Математически турнири - 17

• 83 394
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • София
1 не е просто

Числото 1 не е просто, затова остават само   23, 37, 53, 73

# 271
Как се решава 25 зад на 7-8 клас?

# 272
Благодаря! Simple Smile

# 273
1 не е просто

Числото 1 не е просто, затова остават само   23, 37, 53, 73

Абсолютно   Peace :
"В математиката просто число се нарича всяко естествено число, по-голямо от 1, което има точно два естествени делителя — 1 и самото себе си."

# 274
  • Варна.
Еднакъв сбор.
В първата - по хоризонтали, а във втората - по вертикали.

Оп, сори. Вече е отговорено.

Благодаря, благодаря и на Колибри,
цяла вечер опитвах и мислех, че отговора е вътре в самия квадрат от цифри. Sunglasses

# 275
Да са ви попадали задачи в интернет от Софийски математически турнир след 2003 г.?

# 276
Gerka, поздравления! Страхотен резултат!
Моят син се е излигавил този път. Но пък за първи път твърди, че е нямало да му стигне времето, ако е трябвало да разписва на чернова решенията на някои задачи, които, естествено, са грешни. Та, имаме 6 грешки... Shocked

# 277
  • София
Дали са излязли резултатите в СМГ-то? Rolling Eyes

# 278
  • София
Не, ей сега минах от там и жената-охрана нищо повече не знаеше.

# 279
Миналата година Дидева каза, че резултатите са излязли на 4 ноември. Тогава е имало два работни дни след  състезанието, тази няма... затова търпение  Simple Smile

# 280
  • София
Здравейте, едни запис в темата и от мен с една първокласничка Simple Smile

Тъй като аз почти не съм се явявала на турнири и олимпиади, а и кандидат-студентските изпити по математика отдавна бяха, да попитам няколко неща относно организацията на турнирите, за да подготвя дъщерята какво да очаква.

Два въпроса конкретно имам. Тъй като задачите за първи клас (сега за СМТ и КМТ) нямат писмени условия, квесторите обясняват ли в началото условията или децата сами трябва да разберат какво трябва да се направи в конкретната задача (т.е. и това е проверка на уменията им). И вторият въпрос - предполагам, че на изпитния лист може да се пишат единствено отговорите на задачите и нищо друго (това по повод, че Рая, при задачите за откриване на триъгълниците, ги очертава с молив и това би било санкционирано). Т.е. използват си чернова, която после се предава?

Благодаря за отговорите   bouquet

# 281
  • у дома
Здравейте, едни запис в темата и от мен с една първокласничка Simple Smile

Тъй като аз почти не съм се явявала на турнири и олимпиади, а и кандидат-студентските изпити по математика отдавна бяха, да попитам няколко неща относно организацията на турнирите, за да подготвя дъщерята какво да очаква.

Два въпроса конкретно имам. Тъй като задачите за първи клас (сега за СМТ и КМТ) нямат писмени условия, квесторите обясняват ли в началото условията или децата сами трябва да разберат какво трябва да се направи в конкретната задача (т.е. и това е проверка на уменията им). И вторият въпрос - предполагам, че на изпитния лист може да се пишат единствено отговорите на задачите и нищо друго (това по повод, че Рая, при задачите за откриване на триъгълниците, ги очертава с молив и това би било санкционирано). Т.е. използват си чернова, която после се предава?

Благодаря за отговорите   bouquet
Никой нищо не обяснява,детето само трябва да се сети какво да решава  Peace
Желателно е да не драска,даже и да не поправя вече отговор-на детето ми не бяха признали поправен отговор...В смисъл,че му беше останало време и си проверил задачите и си открил грешка и я поправил-ами не му бяха зачели поправеното...

# 282
Обадих се в СМГ и ми казаха, че резултатите ще бъдат готови в сряда .

# 283
  • София
Обадих се в СМГ и ми казаха, че резултатите ще бъдат готови в сряда .
Не съм особено изненадана. То СМГ се пукаше по шевовете просто.
Сигурно имаше 1500 деца там!

# 284
  • София
Jilda, Светла ти е отговорила за обясняването, няма такова. Да се сетиш какво е иска от теб си е част от състезанието. За чернова, аз винаги давам листа за чернова. Гледам, че все повече ги ползва по предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт