Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 37 591
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви много, момичета!

Клер, нямам ин витро, съвсем естествено си забременях. (Не съм сигурна това какво значение има?)

Бебето е с главата надолу, но е леко извит надясно, т.е. лицето му гледа към дясното ми бедро. Обясниха ми, че в повечето случаи се завърта по часовниковата стрелка и че не би трябвало да има проблем. Танцувам, лазя на 4 крака, клякам и вървя много, за да се намести.

Има ред причини за индукцията - започнах да вдигам кръвно от стреса у дома (150/110), захарта ми се обърка, също така бебо става доста голям. Понеже знам, че терминът ми е 100% точен (просто знам  Mr. Green), индукцията е планирана за 4-5 дни след него, защото не ми се рискува нито с огромно бебе, нито с още здравословни проблеми. Страх ме е да чакам да се роди и имам чувството, че това е порочен кръг, защото пък страхът стопира раждането..

Това с "недобра епидурал" ме плаши до смърт. Хипермобилността върви ръка за ръка с това да не те хващат добре упойките. Аз имам една операция с пълна упойка в Бг и поне това знам, че работи при мен, но се събудих по-рано от очакваното и чух разговорите в операционната за тръбата в гърлото ми. Нот фън.

Писах и друго, но изчезна. Ще допълвам после. Мерси, че ме търпите..

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 09:36 от Ева на сцена

# 76
Ева, без да съм специалист, това с епидуралната сякаш е доста по-различно от пълната, в смисъл  те ти слагат катетара в гърба и ти пускат упойката през него, ако усещаш силна болка слагат още. Сигурна съм, че има някакви ограничения, ама все пак те ще преценят  колко да сложат, като им кажеш за тази хипермобилност. Пък и ти си в съзнание и можеш да си кажеш, тук ме боли, тук ме сърби. Даже в БГ не обезболяват в повечето случаи напълно. Пак си те боли ама усещаш върха на контракцията за кратко. Тука знам, че обезболяват напълно, така че явно не им се скъпи упойката.
Това чакане накрая наиситна е гадно..., но му се вижда края  Laughing
 Надявам се да съм те успокоила, а не разтревожила допълнително!

# 77
Така .. както винаги аз с"малко" закъснение да се обадя ! Тъй като видях,че заговорихте за четива искам да споделя нещо с вас...Когато бях 4 клас започнах да пиша една "книга" (ако мога така да я нарека) дадох я на майка си с огромната надежда да ме подкрепи,но тя строго "рече и отсече" "Тъпо е !" Та миналата година написах малко(1 лист) от нея,но пак се отказах,защото нямаше кой да ми каже "Продължи" . Снощи написах около 3 листа и ги отнесох в училище..много от съученичките ми се разплакаха на историята,а класната ми не го хареса особено и каза че повече прилича на сценарий за филм.Както и да е сега съученичките ме подкрепят и подтикват да продължа и да я довърша.Искам да кажа само 2 неща.1 ако някой иска мога да му я изпратя и да прочете нещо различно и 2 ТАЗИ КНИГА (когато я издам(ако я издам)) ЩЕ БЪДЕ ПОСВЕТЕНА НА ВАС МАМИ ! ЗАЩОТО ВИЕ НЕ МЕ ОТХВЪРЛИХТЕ И ВИНАГИ МИ ПОМАГАХТЕ (И ПОМАГАТЕ) С КАНДИДАТСТВАНЕТО МИ ! ТОВА Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО МОГА ДА НАПРАВЯ !   bouquet  friendship  Hands Clap Hands Clap

# 78
Уинкс, опасявам се, че не мога да помгна с нищо по въпроса за пропсовете - в общи линии рових из etsy.com и каквото ми харесваше, купувах, но е от различни купувачи, дори не мога да ти препоръчам някои. Моите пропос от Зара отлежават в БГ, ако бяха при мен, досега да съм ти ги пратила всичките.
Кажи как е малката кукла, как се държи баткото, ще пуснеш ли снимка да и се порадваме?

Епидуралът при мен помогна малко с притъпяването на болката от контракциите, но на самото раждане(пушване) си болеше и още как. Но е много за кратко и не мога да кажа, че болката е чак такъв биг диъл.
Без да навлизам в детайли, индуцираното раждане е много по-инвазивно (и двете ми са такива) и епидуралът помага за консервиране на енергията за последната фаза (когато тя наистина е нужна). Ако някога стигна до естествено започнало раждане, мисля, че няма да ми е необходим епидурал.

