Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 752
  • 956
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моите очаквания бяха, че бебето ще проходи на около10 месеца, защото баткото тогава проходи, а и малкия рано пропълзя - на 7м. Нооо, не - ето почти на годинка  е вече и все още предпочита сигурността на четирите си крака именно, защото батко му постоянно го блъска. А и той е много неуверен, прави няколко крачки и бързо губи равновесие, страх го е - ами каквото-такова.
Подаръците - естествено напористия ни батко ги обра всичките, въпреки че му обяснихме, че половината за Емо. Да видим на рождения му ден как ще реагира....май ще има наказания...  ooooh!

# 196
Хаха и у нас голямата се зарадва на подаръците на бебето повече отколкото на своите Laughing

Ида, твоите еднополови ли са...при нас каката дърпа малката, за да танцуват, да си ходят заедно, дърпа я да се качвали на дивана, ама бебето е с дебело дупе и не може все още  Laughing ...буташе я преди за играчки, но някак се разбрахме да не го прави...въпреки, че е ужасно опърничава (голямата)...

Аз не чакам скоро бебето да проходи...каката проходи на 1г3м, но не съм и давала ръка да ходи, нямаше проходилка, ни-що...вкъщи на земята и да се оправя, в градинките я вадех от количката и я слагах да се държи я за пейка, я за самата количка и така един ден сама си тръгна...без да пада, без никакви инциденти. Бебето май също ще е така, много я е страх, а е и дооооста дебеличка...с каката носят еднакъв номер памперс Crazy (каката спи още с памперс ooooh! ) и са горе долу едни колиграми - бебето е 11 300, каката 13кг хохохо

# 197
 Laughing Теди и моите са подобни габарити- бебето е 11кг,каката 13кг, и двете са на 5-ка памперс (Каката също го ползва нощем  и така до лятото мисля да е ,и да премахнем тотално памперсите от живота си завинаги  Wink)

# 198
Ау...какви високи цели...и аз искам ама...като се сетя с голямата ква драма беше...лятото след като навърши годинка реших, че ще го махам и тя...спря да ака за ЕДИН МЕСЕЦ, въпреки, че се усетих и го сложих на 5тия ден, започна и яко да стиска и да пишка по 1-2 пъти на ден...та направо ooooh!  А как ми се иска и на мен това лято да ги махам и на двете завинагииииии Whistling

# 199
С нашия батко не можем да се оправим с това гърне. Той си сяда, ама стои по 15 мин и нищо не прави. А пък и аз не го слагам много редовно, искам да е през половин час ли, час ли някъде да е, ама с това бебе нищо не се получава.
Та въпроса ми е ако някой може да ми даде идея, как едновременно да уча бати на гърне и бебето да гледам или това е мисия невъзможна? Или на лято и двамата по гърненета, с опит да откажем баткото, а малкато да се научи. Тя тогава ще е на 7 месеца някъде, а той на 2 години и половина.
Приемам идеи всякакви.  Hug Praynig

# 200
  • София
При нас  с малкия беше много по-лесно отучването от памперса. Първо след годинката му купих многократни пелени, които попиват, но кожата не остава суха, когато се напълни многократния памперс и му ставаше некомфортно явно, щото ме дърпаше за ръка и ме водеше в банята. После един стомашен вирус го отказа изцяло - щипеше му и сам взе да си казва. Не обичаше на малкото гърне, направо на голямото. Беше на 1г.9м.
Докато батко му, седеше си, ако го оставя и половин час, всичко вършеше вътре, но не си казваше, ако го сложим навреме. Малкият се роди и двамата бяха на памперси, майка ми се амбицира и тя го отучи на 2 и половина, обърна го на игра, да поливат тревичките в парка и той взе да стиска и да си казва.

# 201
При нас е обратното "бебето" тормози "баткото. Щипе, бута, хапе, абе пълен терор. Баткото е 16кг, Тея 11.
maminka_yoan Моите ги учих миналото ляло - голямото на 2,10г, малкото на 1,6г. И двамата се научиха, баткото по-бързо.  В момента баткото е без памперс а малката е с, но не защото не се научи а по други причини. Тази пролет вярвам от раз ще го махнем и на нея.  Аз директно ги пуснах по гащи и на гърне докато гледат филмче.

# 202
аз я оставих каката по голо дупе и за седмица се научи да си кляка и да си казва(на 2 годинки) малката сега също е с многократни пеленки и мисля просто като се затопли да слагам рокличка и гащички и така,дано и се получи

# 203
  • в рaя
ох, тези памперси ... каката я научих на 9 м. да показва, на годинка сама си носеше гърнето, НО бебето е мноого далеч от това (или аз не му улавям сигналите). Явно има нещо вярно, че момченцата по-бавно "схващат". Нищо, аз съм тъпа и упорита и си го държа по слипчета.

