ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 28

• 41 896
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Атопичният дерматит основание ли е да откажа ваксините? Завинаги. И ще искат ли от мен някакви доказателствени документи за него?

Бихте ли споделили каква е глобата? И всички ли имате наложена такава или зависи дали педиатърката ще ни докладва. Да знам какво да преговарям с нея. АКо тя не ме докладва, излага ли себе си на риск?

Това и мен ме интересува.

И още нещо. Какво става със задължителното посещение от 4г. възраст на детска градина, ако детето няма ваксини? А с училищата? Посещават ли вашите деца училище без проблеми, свързани с несложени ваксини?

# 541
"11.2. (доп. - ДВ, бр. 77 от 2012 г. , в сила от 9.10.2012 г.)
не е противопоказание за имунизация атопичният дерматит и бронхиалната
астма - имунизациите се извършват по време на клинична ремисия и под
защита на противоалергични средства;"

- от Наредба 15 за имунизациите, прил. 10
http://www.nsoplb.com/uploads/docs/naredba_15_ot_12052005_10_10_20121.pdf

# 542
  • Сфия
Да, тази наредба съм я чела. Да си я заврат там дето слънце не огрява.... Извинете за цинизма, ама побеснявам понякога...
По повод на ваксините и задължителното образование, искам да попитам пък аз следното: Задължителното образование може да е от 4 годишна възраст вече, ама иначе все още си е до 8 клас мисля... Което означава ли, че едно дете в 9-ти, 10-ти, 11-ти клас няма да бъде допуснато до училище без ваксини? Моят големият син е сега 7-ми клас. Има поставени всички ваксини до момента. Но 2-те, които се поставят на 17, просто няма да позволя да му ги хакнат. Пред вид, че тогава ще е 11-ти клас, могат ли да го спрат от НЕзадължителното за тази вързстат училище? А сега де...

# 543
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
някой да е чел/знае за връзка при заразяване с полио между ниво на кръвна захар и заразяване?
Кристиян?

чета една книга и там има подобна хипотеза (ниска кръвна захар - вероятност да се зарази; нормална кръвна захар - не се заразява).

# 544
http://www.blitz.bg/article/9520
последното изречение: к'во са 50/50 (ако приемем, че това 50, "индивидуалното" е в "техния смисъл") ooooh!
байдъуей как ви се струва 60 лв. такса при педиатър? Rolling Eyes

# 545
За задължителното обучение и връзката му със задължителните ваксини:
1. Министерството на здравеопазването казва, че децата без задължителни за възрастта ваксини или противопоказания за поставянето им нямат право да посещават И задължителните предучилищни групи;
2. Министерството на образованието казва, че директорите на детски заведения нямат право да откажат на децата да посещават задължителните предучилищни групи, но същевременно трябва да спазват нормативната уредба, към която спада и Наредбата за ДГ, според която деца без задължителни ваксини не могат да посещават ДГ.

Не вярвам да спират от училище деца без ваксини от 8-ми клас нагоре... Няма логика да допускат деца без ваксини до 8 клас, а след него да твърдят, че са опасни за околните... Точно това е посочваната от МЗ причина - неваксинираните са опасни за другите... Понеже живота и здравето са преди образованието, когато говорим за права, то и затова си позволяват да не допускат неваксинирани деца до детски ясли/градини, под предлог, че така защитават децата (кои деца не става ясно)... Положението в момента е такова - за ясли и градини, вкл. предучилищно обучение в училищата, МЗ искат задължителните за възрастта ваксини, за училище все още не ги искат...

# 546
  • Сфия
stelt77, всъщност искат дори за училище. Добре, как ще се справим тогава ние, които сме решили да не поставяме ваксини с преучилищната, която е задължителна? Някой мислил ли е по този въпрос?

# 547
  • Пловдив
stelt77, всъщност искат дори за училище. Добре, как ще се справим тогава ние, които сме решили да не поставяме ваксини с преучилищната, която е задължителна? Някой мислил ли е по този въпрос?

Така де...нали това беше спасението,а сега Rolling Eyes

# 548
В училището на сина ми приемат и без ваксини.Лично говорих със сестрата която ми каза че това не е проблем стига да и занесем документ че отказвам детето ми да бъде ваксинирано, защото тя се отчитала.По принцип търсят ваксини от всички деца, но няма да върнат моето само защото не е ваксинирано.

# 549
  • Пловдив
В училището на сина ми приемат и без ваксини.Лично говорих със сестрата която ми каза че това не е проблем стига да и занесем документ че отказвам детето ми да бъде ваксинирано, защото тя се отчитала.По принцип търсят ваксини от всички деца, но няма да върнат моето само защото не е ваксинирано.

Ако става дума за начално,пиши ми на лични Peace

# 550
  • Сфия

Така де...нали това беше спасението,а сега Rolling Eyes
Значи правилно ли разбирам, че има нова наредба, според която хем е задължително, хем не може без ваксини? Какъв е изхода от ситуацията. Не мога да разчитам аз да обиколя цяла София и да питам кое училище ще се съгласи да ми вземе опасното дете. искам аз да избирам училище.

# 551
Няма нови наредби.... Просто се оказва, че задължителната предучилищна не е по-важна от задължителното ваксиниране... Нали водихме дела във ВАС, пуснахме жалба и в ЕСПЧ, но никой да не разчита на тях... В момента гласуват на второ чете закона за предучилищно и училищно образование... ЕСПЧ пък се произнасят чак след години водене на някакво дело и то ако все пак започне... А в училищата искат информация за сложени ваксини, но не връщат без ваксини, това имах предвид...

# 552
  • София и там където не се пуши
А в училищата искат информация за сложени ваксини, но не връщат без ваксини, това имах предвид...

И аз това много пъти съм го казвала тук

# 553
  • Сфия
а в предучилищната връщат ли? Значи да не разчтаме на ЕСПЧ, така ли иазлиза? Аз си викам, че има надежда до 1-2 години да се променят нещата, а излиза, че няма, така ли? Аз пак питам мамите, на които ви предстои да записвате децата си в предучилищна? Как мислите да се справите с проблема?

# 554
  • София и там където не се пуши
а в предучилищната връщат ли? Значи да не разчтаме на ЕСПЧ, така ли иазлиза? Аз си викам, че има надежда до 1-2 години да се променят нещата, а излиза, че няма, така ли? Аз пак питам мамите, на които ви предстои да записвате децата си в предучилищна? Как мислите да се справите с проблема?

Ако е в училище - не би трябвало да връщат.

Общи условия

Активация на акаунт