# 79
Winx - ще поровя за сайтове и ще ти метна, но аз пропсове не ползвам никога и никакви, нямам нерви... а, май имам един импровизиран кадър само с чуждо бебе Blush Лени да ти прати линкове към нейните снимки на З. - много красиви ги беше направила!

Ева, слушай сега кака си! Страх от болка се притъпява най-ефективно със флиртуване с анестезиолога! Пърхаш с мигли и мъркаш: "Вие сте най-желаният мъж на този свят" и "А ме е заболяло, а съм ви осъдила за няколко год.заплати, да усетите и вие какво е това болка" - изпробвано и гарантирано работещо!
(пък моите и двамата бяха много секси, та си беше кеф упражнението!)

Не визирах такива с деца, нито такива, с които сме се разминали отдавна в интересите, бре дами. Визирах такива, дето с огромен кеф и без мисъл за моето удобство идват и по нощите на гости и канят по барове и кръчми (винаги без децата), но за последните 3+ год никога не се сетиха да кажат - елате (с дребните) у нас... по едно време си мислех, че проблемът е в моята гадничка челяд, но вече съм по склонна да го припиша на попрашасали маниери...

... както и да е - хайде да си говорим за бебета и ваканции, дори и за ремонти съм склонна да разглаголствам, макар че от последната тема ми се повдига сериозно  Crazy

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 16:21 от Agent Provocateur

# 80
Eва Hug много спокойствие, сън и позитивни мисли насочени към идеята че отиваш, раждаш -бързо, лесно и безболезнено и се прибирате със здраво и пухкавко бебче у дома!(много е важна позитивната нагласа)!
Аз раждах първия път с епидорал 3 часа, а втория път ме индуцираха и не поисках епидорал и родих за 10минутки, болката е търпима, и много бързо се забравя в момента, в който видиш пухчето Heart Eyes така че не се тормози, а се наслади на последни дни 2 в 1 (на мен най-много това ми липсваше после) Mr. Green

Агент кажи сега за ваканциите,  с две деца на 3 и 1г примерно къде може да се иде, така че и мама да усети от почивка( Мексико, може би)?

# 81
unique8smille , аз с радост ще я прочета, пращай на лични текста  Hug

редактирам се - момичета да ви попитам, в щатите като родиш колко време стоиш с бебчо в болницата, ако всичко е ок.? БГ те изписват след 3-4 дни, та там колко е престоя? Защото си говорихме с една позната и тя вика, тука в БГ е лигавщина, в Америка раждаш и те изписват на следващия ден, та ми стана интересно  newsm78

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 16:13 от Слънчоглед :)

# 82

Бре С.Цонина как се подреди в розАво..уйде и сокър,и дявол за сезона..пфф,търпение на майка и..
*

но за последните 3+ год никога не се сетиха да кажат - елате (с дребните) у нас... по едно време си мислех, че проблемът е в моята гадничка челяд но вече съм по склонна да го припиша на попрашасали маниери...
баш там е проблемата..хората без деца не обичат навлеци под 1м20см..затуй аз съм сколнна да уважа чисто адълт тайм,викам ситер и всичко е ок..
*
2 момчета индуцирахме,за мен беше отегчително,бавно и доста скучновато занимание; болка се забравя,това с раждането си е работа, която трябва да се свърши по възможно най-добрия начин,запретваш глава и пола и "ин енд аут и дън"(както казват моите деца за пазаруването на храна, което недолюбват)
*
мексико ходим от 4 години насам с всичкото кеч,аз съм фен защото  гледат децата в клуба,не готвя и си чета на воля Mr. Green

# 83
Момичета, от известно време не ми дава мира един наболял от много години въпрос. Сигурна съм, че всяка една майка като вас си го е задавала и чела много, преди да вземе решение за собствените си деца. Въпросът е ВАКСИНИТЕ!
Преди 4-5 години четох и книгата за скритата истина на ваксините, чела съм доста материали в интернет за и против ваксините, за ползите и вредите от тях.

Моля ви, споделете вашия опит, вашето мнение! Ваксинирате ли децата си? Ако да- с всички препоръчително-задължителни ваксини ли (изразявам се така, защото никой не може на практика да те задължи да си ваксинираш детето)? Или ваксинирате само с някои ваксини (кои по-точно), които са належащи според факта, че живеем в САЩ и населението около нас.
Всяка една от нас знае, че да си ваксинираш или не ваксинираш детето, може да доведе до голям риск, дори и смърт, макар в много редки случаи.

