Отговори
# 420
ficho_linka, честит ти голям юнак! Здрав и спокоен да расте! Не разбрах дали въпросът е адресиран към нас Blush, но оцветяването и кърмаческата тема ме привлякоха да пиша. Mr. Green Надявам се, нямаш против. Hug

Amorevole,
искремо благодаря за изчерпателните отговори. Бяха насочени изцяло към вас. Ще приложа всички предложени от теб техники Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 421
  • София
Уинкс, явно в различните страни го наричат по различен начин. Аз четох в руските сайтове - привържениците на американския модел го наричат "метод на д-р Харви Карп", а останалите - просто "техники за борба с коликите"  Peace

jjjenq, записвам си мехлемчето, че вече тотално се изчерпваме  Hug. При нас много помага за коликите следното: слагам детето напреки на коленете си (като придържам главичката) и го галя по гърба. Лошото е, че е неприложимо в близките 40 минути след храна, защото повръща  Tired

Поли, спрях да страдам. Като не става - не става  Simple Smile Иначе и в "Тина Киркова" ги държаха повити от кръста надолу, това много ми харесваше, защото съм "за" този метод. Вкъщи обаче е по-малко приложимо, защото по-добре се чувства гол с дигнати крачета (или присвити към коремчето по време на масажа), направо се унася. Няколко пъти го пових, но не можеше да си присвива крачетата към корема и се гърчеше повече, затова се отказах  Peace

Да споделя и за къпането: беше ни много страх от хлъзгавото бебе и накрая купих "мрежа за вана" - направо се родихме  Peace. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11986&cat=59 Детето е много по-спокойно като има опора и не плаче толкова. Страшното беше като го пренасяхме до повивалника, но решихме и този проблем - върху мрежата слагаме пеленка и пренасяме детето на леглото направо с нея (нищо че е мокра), а вече след това - върху самия повивалник. По-натам мисля да купя и лежащо-седящия шезлонг, изглежда супер удобен  Peace

Момичета, преди време някои от вас писаха, че ще използват многократни пелени. Ползвате ли или се отказахте? Струва ми се, че памперсите доста запарват, та мисля да мина на варианта с многократните, но още се чудя  newsm78

И още един въпрос: някой ползва ли възглавничка против колики (специално тази на "Спелта" ме интересува) http://www.spelta.biz/mothers_colic.php

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 21:20 от -=Деси=-

# 422
В болницата тук бебетата ги повиват с пелени. Ръце, крака, всичко е здраво пристегнато. Дори и на главата имат пелена като забрадка - приличат на малки кадънчета.

Poli,  Joy, представям си гледката.

И аз досега мислих, че имаме колики и се разминаваме леко заради Инфакол-а. Ама не. Вече трета вечер ревем ли, ревем. Чак и аз плача. Днес вече ги хванах по поотрано и със сешоара поспряха.
Да ви питам-някой с отзиви от Лефакс? Чакам ги вече месец да ги получа.Дано помогнат.

Наде, милинка, чакаме ви вече. Успех и леко раждане.

Сиана, какво става при вас? Пиши утре, че ви мисля с малката  Sad.

# 423
  • София
Благодаря за пожеланията, дами!   bouquet
Аз съм все още тук и все така без признаци за раждане. Simple Smile Ще затворя темата, то се видяло. Simple Smile
Преди малко ходихме на кино в един МОЛ, където случайно срещнахме доктора, който ще ме изражда, както и една жена от отдела, където ми оформяха договора за раждане. Мъжът ми ме бъзикаше, че било знак, че ми е време. Simple Smile
Вчера след прегледа получих зацапване, но не съм се обаждала на лекаря, защото вероятно е от тапата. Днес продължава да е така, но не е алена кръв. Контракциите са спорадични, нерегулярни и явно ще чакам до сряда за болницата. 
Надето я приемат утре, доколкото помня, така че й пожелавам успех, бързо и безболезнено раждане!

# 424
 Честито на Kikcis, ficho_linka и jina81 ! Да са ви живи и здрави бебечетата и да растат щастливи!
    Ние най-накрая сме си вкъщи. Днес си прибрахме бебето. Сега ще се нагаждаме една към друга. За моя радост като сложих на гърда веднага я взе и се наяде с кеф. Малко ми е странно само , че в болницата като бях ми казаха, че била лакома и много ядяла, а аз като я сложих след 10 минути беше готова и заспа. Баткото когато се опитвах да кърмя се моташе по 30 минути минимум, но аз нямах и кърма, а и той все заспиваше. Изчаках да видя няма дали иска още, но тя си спеше. Та не мога да преценя колко яде, но да се надявам, че щом спи, значи се е наяла. А  тепърва ще и свиквам. От антибиотиците дупето е доста червено и сега ще се борим. Отдеве наръсих обилно с хума, сега мазах крем с невен, че да не се изсуши съвсем.
  Въпрос към мамите с момиченца, как ги почиствате? Мен някак ме притеснява да бъркам между срамните усни, но там има беличко - смесица между крем и секрет предполагам/така си я взехме/, та сега се чудя как точно да почистя.
 милинка  стискаме палци всичко да мине бързо и леко.
  siana999  как сте? надявам се всичко да е ок при вас

# 425
Здравейте момичета!

Честито на новопоявилите се бебчета и техните семейства, да са здрави и спокойни всички!

