ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 368
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Днес на едно момиче от класа му станало лошо и повърнало,върху нашата раница,родителите много са се претеснили и взели раницата да я изперат,като исъхне ще ни я върнат,госпожато му дала пликче да си донесе учебниците,сменихме и един етикет заради случката.
Тъкмо го похвалих и той пак не слушал.Утре имат контролно па англ.ез,каза,че всичко си знаел ще видим.

# 301
  • София
Наблюдавам следният феномен при моята щерка по отношение на БЕЛ.
Пише много неграмотно и започнах да откривам една връзка, странна, с немският език. newsm78
В немският език при изговарянето се изпуска накрая някоя буква и гледам, че дъщеря ми много усилено започва да го прилага в бГ правописа.
Непрекъснато последната буква и изчезва, незнайно къде! ooooh!

Платихме си участието на 17.11. в Софийското математическо състезание. Прояви интерес. Аз пък-подкрепям! Hug
не знам, дали е свързано с немския, но моя син учи английски и почти винаги му липсва последната буква на думата, особено ако е гласна... а "дс" винаги го пише "дц" и като го накарам да го изговори върти език в устата  ooooh!

# 302
и моят син изпуска последните букви честичко, но не го свързвам с други езици, ами с разсеяност.

# 303
  • Страната на чудесата
Здравейте! Доколкото разбрах, вчера все още са отсъствали 9 от децата в нашия клас, моля се да са добре. Моята дъщеря нямаше храносмилателни проблеми, но се върна с ужасна спастична кашлица, която нетипично въпреки лечението което прилагаме обичайно (астматичка е) засега не се повлиява. Изпращат ни на кръвни изследвания със съмнения за бактериална инфекция. Идва ми да си откъсна главата заради глупостта да я пусна на това зелено училище...
Когато я взех в Събота от хотела, се обадих на едната госпожа, че оставаме в Банско, но в съседен хотел, само че някак в суматохата не са ми се обадили за да дадем материал за изследване на фекална маса там, днес отидох и пуснах тези изследвания платени. Ще видим и от тях дали въпреки безсимптомното протичане не е носител и на някаква бактерия в стомахчето. Изобщо, толкова негативни емоции покрай тази ваканция, хиляди пъти съжалявам, че си го причинихме.

# 304
Lucky Plam дано са ви отрицателни резултатите. Praynig И не се ядосвай,че си я изпратила. От къде да знаеш ,че ще се случи таков нещо.
Това за изследванията е ужасно. Как така не са ви се обадили. Не трябва ли да се изследват всички деца, със и без симптоми? Първото нещо след като се вземат мерки за болните даца е да се изследват останалите. Ох, как после да си пуснеш детето на екскурзия.

# 305
  • Страната на чудесата
...
Това за изследванията е ужасно. Как така не са ви се обадили. Не трябва ли да се изследват всички деца, със и без симптоми? Първото нещо след като се вземат мерки за болните даца е да се изследват останалите. Ох, как после да си пуснеш детето на екскурзия.

И аз недоумявам, но е факт. А ние стояхме още един ден в Банско, но в друг хотел и с тази цел...  33uu

# 306
да, 9 деца не са били вчера.
Странното за мен е, че до момента родителите не са получили никави документи, резултати, изследвания.
Замазаха очите на обществото с няколко изказвания по новините за резултатите на служителите в хотела.
Липсват резултатите на децата, резултатите от взети проби от храни, епикризи...

Децата видимо са добре, но може би трябва лечение? Те реално не са лекувани! В болницата са се погрижили да няма болки, да не се обезводнят.