Но преди няколко дена съвсем случайно срещанх майка на 25-годишен младеж, която от 15 години се бори с жестоките последствия на детето си от ваксина. А лично тя е била учителка и е раздавала всички онези листчета на учениците, в които е пиешло за задължително ваксиниране.
Не искам да намесвам въпросите като мнения на педиатри, разни американски медицински институти и т.нат., защото всички знаем каква е истината и колко много неща се изопачават и са скрити с цел- бизнес. Но не искам и да омаловажавам значението на поне някои ваксини, които биха спасили човешки животи.

Моля, нека въпросът ми не се превръща в тема за спор, просто нека си изразим само своето мнение и решение за децата си! 

# 84
НАДЕЖДА* ,аз имам сестра пострадала от ваксина в бг преди повече от 30 г (неясни детайли),до днес със сериозни проблеми. Аз ваксинирам децата ни,променям схемата (някои ваксини слагам по-късно),но слагам всичко минимално изисквано според календара

# 85
Благорадя ти, Терми!

Слънчоглед, в болниците се стои 2-3 дни. От родилните центрове изписват в рамките на часове след раждането. При нормално протичаща бременност и родилен процес бих родила в център отново.

Надежда, удома само миниатюрните жабчета не са ваксинирани. Странични ефекти може да има при всеки препарат или манипулация, приложени на тялото ни. Избирам по-малкото зло.

Агентката, не се ли наремонтирахте?

Руми, май няма да е само Санди. Прогнозорат Франкенсторм. Дреме ми за Хелоуин, като се сетя какви поразии могат да станат...

# 86
  • Чикаго / София
Дайте да разнищим почивките. Ние сме се насочили към Мексико, но понеже ще ни е за първа година и малко са ми мъгла нещата все още. Та кажете мнения къде е по-подходящо за семейства с деца, в кои сайтове гледате за оферти, кои агенции използвате /ако използвате такива/? Много ще ми е полезно инфото.

Цоне бързо зарастване на крачето на малката калпазанка.  Hug

Фейо честито и от мен!

Аз имам едно естествено тръгнало раждане без упойка и едно индуцирано с епидурална. И при мен като при Лени, епидурала притъпяваше болките от контракциите, но накрая всичко усещаш при пушването. Сравнявайки двете ми раждания, с ръка на сърце мога да си призная, че това с епидуралната беше много по-лесно и безболезнено. Но и при другото болките се забравиха бързо, щом се навих на второ раждане толкова скоро. Всичко минава и отминава Ева. Забравя се и оставя само приятния спомен от срещата с малкото човече за първи път.

Надежда аз специално съм сложила всички задължителни /така наречените/ ваксини на моите деца. За мен опасността от това да се разболеят от дадено заболяване  е по-голяма от страничния ефект на ваксините. Не ги ваксинирам с пожелателни ваксини като грипната например. Това си е доста спорен въпрос. И на мен ще ми е интересно да прочета повече мнения, макар че моите деца минаха вече почти всички ваксини. Следващите са след 2-3 години, и май са последните.

Хитруша честита ви къща! Да ви дава топлина и уют и много обич да цари вътре!

# 87
Мерси, Ирка и Анет. Толкова съм бясна, че не знам кого ще оскубя първо, София или приятелката и. Сега цял месец ще лежи пред телевизора. Баща и буквално я носи  на ръце, а тя ми се хили и ми предлага да и пипам гипса и единственият проблем, който има е дали ще могат да пишат приятелите и върху него. ooooh!

Хитруша, честита къща!

# 88
  • САЩ
Алекс е ваксиниран със "задължителните" ваксини. Слагахме ги по тукашния график с малко отлагане на някои. Слагахме два пъти и противогрипна (и двата пъти беше с баща си и доктора предложил и той сложил!), но вече я отказвам.

Агент такива гости дето се появяват без покана и по нощите слава богу сме нямали. Като се знам на втория път който го напрявят ще ги уведомя и няма да потретят  Simple Smile

Цоне да минава бързо крака на София! Хем ми стана смешно как си го обяснила ама си и представям какво ти е. Лоша работа това цял месец на малко енергично дете!

Мерси за честитките за къщата!

# 89
  • WA, USA
Надежда, малкият не е ваксиниран, големият има всичко до две годишна възраст, после спрях. И преди съм казвала, че той направи реакция към ДТАП, която всички отрекоха и ме изкараха лида. Оттогава ми светна че никой не го е еня точно за моето дети и отговорността си е само моя. Още не съм решила напълно дали да ваксинирам или не. Има плюсове и минуси и в двете посоки, засега сме решили да поемем рисковете на неваксинирането.

Общи условия

Активация на акаунт