Как ги учите да дават играчки? Вече мноого се бият, карат, ужас е. Каката е много изнервена, защото докато се заиграе и ТОЙ ходи да и дърпа я химикал, я кукла и т.н. Сега съм замислила да й направим един кът с детска къщичка, вътре кухнята, тоалетката, масичката около нея и там да си играе, а бебето да е с ограничен достъп. Но сигурно тогава бебето ще реве истерично, че иска там ... уф, не знам. Но определено Мими има нужда от "нейна" територия.

Каката ни проходи на 9 м. без 2 дни. И с двамата почти не съм ползвала проходилка. Сега малкия често е  "захвърлен" на земята и неволята учи - да пълзи, да ходи по мебелите, но не и да ходи. 4х4 се чувства по стабилен.

# 204
Забравих да пиша за прохождането. И двамата проходиха на 1г и 4месеца. Баткото го държахме за ръчички от 10 месеца до година и 4 а малката от 7мия месец до година и 4.

# 205
ревност му се казва на това , и при нас я има, а още по-весело е като и бебето ръмжи като тигър на кака си за територия(най-често мама е желаната територия, ех де да можех да се клонирам...........)  Crazy
А за Дядо Коледа каката се радва, гледа го по филмчета,но не го видя на живо,че са болни и двете ,а  на подаръците се зарадва, на тези на бебето повече отколкото на своите  Laughing ама то всичко е общо уж Laughing Whistling

Мислих и аз, но май не е баш ревност. Проявява се предимно, когато играчките или играта са заплашени от бебето-опустошителче. И преди да бъде нанесен удар върху играта или да бъде отмъкната играчката, бебето бива грубо отстранено.
Иначе и мойте боледуват: днес голямото ми дете с темп. се гушна в мен, малкото - за пръв път реагира остро / ревниво - дойде, изправи се, подпря се на мен, и нали ми липсва чифт ръце да взема и него - разплака се горчиво.

Да, да, тупурче, определено големите имат нужда от своя територия и моменти на спокойна игра сами, необезпокоявани.

С играчките и при нас е зле. Даже преди време и аз питах. Голямчето не си ги дава, даже и ако в момента не играе с тях  Rolling Eyes Брани си ги, понякога по грубия метод.

Ех, колко сте ми близки! Hug

# 206
  • Варна
За играчките и у нас има война. Дядо Коледа донесе на малкия таблет за който непрекъснато се дърпат с баткото, че и кака им се нарежда. Crazy А пък големия получи проектор за рисуване + фулмастери, на които дребното е хвърлило око. Та все има за нещо да се разправят.
Преди малко например аз съм в кухнята и идва малкия да му оправя панталона. Големия веднага идва да провери дали нещо не се дава на брат му, че и той да поиска.
Ида, спасението идва когато малкото стане достатъчно стабилно да се пази само. Тогава обаче много да се внимава да не се изпобият едно-друго.
А до като пораснат достатъчно си/ви пожелавам мнооого здрави нерви. Hug

# 207
Много сте активни, гледам Grinning
После, майките на породени нямали минутка спокойствие Mr. Green
Влизам да пожелая весело посрещане на НГ и не бързайте, скоро децата ще порастнат и ще се кахърим за други проблеми Wink

# 208
  • София
Та въпроса ми е ако някой може да ми даде идея, как едновременно да уча бати на гърне и бебето да гледам или това е мисия невъзможна?

Помня, имаше един период, в който каката винаги решаваше, че много й се пишка/ака точно в момента, в който сядах да кърмя малкия.  Crazy
Просто я научих да си носи гърнето до мен, помагах с една ръка да се събуе и така.

Играчки аз вече гледам да не купувам. Имат всичко необходимо ,че и отгоре. Само се чудя кое къде да прибера и всяко чудо е не за три дни, а за три минути и после настават едни борби!  ooooh!
Дори и вариантът да се купят две еднакви неща пак не винаги върши работа. Все чуждото е по-хубаво.  ooooh!
Освен това, не знам за вашите деца, ама моите нещо много малко си играят с играчки. Каката предимно рисува, през 80% от времето, а малкия само се чуди каква дивотия да направи и в дивотията рядко влизат в употреба играчките.  Naughty ooooh!

# 209
  • София
_илка, загледах се в линийките ти - е, много си смела! Прекланям се! Аз не бих могла, колкото и да ми се иска трето и да обичам децата......

За гърненцето - по закона на Мърфи си е точно така - точно като кърмя или приспивам бебето, на баткото му идва музата. Лятото беше много лесно, защото щъкаше по голо дупе из нас и просто сядаше като му се допишка/ака. Ама сега си е зор. И затова преди да се захвана с бебето, слагам  баткото на гърнето да си свърши работата. Иначе аз съм писала подробно как го научих - с много обяснения и първо махнах памперса и го оставих да се напишква и да постои мокър, после той сам седна на гърнето. Не беше чак толкова трудно, той беше на 1г.10-11м и беше лято!  Peace Според мен зимата е много по-трудно да се научат, а и не дотам здравословно.

Аз искам да питам, възможно ли е след ваксина за 2-3 или повече дни да загубят апетит? В петък му биха на малкия 4-прием синфлорикс и оттогава е само на кърма и вода кажи-речи.....

Общи условия

Активация на акаунт