# 307
Момичета, не обвинявайте себе си за зеленото. Та, нали ги пускаме, за да станат по-самостоятелни, да изживеят прекрасни емоции с приятели далече от дома. За случилото се вината е на недобросъвестни работници в кухнята на хотела. Не може болен да ходиш на работа, особено когато работиш в кухня.
Моят син се завърна жив и здрав, слава богу, изключително доволен от преживяното и сякаш като го вземах не му се разделяше с приятелите. Много съм доволна и аз, не е имало никакви проблеми, слушали са госпожата, къпал се е, обличал се, хранил се, разпределил е добре финансите си и най-важното - събрал си е багажа и нищо не е забравил там. Като го знам колко е разсеян, очаквах да се върне с половин куфар. Възхитен е, колко е бил отговорен и чака с нетърпение следващи екскурзии  Hug
Така че, когато зеленото мине без здравословни проблеми и инциденти е голям кеф  Peace
Пожелавам ви го следващия път, ако се решите  Hug

# 308
да, 9 деца не са били вчера.
Странното за мен е, че до момента родителите не са получили никави документи, резултати, изследвания.
Замазаха очите на обществото с няколко изказвания по новините за резултатите на служителите в хотела.
Липсват резултатите на децата, резултатите от взети проби от храни, епикризи...

Децата видимо са добре, но може би трябва лечение? Те реално не са лекувани! В болницата са се погрижили да няма болки, да не се обезводнят.

Всички епикризи ще бъдат написани и изпратени накуп до ръководството на 125то училище. Оттам ще бъдат разпределени през класните ръководители, за да достигнат до родителите. Това ни беше съобщено, когато ни изписваха  - от д-р Георгиева. Всички родители, които пожелаха, имат неин телефон за допълнителни уточнения и разяснения, а тя самата се обади да провери как е дъщеря ми (нямам инфо за другите деца).
За последващото лечението - още понеделник посетихме личния лекар на дъщеря ми и според него няма необходимост от никакви последващи лечения, въз основа на това, което му описах. Не претендирам да е супер светило, но му имам безрезервна вяра и досега не ме е разочаровал.
А за здравите деца напуснали хотела в събота - не искам дори да коментирам защо не се намери дори един родител, който да се поинтересува аджеба дали децата, които повръщат са се обадили на някой. Как тихомълком (без да визирам конкретно никой) се прибраха багажите и се изнесоха. Как държаха главите на уж здрави деца да повръщат през прозорците в центура на Разлог, но не ги вкараха в болницата. Вината е и в класните, които също не се обадиха и аз лично трябваше шоково да научавам новината през интернет. Дори не искате да знаете какво е да влезеш в стая с 4 легла, на всяко легло по 2 деца, половината плачат, бледи като платно, облекли каквото сварили, на системи и никакъв родител...

# 309
  • Страната на чудесата
...
А за здравите деца напуснали хотела в събота - не искам дори да коментирам защо не се намери дори един родител, който да се поинтересува аджеба дали децата, които повръщат са се обадили на някой. Как тихомълком (без да визирам конкретно никой) се прибраха багажите и се изнесоха. ...
Много лесно-ние като отидохме, беше рано сутринта, във фоаето бяха г-жа Георгиева и 4 деца. Повръщащите деца вече бяха транспортирани в болница с три преподавателки и под лекарско наблюдение. Г-жата и децата се чувстваха добре и бяха в хотела, за да изчакат да им дадат разрешение да пътуват още същият ден за София.Според мен е много нелогично да се навра в ръцете на преподавателите и да иззема техните функции, защото родителите са гласували доверие и са попълнили декларация, че ги поверяват на учителите, нали така?
На нас никой освен детето не ни се обади, също. Прибрахме си я и казах изрично, че сме отседнали в близък хотел. Не виждам какво повече бих могла да направя, а и през ум не ми е минавало да остана в хотела и да рискувам заразяване и безопасността на бебето, което очаквам.

# 310
  • София
chervenokoska_2 настръхвам само като те чета. Confused Не искам да си представям каква картинка е било това с дечицата в болницата! Sad ooooh!

Но и тука виждам в пъзла сила поговорката> всеки се спасява поединично!
Но се сещам и за друга дума сега. По проста и ясна. Съвест!

