Семеен бюджет

• 134 035
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Морски език(ако намеря) или писия- извънбюджетна и бюджетна. Simple Smile  Ако няма-каквато друга морска ми хареса. Речни не обичам.

# 1 156
Като ви гледам манджите и рибите...темата за бюджет ли е или...
Моите деца поне са ме улеснили- от рибите ядат само скумрия, печена с лимон във фолио, никаква друга риба (е, и цаца  на морето) Но не съм сигурна дали ще правя риба точно на деня, аз също не робувам на такива традиции и ми е писнало от подмятащи се "традиционни" храни из хладилника.
За Коледа и НГ гледам да има някакво сготвено месо и мезета, в случай че дойдат гости, но като цяло си караме на традиционното ни меню. Е, правя постна питка за бъдни вечер, и баница с късмети за НГ... и това е по-специалното.

# 1 157
  • София
Не е само до индивидуалности на бюджета, а и до индивидуалности на вкуса. У нас много от изборените неща не се ядат.
Peace
Сега видях възникналия дебат.
Ма много ви моля, моето меню е продиктувано само и единствено от собствените ми кулинарски възможности и от тези на майка ми.  Laughing Нито съм чула за тия продукти, дето ги споменавате, нито нищо. Ако краси дойде да ме обучи кое какво е и от къде се набавя, може и да се прежаля да сготвя нещо от нейното меню. Не е само въпрос на бюджет, ако ме разбирате, но и до особеностите на националната кухня.  Peace

Каси, майка ми за Никулден е взела някаква риба мерлуза. Аз не разбирам много-много от риба, познавам няколко вида, а тази май не е сред тях. Идея нямам как ще я готви - може би ще я панира.  Thinking

# 1 158
  • София
Аз не бих се отказала да се изхранвам известно време с гуакамоле или само авокадо, но ми идва малко скъпичко за цялото семейство. Киноата също.
Добре де, не се заяждам, но какво значи да се изхранваш с гуакамоле?
То първо съдържа 3 неща накръст, т.е. не става за изхранване в истинския смисъл на думата. Второ, се яде в комбинация с други храни като начос или подобни, и трето едва ли едно адокадо е по скъпо от една краставица примерно.
Понякога имам чувството, че ей така, за норматив ги пишете чуждите думички, без дори да знаете за какво иде реч.

Нещо не ти се получава незаяждането. Да се изкажа в твоя стил - ти като много знаеш за какво иде реч, как сравняваш краставицата с авокадото? Хапни равни порции от едното и от другото и виж кое ще те нахрани повече. М/у другото авокадото от ботаническа гледна точка е плод.
Много обичам авокадо, бих яла няколко дни подред, без да ми писне. И понеже съм страшно проста, нищо не ми пречи да си намажа гуакамоле на филия хляб, а не на начос или бурито (не знам какви са тия думи, ей така за норматив ги пиша).

# 1 159
Хайде повторно, дано стане по ясно. Едно авокадо не е голямо колкото една краставица, но и не засища по същия начин. Но гуакамолето не е основно ястие и се консумира в малко количество, без значение дали ще си го сложиш на филийка, на начос или на нещо друго.
Все едно да се изхранваш с трюфел или с черен хайвер, или само сьомга без нищо, или само краставица дори.
Човек има нужда от много вещества в храненето си и затова храните се комбинират. Сигурна съм, че купичка гуакамоле не е по скъпа от порция шопска салата да кажем. Ако някой поради здравословен проблем или друга причина иска да се изхранва само с плодове, зеленчуци или трюфели и яде по 5 порции наведнъж това е съвсем друг проблем.

# 1 160
То сигурно и крем супата от тиква и френската лучена супа звучат като много недостъпни и скъпи ястия.  Simple Smile Не винаги, това което е от чуждестранната кухня, е много скъпо. И не е нужно да обявяваме някой за сноб, само защото обича да речем подправка, която ние не сме чували.  Grinning

# 1 161
Тази година Никулден ще е със скумрия . Grinning
Обичаме я , пък и няма толкова кости ! Peace

# 1 162
  • София
Бюджетна скумрийка във фолио!
Авокадото хич не ми пречи на бюджета - аз си купувам едно за левче и си го ям само аз.

Ще ми се да си обединим всички кредити на едно място, което е много добре за бюджета, между другото. Обаче едната банка е готова да ни поеме, но другата не ни пуска без бой /пари и разправии тоест/.

# 1 163
  • София
Аз пък много обичам сирене Бри. Но ме хваща бяс като знам, че в Испания една опаковка от 200 гр е 99 евро цента, а тук го купувам за близо 7 лв., при това на вкус не ми харесва толкова, колкото испанското.

# 1 164
  • София
По- икономичен Никулден не сме имали - онзи ден свекър ми приятно ни изненада като ни подари един хубав средноголям толстолоб. Ще го пълня и после във фурната.

# 1 165
2 шарана живи от язовира на познат.
Единия ще го опека на фурна без нищо - така най го обичаме с дребен. Другия ще го замразя за по-нататък.

# 1 166
По- икономичен Никулден не сме имали - онзи ден свекър ми приятно ни изненада като ни подари един хубав средноголям толстолоб. Ще го пълня и после във фурната.

Гости искаш ли?
Моята риба е сьомга и толстолоб на шайби.

# 1 167
  • София
Ха-ха, Касита, бъркаш в раната, внимавай! Wink
Бяхме поканили гости, които по независещи от тях причини тази сутрин ни казаха, че няма да могат да дойдат. И ей на- кой ще го яде тоя толстолоб не знам. Чудех се даже дали като го напълня каквото остане може да се замрази във фризера, така както си е сготвен вече?

# 1 168
Абсурд! По-добре не го пълни целия. Направи му плънката отделно.

# 1 169
Ние за Никулден отърваваме само с баница със спанак и сирене  Mr. Green Рибата ще я приготвя майка ми (най-вероятно ще са пълнен шаран и пъстърва), аз и без друго риба не мога да готвя хубаво, пълнен шаран пък съвсем. То, между другото, шаран и агне ям само направени от нея. Оказа се, че и мъжът ми също  Laughing Не ги обичаме, обаче майка ми какво ги прави не знам, но се убиваме да ядем  Flutter Да ни е жива и здрава  Hug

Общи условия

Активация на акаунт