Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 433 234
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 140
Между другото, sladkoto_agi, искам само да обърна внимание, че този режим 90 дневната диета е беден на протеини и на витамини и елементи, които се получават от тях. Това го казват и създателите. Във връзка с това трябва да се приема допълнително калций и микроелементи, които се намират само в месото, яйцата, млякото.
Казвам го, защото и аз съм на този режим и четох за него тези дни.  Peace

Пит, да, старая се в протеинов ден да хапвам предимно месо Simple Smile

# 1 141
  • софия
Здравейте, имам въпрос относно приемането на няколко добавки. Първо да кажа, че тренирам в зала 4 пъти седмично, рано сутрин, предимно с тежести. Пия ацетил-л-карнитин преди тренировка или вечер в нетрениривъчен ден. Искам да добавя ВСАА и протеин. Малко по-натам и синефрин. Как да подредя приема на всички тези добавки. Преди тренировка сутрин не закусвам, най-много да изям едно, две варени яйца..

# 1 142
Здравеите, искам да попитам дали някой има мнение за действието и ефикасността на препарата Fitospray.

# 1 143
  • София
Здравейте, имам въпрос относно приемането на няколко добавки. Първо да кажа, че тренирам в зала 4 пъти седмично, рано сутрин, предимно с тежести. Пия ацетил-л-карнитин преди тренировка или вечер в нетрениривъчен ден. Искам да добавя ВСАА и протеин. Малко по-натам и синефрин. Как да подредя приема на всички тези добавки. Преди тренировка сутрин не закусвам, най-много да изям едно, две варени яйца..

Привет Жени,

В твоя случай BCAA се вписва идеално за прием в тренировъчни дни, 15-20 минути преди самата тренировка. Спокойно може да се комбинира с АЛКАР-а, както и със синерфина на по-късен етап. Аз също тренирам рано сутрин, на гладно и поради същата причина пия BCAA преди тренировката.

В нетренировъчни дни може и да не пиеш от BCAA-то, а да разчиташ само на протеина, от храната и евентуално от добавката.

Протеинът чудесно се вписва за прием след тренировката, а в нетренировъчни дни - като допълнение към хранения бедни на протеин или между храненията. Това в случай, че сметнеш, че не успяваш да си набавиш достатъчно от храната и искаш малко да улесниш и подпомогнеш процеса. Simple Smile

Здравеите, искам да попитам дали някой има мнение за действието и ефикасността на препарата Fitospray.

Здравейте,

За съжаление сега научавам за този продукт и лично аз нямам наблюдения или информация за него. Не можах да намеря и информация какъв точният състав на продукта и не мога да дам мнение.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 144
  • София

Привет Жени,

В твоя случай BCAA се вписва идеално за прием в тренировъчни дни, 15-20 минути преди самата тренировка. Спокойно може да се комбинира с АЛКАР-а, както и със синерфина на по-късен етап. Аз също тренирам рано сутрин, на гладно и поради същата причина пия BCAA преди тренировката.

Здравейте,
Значи е удачно да се изпие ВСАА-то заедно с Л-карнетина, нали?

# 1 145
  • София
Здравейте,
Значи е удачно да се изпие ВСАА-то заедно с Л-карнетина, нали?

Да, няма никакъв проблем.

# 1 146
Здравей,Тихомир
започнах да приемам Алкар ацетил-Л карнитин. Взимах няколко дни по 1 мерителна лъжичка на ден ,но ми се появи главоболие и преустанових приема за 2 дни.Снощи преди сън взех отново мерителна лъжичка,не след дълго усетих леко изтръпване на устните,което продължава и до момента.
Възможно ли е да е от него или е съвпадение и тези симптоми може да се дължат на нещо друго?

# 1 147
Здравейте Simple Smile родих преди 4 месеца и качих 25кг за 9 месеца , след раждането свалих 18кг но имам още 7кг но ми е много трудно . От два месеца съм все 59кг, опитвам се да спазвами някаква диета но ви е много трудно - не кърмя) Моля ако можете да ми помогнете със някакъв режим.Благодаря предварително Simple Smile

# 1 148
  • София
Здравей,Тихомир
започнах да приемам Алкар ацетил-Л карнитин. Взимах няколко дни по 1 мерителна лъжичка на ден ,но ми се появи главоболие и преустанових приема за 2 дни.Снощи преди сън взех отново мерителна лъжичка,не след дълго усетих леко изтръпване на устните,което продължава и до момента.
Възможно ли е да е от него или е съвпадение и тези симптоми може да се дължат на нещо друго?

Привет,

Честно казано за пръв път се сблъсквам с такъв тип оплакване. По принцип карнитинът няма странични ефекти, но не е изключено да имате някаква индивидуална непоносимост.

Може да е съвпадение, но така като чета, щом нетипични симптоми се проявяват малко след приема, вероятно е следствие на карнитина.

Препоръчвам да преустановите приема. Може да опитате с друга марка продукт, но едва ли това е проблемът (освен ако закупеният продукт не е на някоя наистина куча марка).

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 149
Здравей,Тихомир

Привет,

Честно казано за пръв път се сблъсквам с такъв тип оплакване. По принцип карнитинът няма странични ефекти, но не е изключено да имате някаква индивидуална непоносимост.