# 311
За мен не стои въпросът изземване на функции - аз лично разговарях с доста притеснени родители и то от телефоните на децата им. А за госпожите - нашата я разбирам - почти колабира и тя, беше на системи, едва ми обясни за какво става дума. Но здравите учителки, родителите... Много е лесно да човек да има претенции, но когато ситуацията е извънредна, се налагат извънредни мерки.
Освен това не искам да противореча на фактите, но децата са били извозвани поетапно от 6 сутринта до след 9.30. Защото постоянно е имало нови и нови случаи. Да не споменавам багажите и т.н. Самите учителки бяха леко "шок и паника" и никаква ответна реакция. Нищо де, не ми е попречило да съм майка за няколко часа на 8 деца, да ги водя да пишкат, да им оправям креватите или да ги държа за ръка. Не ми е попречило да им обувам обувките или да ги избърша, това ми е толкова естествено, колкото света. Пак казвам - не обвинявам никой, всеки си знае неговото. Защото видях и родители, които дойдоха за 2 минути и си тръгнаха, без да се връщат. И чух родители, които казаха, че не може да дойдат, защото си имат други ангажименти. Свят шарен  Tired

# 312
  • Чикаго / София
chervenokoska_2  много мъчно ми става от това което чета. Когато гледах новините и сърцето ми се сви за дечицата които са в това състояние в болницата сами.  Cry  Надявам се, че е имало някаква организация и родителите са били осведомени навреме, но от това което пишеш, май не е било точно така. 

Честит Имен Ден на празнуващите днес! Здраве и усмивки им пожелавам!  bouquet

# 313
chervenokoska_2, вчера са минали през класовете и са казали у кои деца е изолирана ауреус стафилококос. Още сутринта се обаждах в лабораторията на РЗИ Благоевград, защото и другото ми дете започна да повръща, а беше ходило в понеделника на детска градина. Притесних се, че носим зараза, която ще плъзне и в столицата. Оказа се, че двете неща няма как да имат общо.
От РЗИ Бл. освен резултатите предоставят и изготвени от тях антибиограми, за което им благодаря.

Аз съм възмутена, не го крия и вече съм го разказала на хиляда места, ще го споделя и тук с надеждата да го прочетат освен пишещите тук и други- детето ми се обади към 9,30 ч. в събота, ревящо, че е гладно, класните на другите класове ги накарали да си седят по стаите, а неговата учителка била до лекаря с Х, който го болял корем. Определено се ядосах. Звъннах на родителя на децата, с които моето беше настанено в една стая. От него поне научих, че имало едно-две повръщащи деца, но нямало нищо особено. Е, да, ама не! Новините, повтарям но-ви-ни-те ми съобщиха за ситуацията! В даден момент за около час изгубих връзка с детето си, не вдигаше. Реших, че и то е откарано в болница. Звъннах на рецепцията на хотела, съобщих името на детето си и молех да ми кажат къде е! Бях прехвърлена на една от учителките, която ме увери, че децата от неговата стая са вече на път за болницата, съответно и моето е вероятно там. Дори не го потърси! Звъннах в разложката болница. Не били приемали такова дете! А къде тогава е то?!?! Вече бях помолила, пътуващ за Банско родител да вземе и моето и тръгнах да му звъня да търси моето в болницата, когато то ми се обади- вземали им били секрет, не си носело телефона.... Оттам на сетне е излишно да пиша повече. Думата е дезорганизация!
Благодаря на майката на едно момче, която е пътувала с тях на зеленото у-ще и, която се е погрижила и за моето дете! Благодаря и на дамата, която взе и своите, и моето дете от Банско!
Оправдавам класната ни, която беше най-зле от всички настанени в болницата. Оттам насетне- никого!

Вероятно небременните родители са превишавали като брой бременните и са могли да помогнат поне на съучениците на собствените си деца. Все пак 38 деца са били в болница, една учителка в тежко състояние, останалите 46 деца са били оставени на отговорността на две ошашавени учителки.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 19:14 от Касита

# 314
Било е голям ужас! Дано повече такива неща не се случват!!

Общи условия

Активация на акаунт