Априлки 2013 - тема 9

• 24 836
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Mirama, радвам се за успешния преглед, за пола още ще се почудите  Rolling Eyes Hug Hug Hug

а за зимата - да страшничко си е, особено ако ходим на работа,
само да отбележа че живея в град с много баири, та си е истинско приключение да отидеш някъде
добре че работата ми е наблизо, и все пак сигурно ще ходя с такси, защото не ми се рискува да падам по леда
с миналата бременност си спомням в 8-мия месец как паднах на едно място, дето уж нямаше никакъв лед,поне така изглеждаше
ама си изкарах акъла, слава богу нямаше нищо Rolling Eyes

# 286
  • София
Уффф ужас. И аз като се сетя само, че идва бая гадна зима....особено сега с това време и тези температури. Направо си е сигурно, че зимата ще ни е бая гадна и с адски студове.
Хубаво, че аз ще съм си вкъщи, но ще излизам за прегледите и направо не ми се мисли. Сигурно моя приятел ще ме кара до там и после ще ме прибира и чак тогава ще ходи на работа, че иначе не ми се рискува да ходя пеша и по студа...че и яке няма да имам кой знае какво, защото миналата година си купих, но като ми се понадуе още корема няма да мога да го закопчавам и ще е бая проблем. Или най много ще взема някое на майка ми  Joy Joy което да не ми изглежда като торба и да мога да го закопчавам, че не ми се дават излишни пари за има няма 2 - 3 месеца.

# 287
А аз като се сетя, че вероятно всеки ден ще съм на работа....) ще видим какво ще е положението.

# 288
да, за жалост нямам и шофьорска книжка, че поне с колата да се движа
ама нищо - има таксита, то при нас разстоянията не са големи

# 289
Момичета, много ви благодаря за пожеланията Hug
Мирама, браво за успешния преглед, а пола - като са ми го казали 2ма лекари, но и 2мата не са сигурни, да не би да знам повече? Все тази си е
Дандето, усещам под пъпа едни потупвания, когато съм си легнала и не мърдам - 2-3 пъти, след малко пак... Вчера като разказах на лекарката и тя каза, че със сигурност усещам бебо, точно така се усещало...

# 290
  • Sofia, Bulgaria
Мирама, да добре че всичко е наред, това е по-важното! Пола няма къде да ходи, ще го научим всички, още малко остана:) Чакахме 4 месеца, ще почакаме още 1:)
Вав, честито и на теб:) Пусни някоя хубава снимчица да ви видим  married Пожелавам ви дълго семейно щастие и поне 3 деца  Mr. Green

Хаха За палтата и аз така си мислех миналата зима  Mr. Green А то какво стана-тази същото:) Взех си палтото, което бях показала, много е хубаво. Идва ми широко, но след бременността ще го стесня и ще си го нося. Иначе миналата зима, изкарах със старото ми палто. Не можеше да се закопчава накрая, но слагах един пухкав шал отпред на корема и така. То в най-големите студове не съм излизала, така че нямах проблеми.

# 291
  • София
Аз мисля да издиря якето, което носих преди 5 г., като бременеех зимата, в последните месеци  Laughing бях го завещала после на баба ми, ако не се лъжа, тя пък не го носи и го е прибрала май, та ще ходя да си го търся. Ми така де, беше си нормална пухинка, дълга до коляното, както обичам, и ако още става за носене мисля да не давам пари за ново яке.

vvavv, пусни някоя снимка  Wink А, Бръм ме е изпреварила...

# 292
vvavv,ЧЕСТИТО!  Hug Simple Smile
И аз мисля,да не си купувам яке,ами да си ходя със старите,те определено няма да ми се закопчават защото всичките ми се вталени..ама колкото толкова...наистина няма смисъл да се дават пари за нещо,което няма да се носи после.Аз утре съм на преглед...стискайте палци да разберем пола Simple Smile

И не мога да разбера,защо дрехите за бременни са толкова грозни...изглеждат ми бабешки модели от преди 20 години...защо така ни измъчват нас горките бременни женици,трябва ли като сме бременни да сме грозни... smile3506

# 293
  • София
Мирама, Вав, честито за хубавите емоции!

Миналата ми бременност беше зимна, Ния се роди февруари, голям студ беше, но на мен ми беше много топло през цялата зима, по принцип съм зиморничева, а тогава не се спрях да обикалям в най-големия сняг последния месец от бременността, надявам се и тази зима да ми е топло  Wink

# 294
Мирама, май човек колкото по-нетърпелив, толкова по се крие бебето. Което не ми харесва, че и аз станавам нетърпелива, а след малко ще ходя на преглед Simple Smile
Поръчала съм си палто за корем от ибей, ама си го чакам още. После ще го подаря на някой.

