Снежко вън фучи и вее, ФЕВРУАРЧЕТО лудее.- 34

• 27 717
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Дани има светлина в тунела  Hug (само да не е идващия влак...малко черен хумор да те накарам да се усмихнеш). И аз нон-стоп се ядосвам, ама под наем е по-добре отколкото да се съобразяваш с който и да е било  Peace (ние сме така). Още нямам смелост за ипотека, ужким за пролетта ама да видим....

# 601
Дейзи,  Hug Hug Hug Ужасен ужас. Радвам се че Йоани е по-добре и дано никога на никой не се случват такива работи.
Рени, дано се наредят нещата.
Бобчо, аз цял живот съм била с такъв цикъл. Че и на по-дълъг интервал. Докторите казаха, че цикъла си ми е такъв. Макар, че никога не са ми правили изследвания. Сега след 2-то раждане малко по редовен е.
Евридика ,  Hug дано и при вас нещата се наредят.
Йоанка, ще ми се и ММ да беше съгласен че е по-добре на квартира....

# 602
О, сестра ми има студова алергия от няколко години и цяла зима ръцете и са с лилави и сини отенъци.  Shocked Изглажда много стряскащо, но според нея не е толкова болезнено.

Рени, много силни прегръдки. Дано успеете да разрешите конфликта. Каквото и да стане съм сигурна, ле ще се справиш, защото имаш правилната мотивация- детето!

Песл, много сладка история. Такива моменти са достатъчни да забравиш колко е трудно понякога с три деца. Като знаеш каква радост е всяко едно от тях.  Heart Eyes

Дани,  Hug ще му се обадят скоро и ще си имате къщурка! Бързо да оздравявате.
Йоанка, дано и вие си намерите хубав дом, който да си заслужава ипотеката!

# 603
Лили, стават му червени бузите и брадичката гледам се е изчервила, грапави, като изпръхнали, като лишейчета.... такива ми ти нещица...

# 604
И Бобо е така ...  Rolling Eyes

# 605
Момичета, разплакахте ме  Hug Hug Hug много си ви обичам и благодаря за подкрепата  Hug
Ние вече сме добре, като изключим тази ужасна кашлица. Още на третия ден нямаше и следа от обрива и както вече писах във фейса - подозирам, че реакцията е била от предозиране на АБ. Копвам - днес след като изтормозих един невинен фармацевт да ми разясни точното количество на активното вещество в антибиотика за различните разфасовки и да ми изчисли дозировка за възрастта на Йоан и килограмите му, излиза, че съм давала повече милилитри и реакцията изглежда е от предозиране!!! ... МОМИЧЕТА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РЕЦЕПТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ! Като купувате, разпитвайте аптекарите подробно - понякога те са по-вещи и ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ЛИСТОВКИТЕ... не мога да ви опиша колко съм бясна, и колко виновна се чувствам, че така се предоверих...
Евридика каква разфасовка пиете? Дано е от 125 mg, защото моята ЛЛ имала желание да ми спести някой лев и ни беше изписала 250 mg активно вещество в 5 ml и незнайно как е преценила, че за възрастта на Йоан и кг му 3 ml на 12 часа е ОК  ooooh! Бързо да оздравявате  Hug и горе главата  Peace трябва да мислиш позитивно за да привличаш само хубави събития и емоции! Сигурна съм, че всичко ще се нареди, само вие и Лорис да сте здрави, а другото докъдето е  Hug
Рени силни прегръдки, мила  Hug Изчакай и потърпи малко, сигурна съм, че с времето нещата ще се поуталожат и в един бъдещ момент ще можете да обсъдите с половинката по трезво проблемите си. Моя съвет е да не прибързваш, а да си дадеш малко време, пък и мъжът ти има нужда от време да поусмисли ситуацията. След ден-два всичко ще е много по-различно  Peace Имаш пълната ни подкрепа и ако това те успокоява, знай че винаги можеш да споделиш тук мъката си  Hug Hug Hug с теб сме  Hug
Ятце, Пчеличке моето малко мъжле миналата зима също имаше подобен проблем със студа и по бузките му бяха излезнали ситни червени пъпчици. Мазах с крема Павлодерм, защото много си ме кефи и имаше невероятен ефект. Пробвайте, сигурна съм че няма да навреди, пък и не е скъп  Peace
Бобчо и аз цял живот съм била с нередовен цикъл.  35-40 дена цикъл си беше лукс за мен преди да родя... даже съм се бъзикала със себе си, че имам невероятния късмет да се "радвам" само на 8-9 цикъла за година. Имало е случаи да ми закъснява с 60 дни ако имам много притеснения и ангажименти... От раждането обаче цикъла ми стана по-редовен, но пък безболезнен и по-оскъден Party явно си се наместват наистина разни хормони след раждането. Ама ти си иди на лекар, че това не е шега работа  Hug

