ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 28

• 41 853
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Понякога не ми трябват вицове да чета...пресата е пьлна с такива. Joy

И най - големият виц е - "Въпреки усилията на лекарите пациентът е починал."

# 76
Здравейте!
От София съм. Търся хомеопат, работещ и със здравната каса. Очаквам второ дете и бих искала семейния му лекар да е хомеопат.
Ще съм благодарна, ако споделите име и координати, предпочитам на ЛС!

Такова чудо все още няма Laughing Поне не и класически хомеопат!

Нека уточня ...
Хомеопат, работещ със здравната каса търся, не за да лекува детето ми. Поради факта, че не искам да ваксинирам бебето, което очаквам, както и да правя реимунизации на първото си дете, смятам, че има шанс да убедя такъв лекар да ми съдейства.
Иначе преди време лекувах детето си при класически хомеопат и благодарение на бързата и точна преценка, детето ми не боледува и вече не се налага да посещаваме хомеопатичката. Ако се наложи пак при нея бих отишла.

Моля ви дайте ми поне идея къде да търся ..... Поради деликатността на темата, предпочитам ЛС.

# 77
  • Stuck in a moment
Видяхте ли темата в клюкарника?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=685262.0

# 78
Дори и хомеопата да работи със здравната каса, той няма да може да свърши работата,ако не е регистриран като общопрактикуващ лекар.

# 79
Дори и хомеопата да работи със здравната каса, той няма да може да свърши работата,ако не е регистриран като общопрактикуващ лекар.

Инера, това не само уточнение.
Всеки лекар, който работи със здравната каса има сключен договор с нея.
Задължително условие е да е регистрирал практика (фирма като ЕТ или ООД, АД за ДКЦ и МЦ) като общопрактикуващ лекар, специалист (например педиатър, какъвто търся) или е включен в списъка на лекарите към ДКЦ или МЦ.
Със сключване на договора се задължава да извършва определени от здравната каса медицински дейности, за които му се заплаща.

# 80
пощуряли са! Чувам за детска ЯСЛА, в която се лепят плакати и раздават листовки за ваксини, определена марка... Е ли законно се пита(м)? И да е, доколко (не) е морално Shocked

# 81
  • в матрицата
пощуряли са! Чувам за детска ЯСЛА, в която се лепят плакати и раздават листовки за ваксини, определена марка... Е ли законно се пита(м)? И да е, доколко (не) е морално Shocked
оооо, в нашата градина има листовки на всевъзможни допълнителни ваксини, които старателно биват събирани и накъсвани на малки парчета  Mr. Green

# 82
Що да не е законно? Мен повече ме дразни промиването на мозъци в училищата, защото знаете тийновете какви са - всичко знаят и се опитват да се налагат на родителите си...  Mr. Green  А в яслата отново е по преценка на родителя, малките дришльовци не им пука за листовките... Не е законно ако на дечицата се правят неща без знанието и позволението на родителите - Манту, ваксини, кръвни проби, други проби, лечение, профилактика...

# 83
  • Дивия Северозапад
Моля, за съвет. Децата ми са без ваксини. Ходят на детска градина, на 6 месеца носим бележки от личната, че имунизациите се отлагат, не сме минавали на комисия за освобождаване, защото няма за какво, просто личната дава бележки, че отлага ваксините. Директорката е приела децата ми по този начин в градината. Днес медицинската сестра ми казва, че не можело така с бележките и трябвало собственоръчно да напиша декларация за отказ. Аз обаче такава декларация не съм подписвала дори при личната. Какво да правя?

# 84
  • в матрицата
Петлето, кажи на тази сестра, че ти НЕ отказваш ваксните! Просто децата все не са здрави за да бъдат поставени,и за това ЛЛ ти дава такива бележки. Ако, пак се направи на отоворена, попитай я, къде пише, че трябва да и занесеш писмен отказ от ваксини?

# 85
  • Дивия Северозапад
В никакъв случай няма да напиша отказ, аз дори в родилното не съм подписвала, по друг начин станаха нещата, но ме притеснява да не ми направи проблем точно тя. Каза, че имало промени в Наредбата за имунизациите, сега ще сядам да чета.

# 86
В никакъв случай няма да напиша отказ, аз дори в родилното не съм подписвала, по друг начин станаха нещата, но ме притеснява да не ми направи проблем точно тя. Каза, че имало промени в Наредбата за имунизациите, сега ще сядам да чета.

Има ли друг начин за родилното, освен с подписана декларация за отказ?

# 87
Промяната в Наредбата за имунизациите е, че ЛЛ имат право да отлагат ваксини само 3 месеца, после се минава през комисия.... До скоро ЛЛ имаха право да отлагат 6 месеца...

# 88
Не знам какво пише в тези наредби, но АЗ не вярвам на ваксините!! И да му стане нещо на детето ще се оправи - досега винаги съм разчитала за това на хомеопатията и не ме е подвеждала!!!

# 89
  • София
Гледайте сега от 09,30 по Нова Телевизия - тема са ваксините

Общи условия

Активация на акаунт