Семеен бюджет

• 134 164
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 2 205
  • София
Нездравословен е май, да. Аз пробвах да не използвам МВ, обаче не ми се получава. Няколко пъти се отказвах от МВ за по няколко дни и после пак се връщах към нея. Засега се доверявам на мнението на съпруга ми и колегите му, на които имам доверие, че най-врадно е стоенето до МВ докато храната се притопля, имам предвид стоенето до самата печка и надничането през капака и.

# 2 206
  • Другата България
За мен е нездравословен този начин на затопляне .
Thinking Извинявай, ама само това ли е нездравословно? Нима това, което ядем, пием, дишаме е ок? Напоследък избягвам да се замислям за това, че ме цепи канчето...... ooooh!
Ти как затопляш в такъв случай? Във фурна? На котлон?

# 2 207
  • Mediterraneo
Изобщо не ми дреме, наистина! Без МВ съм като без ръце в кухнята, ползвам я често и за всичко, далеч не само за претопляне. Всичката Мара втасала, сега и за вредата от МВ да мисля  Stop

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 10:49 от Тарталета

# 2 208
  • София
И да мия поне по два съда в повече за всяко нещо, което затоплям! Да бе да!
Между другото, с МВ се пести и ток!

# 2 209
Абсурд да не ползвам МВ. Имаме от '93 г. (на майка ми това - още работи, Делонги). За 20 години не съм видяла да се е отразила с нещо "нездравословно". Майка ми готви дори на нея.
Ние 2 сменихме вече Simple Smile Аз я ползвам основно за притопляне.
Да топля на котлон, да мия по 16 съда и да загарят манджи .. Няма нужда Wink

Който иска да се пази от МВ.
То и излъчването на ГСМтата е вредно.. И куп други простотии.

# 2 210
Нездравословен е май, да. Аз пробвах да не използвам МВ, обаче не ми се получава. Няколко пъти се отказвах от МВ за по няколко дни и после пак се връщах към нея. Засега се доверявам на мнението на съпруга ми и колегите му, на които имам доверие, че най-врадно е стоенето до МВ докато храната се притопля, имам предвид стоенето до самата печка и надничането през капака и.

Не е вредно това . Вълните не преминават през метал , т.е. не излизат навън .
Вредността идва от промяната на молекулния състав на храната . Особено за детски и бебешки храни с мляко .

http://www.-spam112-/portal/statii/vredni-mikrovylnovi-furni-236.html

Да , на котлон и фурна затоплям . Peace

# 2 211
  • Mediterraneo

Разбира се! Не си представям да включа котлон да затопля паничка супа за някого или пък поизстинала чаша чай/ кафе. След пералнята, МВ е другото нещо, без което наистина не мога...

# 2 212
А тези отказалите се от МВ, дали са се отказали от мобилните си телефони?. )
Интересно ми е просто...)

# 2 213
  • София

Да, да и таман се откажеш и от двете и ти сложат една антенка на блока и пак те облъчват!

# 2 214

Ако зависеше от мен и моб.тел. нямаше да имам . Wink
Но работата ми е такава , че не може без .
Личен ползвам само за детето .
Много мразя да говоря по телефон . Sunglasses

# 2 215
Аз много години отказвах да имам МВ, но като се роди детето все пак
реших да си взема, заради стерилизатора за бебешки шишета. Сега я ползвам
рядко, за да си направя пакетче разтворимо кафе най-вече или да стопля нещо.
Обаче вече много ме дразни(заради размерите и цвета си) и съм решила
да я занеса на село. Решила съм да си купя ето такава http://shopping.bg/mini-furna-solac-ho6011, преди 14 години като заживях в жилището на мъжа ми имаше такава и
много я ползвахме-за притопляне, за принцеси, за гювечета.

# 2 216
  • София
Може би и да си права за облъчването, но пък не ми пречи да не надничам през прозореца на МВ докато работи.  Wink Както казах- доверила съм се на компетентни по тези въпроси хора, това мога да го направя. Да се откажа от МВ- не мога.

# 2 217
  • София

Разбира се! Не си представям да включа котлон да затопля паничка супа за някого или пък поизстинала чаша чай/ кафе. След пералнята, МВ е другото нещо, без което наистина не мога...

Нали тук не е здравната тема, че нещо се обърках  LaughingГоворим за бюджет.
Е, при сериозни бюджетни ограничения как да пусна голяма фурна на печка клас В за 3 гювечета например? Да не говорим за функцията Размразяване... направо ме спасява.
Яйцата по панагюрски вече ги правя само там. Дори имам една рецепта за нещо като панирана пилешка пържола на МВ, която стана съвсем прилична.
Да знаете, че баница не става - и това съм опитвала

# 2 218
Не, но не ги ползвам за 3 -часови клюкарни с приятелки.По-същество, набързо и държа слушалката далеч от главата.
Аз всъщност ползвам микровълнова, но рядко.Развали ли се, я махам и друга няма да има.

А вредата й.....
Магнитното и поле влияе зле-предизвиква главоболие, раздразнение, безсъние.
В облъчената храна настъпва йонизация на молекулите, т.е., променя се клетъчния строеж на храната.Микровълновата печка създава нови съединения, които не съществуват в природата, наричат се радиолитични.А радиолитичните съединения създават молекулярен отпадък, като следствие от радиацията.
Месото, приготвено в МВ, съдържа Nitrosodienthanolamines, канцероген, т.е. предизвикващ рак.
Някои аминокиселини в млякото се превръщат в канцерогени.
Намалява се хранителната стойност на храната от 60 до 90 %.
Изчезва биологичната активност на витамини В, С и Е, както и на много минерали.
Деградират нуклео-протеините в месото.

Има изследвания, че хора, които употребяват редовно мляко и зеленчуци, приготвени в МВ, имат понижен хемоглобин и повишен холестерин.

МВ-облъчване води до отслабване на клетките в организма.На същия принцип е генното инжинерство-клетката се облъчва, за да може да се проникне в нея и да се добавят други гени.
А човек с отслабени клетки е много по-податлив на всякакви вируси, гъбички и други микроорганизми, защото лесно проникват в клетките.

И още:Може да се промени кръвното налягане, възникват тревожност, главоболие, световъртеж, болки в очите, липса на концентрация , косопад, катаракта, репродуктивни проблеми, рак.
Употребата на облъчена в МВ храна увеличава броя на раковите клетки в организма, особено в храносмилателния тракт.

# 2 219
Значи ще умреш здрава и неувредена, а ние ще се мъчим микровълново-видоизменени  Mr. Green

Мале като гледам пловдивските сметки как са х2 и х3 направо изтръпвам другата седмица какво ще видя  ooooh!
Че май сега ще ни сервират и лятното уравнение от ТЕЦа  Sick

Я въпрос - колко кубика вода имате? Напоследък нашите са 10 топла + 15 студена (+/-1-2).

Общи условия

Активация на акаунт