Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 433 148
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 185
Здравейте! Включвам се с няколко въпроса.
1. Кое е по-добре да се пие за отслабване - l-carnitine или acetyl l-carnitine? Не тренирам кой знае колко усилено - за сега бягам по 30мин на ден.
2. Четох, че ако се приема ацетила, трябва допълнително да се взима  и алфа-липоева киселина. Така ли е?
3. Колебая се между l-carnitine нa 2 марки (имат и от двата вида карнитин) - Dymatize или BioFit. Коя от двете е по-добра?
Извинете ме за многото въпроси, но много ще съм ви благодарна, ако ме насочите!

Здравейте,

Относно л-карнитина, препоръчвам да разгледате това мое мнение от тази тема.

Алфа-липоевата киселина не е задължителна. Има някои данни, които показват, че има синергичен ефект с карнитина и подпомага неговото усвояване, но не виждам проблем да приемате карнитин самостоятелно.

Относно марката, от изброените определено бих се спрял на Dymatize. Имат чудесни продукти. С продуктите на Biofit не съм запознат и не съм сигурен доколко може да им се има доверие. Намерих само фейсбук страница, а официалната интернет такава не работи. Simple Smile

Поздрави,
Тихомир Велев
Много благодаря! Hug Тоест извода е, че ацетила е по-добър при отслабване, така ли да го разбирам?

# 1 186
  • София
Ами... не Simple Smile

Изводът е, че специално за отслабването, няма значение дали е ацетил. Ацетилът има вероятност да допринесе с малко повече фокус и стимулиране на мозъчната дейност, като това е доста индивидуално - има вероятност да усетите такъв ефект, има вероятност и да не усетите.

Така че, не го мислете кой знае колко. Вземете продукт с добра репутация и към който Ви тегли шестото чувство. Simple Smile

# 1 187
  • 1st floor

Да, реално може да не купувате течната гуарана, а да пиете повечко кафе като напитка и да вземете един комплект от витамини Б. Този, който сте посочили обаче, е с твърде ниски дози и се съмнявам да има осезаем ефект.

Аз лично съм голям фен на NOW Foods B-50, но ако цената идва висока, може да потърсите по-евтин. Просто гледайте дозите на витамините да са 100% RDA като абсолютен минимум, за предпочитане около 300-400%.

Благодаря! Simple Smile

# 1 188
А дали има някакъв бърнър, който да е подходящ за човек с нарушена функция на щитовидната? Искам да си помогна в залата и на режима. За месец, месец и нещо... Сезонът е такъв  Mr. Green

# 1 189
  • София
А дали има някакъв бърнър, който да е подходящ за човек с нарушена функция на щитовидната? Искам да си помогна в залата и на режима. За месец, месец и нещо... Сезонът е такъв  Mr. Green

Привет,

Честно казано, не бих препоръчал да се рискува с тежки термогенни бърнъри.

Може да се спреш на нещо съвсем леко, например комбинация от EGCG, CLA и Cayenne:
NOW Foods EGCG
Primaforce Max Cla
NOW Foods Cayenne

На теория нямат влияние върху щитовидната жлеза и не натоварват организма. В случай, че става дума и за хиперфункция на жлезата, л-карнитинът също е вариант, но в никакъв случай при хипофункция.

Поздрави,
Тишо

# 1 190
Благодаря! Да, с хипофункция съм. Ако бях с хипер, нямаше и да се замислям. Тези продукти биха ли ми повлияли на съня?

# 1 191
От една седмица  приемам Herbal Burn,та се чудя може ли от него да ми пада кръвното, то вярно,че съм с ниско кръвно, но с 80/40 трудно се живее...
Също така дали ще ми повлияе Синефрин,ако си поръчам и комбиниран с Хербал Бърн , за по-успешно отслабване с  няколко кг?

# 1 192
  • София
Благодаря! Да, с хипофункция съм. Ако бях с хипер, нямаше и да се замислям. Тези продукти биха ли ми повлияли на съня?

Привет,

Не, няма да окажат влияние върху съня.

От една седмица  приемам Herbal Burn,та се чудя може ли от него да ми пада кръвното, то вярно,че съм с ниско кръвно, но с 80/40 трудно се живее...
Също така дали ще ми повлияе Синефрин,ако си поръчам и комбиниран с Хербал Бърн , за по-успешно отслабване с  няколко кг?

Привет,

По принцип някои от съставките, като рализните видове чай, екстрактът от лют червен пипер и л-карнитина могат да има съвсееем леко влияние върху кръвното и да спомогнат за неговото допълнително намаляване, но това е само на теория и то най-вече при хора с хипертония. Във Вашия случай едва ли е от него.

