ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 48 574
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • В светлината на слънцето
Уф, и при нас го има този проблем с тръшкането плюс магарешки рев.  ooooh! Даже брат й не се тръшка така и е далеч по-разумен. Гледам я, че се напъва насила да реве, ей така, от единия инат, че не е станало на нейното например. Twisted Evil И аз събирам идеи за справяне с проблема. ooooh!
bibi, книжките тип комикс са много увлекателно занимание. Теди беше почнала да прави такива още преди да се научи да пише (в началото бяха само картинки), после взе да добавя и текстове. Това беше много отдавна - някъде към 5-6-годишна. И още не й е минал мерака. По едно време бях почнала да й събирам книжките, ама то вече вървим към пълнене на книжарница и се отказах. Mr. Green Но пък тя толкова се забавлява като ги прави. Peace
Английския - преписва новите думи (не съм ги броила точно, но със сигурност са повече от 10) и се мъчи с произношението. Онзи ден на родителската среща учителката им обясни, че за разлика от английския, с немския всички много са дръпнали. А по немски миналата година изобщо не пишеха. Миналата седмица гледам, че в тетрадката по немски се появи и първата им кратичка диктовка. Оказа се, че имат голям речников запас и са се справили доста добре като за първи път. Но с английския е определено леко объркана, когато дойде ред да чете. В същото време веднага прави връзка с еднаквите думи в немския или онези, които се пишат еднакво, но се произнасят различно. Предполагам, че е така, защото в часовете правят сравнение между двата езика и това им е ясно. И друго забелязах, което си е проблем при нея - отвреме навреме в бързината пише s обърнато огледално. И упорито твърди, че така било правилно. Не може да осъзнае явно накъде да врътне буквата. Thinking

# 76
Майчета, аз да ви попитам някой ходил ли е на математическо състезание "Черноризец Храбър"?
Провежда се на 01.11. Моят второкласник е много добър по математика и госпожата му предложила да отиде. Той се беше навил естествено, обаче. Снощи носи разпечатани задачите от състезанието през 2010г. Петнадесет броя задачи с думи и то логически  - от сложни, по-сложни. Дори и ние се затрудняваме с решението им. Направо се притесних, че ще се изплаши и депресира ако там не успее да ги реши. И го посъветвах да се откаже...
Днес ще говоря с госпожата. Не знам дали постъпих правилно, малко ми е криво. Но много се притесних да не се разтревожи там и да вземе да плаче, че е един притеснителен...

Тази година записах детето на школа по Математика.
Дали са им задачите от миналата година преди седмица, и са си сложни, така е.
Мисля да го пусна да отиде, няма лошо да трупа опит в самостоятелното мислене.

# 77
  • Варна
По английски се справя доста добре, но аз и друго не съм очаквала. Все пак го учи вече поредна година. От тази година включихме и немски и тук дойде вече проблема. Като види думата написана на немски и я казва с английското ѝ произношение. Но ще дерзаем.
Хрисима,  в състезанието "Черноризец Храбър" не участват първокласници. Задачите изискват повече мислене отколкото просто сметки с числата до 100. Ако детето има желание, защо да не отиде. И да не се справи много добре, поне ще събере опит що е то математическо състезание. Peace

# 78
  • Пловдив
  bouquet

# 79
  • София
Майчета, аз да ви попитам някой ходил ли е на математическо състезание "Черноризец Храбър"?
Провежда се на 01.11. Моят второкласник е много добър по математика и госпожата му предложила да отиде. Той се беше навил естествено, обаче. Снощи носи разпечатани задачите от състезанието през 2010г. Петнадесет броя задачи с думи и то логически  - от сложни, по-сложни. Дори и ние се затрудняваме с решението им.

Аз от миналата седмица се дивя на тези задачи. От 15 задачи, ученикът е решил 4, 3 от тях грешно. Със сигурност няма да го пусна на състезанието.

# 80
Със сигурност няма да го пусна на състезанието.

И ние така.
Като прочета как дете се справяло отлично на състезания без подготовка извън училищния материал  Shocked Специално за ЧХ си се изискват доста упражнения, развитие на логика, но най-вече да имаш под ръка методи на решаване на задачите.

За английския език - започнаха да вземат на порции по 3, по 4 букви, изписват ги по 3-4 реда всяка.
А вчера по Английски - ЗИП - попълвали липсващи букви в думи, които букви още не са взели в нормалните часове  Rolling Eyes Засега се справя. Заучава добре изразите и взема учебника и ги "чете"Simple Smile - според мен по-скоро се ориентира къде какво е записано. Още не се бърка - ще видим като вземат буквите.
И аз като някои мами по-горе реших да си постави основата в училище (с някаква помощ от моя страна - поне за затвърждаване на взетото), догодина ще мисля за извънучилищни уроци.

