Математически турнири - 17

• 83 326
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
А и да качват в Интернет списъците с участниците и стаите, в които са разпределени + класирането. Реално това не изисква чак толкова сериозна организация и повече усилия, а спестява време на хиляди хора, блъсканици и нерви. Всичко е въпрос на уважение към участниците и родителите им, които не са досадници, параноици, натрапници, а уважават състезанието им.

Същото си мислех и аз бутайки се с родители и деца, в стремежа си да разбера в коя стая е детето ми. Какво ще им струва качването на подготвения за печат файл. Минута, две максимум. Повече време им е отнело разпечатването и лепенето по стъклата със сигурност  Peace
А за това, че е имало деца настанени в коридора нямам думи.

# 256
  • Варна.
Моля да ми обясните логиката при тези задачи за 1 кл.
ВМС 2010

5   3   4
6   2   4
7   2   ?
отг. 3

ВМС 2007

4   1   2
3   6   3
2   2   ?
отг. 4

Благодаря!

# 257
  • Deutschland/HE
На първата задача сумата на редовете е еднаква, а на втората на колоните.
Моля да ми обясните логиката при тези задачи за 1 кл.
ВМС 2010

5   3   4
6   2   4
7   2   ?
отг. 3

ВМС 2007

4   1   2
3   6   3
2   2   ?
отг. 4

Благодаря!

# 258
Еднакъв сбор.
В първата - по хоризонтали, а във втората - по вертикали.

Оп, сори. Вече е отговорено.

# 259
Може ли да намеря някъде решенията на тазгодишните задачи от ЧХ, интересуват ме по-конкретно разписаните решения на последните 2 задачи за 5-6 клас?  bouquet

# 260
За проявяващите интерес към задачите от тазгодишния " Черноризец Храбър". Състезателните теми вече са публикувани.

ЧХ 2012 - задачи за всички класове

# 261
Може ли да намеря някъде решенията на тазгодишните задачи от ЧХ, интересуват ме по-конкретно разписаните решения на последните 2 задачи за 5-6 клас?  bouquet
Точно тези задачи са решени на 10 и 12 страница на тази тема във форума Simple Smile

# 262
За организацията - в нашия град беше добра, въпреки, че всички деца бяха на едно място, но пък залите бяха студени и децата измръзнаха за час и половина.

# 263
По повод организацията с една единствена забележка съм....да се публикува разпределението по стаи на сайта поне един ден предварително. С това ще се избегне тълпата пред списъците и ще осигурим спокойствие за нас и децата. Никак не е трудно при условие, че списъците се въвеждат на компютър за разпечатка ( дори ще се спести хартия:-))!

# 264
 Simple Smile В Шумен беше направено точно така - имаше качена информация на страницата на СМБ-Шумен, а освен това и всяко дете на гърба на вносната бележка имаше написан номера на стаята. Стана много бързо заемането на местата. Споделям опита с другите организатори.

# 265
  • Deutschland/HE
Във Варна при записването за турнира ти дават листче с информация в коя стая ще е детето.

# 266
  • София
По повод организацията с една единствена забележка съм....да се публикува разпределението по стаи на сайта поне един ден предварително. С това ще се избегне тълпата пред списъците и ще осигурим спокойствие за нас и децата. Никак не е трудно при условие, че списъците се въвеждат на компютър за разпечатка ( дори ще се спести хартия:-))!
Няма как да няма списък. Ако дете няма достъп до интернет или си забрави бележката?

# 267
Няма как да няма списък. Ако дете няма достъп до интернет или си забрави бележката?

Да, права сте. Но това не пречи да се спести времето и блъсканицата на другите 1000+ души, а и коства 1 минута време на администратора на сайта. Всичко е въпрос на уважение.

# 268
  • Русе
Хора, на някой да му се намира Списание М+, 12бр.,че гарджето има домашно от там, а забравила да си го снима

# 269
Момичета, помощ!
Черноризец Храбър 5-6 кл зад.16 
 "Колко са простите двуцифрени цисла, цифрите на които са също прости числа?"
Посочен верен отговор А-4

11, 13, 17, 23, 31, 37, 53, 71, 73!  Тук са 9. Кои да махна?

Общи условия

Активация на акаунт