Синефринът по принцип е добра комбинация, като той вероятно ще спомогне малко за увеличаването на кръвното налягане, но ако ще избирате термогенна съставка, аз лично бих препоръчал йохимбин, вместо синефрин. Например Pure Nutrition Yohimbine. Научните данни за йохимбина са малко по-стабилни от тези за синефрина, макар и двете вещества да са чудесен избор.

Имайте предвид обаче и възможните други странични ефекти на подобни термогеници - освен покачването на кръвното, е възможно и учестяване на пулса, главоболие, гадене и други подобни, като силата на тези странични ефекти е доста индивидуална и зависи от толеранса на приемащия.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 193
Здравейте! Тренирам 3-4 пъти седмично фитнес. Искам да отслабна, какъв протеин ще ми препоръчате? Благодаря предварително!

# 1 194
Здравейте, предварително да Ви благодаря за отделеното време и внимание и за жеста, че се занимавате да ни отговаряте Simple Smile
Тренирам 5-6 пъти седмично, основно фитнес, ако имам време плувам или ходя на групови занимания, тип Зумба, Таебо и т.н.
Във фитнеса започвам с кардио около 15-20мин. (Крос тренажор, колело, пътека), след което тренировка с (леки) тежести, като всеки ден тренирам различни мускулни групи (трицепс и гърди; рамо и крака и т.н.), ако има повече време и след тежестите пак правя кратко кардио. Една от тренировките ми през седмицата е само кардио. Бихте ли ми казали дали тази "схема" е правилна? Съответно, ако не, какво бихте ме посъветвали?
Преди време пих "Файър Синтракс Оригинал" и бях много доволна, после ми препоръчаха "Липо 6", от който изобщо не съм доволна, но това си е мое мнение.
Та исках да Ви питам каква е разликата между "Файър Синтракс Оригинал" и "Файър Синтракс Интернешънъл"? Съответно следващото ми питане е кой от двата продукта бихте ми препоръчли?
Видях, че една дама в групата вече е питала дали да комбинира Файът с Л-карнитин, от където идва и поредният ми въпрос, какъв Л-карнитин бихте препоръчали за комбиниране и при какъв прием?
Пак мого Ви благодаря за времето и вниманието.
Хубва ден и успешна и усмихната седмица.

# 1 195
  • София
Здравейте! Тренирам 3-4 пъти седмично фитнес. Искам да отслабна, какъв протеин ще ми препоръчате? Благодаря предварително!

Привет,

Нека преди всичко уточня, че протеинът няма връзка със самия процес на изгаряне на мазнините. Може да бъде от полза за процеса на отслабване чрез други неща - например намаляване на загубата на мускулна маса и увеличаване на термогенезата през деня, но в общия случай не гледайте на него като продукт подпомагащ отслабването.

Ако все пак търсите протеин поради други причини, може да се спрете на стандартен сурватъчен бленд като Pure Nutrition Pure Whey или Scitec 100% Whey Professional като по-евтин вариант.

От полза ще Ви е и нашият материал Видове протеин според различните източници.

Здравейте, предварително да Ви благодаря за отделеното време и внимание и за жеста, че се занимавате да ни отговаряте Simple Smile
Тренирам 5-6 пъти седмично, основно фитнес, ако имам време плувам или ходя на групови занимания, тип Зумба, Таебо и т.н.
Във фитнеса започвам с кардио около 15-20мин. (Крос тренажор, колело, пътека), след което тренировка с (леки) тежести, като всеки ден тренирам различни мускулни групи (трицепс и гърди; рамо и крака и т.н.), ако има повече време и след тежестите пак правя кратко кардио. Една от тренировките ми през седмицата е само кардио. Бихте ли ми казали дали тази "схема" е правилна? Съответно, ако не, какво бихте ме посъветвали?
Преди време пих "Файър Синтракс Оригинал" и бях много доволна, после ми препоръчаха "Липо 6", от който изобщо не съм доволна, но това си е мое мнение.
Та исках да Ви питам каква е разликата между "Файър Синтракс Оригинал" и "Файър Синтракс Интернешънъл"? Съответно следващото ми питане е кой от двата продукта бихте ми препоръчли?
Видях, че една дама в групата вече е питала дали да комбинира Файът с Л-карнитин, от където идва и поредният ми въпрос, какъв Л-карнитин бихте препоръчали за комбиниране и при какъв прием?

Здравейте Стела,

За съжаление тук не мога да отговоря на въпроса за тренировките, първо защото темата е концентрирана изцяло върху въпроси за хранителни добавки и второ, защото въпросът изисква изключително дълъг отговор (и диалог), който може да се съкрати до "зависи". Simple Smile

Относно Syntrax Fyre, единствената разлика между Original и International е, че в International не се съдържа Yohimbine HCL. Причините за това е една основна и тя е, че йохимбинът е забранен в някои страни.