Да споделя и аз малко опит и мнения по обсъжданите въпроси:

За слинговете: И аз като Dion съм със слинг-шал от еластична материя и подкрепям напълно мнението й - много лесно се свиква с вързването и е много удобно. Бебето е плътно до тялото на мама и няма опасност да се изхлузи. Някъде в инструкции за употреба бях чела, че го вързваш по тялото си така стегнато, сякаш бебе няма да влиза вътре, а после си влиза без проблем (за еластичен слинг става дума). Отделно има много позиции за носене и сякаш повече приложение от този с халки. Вчера даже успях да кърмя в слинга, което за мен си е успех Simple Smile

За връхна дреха върху слинга, точно от сайта, от който dion посочва може да се поръча и пончо: http://www.zilana.com/5pelerina-sling.html

За дрехите за кърмене: Много удобни са за дискретно кърмене навсякъде извън къщи. А дрехите на Бубамара (пак dion ги спомена) са супер. С логото на ЛЛЛ са и така по разни кърмачески срещи и сбирки се превръщат в своеобразна униформа, ама като са удобни какво лошо има да се ползват от повече мами Laughing Поръчките стават по мейл в момента, а може да се разгледа във фейсбук страницата: http://www.facebook.com/boobamara.fb

За килограми и кърмене:
По време на бременността качих около 12 кг и сега съм -10.. и това само за 2 седмици.
Имам чувството, че защото кърмя на поискване, по всяко време в денонощието. Четох и доста статии, че доста калории се топят на ден, докато кърмим Simple Smile
Какво е вашето мнение майчета?
Истина ли е, или е просто до организъм?
Би било прекрасно, докато си храним бебо да изгаряме излишните калории и поетапно да се върнем към началното си тегло без диети, които в кърмаческа възраст никак не са полезни.
Според моят диетолог (изготвил ми хранителен режим, съвместим с кърменето, с който по време на предишният ми следродов период за 6 месеца свалих трайно 17 кг. от свръхтеглото си като кърмих през цялото време и дълго след спирането на режима), самият процес на лактация изисква между 400 и 800 калории на ден, в зависимост дали бебето е на изключително кърмене и разни други фактори. Което значи в обичайния случай при умерено хранене само факта, че кърмим помага за свалянетно на теглото. Уверена съм, че е напълно възможно кърменето да помага за свалянето на килограми без специални режими на хранене, ако не се налага. Важно е да не се поддаваме на бабини безсмислици да се яде какво ли не, като за двама, в големи количества и всъщност от неправилно хранене да се качват килограми, вместо да се свалят.

Весел и усмихнат ден на всички и успех на всички в очакване, с вас сме!  Hug

# 426
Добро утро мами! Весел и хубав ден от мен!
Да ви питам паднаха ли ви пъпчетата, нашето си стои вече 11 ден и ме притеснява, че е защипано много високо, до кога да чакам се чудя, защото за пръв път сме със щипка, каката беше с връвчица? newsm78

И още нещо забелязах, че езичето и е бяло на Сиана, вода почти не иска, хапва си кърма, дали е възможно да са гъбички?

За килограмите - още не съм се теглила понеже у нас нямам кантар, но коремчето ми се прибра изцяло, мисля, че и другите що годе съм ги свалила поне на око като се гледам, но с това кърмене на 2 часа непрекъснато съм гладна и жадна и доста си похапвам, внимавам какво де, но доста ям  Embarassed

# 427
 Честито на Kikcis, ficho_linka и jina81 ! Да са ви живи и здрави бебечетата и да растат щастливи!
    Ние най-накрая сме си вкъщи. Днес си прибрахме бебето. Сега ще се нагаждаме една към друга. За моя радост като сложих на гърда веднага я взе и се наяде с кеф. Малко ми е странно само , че в болницата като бях ми казаха, че била лакома и много ядяла, а аз като я сложих след 10 минути беше готова и заспа. Баткото когато се опитвах да кърмя се моташе по 30 минути минимум, но аз нямах и кърма, а и той все заспиваше. Изчаках да видя няма дали иска още, но тя си спеше. Та не мога да преценя колко яде, но да се надявам, че щом спи, значи се е наяла. А  тепърва ще и свиквам. От антибиотиците дупето е доста червено и сега ще се борим. Отдеве наръсих обилно с хума, сега мазах крем с невен, че да не се изсуши съвсем.
  Въпрос към мамите с момиченца, как ги почиствате? Мен някак ме притеснява да бъркам между срамните усни, но там има беличко - смесица между крем и секрет предполагам/така си я взехме/, та сега се чудя как точно да почистя.
 милинка  стискаме палци всичко да мине бързо и леко.
  siana999  как сте? надявам се всичко да е ок при вас

Ами показателите на мишлето са добри, днес ще и правят ехограф и ако там всичко е наред, се надявам да си я вземем в сряда Praynig
За секрета между срамните устни и ние имаме, много се бях шашнала като го видях и питах педиатъра какво да правя с него, казаха ми да не го пипам, да не бъркам, само под течаща вода да си я мия както обикновено, той сам щял да падне.

