Семеен бюджет

• 134 109
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 2 235
Ох, колко неща в днешно време са вредни, като започнем с въздуха, който дишаме. Няма как да се избегнат всичките  Rolling Eyes
Да, така е.
Но се опитвам да премахна поне тези, които зависят от мен.
Ако от 10 вредни фактора мога да премахна поне 5 например, защо да се тровя и с 10-те?

В това няма много смисъл.
Нещо като малко бременна  Laughing

или БИО храни  Whistling ... от едната страна лехата била с био домати, от другата - стандартни Laughing

# 2 236
Ох, колко неща в днешно време са вредни, като започнем с въздуха, който дишаме. Няма как да се избегнат всичките  Rolling Eyes
Да, така е.
Ако от 10 вредни фактора мога да премахна поне 5 например, защо да се тровя и с 10-те?

В това няма много смисъл.
В кое няма смисъл?
Според теб е едно и също дали ще те облъчват 2 МВ, или 200,например?

# 2 237
  • Някъде на път....
Да, така е.

Абсолютно!  Peace

# 2 238
Той телевизора облъчва също толкова като М  Wink
Идеята за евентуалната вреда е друга...

# 2 239
  • София
Телефона е неизбежен в днешно време , но поне МВ мога да си я спестя . Wink

Как ли сме живели преди ерата на мобилните телефони... или когато само мутрите можеха да си ги позволят
А, да...тогава ловувахме динозаври и мамути, за да се нахраним. Нямаше и и-нет, бг-мамма пък съвсем

С газова печка съм свикнала от дете и все още я смятам за голяма благина, наред с тенджерата под налягане. Но има хора, които се страхуват и от двете и не ги ползват. Свят голям...

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 16:07 от Cuckoo

# 2 240
Не ти налагам моето решение .
Спести си сарказма ! Wink

То и без много други неща сме живяли , да се върнем в пещерите ли , не , не става дума за това ! Peace

А , да си жива и здрава , че ме подсети !  bouquet И тенджерата под налягане не ползвам ! Wink
Подарък е , иначе хич не бих я купила ! Wink

# 2 241
А нея пък защо?

# 2 242
  • София
Защото може да гръмне! Поне затова мои приятелки не ползват.
Нека уважаваме мнението на другите, никой на никого не го налага!

# 2 243
Аз действително питах, защото за микровелето зная, че променя вкусовите характеристики да го наречем – мислех, че тенджерата под налягане има подобни мотиви. Иначе – аз я ползвам понякога, но викам мъжа ми да отваря и изпуска парата – също ми е некомфортно сама

# 2 244

Точно , защото ме е страх от експлозия ! Crazy
Иначе е много здравословно готвенето в нея , но при мен безопастността е водеща . Peace

# 2 245
  • София
Не само това. Аз нямам тенджера под налягане, защото обичам да си наглеждам манджите, което не е възможно в такъв съд.

# 2 246
  • София
Много зависи от тенджерата и от правилата за безопасност, но предполагам нищо ново не ти казвам. Peace
Аз моята я ползвам много, с две винтила е, спазвам си правилата, следя я докато е на котлона и съм убедена, че няма как да гръмне току така. Ако беше с един винтил/ или там както се нарича/ отгоре не бих ползвала.
Никога не пускам парата. Изключвам и изчаквам поне 10 минути, да си излезе сама.

# 2 247
Аз я ползвам, за да пестя време – телешко, боб и подобни ястия, искащи доста чакане.
Между другото и тя, и микровълновата - ако ще говорим за бюджет - определено спестяват ток.

# 2 248
Така е, и затова всеки си прави личния избор и си носи отговорност за решенията. И нито е редно да се налага собствения избор, нито да се присмиваме над избора на другите Peace
Абсолютно  Peace Всеки се решава, дай да не съдим или се подиграваме на другите за избора им.

Вода някой пита.
Кво става последните 2 месеца по 25 кубика  Crazy 90 лв вода платих. Нямаме отделно топла и студена, това е само за студена. Но до колкото разбрах зимата не записват, карат явно при нас по данни от лятото и после ще изравняват, а лятото имаме много вода, че си поливаме райграса Crazy

# 2 249
  • София
Вода някой пита.
Кво става последните 2 месеца по 25 кубика  Crazy 90 лв вода платих. Нямаме отделно топла и студена, това е само за студена. Но до колкото разбрах зимата не записват, карат явно при нас по данни от лятото и после ще изравняват, а лятото имаме много вода, че си поливаме райграса Crazy

Да не са ви правили изравняването на 3 месеца, т.е. засичат водомера и разхвърлят т.нар. общо потребление - разликата между водомерите на хората и общия водомер на входа. Но пак ми се вижда много.

Общи условия

Активация на акаунт