Йохимбинът обаче е добре проучено и ефективно вещество подпомагащо отслабването, затова и препоръката ми е да се спрете на Fyre Original.

Относно комбинацията с друг продукт, не виждам причина това да се прави. Fyre е достатъчно силен самостоятелно и добавянето на л-карнитин не допринася кой знае колко. Този тип бърнъри (термогенните) не се нуждаят от допълващи продукти.

Ако все пак държите да добавите л-карнитин, Pure Nutrition Carnitine 1000 е чудесен вариант на добра цена.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 1 196
Благодаря за отговора! Хубава вечер.

# 1 197
Здравейте, отново Simple Smile
Разгледах "Магазина" на "BB-Team" и в мен се породи нова дилема. Четох ревютата на повечето продукти и мненията на хора, които са ги ползвали и сега питането ми е следното- Кой от двата продукта бихте ми препоръчали Pure Nutrition Black Fire или Syntrax Fyre (original)?
Благодаря за отделеното време Simple Smile

# 1 198

Привет,

Нека преди всичко уточня, че протеинът няма връзка със самия процес на изгаряне на мазнините. Може да бъде от полза за процеса на отслабване чрез други неща - например намаляване на загубата на мускулна маса и увеличаване на термогенезата през деня, но в общия случай не гледайте на него като продукт подпомагащ отслабването.

Ако все пак търсите протеин поради други причини, може да се спрете на стандартен сурватъчен бленд като Pure Nutrition Pure Whey или Scitec 100% Whey Professional като по-евтин вариант.

От полза ще Ви е и нашият материал Видове протеин според различните източници.

Здравейте Стела,

За съжаление тук не мога да отговоря на въпроса за тренировките, първо защото темата е концентрирана изцяло върху въпроси за хранителни добавки и второ, защото въпросът изисква изключително дълъг отговор (и диалог), който може да се съкрати до "зависи". Simple Smile

Относно Syntrax Fyre, единствената разлика между Original и International е, че в International не се съдържа Yohimbine HCL. Причините за това е една основна и тя е, че йохимбинът е забранен в някои страни.

Йохимбинът обаче е добре проучено и ефективно вещество подпомагащо отслабването, затова и препоръката ми е да се спрете на Fyre Original.

Относно комбинацията с друг продукт, не виждам причина това да се прави. Fyre е достатъчно силен самостоятелно и добавянето на л-карнитин не допринася кой знае колко. Този тип бърнъри (термогенните) не се нуждаят от допълващи продукти.

Ако все пак държите да добавите л-карнитин, Pure Nutrition Carnitine 1000 е чудесен вариант на добра цена.

Поздрави,
Тихомир Велев

Благодаря за отговора! Разбира се, че протеин за отслабване няма, просто питах за такъв с по-малко калории на 100 гр. В този ред на мисли, какъв ще е подходящ за мъж, който иска да качва килограми и мускулна маса. Благодаря!

# 1 199
  • София
Здравейте, отново Simple Smile
Разгледах "Магазина" на "BB-Team" и в мен се породи нова дилема. Четох ревютата на повечето продукти и мненията на хора, които са ги ползвали и сега питането ми е следното- Кой от двата продукта бихте ми препоръчали Pure Nutrition Black Fire или Syntrax Fyre (original)?
Благодаря за отделеното време Simple Smile

Привет,

Двата продукта имат изключително близко съдържание. Имам и личен опит с двата - останах напълно доволен. Който и да изберете, няма да сбъркате.

Black Fire се предлага и в по-малка разфасовка от 60 капсули. Ако за пръв път опитвате продукти от категорията на термогениците и не сте сигурна как ще Ви повлияе, може да опитате първо с малка разфасовка.

Благодаря за отговора! Разбира се, че протеин за отслабване няма, просто питах за такъв с по-малко калории на 100 гр. В този ред на мисли, какъв ще е подходящ за мъж, който иска да качва килограми и мускулна маса. Благодаря!

Разбирам. По принцип протеинът има еднаква калорична стойност, независимо от източника. 1 г протеин = 4 ккал.

Множеството от протеинови пудри (освен ако не са така наречените матрици), са с общо взето едно и също количество калории, а ако някой продукт има повечко, то те идват от малко повече въглехидрати и/или мазнини в доза. Но в множеството продукти въглехидратите и мазнините са в абсолютен минимум.

Относно протеина за мъж целящ покачване на мускулната маса - абсолютно същият, който е подходящ за жена целяща отслабване. Разлика няма. Simple Smile

Поздрави,
Тихомир Велев

Общи условия

Активация на акаунт