Хайде лека, мили майчета и сладки дечица  Hug

# 606
добро утро Hug
Хайде на кафенцето момичета

Дейзи,много се радвам,че вече е по-добре Йоначо Heart Eyes Hug
Егати ужаса,трябва да сме много внимателни с тези пишман лекари ooooh!,наистина 250мг са си много за нашите дечица,добре че не ти е написла 5 мл,че не ми се мисли ooooh!
НА мен ми се е случвало със баткото и то във болница да се опитат да ми предозират детето, добре че се опънах и казах че съм сигурна колко АБ на ден трябва да се слага на детето ми ,та не дадох да му бият пак  на заспалата сестра,която твърдеше че трябвало и аз й казах да иде да си погледне какво е написал лекаря! #Cussing out

Евридика, как Сте с Лорис Praynig,дано да сте овладяли положението Hug
Рени прегръдки мила, дайте си малко време,поговорете, не прибързвайте Peace Всичко ще се нареди Praynig Hug
Янче, Пчеличке и на Борянка й бяха така бузките миналата година,оправиха се чак на пролет, за сега са добре,но да кажа че на нас никкви мазила не помогнаха Crossing Arms
Мажех със всякакви мазни кремчета,но ефект нула!
Аз слава богу съм имала винаги редовен цикъл, но много обилен първите един два дена,направо незнам какви превръзки да слагам и по колко ooooh!
Да кажа че отложихме ходенето на преглед в София, че в това отвратително време не ни се рискува, а и Борянка е още болничка и щеше да цъфнем и вържем!
Ставам,че  девойката е на линия вече, кога се наспа това дете след снощните кашляния и ревове Tired
Хайде хубав ден от нас и всички болнички душички да оздравяват вече Hug

# 607
Дейзи, радвам се че с обрива всичко е затихнало, открила си и причината, това означава, че ще си знаеш и друг път няма да се подлъжеш по лекари. То, май ние - майките сме по-добри специалисти и от лекарите вече и в комбинация с добър фармацевт и лекарствата може сами да си изписваме.
Рени, търпение, сигурно е труден период, през който трябва да преминете, като много други двойки. Бъди силна, защото повечето пъти от нас жените зависи да се разреши проблема. С теб сме! Hug
Наде, Бубата още ли не е оздравяла? Бързо да и минава, както и на Лорис и останалите болнички! А на прегледа ще минете рано или късно, не се коси, може би дори така е по-добре, този месец е месец за празници, а не за ходене по болници.
Лили, няма да се плашиш от червените бузани, израства се, каката ми беше така, е, сега е бела като Снежанка, ама буквално, щот си облизва често устните и те и се изчервяват от студа Joy
Да видим, днес слънцето е нагряло от ранни зори, вятъра не е силен, явно ще се излиза пак, да ни се изчервят отново бузаните.