# 81
  • Варна
Моя след първоначалния отказ да иде на състезанието все пак прие идеята,особено като разбра,че и любимата му Симона ще се запише.Дори ги уредихме да са в една стая. Mr. Green
Нямам надежди за добро представяне,въпреки,че ходи на школа.На школата задачите не му се опъват,но тези от ЧХ са в пъти по-трудни.ОТ ЧХ 2011г. първите 5 задачи си ги реши сам,следващите 5 донякъде се движи с верна логика,но на средата окапваше и с малка помощ получи верните отговори.Обаче последните 5 бяха мисия невъзможна за него,че и за мен дори,като да му ги обясня. TiredСпокоен е,че никой не иска от него непременно добър резултат и че отива на състезанието само да се пробва и да си потренира мозъчето. Wink

# 82
  • София
Откъде теглите задачите? Може ли линк? Няма да я пращам, само искам да й ги дам да видя ще може ли да реши нещо.

# 83
Ау, от близо три часа се боря с някакъв вирус в компа, една приятелка ми го изпрати. ooooh!

Щом задачите от Черноризец Храбър ви се струват сложни / а те са си/, я вижте от Коледното математическо състезание . Там са направо мисия невъзможна. Laughing
Няма как дете което да не е ходило в математическа школа, където се решават такива задачи ,  да се справи добре на такова състезание.Е ,има и изключения.
Но ,аз съм на мнение че голяма част от децата ще се справят ,ако им се обясни как се решават такива задачи.На нас класната също ни е дала един лист със задачи. Ще го видя какво ще направи . Ние по принцип си се занимаваме в къщи и си решаваме такива задачи, когато имаме време.

# 84
Откъде теглите задачите? Може ли линк? Няма да я пращам, само искам да й ги дам да видя ще може ли да реши нещо.

http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/11/CHH-2011-2-klas-U.pdf

# 85
  • София

Щом задачите от Черноризец Храбър ви се струват сложни / а те са си/, я вижте от Коледното математическо състезание . Там са направо мисия невъзможна. Laughing

Ау, пропуск. Аз по-далече от СМТ и ЧХ не съм гледала и си мисля, че коледното е в някакво далечно бъдеще. И на мен "не ми харесват" задачите оттам. Ще я пробвам как ще реагира, ако и е много трудно, може и да пропусне, както ще пропусне Салабашев, него въобще не съм мислила да го включвам тази година.

# 86

Ау, пропуск. Аз по-далече от СМТ и ЧХ не съм гледала и си мисля, че коледното е в някакво далечно бъдеще. И на мен "не ми харесват" задачите оттам. Ще я пробвам как ще реагира, ако и е много трудно, може и да пропусне, както ще пропусне Салабашев, него въобще не съм мислила да го включвам тази година.
Погледни ги. Аз на някои там направо зацепвам.То пада едно мислене, чертане. Mr. Green  За спорта миналата коледа го пуснах. Порешавахме преди това малко. Като цяло съм доволна изкара 83 точки ,от 100.  И най- важното ,въобще не беше притеснен. Даже имал време да си порисува на черновата. hahaha

# 87
  • София
Миналогодишните си бяха лесни в сравнение с това, аз може би затова съм го подценила коледното. Реших, че ако може да решава ЧХ, със сигурност ще може и коледното, сега виждам, че не е така. За протокола от миналата година има само около 70 точки (не ги помня), а от Великднското излезе със страхотна картина (ама с химикал). Сега като я карам да рисува по задачите, за да ги "вижда" не ще.

# 88
  • Варна
Коледните не съм ги гледала още аз ама като ви чета скоро няма да ги отворя. Mr. Green
Моя миналата година се справи добре на Коледното(89т) и на Великденското(63т.),но тази година едва ли ще  е така.Но това не ме притеснява никак.Радва ме,че ходи с желание на школата в неделя,а от 2 седмици ходи и на Информатика в събота(там с рев си го изпроси направо).Няма цели някакви,нито аз за момента.Единствената е математиката да не го плаши,да има интерес някакъв и с лекота да се справя с училищните поне задачи.(че там бера ядове с батко му)

# 89
В първи клас ходи на математическо състезание в МГ, но там се справи добре и задачите бяха от материала, нямаше логически.
Трябва да го запиша на математическа школа ако иска. Удава му се математиката.
А в Пловдив къде има такива школи?
Мисля, че в Рилона има, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт