Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 684
  • 956
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ми аз се замислям за четвърто... Blush

krasidika, честита племеница! Да расте здрава и весела!

Имайки опит и с двете разлики - имат си и предимства, и недостатъци. Хубаво да се опита от всичко.  Wink
Снощи баткото настояваше да нахрани брат си, при все че малкия се храни чудесно сам. После го заведе да пишкат двамата. И цяла вечер го обгрижва - много миличко. А пък кака им държи всяка вечер да им чете приказка преди сън, учи да рисуват и на разни щуротии. Grinning

# 91
Ето, antonia, значи не зависи нито от броя на децата, нито от това колко малки са още породените.Адмирации!  bouquet

# 92
krasidika да ви е жива, здрава и много обичана малката принцеса   bouquet
Аз като леля на 3-ма мога да си представя как се чустваш сега  Grinning
antonia невероятна си  smile3525. Аз много искам 4, ама не ми стиска, ситуацията тук съвсем се смарангяса  Sad . Ще видим малко по нататък как ще са нещата  Peace Напоследък и при нас все по малко стават недостатъците от малката разлика и все повече преимуществата  Heart Eyes

# 93
красидика, честито второ лелинство! Много братовчедски игри...и понякога препирни! И каката да им е за пример!

Лейди ФиЛ, Мария, мерси, че се включвате като по-напреднали и опитни мами на породенчета! Много е окуражаващо!   bouquet

Хора аз всяка вечер съм каталясала. А днес едно главоболие! И голямото реши напоследък да пищи отвреме навреме, барем постигне безумни цели... Аз измислих стратегия - “излез в коридора, пищи си и се върни. ние тук не пищим“ и го изкарвам и затварям вратат. Действа; връща се и се заиграва нормално.

# 94
  • София
Благодаря за пожеланията.
И аз имам нужда от кураж. Напоследък все по-често се замислям да си купя мента-глог и валериан, някой знае ли може ли да се пие от кърмачки? Тея малките ме взимат на шега, правят ме на маймуна, вдигат  къщата с краката нагоре, аз капвам от умора по цял ден да вървя след тях, реват на почивки като усетят, че вниманието ми е към другото, абе тарикатчета си отглеждам и съм на ръба на нервен срив. Добре че свеки дойде днес та пое големия. Направо нямам търпение да се върна на работа, там поне ревове и пъсици няма.....

# 95
Аз откакто се върнах на работа съм доста отпочинала и спокойна Mr. Green даже сега се лакирах  на бюрото без някой да ми бутне лака:) Иначе не бих казала, че ми се качват на краката, но и аз имам малко военен стил, за който мъжът ми постоянно ми прави забележки.

# 96
monikabiri И аз малко на военно го раздавам, строявам ги засега  Mr. Green Малкото ще го видим като поотрасне живи здрави  Heart Eyes Heart Eyes

# 97
krasidika  Hug в абсолютно същото състояние бях когато малките бяха в тази възраст  ooooh!. Молех се да ме вземат в някоя лудница. Този ужасен период при нас приключи с приемането на баткото на градина когато беше на 2г и 4м. Нищо, че беше полудневна отрази му се невероятно и малката и тя се кротна тогава. Общо взето това беше най-тежкия период, отмине ли все по-хубаво става  Wink

# 98
  • София
Вече и аз твърдо реших - от декември - студ, сняг, каквото ще да е - тръгва на ясла за половин ден. На мен сутрин ми е най-тежко, та се надявам малко да ми поолекне  така.

# 99
здравейте   bouquet
извинявам се ,но няма да имам възможност да се вкл. за дълго  Embarassed та на кратко
пуснах баткото на ясла от 01.10 ходи 4 дена , разболя се  от скарлатина  ooooh! лепна го и малката ,един месец у дома от 5.11. тръгна здрав 5 дена и съботата почна леко хремата ,а неделя през нощта и пристъп от ларингит в понеделник доктор и разбира се АБ така продължаваме с престоя си във вкъщи ,надявам се малкото да минава с батко си болестите от градината и като тръгне поне да има малко имунитет от градински болести  newsm78 ,но това могат да кажат мамите с по-големи дечица   Rolling Eyes
от нас  Hug

# 100
  • Sofia
и мен ме вълнува, дали малките придобиват имунитет към градинските болести. Каката тръгна на ясла на 12.09 и от тогава е ходила само 9 дни, все хремава е. Малкия имаше 3 пъти хрема, като последния път стигна до бронхит и сега е на АБ. За сега съм спряла каката от ясла и май скоро няма да я пускам. Вместо да си гледам 2 здрави деца в къщи, аз я пуснах на ясла и си гледам 2 болни Sad
Също да питам, някой ползва ли услугите на хомеопат, търся в София. Малкия е с АД и е предразположен към бронхити, а не ми се иска пак да го тъпча с антибиотици.....Sad(((

# 101
  • София
Момичета, още породените ви са малки и за това не усещате предимствата на децата с малка разлика Grinning
Тук многократно сме разисквали този въпрос, "по-старите кучета" ще ме подкрепят Mr. Green
Нека го кажем така, щом майка на породени мисли за 3то, значи че освен, че е оживяла, има още достатъчно сили Laughing
newsm10 много добре си го казала, точно така си е. Wink

krasidika, честита племенничка!  bouquet При нас помага да ги изморя хубаво навън - дълги разходки; често напоследък сядам на пейката, а тях ги карам да тичат и правят обиколки на площадката и броя кой колко е тренирал. Simple Smile

Ида, и при нас помага. Още 2 годишен беше Дани (той е склонен да се захласва в рев и мрънкане) - отиди в детската и като се успокоиш, ела да говорим. И отива, като се успокои идва при мен.

