Математически турнири - 17

• 83 287
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Каква според вас е идеята на тези еднакви задачи за различни класове?
Задачата с охлювите е дадена и на 5-6 клас. Защо задача, която се предполага, че може да я реши третокласник, я дават на 6 клас и то в едно и също състезание? Нали различни хора подготвят темите?

# 211
# 212
Е, нали и при кенгуруто е така, само малко се увеличава степента на трудност. Аз не намирам нищо странно. Задачите не са от чист тип модели, които се изучават в училище и не е нужно да си покрил учебния материал. Става въпрос за откриване на млади талантливи математици. Става въпрос за логика, мислене и концентрация...

# 213
  • Plovdiv
Имате ли представа какво се случва, ако детето е пропуснало да огради "Да" или "Не" отдолу на бланката с отговорите?

# 214
  • София
Имате ли представа какво се случва, ако детето е пропуснало да огради "Да" или "Не" отдолу на бланката с отговорите?
По принцип би трябвало да следва да не се публикува резултата ми в публичното пространство. Но, наистина, как ще участва в класирането така?  newsm78

# 215
По принцип би трябвало да следва да не се публикува резултата ми в публичното пространство. Но, наистина, как ще участва в класирането така?  newsm78
Публикуват резултатите на децата, но без имената. Друг въпрос кой как ще се ориентира в тази ситуация.

# 216
  • Sofia
 При моето дете никой не е казвал да се огражда на бланката ДА или НЕ. Лично аз не му бях казала , т.к. го уча да слуша инструкциите.

# 217
  • у дома
При моето дете никой не е казвал да се огражда на бланката ДА или НЕ. Лично аз не му бях казала , т.к. го уча да слуша инструкциите.
Да ти кажа честно това е супер непоходящ подход-ние сме от опарените преди две години-моето е слушало инструкциите на квестора(напълно грешни),а не моите инструкции ,поради което имаше 3  непризнати ,но вярно решени задачи  на Коледното-ядосвах се ,а детето си взе поука да слуша мен и само да си чете и тълкува  инструкциите  Peace

# 218
  • Sofia
svetlaem , детето знае регламентите на състезанията. Ходи на такива от м.г. и за сега не сме имали проблеми. Просто не му обясних за допълнителното заграждане за публикуването на резултатите в интернет. Та в тази връзка да попитам явилите се в СМГ, заграждали ли са въпросното ДА?  newsm78

# 219
  • София
svetlaem , детето знае регламентите на състезанията. Ходи на такива от м.г. и за сега не сме имали проблеми. Просто не му обясних за допълнителното заграждане за публикуването на резултатите в интернет. Та в тази връзка да попитам явилите се в СМГ, заграждали ли са въпросното ДА?  newsm78
Аз водих моя и Пепи. Питах ги и двамата дали са оградили "да" и те потвърдиха. Питах ги, защото чух, че се коментираше във фоайето. Казаха, че дори се били подписвали.  Laughing Но и квесторът им е обърнал внимание на въпроса, да не го пропуснат. И двамата бяха в 2 Ф.

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 11:16 от *Ирина*

# 220
  • Sofia
 Мерси , Иринка  Hug. Моят нищо не е заграждал, но пък и големият каза , че и при тях даже нямало  такъв въпрос  newsm78. В края на крайщата да се надявам, че някой ще загради въпросното ДА , ако не - ще се разходя до СМГ да видя резултатите. Така и така не очакваме  класиране сред първите.

# 221
Здравейте, има ли някой представа ако детето е от един град, а се е явявало в друг град, в кое класиране се поставя накрая? Преместват ли го в класирането на неговия град или остава където се е явило?

# 222
Класирането е по местоявяване.

Евентуално при национално класиране ще се види межу всички.

# 223
  • Варна
Здравейте, има ли някой представа ако детето е от един град, а се е явявало в друг град, в кое класиране се поставя накрая? Преместват ли го в класирането на неговия град или остава където се е явило?

Според мен, детето си участва в класирането на града, в който се е явило. Няма логика да го местят в друго класиране...  Rolling Eyes

# 224
Нещо много бавно качват резултатите тази година (миналата по това време имаше по 5-6 официално качени, а сега нито един)

Общи условия

Активация на акаунт