# 608
Добро утро!
Дейзи, радвам се че сте овладяли обрива. За предозирането - нямам думи. Все си си мисля, че понякога предвид състоянието на детето умишлено изписват леко завишени дози. И все си си мисля, че би трябвало да знаят какво правят. В повечето случаи имам доверия на лекаря. Все пак листовките в повечето случаи са за застраховка на производителя....знам ли... Няма да си забравя как  като бях бременна с Венци, на един от прегледите док откри че водите ми са повече. Изписа ми някакво лекарство, което като влезнах да взимам в аптеката, фармацевта над 40мин се опитваше да ме убеди да не го купувам. В крайна сметка ми даде лекарството и каза "Е аз все пак незнам какъв е вашия слуай". Много ме беше ошашкал тогава. После цял ден се чудих да го почвам или да не го почвам....
И на Венци понякога от студа му се зачервяват бузките. Мажа с по мазно кремче и няма проблем
Наде, да оздравява Бубата...

Айдеее, пишете, пишетеее..Имаме тема за изписване  Mr. Green

# 609

Айдеее, пишете, пишетеее..Имаме тема за изписване  Mr. Green[/color]

hahaha Айде да пишеме, не съм се амбицирала, не съм я изписала сама с по едно изречение пост ...и така двайсетина пъти  Mr. Green

Тука засега е кучи студ, има слънце да, ама грам не грее, ще видим след час-час и половина как ще е хавата  Sunglasses

Направих на малкия в един буркан мед, орехи и лимони, бях много скептична, че ще успявам да му навутвам сутрин по една лъжица, ама келемето както винаги все наопаки на моите очаквания - рева за още даже  Mr. Green Така вчера като се засили на едни мокрови от туршия - омете 2 големички на парченца, а до сега морков не в манджа не е искал да вкуси, келеш какво да ви обяснявам... Whistling

Още се чудя какъв да му е коледния подарък, после и за РД... newsm78 Определено трябва да е нещо да го бута, постоянно си бута малката масичка, обърната с краката нагоре, клоня сякаш към количка за пазаруване, ще видим на живо какво ще ми хване окото  Peace

В събота съм на банкет с колегите, не ми е хич банкетско, ама до тогава дано ми стане поне малко, нямам какво да облека, т.е. имам де, ама не ми става нищо... Whistling Красота... Twisted Evil

# 610
Ох Дейзи ужасно е това с дозировката. Скоро гледах и репортаж как фармацевт обаче беше объркал и забравил една запетая и вместо 1.5мл, изписал 15мл на кутията на АБ и майката дала по толкова  и то на 3 месечно бебе ooooh! Много внимавайте, ама се чудя и тя защо не е чела листовката.

Иначе за цикъла и аз това се бъзиках, че спестявам от превързочни материали общо годишно с моите 6-7-8 цикъла, за жалост без хапчетата ми може и да са 2 или 3 и след раждането за жалост е все така болезнен, дори повече, все така обилен и все така продължителен 7-8 дена Tired

# 611
Здрасти и от нас!

Дейзинка, и на нас ни каза фармацевтката последния път, че е много като дозировка АБ - то. Каза, че сигурно ще го хване разстройство от него и да давам по - малко. Подейства си чудесно на момъка, даже не съм казвала на лекарката, но ще си имам и аз едно наум.

Ади, помня го случая с тези свещички, нали и аз си ги слагах тогава. Те ги изписваха за намаляване на околоплодните води, че не било хубаво да са повече, за да не може да се върти много бебока и да не се усуче пъпната връв. Аз тогава и рецепта нямах, та купона беше пълен с тея свещички!  Mr. Green

При нас с тея бузи е голям купон, щото дясната е по - червена и е много смешен, но то е както е казала Янето  като напукано по - скоро, а не като пъпки.

Отивам да се обличам и да излезем малко, че му омръзна само вътре да седим ...