# 428
Да ви питам паднаха ли ви пъпчетата, нашето си стои вече 11 ден и ме притеснява, че е защипано много високо, до кога да чакам се чудя, защото за пръв път сме със щипка, каката беше с връвчица? newsm78

И още нещо забелязах, че езичето и е бяло на Сиана, вода почти не иска, хапва си кърма, дали е възможно да са гъбички?

За килограмите - още не съм се теглила понеже у нас нямам кантар, но коремчето ми се прибра изцяло, мисля, че и другите що годе съм ги свалила поне на око като се гледам, но с това кърмене на 2 часа непрекъснато съм гладна и жадна и доста си похапвам, внимавам какво де, но доста ям  Embarassed
И на моята Сияна и е бяло езичето, не са ми казвали от болницата да са предприемали нещо.Педиатърката ми беше казвала да мажа биберона на шишето с някакво мехлемче, но му забравих името, ако искаш ще потърся бележката Wink.За водата и аз много се притеснявах, понеже грам не искаше да пие. Вчера, когато ми даваха сведения специално ги попитах дали и дават и дали пие и те ми отговориха, че категорично отричат даването на вода и нямат такава практика.

# 429
Сияна, благодаря ти за отговора, да се успокоя, понеже не сме имали подобни проблеми с каката та се зачудих  newsm78

# 430
  Аз също не давам вода. Понякога  само по една лъжичка след хранене, но да си призная - рядко е, а и малката не и се радва особено.
  Езичето на Дани също е бяло, но няма налепи  в устичката и педиатъра каза, че не е млечница.  Спомена да и давам по лъжичка вода след хранене за да се отмива млякото и да не и става бял езика - ефект никакъв, просто приказки. Няма такова нещо като отмиване на бялото по езика.
   За секрета м/у срамните устнички ми казаха още в болницата, че е абсолютно нормално и често срещано. Не се търка! Сам си се отмива при къпането.

# 431
милинка, относно зацапването след преглед, аз последните пъти все бях с такова и наистина нямало нищо притеснително.
Пожелавам ти скорошно и леко раждане   bouquet

# 432

късметче, нашето пъпче падна на 11-тия ден Simple Smile Също беше с щипка. И за да се изсуши и да падне по-бързо му капвах от 95% спирт. Така ме посъветва педиатърката  Peace
Като ни изписваха ми изнесоха кратка лекция как да се грижа за пъпчето, докато падне и казаха смело да го почиствам секрета, отгоре и отдолу. Щипката не съм я закачала.

# 433
  • София

Не се притеснявай за пъпчето. Нашето падна чак на 16-ти ден и то защото започнаха коликите, Зарко опъваше ръчичките надолу и явно сам го е откъснал  Simple Smile В болницата ми казаха, че падането на пъпчето зависи от дебелината на пъпната връв, ако е била по-тънка пада по-бързо, ако е била по-дебела - по-късно  Peace Само мажи всяка вечер със спирт, за да изсъхне хубаво  Hug

Сиана, страхотни новини!   bouquet Стискам палци в сряда да сте си вкъщи  Praynig Hug

За езичето: нашето след хранене също е бяло, но след това се оправя. Казаха ми да гледам небцето - ако то е чисто - няма проблем с гъбичките. Иначе ни посъветваха от време на време да даваме вода или чай на "Хипп", защото сме изцяло на АМ и детето ожаднява. При кърмата не е така: първата доза, която изсмуква детето, е по-рядка и играе ролята на вода ("задната кърма" е същинската храна), затова кърменото дете не ожаднява толкова  Peace Иначе това с изплакването на устичката е глупост, защото за да изплакне трябва да жабурка, а те не са способни на това  Simple Smile

timide, страшно се радвам, че вече сте си у дома  Hug Дано вече всичко е наред  Praynig Hug

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 10:12 от -=Деси=-

# 434
Мами, здравейте. Четсити бебчета..... ето и аз успях да се запиша макар и супер късно. Имам едно притеснение и не зная дали е основателно.... Родих Изабел на 18-ти, но ни изписаха на 23 защото се беше нагълтала с вода и беше на антибиотик. Родих е 3 кг, 5 дни по късно ни изписаха на 2.950. На 11-ия ден след раждането си беше отново 3 кг. А днес на 18-ия е 3. 180 Малката яде само по 50-60 гр. на хранене (8-9 пъти днесно) и се притеснявам че не наддава добре. ПО-скоро се чудя дали имам достатъчно кърма. Не плаче, спокойна е изхожда се по голяма нужда около 5-6 пъти и чишка редовно. Спи си, но въпреки това се притеснявам. Дали да е дохранвам, какво мислят консултантите? На консултация съм чак на 23 Ноември. Имам помпа но не успявам да изпомпам повече от 10 мл. и на ръка пак толкова newsm78, но четох че това че мога да изцедя не е критерии.

Благодаря лек и спокоен ден

Общи условия

Активация на акаунт