Семеен бюджет

• 133 998
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Авокадото е около 20 пъти по-хранително от краставицата (която също е плод, между другото). Излиза, че то е по-бюджетния плод.

Аз за Никулден съм най-бюджетна.
Готвя само, което/ако съм уловила. Запален спинингар съм. Но тая година ще пасувам май. 

# 1 171
  • София
Абсурд! По-добре не го пълни целия. Направи му плънката отделно.
Видно е, че ще трябва да се напънем и изядем! Laughing Според мъжа ми подобни мои притеснения, че щяло да остане нещо от рибата са неоснователни, ще видим!

# 1 172
  • София
Не е казано, че рибата трябва да се изяде на едно хранене. Като е много, ще остане и за следващия ден.

(И така и така сме на темата за шарани. Миналата година мой колега си купил шаран, жив, и го оставил в плик на пода в кухненския бокс на офиса ни. Това обаче аз не го знаех. Та отивам да си измия една чаша и нещо прошумолява до краката ми. Е, няма такъв писък и скок! Моя колега отнесе бая псувни, а аз отнесох доста майтапи.  Laughing)

# 1 173
  • София
Да, да, ще си го изядем рибето, няма да иде зян Laughing!
Изпитвам ужас, не точно страх, от живи риби. Моят мъж така преди години купи жив шаран...не искам да разказвам историята на горката рибка тук, но никога повече жива риба няма да "стъпи" у дома.

# 1 174
Как консумирате авокадото?

# 1 175

Любимо ми е на салата с малко балсамико, зехтин и синьо сирене  Peace

# 1 176
В салати- със зелена най често. В пастети- с извара, с майонеза, с риба тон. В гуакамоле.
В курабии.

# 1 177
Благодаря ,ще пробвам. Сурово,нали?

# 1 178
  • София
В салати- със зелена най често.
А с айсберг върви ли? Понеже зимно време само айсберг купувам, а не зелена салата. (В айсберга слагам нар, много е вкусно.)

# 1 179

Аз много го обичам авокадото на салата с домати, сладка царевица, зехтин и разни подправки. Сама съм си я измисляла, но ми е много вкусна.

# 1 180
Не знам, честно казано. Според мен не, защото айсберга хрупа, а авокадото  е меко, струва ми се, че няма да се съчетаят добре. Но не съм пробвала, а и не съм голям фен на айсберга. Мъжът ми е обаче, и я яде със заквасена сметана ( ужас, ама той си го харесва). Въпрос на вкус, най добре пробвай  Peace
Като сме се разговорили и без това в тая посока, преди известно време ми сервираха зелена салата с розови листенца, която се оказа учудващо вкусна ( после се сетих, че има и сладко от розови листа, и сироп от розови листа).

# 1 181
В салати- със зелена най често. В пастети- с извара, с майонеза, с риба тон. В гуакамоле.
В курабии.

Същото -в салати и с айсберг и на разядки ,но най го обичам с узрял домат на тост със зехтин и суров лук на шайби към него:)

# 1 182
  • Пловдив
(И така и така сме на темата за шарани. Миналата година мой колега си купил шаран, жив, и го оставил в плик на пода в кухненския бокс на офиса ни. Това обаче аз не го знаех. Та отивам да си измия една чаша и нещо прошумолява до краката ми. Е, няма такъв писък и скок! Моя колега отнесе бая псувни, а аз отнесох доста майтапи.  Laughing)
Изобщо не можеш да се сравниш с моята история с пъстървата. Тръгвам аз, минавам покрай рибарника в Калофер и се сещам, че обещах да купя жива пъстърва на едни приятели, купувам 10 риби в две торбички и ги мятам отзад в комбито. На задната седалка пътуват Иван-Асен на 2г и Юлиан на има-няма 6месеца. Бръмча си аз с комбито, всичко е 6, децата спят в столчетата, идилична музика. И по едно време гледам в огледалото - отзад скачат едни РИБИ! Живата пъстърва мърдала , мърдала, торбичките се развързали и рибоците скачат из багажника. А аз изпитвам отвращение да пипам сурова риба, не мога, отвращава ме невероятно много. А тия гадове скачат яко и ще прескочат при децата. Спирам аз на първата отбивка, вадя кошница с бебе, вадя Иван-Асен, хващам го здраво за ръката. И засичам! Не мога нищо да измисля. Че като се разревах, от яд и безпомощност. Аз рева, Иван-Асен се разрева, защото аз рева, бебето Юлиан и то се разрева. Всички седим и ревем на отбивката. Мъжът ми е на работа, в този момент е на над 80км от мен, аз съм със колата и да му се обадя няма полза. Ревем. По едно време спира един мъж и ме пита защо рева, с триста зора и през рев му обяснявам. Не мога да предам изражението му след като ми схвана ПРОБЛЕМА. Извади една щанга, отвори багажника, лови риба и тряс! - с щангата, лови и мърмори "Мрън-мрън-луда жена-мрън-мрън-ненормална-мрън-мрън-от едни риби я е страх-мрън-мрън-тръгнала сама с две деца-мрън-мрън.", излови рибата, върза здраво торбите, изгледа ме как се товаря обратно с децата и и как се разтапям в благодарности. От тогава жива риба не купувам за никого!!!!

# 1 183
# 1 184
 hahaha

Мерси, Янтра, че ми оправи настроението този следобед!

Общи условия

Активация на акаунт