За имунитета при тръгване на градина - на баткото му трябваха 2 зими, като втората зима носеше вируси и зарази и малкотот. Всъщност 1вата год. не беше само зимата, ами и летата конюктивит, стомашен вирус... ooooh!

При нас докато бях в болницата нещо са поразхлабили дисциплината - ако не ги подканям все забравят да си вършат задълженията (прибиране на дрехите, разтребване на масата след обяд/вечеря, чистене на котката). Отделно се карат с кого говорим повече, на кой от двамата обръщаме повече внимание, защо Дани има по-малко домашни от мен и т.н. и т.н. Емко се опитва да се държи като малък мъж и се прави, че не ме чува, но жената, която ми помагаше си тръгна днес и ще се хващаме здраво в ръце.

Да се похваля, че вчера бях на изпит и го взех с 6-ца.  Grinning Доста ме измори, обаче, пътуването до Благоевград и обратно и мисля днес да е ден за почивка (че ме чакат още 3 изпита до средата на декември).

# 102
здравейте и от мен  Hug
аз така исках второто да е момиченце, обаче не - ще съм свекърва и това си е  Crazy Още преди да се е родило второто и се замислям пак за момиченце Simple Smile Сега малкия не иска да си играе с мен, с баща му са партия. Аз играя лошата -с лъжицата и дрехите в ръка  Blush Ако и с второто е така...май ще си мечтая все по-често за момиче  Mr. Green От друга страна, така като ви чета, идват трудни времена  Crazy и май няма да се прежаля скоро за трето. След 6-7-8 години може, ама ако вземе пак да излезе момче  Crazy
За яслата педито ме съветва да си го гледам баткото вкъщи, защото бебето ще се появи началото на март и си е кофти сезон. Засега съм решила да сме всички вкъщи до есента и тогава (ще е на 2,3г.) да тръгне. Обаче може бързо да си сменя мнението като се появи бебока  Crazy

# 103
Здравейте, ние след малко перипетии покрай раждането и след това, вече сме си вкъщи с беба. баткото за сега все още е при баба му, но идава и в нас. Принципно бх против предложението на нашите да го вземат първите дни като се върна от болницата, та да се оправяме с бебето. Не исках да се чувства пренебрегнат, но така стана, че се разболя за пореден път в яслата и се наложи да остане там. Сега вече оздравя, ама има още малко хрипчета и все още е с баба си. Направо се чудя какво ще го правя с тази ясла...дали въобще има смисъл да го пращам, ако ще се разболява на третия ден и ще си стои след това 3 седмици в нас...ама пък не знам до колко ще се оправя с двамата. Двата дни, които прекарахме тримата вкъщи що годе се справях, ама най-проблемни са моментите, когато трябва да ида до тоалетна или да приготвя нещо за ядене...Simple Smile Ама явно ще трябва да отработваме техники и с времето ще се нагласят нещата...Определено ще е лудница, но гледам има много минали по този път, та ще черпя идеи и опит. Иначе първата среща мина учидващо добре. Момчето при много добре бебето, а може и да е бил много щастлива, че тя му "донесе" дървено влакче, което се разглабя  Grinning. Някъде в темата бях прочела , че било добра идея, при нас сработи. На втория ден , вече и подари колите, с които принципно не се разделя...Ще видим като поотраснат дали ще продължи тази дружба..

# 104
Честито второ детенце, тимиде! Бързо възстановяване! Много забавни игри, дотогава - търпение и здрави нерви  Mr. Green

Мойте са със същата разлика. Като направи 2 год., порасна. Преди това някак си още не така осъзнато, и изведнъж бебето беше част от интериора. Както мама, манджата, вечер тати и така. Прие бебето положително и ревността ни подмина.
Сега са мн. сладки като застанат до дивана  Heart Eyes и като си дърпат играчки от ръцете  Mr. Green

Иначе тепърва ще се синхронизирате в ежедневието тримцата.

За яслата - ходи на ясла отпреди бебето да се роди. Беше добро решение. Нямаме близки наоколо и не искам да вижда само мен. Иначе чат-пат сме 3мата вкъщи, изкарваме си добре. И мойто малкото мина бронхит като беше на 3 - 4 мес., но не от голямото. Паралелно голямото тогава беше с други бацили. Така и не си ги размениха.
Сега - от време на време сополи точат, но тях ги приемам като задължителен есенен аксесоар за малки хора  Wink

Аня, поздравления! Откога караш следването? Аз записах един курс, ама.... незнам  Embarassed Много ми е трудно в момента. А последните дни ме мъчи главоболие и се дрогирам с парацетамол.

Общи условия

Активация на акаунт