# 612
Ох, и аз излизам, че не се трае лайното вътре ...

# 613
Дзак!
И аз имам студова алергия, да не остана по-назад  Mr. Green Мисля, че Кристиян прави. При мен обаче всеки път е с различна тежест. Понякога само повърхностно ми червенее кожата и става на шкурка, понякога се цепи до кръв и боли неприятно. При мен е основно на ръцете, при Криси на бузките и брадата.
Дейзи  ooooh! Нашата ЛЛ се е доказала, че смята правилно дозировките и само на нея вярвам. След една грешка от рода на изписани 10 мл, вместо 2.5 за доза редовно проверявам дозировките на другите лекари. Иначе от 250 мл Зинат е по-голяма разфасовката и ще ви стигне за по-дълго лечение без да купувате второ шише, но дозата е на половина в сравнение д 125. Предписвали са ми този вариант при пневмониите например, защото трябваше да го пият 14 дни. Ти вина нямаш! ЛЛ е за бой! И ако пазиш рецептата действай, не си трай!!! Може първо при него/нея да идеш да видиш как ще реагира и какво ще каже и ако не те удовлетвори - по контролните органи!
Дани, то до Коледа има време и стават чудеса  Wink Всичко ще се нареди  Hug
Амидалка, я сподели пропорциите за буркана с мед? Орехите смлени ли са? Съмнително е, че аз ще успея да го набутам, ама може пък и мен да ме изненадат, надеждата умира последна  Laughing
Гледаме с Кристиян сега една книжка с животните и си казваме кое как прави. Стигнахме до страницата с кравата и като я видя посочи и вика "мамааааа". Как да не го обича човек?!  Laughing Иначе пък довърши закуската с 4 банана. Оставил е по 3 пръста от всеки  Laughing Баткото пък снощи се примоли да си имаме още едно бебе. Момичешко искал  Joy Баща му го залъгва, че като порасне и се ожени той ще си има, ама диването искало аз да го родя  ooooh! Явно ситното не му е достатъчно  Whistling
Бенджи и аз бях безкрайно очудена как няма да се усъмни в тази дозировка за 3 месечно бебе, но ако си е нямала никакъв опит с лекарства от къде да знае жената, предполагам.
Хайде да си похваля цикъла и аз. Редовен е, рядко закъснява и то се случи сега, като са полудели още
 2 освен редовният ми един хормон, та си е бетон! Обаче как болиииии  Laughing Всеки месец си е като нормално раждане с продължителност 12-24 часа. Изпусна ли болките в началото пиши ме бегала. Коктеили Спазмалгон, Но-шпа и Папаверин дълбокомускулно ме спасяват относително. Поне става тъпа и поносима болката. Иначе 3 дни, рядко 5 е цялата дъндания.

# 614
Булче, как да се не разсмее човек на постовете ти, то си е за плач, с тези твои тегоби, ама искрено се и развеселих на начина, по който са поднесени  bouquet Признала съм те, имаш железни нерви!
Ей, времето е разкошно и съм сигурна, че точно сега, около 13ч. е най-готино, ама нали трябва да спиме, а не върви да го оставя да спи в количката, въпреки, че беше готов на път за кухнята да отнесе плувката.
Лили и при нас не е равномерно изчервяването, даже има едни по-тъмни петънца около устните и на брадичката, точно като лишеи, шкурка... ама зимата тепърва започва, здраве да е, ще минат.
Булче, и моите ръце се цепят до кръв, а не мога да открия точния крем за ръце, а и като се зная колко съм постоянна, ще се мажа от дъжд на вятър. А за девойката, много ме развесели. Баткото ви хич и не си поплюва, добри желания има Grinning
Миленче, за банкета да ти кажа, хич и не се двоуми. Ние имаме право да се забавляваме. Аз също по едно време не исках да ходя на нашия, при все че ще е на друго място, с две нощувки, но и ние имаме право на малко свобода!!!

Общи условия

Активация на акаунт