Математически турнири - 17

• 83 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Моля за помощ. СМТ - 2 клас - зад.9 . Под квадратчето , кръгчето и триъгълничето е скрита по една цифра . Коя е цифрата под триъгълничето , ако тя е по-малка от цифрата под квадратчето ?             квадрат + триъгълник =кръг 6

Сбор на две едноцифрени числа = двуцифрено число <20 , т.е. е 16.
8 + 8 = 16
7 + 9 = 16
Цифрите, които стоят под фигурите са различни => отг. 7.

# 646
Извинете,но на 8 задача за 5 клас отговора не е ли Г?Някой ако може да обясни подробно задачата?

Вижда се, че има 2 твърдения, които са лъжа - 5) Аз винаги лъжа и 2) 10 стотни за равни на 1 хилядна. Това, означава, че в този ден Калоян лъже (ако изключим едното, че не го е казал, то другото остава, да е казано от него). Тъй като 3) винаги е истина, то точно този отговор не може да е дал - т.е. отговорът на задачата е В)

# 647
Моля за помощ. СМТ - 2 клас - зад.9 . Под квадратчето , кръгчето и триъгълничето е скрита по една цифра . Коя е цифрата под триъгълничето , ако тя е по-малка от цифрата под квадратчето ?             квадрат + триъгълник =кръг 6

8 + 8 = 16
7 + 9 = 16
Благодаря за решението.
Е и ние се чудехме на тази, оказа се че сме я сгрешили, и то не само нея  Embarassed

# 648
  • София
Според мен на задача 6 от задачите на четвъртокласниците отговора е 34мм.

И аз така я смятам.
Сега видях каква глупост съм написала по повод 9-та задача.  Blush 16 км е. -б.

Лесени задачи. Моят син обаче се е провалил истински този път.Под 70 % успеваемост. 

# 649
Според нас СМТ 4кл:
1.А
2.Г
3.В
4.А
5.Б
6.Г
7.Г
8.В
9.Б
10.В
11.4550м
12.10
13.а)33, б)227
И на Лъчезар отговорите са тези

# 650

8 + 8 = 16
7 + 9 = 16
Благодаря за решението.
Е и ние се чудехме на тази, оказа се че сме я сгрешили, и то не само нея  Embarassed

Има ли ги качени вече някъде задачите за 2 клас?

# 651
Тя, мисля още не.

# 652
Мерси! Много ми е любопитно какви са били задачите. Моя нищо не помни. Blush

# 653

@Еllie`s Mom, в най-лошия случай ще ви отнемат от 1 до 3 точки, зависи от това с колко точки се оценява тази стъпка от решението.

Silvia, мерси, и аз се надявам на малко наказание, защото всъщност решението е написано и няма грешка в логиката или пресмятането.   Добре че тази задача е с подробното описание и се вижда че е пренесен единия ред вместо другия, а втората част си е окей. Ще видим:)

# 654
# 655
Ако някой има задачите от математическите състезания в София и Пловдив, нека да ги качи. Моля изпратете ми ги на адрес www.george.gig@abv.bg.Предварително благодаря

# 656
A знаете ли ние каква глупост сме направили (3 клас). На 12 задача, след като вярно е решил, не е написал колко ОБЩО са балоните, а поотделно за всяко дете. Вярно му е, но за мен не е пълен отговорът. Младежът не обърнал внимание, че питат ОБЩО...

Винаги сме така, на всяко състезание, все нещо не ни достига, за да е с пълен брой точки. А вкъщи тези математически турнири от сборника ги решава за по-малко от час... Нищо, да сме живи и здрави. Явно се притеснява детето, какво искам от него...

# 657
  • Пловдив
Благодаря много на Дидева за отговорите!

# 658
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Ако някой има задачите от математическите състезания в София и Пловдив, нека да ги качи. Моля изпратете ми ги на адрес www.george.gig@abv.bg.Предварително благодаря
А може ли и отговорите? Моят син веднага позна на кого са задачите. Сигурно се е справил и добре, както обикновено. Може ли да споделите и отговорите? Особена чуденка има на 12 зад. и даже и аз не мога да се ориентира.  bouquet

# 659
...Особена чуденка има на 12 зад. и даже и аз не мога да се ориентира.  bouquet
12 задача за кой клас?
Аз гледам тези за 6 клас(СМТ) и наистина първоначално си помислих, че има нещо сбъркано в 12 задача, но в крайна сметка с общи усилия стигнахме до отговор.
Нашите отговори са :1-Г,2-Б,3-В,4-Б,5-В,6-А,7-А,8-В,9-Б,10-Г,11-12,12-1369,13-10.

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 21:22 от muro04

Общи условия

Активация на акаунт