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 14:48 от Alexiana

# 295
Alexiana, на ФМто няма къде да отиде, ще се види. ) Аз и предния път бях казала, че няма да мръдна от кабинета, докато не се види пола. )

# 296
Здравейте, момичета!
И аз мислех да не наблягам на разхищаването на прекалено много средства за дрехи, но преди няколко дни свекърва ми, която е суперщастлива от факта, че ще става баба, ми натъпка гардероба с нови прекрасни дрехи. След няколкочасова обиколка с нея по магазините се сдобих с палто, сако, туники, рокли, клинове, и още куп неща, като почти нищо не сме купували от магазини за бременни. Направи ми впечатление, че там дрехите са доста скъпи и спокойно могат да бъдат заменени със стилни, по-свободни дрехи от нормалните бутичета. Особено сега, когато плетивата са на мода, не е толкова трудно.

# 297
  • Пловдив
mira_mar, чудесна новина Hug
Аз предния път колко се надявах да са две... Не ме огря Simple Smile
Сега се молех, да не се окаже, че са две hahaha hahaha hahaha

vvavv, честито! Безоблачен семеен живот Hug

Аз с килограмите съм ОК - няма и килце отгоре Mr. Green Апетита ми си е същия, с разлика, че постоянно ми се хапват плодове Shocked ...Което си е странно за мен, предвид това, че по принцип ги консумирам на фрешове hahaha
Сега съм заредила единия хладилник само с различни видове плодове и по цял ден си гризкам по нещо Whistling

Днес си харесах няколко моделчета панталонки на Конти, та в събота след срещата на ЛЛЛ, ще мина през магазина им, да ги видя "на живо" и да преценя, ще се "обзаведа" ли Mr. Green

За среща в Пловдив - аз съм навита. Нямам проблем с придвижването, където и ад е Simple Smile Е, ако е в почивен ден, ще трябва да съм с малкото зверче, та ще съм по-бавна Crazy
Дайте да се разберем нещо, че от другата седмица го дават голям студ Sad

# 298
Здравейте, мами.
В тон със зимната тема искам да ви занимая с един малко по-различен проблем и ако може някоя да ми обясни как стоят нещата.
Зимата доста ще обърка и моята работа тъй като не работя във Варна, а в едно село на 25 км. и всеки ден пътувам до и от със собствения си автомобил - не питайте как е било през зимата - закъсвала съм, буксувала съм, стояла съм с часове на пътя...
Но сега, когато съм бременна не искам да подлагам себе си и малкото човече в мен на такива премеждия.
Въпроса ми е за болничните - потърсих в нета, но повечето обяснения са дадени за болничните след раждането, а аз искам да знам как стоят нещата с болничните по време на бременност - видях тук такава тема, но в нея няма сходен на моя случай.
Та - по същество - от осем години работя на едно и също място, с постоянен трудов договор, осигуровки, имам личен лекар и избран гинеколог за бременността.
До сега съм взела един болничен от гинеколога за 13 дни, поради болки в корема /които затихнаха, но не изчезнаха, но това е друга тема/.
Интересува ме, колко още болнични мога да получа - до края на тази календарна година и за следващата, преди 45 дневния болничен до термина.
По мои сметки това са грубо четири месеца /ноември-декември и януари-февруари/.
Интересува ме, евентуално, ако проблемите ми не отшумят и ако зимата се окаже наистина тежка, както предполагат, имам ли възможност да изкарам тези месеци в болничен или трябва да търся други варианти.
Ще съм благодарна на всеки, който ми даде съвет или ме насочи към подробна информация. Simple Smile

# 299
  • Пловдив
Аз съм в болнични, откакто бременността ми се потвърди Peace
За бременност няма ограничение в дните (по принцип е 180 дни=6 месеца, след което те пращат на ТЕЛК). Пак казвам - за бременност това не се отнася!!!

И с предната бременност си бях в болнични през цялото време - работя в среда със СВЧ и колкото и да исках, да остана на работа, ми казаха, че такава възможност няма  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт