Парфюмни размисли и страсти - 164

• 40 689
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia

Ати, след като се запознах с Pur desir de gardenia Yves Rocher и този Marc Jacobs http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-1407.html реших, че гарденията в чист вид не стои добре в парфюм - натрапчиво и простовато.
Харесвам я в Crystal noir и Ellenisia Penhaligon`s .

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 09:36 от bubanka

# 511
  • София
Ати, след като се запознах с Pur desir de gardenia Yves Rocher и този Marc Jacobs http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-1407.html реших, че гарденията в чист вид не стои добре в парфюм - натрапчиво и простовато.
Харесвам я в Crystal noir и Ellenisia Penhaligon`s .
Еленисия е прекрасно нещо  Heart Eyes Усещаш ли в нея напомняне за Амариж класическия? При мен е като малката му сестра/дъщеря/внучка.
Това е разплакващо нежна гардения. А това е безсрамно близко до първото, има разлики, разбира се, в полза на Ести.

# 512
Парфюма на ЕЛ е много добър.

# 513
Не обичам малини, аромата им също , но като аромат за парфюм предпочитам портокал, манго или кокос.

# 514
  • Sofia

Еленисия е прекрасно нещо  Heart Eyes Усещаш ли в нея напомняне за Амариж класическия? При мен е като малката му сестра/дъщеря/внучка.
Това е разплакващо нежна гардения. А това е безсрамно близко до първото, има разлики, разбира се, в полза на Ести.

Не знам, Амариж не го харесвам , натрапчиво цветен е. Еленисия e  елегантен и фин аромат. Като освободя място ще го придобия с EL тубероза гардения.
Гарденията на Дана не познавам. Има ли нотка ретро в него? Ако не- ще го потърся. Въпреки , че пишат че гарденията на Bath and body works  е подобна, но доста по-трайна.

# 515
Аз си имам малка саксийка с цвят гардения, която ми прецъфтя и сега се чудя какво да я правя - да пресаждам ли, да си я оставя ли. Много ми е нежен естественият аромат, а самият цвят е чудно красив.
Тази сутрин се чудя с кой парфюм да съм, май ще съм лежерно/спортно облечена и се двоумя между шипър и плодово-цветен. Сега в хладното по ми идва музата, лятото прекарах почти цялото време о натюрел, нищо не ми се носеше.
П.С. С вас си пия кафето всяка сутрин, независимо дали пиша или не. Blush

# 516
  • в голямото село
Не усещам туберозата никак нахална в Пеперудите. Появява се само в началото, но не с гръм и трясък, не е задушаваща. Някак нежна е при мен, въпреки че това не е характерното и лице. Бързо утихва и после от време на време срамежливо напомня за себе си. Фрагрантика определя Пеперудите като белоцветни, но аз подушвам липа. Няма я в състава, но при мен са я сложили

Ковачева, аз го носих лятото, когато ме сдоби с отливката и сега последните топли есенни дни.
Пробвала ли си го в студ, мисля че ще заглъхне, или ще се появят основно белите цветя newsm78

# 517
  • Germany
vivinka, аз в студа усещам основно липата и затова го купих, толкова красива е там. В топлото избива туберозата, да, нежна, деликатна, но - тубероза Sad. Днес ще направя още един опит да се погодя с него.
Вчера носих Кутюр на Мишка. За него съм убедена, че стои по-красиво в по-топлото време. В студеното красотата му се губи, няма я онази зашеметяваща дървесно-мускусна база, по която припаднах лятото. Сега е просто красив парфюм и до там.

# 518
  • в голямото село
хм, ще ги тествам днес Пеперудите, но в тази мъгла тук, просто..... Аз очаквам пък да избият цветята.
А Мишката - много противоречива, а-ха да я засиля към друг и вземе че ми хареса. Да в топличко му е красотата на него

# 519
   Да се похваля Simple Smile
   Вече съм собственичка и щастлива "носителка" на Среднонощната отрова на Диор. Heart Eyes

Безмерни благодарности на Атти ,че ме запозна с това вълшебство!  Hug  bouquet

Като се напръсках с него за първи път имах чувството ,че ми потъмняха и се удължиха косите и усетих как ми се разшириха зениците .   Rolling Eyes  Heart Eyes

Да споделя, че го няма по duty-free шопове по летищата в Европа. На българското не са го получавали от 1 година . Това дали не е знак,че ще го спират от производството?  newsm78

# 520
  • София
Гарденията на Дана не познавам. Има ли нотка ретро в него? Ако не- ще го потърся. Въпреки , че пишат че гарденията на Bath and body works  е подобна, но доста по-трайна.
Няма ретро в Даната. Еднояйчен близнак на ТуберозоГарденията, труднодоловими разлики. Наистина, нетраен е.

Селма, как се радвам!  Hug Нека дълго да ти разтуптява сърцето любимият аромат   bouquet

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 10:07 от Атти

# 521
Селма, сакън, моля те, дано не спират Midnight Poison от производство... Naughty

Аз си разнасям от няколко дни Havana Vanille  newsm44
Разтапя ме този аромат, мноого хубав, далечна прилика има с Хабанита, но е по-сладък и мек. Е, нищо чудно, тук си има и кожа, и тютюн.  И е доста траен, за разлика от повечето Л'Артизани.

# 522
Аз си имам малка саксийка с цвят гардения, която ми прецъфтя и сега се чудя какво да я правя - да пресаждам ли, да си я оставя ли. Много ми е нежен естественият аромат, а самият цвят е чудно красив.
И аз имам една такава в работата и все за нея бях залепена, докато беше цъфнала. На мен ароматът не ми е нежен, а силен и упойващ. Heart Eyes
Сега има 1-2 пъпки; дано цъфнат.
Не съм търсила парфюм моно гардения, обаче. Съмнявам се да попадна на това, което регистрирам от живото растение.

# 523
Да се похваля, имам си Прада Кенди Heart Eyes След толкова неуспешни покупки напоследък, най-накрая попаднах на това което търсех! Лятото си бях пръснала от него и не ме беше впечатлил, но преди няколко дни докато се чудех какво да тествам в Дъглас и той ми попадна в полезрението. Няколко минути след това вече бях напълно убедена, че трябва да го имам  Mr. Green

# 524
Да се похваля, имам си Прада Кенди Heart Eyes След толкова неуспешни покупки напоследък, най-накрая попаднах на това което търсех! Лятото си бях пръснала от него и не ме беше впечатлил, но преди няколко дни докато се чудех какво да тествам в Дъглас и той ми попадна в полезрението. Няколко минути след това вече бях напълно убедена, че трябва да го имам  Mr. Green
Честит! Heart Eyes
И лятото е прекрасен, ще видиш, ако остане до тогава Wink

Аз от няколко дни гледам хладилници и дълго време ще трябва да забравя за парфюми Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт