трудносмилаеми, камо ли за чуждестранната публика.

А може би в това да им е чара?  Simple Smile Да запомнят част от мелодията и да карат хората да си тананикат някаква част, пък нека не разбират. Не знам, само ще си покаже.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт