Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 433 242
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Скрит текст:
Взех си този протеин   http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate?sku=559
От прочетеното в описанието излиза ,че трябва да пия на ден по 4-5 бр. пласмасови мярки. На мен ми се виждат много.Килограмите са ми 46кг.Някъде бях чела ,че за жена е достатъчно след тренировка половинка мярка.Тренировките са ми кръгови 45-50минути.Целта е мазнинките в мускули.
Сигурно и храната има значение.....,но ако трябва ще я напиша.
Тихомир Велев обърках протеина който сте ми препоръчали с този който съм взела.Чак днес ми просветна тази подробност EmbarassedПредполагам това не е проблем?
Според мен спокойно можеш да си приемаш по 1 доза на ден (това са ти 25 гр. протеин в 33 гр. вещество). Останалия протеин ще си го набавиш с храната, освен ако не си само на марули  Wink 50 грама протеин на ден са ти напълно достатъчни, а в не тренировъчни дни и 40 са ок  Peace

# 1 126
Течния л карнитин колко време си пие и колко време се почива от него? Някъде пише прием 1 месец и 2 сидмици почивка а другаде 2 седмици прием и 2 почивка.

Няма нужда се почива от него...
От Л-Карнитин задължително се прави почивка. Тялото се засища и приема му става безсмислен. 1 месец преим с 10-15 дни почивка е добре като идея.
Колкото до момичето, което питаше за приема на протеин, препоръчвам в тренировъчни дни да се приема два пъти - сутрин и след тренировка, а в почивните дни една доза поне.

# 1 127
Благодаря ви!

# 1 128
Отдавна искам да пробвам Herbal Burn,а и огънчето Syntrax ми свърши. Кога се очаква зареждане?

# 1 129
  • София
Взех си този протеин   http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate?sku=559
От прочетеното в описанието излиза ,че трябва да пия на ден по 4-5 бр. пласмасови мярки. На мен ми се виждат много.Килограмите са ми 46кг.Някъде бях чела ,че за жена е достатъчно след тренировка половинка мярка.Тренировките са ми кръгови 45-50минути.Целта е мазнинките в мускули.
Сигурно и храната има значение.....,но ако трябва ще я напиша.
Тихомир Велев обърках протеина който сте ми препоръчали с този който съм взела.Чак днес ми просветна тази подробност EmbarassedПредполагам това не е проблем?

Не, никакъв проблем. Дори този, който сте взела, е по-добър. Той е изолат и в него е премахната лактозата. Изолатите са по-горен клас протеини.

Не препоръчах него, тъй като изолатите са по-скъпи, а реално не е необходимо човек да се насочва към тях, освен ако няма силно изразена лактозна непоносимост.

Дозировката по принцип е най-правилно да се съобразява с храната и количеството протеин, което човек си набавя чрез нея.

При Вашето тегло обаче, една доза (1 пълна мерителна лъжичка) на ден би трябвало да е достатъчна. Останалото количество протеин за деня е редно да идва от храната.

Може да го пиете само в тренировъчни дни, след тренировката, а в нетренировъчни да разчитате основно на храната. Може и всеки ден, като в почивните дни няма значение кога се приема. Може сутрин след ставане от сън, може и по някое друго време.

Като за активно спортуващ човек и тегло от 46 кг., препоръчвам да се целите в около 80 г протеин на ден (храна + добавки).

Отдавна искам да пробвам Herbal Burn,а и огънчето Syntrax ми свърши. Кога се очаква зареждане?

Привет,

За съжаление следващата доставка ще е след доста време. Ориентировъчната дата е 15.10.2016 г.

В сайта имаме услуга за абониране и известяване чрез имейл при наличност. Може да се абонирате и веднага щом се появи, ще разпратим сигнал. Simple Smile

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 130
Благодаря!

# 1 131
  • тук и там
Здравейте,Тихомир.Скоро си направих изследване на хормони,и се установи че имам леко завишени нива на Т3(трийодтиронин).Месец  и половина бях във почивка,никакви добавки и тренировки,но след седмица мисля пак да започна да тренирам-но не знам какви добавки мога да ползвам вече при тези обстоятелства.Имам доста добавки на PN-течният Л-карнитин,Бляк фаяр,имам и липотропния бърнар.Планирах да започна със Л-карнитин.Знам,че е добре да се консултирам със лекар,но това което всъщност ме интересува е -има ли във тези добавки(които споменах по-горе) билки,химически съединения или екстракти,които да стимулират  производството на трийодтиронин или да го повишават.(знам  теоретично че във много бърнари има подобни вещества със цел изгаряне на мазнини и релеф, а л-карнитин не се препоръчва при понижена функция на ЩЗ,но при мен има леко завишени ).С други думи-какви добавки мога да ползвам и какви да не ползвам от изброените?Благодаря предварително!

# 1 132
  • София
Здравейте,Тихомир.Скоро си направих изследване на хормони,и се установи че имам леко завишени нива на Т3(трийодтиронин).Месец  и половина бях във почивка,никакви добавки и тренировки,но след седмица мисля пак да започна да тренирам-но не знам какви добавки мога да ползвам вече при тези обстоятелства.Имам доста добавки на PN-течният Л-карнитин,Бляк фаяр,имам и липотропния бърнар.Планирах да започна със Л-карнитин.Знам,че е добре да се консултирам със лекар,но това което всъщност ме интересува е -има ли във тези добавки(които споменах по-горе) билки,химически съединения или екстракти,които да стимулират  производството на трийодтиронин или да го повишават.(знам  теоретично че във много бърнари има подобни вещества със цел изгаряне на мазнини и релеф, а л-карнитин не се препоръчва при понижена функция на ЩЗ,но при мен има леко завишени ).С други думи-какви добавки мога да ползвам и какви да не ползвам от изброените?Благодаря предварително!

Привет,

Термогенните фетбърнъри и вещества трябва да се избягват на всяка цена, тъй като оказват влияние върху и натоварват щитовидната жлеза и е възможно допълнителното покачване нивата на тироидни хормони.

От липотропните общо взето няма проблем, тъй като в тях по прицнип се съдържат вещества, които нямат влияние върху работата на щитовидната жлеза, но въпреки това е редно да се подходи с внимание.

Това изследване, както и няколко други, показват вероятна полза от приема на л-карнитин при хипертиреоидизъм.

Л-карнитинът не влияе пряко върху щитовидната жлеза или секрецията на тироидни хормони, а пречи да не навлезат в клетъчното ядро и по този начин намаляват тяхното действие.

Има обаче някои твърдения, че л-карнитинът пречи на усвояването на медикаментите, които се пият при проблеми с щитовидната жлеза, затова имайте това предвид, ако приемате такива. На теория вероятно няма да е проблем, ако карнитинът се приеме няколко часа след приема на медикамента, но това е само мое мнение.

За останалите съставки, които най-често се включват в липотропните формули, нямам информация да влияят по някакъв начин както на щитовидната жлеза, така и на хормоните секретирани от нея.

Честно казано не се сещам за хранителна добавка, която да има пряко влияние и да стимулира секрецията на T3 или T4. За гугулстероните има такива твърдения, но доколкото имам информация, наличните научни изследвания опровергаха това.

Но консултацията с лекар е силно препоръчителна. Аз нямам медицинско образование и всичко написано по-горе считайте за лично мнение. Simple Smile

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 133
  • тук и там
Благодаря за изчерпателният отговор! bouquet
Със други думи-забравям за термогенните бърнарите,и мога да ползвам Л-карнитин или липотропни при нужда.Медикаменти  за ЩЗ не приемам все още. Разбира се,ще се консултирам и със лекар:peace:

# 1 134
Здравейте,
имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори, ще съм благодарна ...
Спазвам т. нар. 90 дневна диета ...четох една статия за отслабването и въглехидратната ротация ...http://www.bb-team.org/articles/1575_otslabvane-i-vaglehidratna-rotatsiya
Моите тренировки са предимно кардио ...аеробика, спининг, Табата ... Почивам обикновено веднъж седмично, самата диета също е на принцип на въртене на ВГХ, но малко по различна схема от предложената в статията. Всичките ми тренировки са около час, понякога може да се случи във високо въглехидратен ден да почивам или пък в плодов тренировката да е по интензивна ...
Благодаря предварително  bouquet

# 1 135
Здравейте,
имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори, ще съм благодарна ...
Спазвам т. нар. 90 дневна диета ...четох една статия за отслабването и въглехидратната ротация ...http://www.bb-team.org/articles/1575_otslabvane-i-vaglehidratna-rotatsiya
Моите тренировки са предимно кардио ...аеробика, спининг, Табата ... Почивам обикновено веднъж седмично, самата диета също е на принцип на въртене на ВГХ, но малко по различна схема от предложената в статията. Всичките ми тренировки са около час, понякога може да се случи във високо въглехидратен ден да почивам или пък в плодов тренировката да е по интензивна ...

А въпросчето какво е?

# 1 136
Здравейте,

А въпросчето какво е?

Blush Blush Извинявам се ...дали е уместно да съчетавам такъв режим с подобни тренировки  newsm78

# 1 137
..дали е уместно да съчетавам такъв режим с подобни тренировки  newsm78

Не съм специалист, но не виждам причина да не е уместно, щом за теб не е изтощително и целта е отслабване.
Принципно създателите на 90-дневната приветстват всякаква форма на физическа активност. Не съм прочела още статията, но благодаря за нея.  bouquet

Имай предвид, че почивката е важна за мускулите и този един ден седмично, в който почиваш, е просто задължителен.

Що се отнася до ротацията на упражненията и тренирането на различни мускулни групи, трябва да се обърнеш към специалист. (аз поне нищо не мога да кажа   Wink ).

А то темата е за хранителни добавки иначе  Mr. Green
Но Тихомир Велев може и да помогне със съвет.  Peace

# 1 138
..дали е уместно да съчетавам такъв режим с подобни тренировки  newsm78

Не съм специалист, но не виждам причина да не е уместно, щом за теб не е изтощително и целта е отслабване.
Принципно създателите на 90-дневната приветстват всякаква форма на физическа активност. Не съм прочела още статията, но благодаря за нея.  bouquet

Имай предвид, че почивката е важна за мускулите и този един ден седмично, в който почиваш, е просто задължителен.

Що се отнася до ротацията на упражненията и тренирането на различни мускулни групи, трябва да се обърнеш към специалист. (аз поне нищо не мога да кажа   Wink ).

А то темата е за хранителни добавки иначе  Mr. Green
Но Тихомир Велев може и да помогне със съвет.  Peace

Благодаря много, не знаех къде да попитам  Blush

# 1 139
Между другото, sladkoto_agi, искам само да обърна внимание, че този режим 90 дневната диета е беден на протеини и на витамини и елементи, които се съдържат в тях. Това го казват и създателите на режима. Във връзка с това трябва да се приема допълнително калций и микроелементи, които се намират само в месото, яйцата, млякото.
Казвам го, защото и аз съм на този режим и четох за него тези дни.  Peace

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 19:33 от Пит

Общи условия

Активация на акаунт