Може да е съвпадение, но така като чета, щом нетипични симптоми се проявяват малко след приема, вероятно е следствие на карнитина.

Препоръчвам да преустановите приема. Може да опитате с друга марка продукт, но едва ли това е проблемът (освен ако закупеният продукт не е на някоя наистина куча марка).

Поздрави,
Тихомир Велев

Благодаря ви за отговора ;0)
Alcar е на Primaforce , четох че много добър продукт. Вчера преди тренировка взех 1 мерителна лъжичка и
нямах такива странични ефекти.
Мисля да го взимам само преди тренировка ,но искам да попитам 1 или 2 мерителни лъжички ще е най удачно на един прием?

Поздрави

# 1 150
  • София
Да, продуктът на Primaforce е чудесен. Всъщност и аз пия от него и вече съм преполовил кутийката и нямам никакви забележки. Не съм усещал и странични ефекти.

Може би е било нещо временно и причината е била друга, но все пак внимавайте. Simple Smile

По принцип няма ограничение в еднократната доза, но при прием на л-карнитин, включително ацетил-л-карнитин, е препоръчително общото количество за деня (2-3 грама), да се разпредели на 2-3 приема, през няколко часа.

Т.е. 2 мерителни лъжички (1 грам) може да приемете сутрин, 2 лъжички около час-два преди тренировката и ако решите, още 2 лъжички по някое друго време на деня. А може и 2 приема по 3 лъжички например.

Причината за това разпределение е, че л-карнитинът се усвоява бавно, не се складира допълнителното количество (или ако се складира, то е изключително малко), а се изчиства от организма сравнително бързо. По този начин целта е да се поддържат по-високи нива на л-карнитин в кръвта през целия ден, доколкото е възможно разбира се.

Поздрави! Simple Smile

# 1 151
Да, продуктът на Primaforce е чудесен. Всъщност и аз пия от него и вече съм преполовил кутийката и нямам никакви забележки. Не съм усещал и странични ефекти.

Може би е било нещо временно и причината е била друга, но все пак внимавайте. Simple Smile

По принцип няма ограничение в еднократната доза, но при прием на л-карнитин, включително ацетил-л-карнитин, е препоръчително общото количество за деня (2-3 грама), да се разпредели на 2-3 приема, през няколко часа.

Т.е. 2 мерителни лъжички (1 грам) може да приемете сутрин, 2 лъжички около час-два преди тренировката и ако решите, още 2 лъжички по някое друго време на деня. А може и 2 приема по 3 лъжички например.

Причината за това разпределение е, че л-карнитинът се усвоява бавно, не се складира допълнителното количество (или ако се складира, то е изключително малко), а се изчиства от организма сравнително бързо. По този начин целта е да се поддържат по-високи нива на л-карнитин в кръвта през целия ден, доколкото е възможно разбира се.

Поздрави! Simple Smile

Отново ви благодаря ;0)
Поздрави

# 1 152
  • Стара Загора
Здравейте Тихомир,

Моля за вашето мнение кой от двата продукта е по-добър :
Pure Nutrition Carni Max Liquid  или  Primaforce ALCAR Acetyl L-Carnitine
Каква е разликата между тях?

До сега съм ползвала първият, но прочетох добри отзиви и за втория, включително  в коментарите тук.

Благодаря предварително!  bouquet

# 1 153
  • София
Здравейте Тихомир,

Моля за вашето мнение кой от двата продукта е по-добър :
Pure Nutrition Carni Max Liquid  или  Primaforce ALCAR Acetyl L-Carnitine
Каква е разликата между тях?

До сега съм ползвала първият, но прочетох добри отзиви и за втория, включително  в коментарите тук.

Благодаря предварително!  bouquet

Привет, привет! Simple Smile

И двата продукта са чудесни, така че който и да изберете, няма да сбъркате.

Основната разлика между двата е, че едното е стандартен л-карнитин (Carni-Max Liquid), а другото е ацетилираната форма на карнитина - ацетил-л-карнитин (АЛКАР).

Практически и двете форми вършат една и съща работа, но АЛКАР има едно предимство, което го отличава. Това е възможността на тази форма да преминава мозъчната бариера, като това води и до стимулиране на умствените процеси. При някои хора този ефект е по-осезаем, но при други не се усеща толкова много (при мен например).

С някои изключения, бих казал че няма особена разлика дали се приема стандартен карнитин или АЛКАР, като най-съществената разлика, поне на този етап от изучаването на карнитина, си остава възможността на ацетилираната форма да достига мозъчните клетки. Това би могло да е от полза при определени заболявания, като Алцхаймер и изследвания се правят в тази насока, но още е рано за твърди изводи.

Вземете под внимание друга разлика между двата продукта - единият е течен и овкусен, а другият е на прах и неовкусен. Неовкусеният л-карнитин не е особено приятен за пиене и има силно концентриран лимонен вкус, но пък продуктът на Primaforce излиза по-изгодно като цена и като количество.

Та, няма по-правилен избор. Вземете един като за начало, после може да опитате и от другия и сама да прецените за себе си. Simple Smile

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 154
  • Стара Загора
Благодаря Ви за подробната информация! 
От Вас винаги научавам много нови неща.  Hug bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт