Отговори
# 390
  • USA
Фичо-линка, честит Иван с богатирски размери Simple Smile! Много да е здрав!   bouquet

# 391
Здравейте мамчета!
На онези от вас на които предстои индуцирано раждане ми се ще да вмъкна малко кураж и да споделя с две думи скромния си опит. Първото ми раждане преди две години и половина тръгна съвсем естествено с контракции и продължи около 4 часа и половин. Не беше това което очаквах....Сега обаче реших да заложа на индуцирано раждане и въобще не съжалявам. Всичко мина повече от добре. Родих за около час и половина, а болките като че ли не бяха така силни. При мен раждането беше предизвикано със система окситоцин, която мисля дори не изтече цялата.... Та.....няма гаранция,че ако нещета тръгнат по естествен начин ще е по-безболезнено и приятно. Раждането си е раждане. Болезнено при всички положения. Но пък няма по-прекрасна болка от тази да вдъхнеш живот!  PeaceТака че няма страшно. Дано всичко и при вас мине успешно и прекрасно.
Фичо_линка- голям мъж. Браво. Сега ако кажеш че си го родила нормално.....евала. Peace Hug

# 392
И аз да се присъединя с малко успокоение за идуцираното раждане към поста на vesi_mesi. Първото ми раждане преди две години беше индуцирано, бях за наблюдение една нощ с капково изтичане на води и 1-2 см разкритие без контракции, дадоха ми две четвъртинки хапче през 2 часа и разкритието си тръгна добре. После доспукаха мехура и включиха и система с окситоцин. Изобщо не беше супер болезнено, пък и аз все очаквах да стане по-зле и накрая се изненадах колко бързо ми казаха "след малко започваш да напъваш". От първата четвъртинка хапче до напъването минаха общо 6 часа, но силните и конструктивни болки не са били повече от час и то съвсем търпимо. Честно казано нито от хапчето, нито от окситоцина усетих кой знае каква разлика, всичко си градираше постепенно. Обаче след пукането на мехура определено става различно, просто си усешташ, че раждането е тръгнало.
Съвет: Подгответе се с правилно дишане по време на контракции и релаксация чрез дишане между тях - аз ходих на курс за контрол на болката по време на раждането по Ламаз и смятам помага много. Дори при второто си раждане, макар да родих общо за 30-40 мин., пак успях да дишам Simple Smile Ако ви е интересно мога да разкажа за дишането подробно, но мисля и в интернет има инфо.
Стискам палци, няма страшно в индуцирането, има си и неиндуцирани пък много тежки раждания, както и индуцирани и страхотни. Божа работа! С вас сме, момичета, и ви желая спокойствие, кураж и късмет!  Hug И не спирайте да се усмихвате и пращате позитивна енергия и мисли към бебето по време на раждането, все пак сте един отбор!  Peace

# 393
Добро утро !

Как сте, мили майчета?
При нас едно и също - колики, рев, макар че сякаш нещата се подобриха, откакто давам инфакол вместо еспумизан. Отделно и Колийфа, разбира се. За жалост на Кирил му излязоха пъпки по лицето - сигурно е бебешко акне, та сега е малко като крастава жабка Grinning
За всеки случай ще идем да го погледне дерматолог де.
Не знам дали някой друг дава Колийф, ама да ви кажа, че в Ремедиум има някакъв вид промоция до 31.12.2012. При всяка закупена опаковка Колийф, дават банкнота Колийф и като събереш 5 банкноти, получаваш една опаковка безплатно. т/е/ вместо по 26 лв., 6 опаковки излизат горе-долу по 20-21 лв. Аз сега ще ходя да си закупя направо, че и без това е безумно през 5 дена да го търся това прословуто лекарство. Не знам има ли ефект, няма ли, но всички тези капки са с натрупване, така че дано нещата стават все по-добре и по-добре.
Вчера пробвах метода на д-р Карп, що годе се получават нещата, обаче като пових Кирил, после се събуди с мокър гръб, а хем аз не го обличам много. Даже си мислех, че е пропуснал памперсът, ама не. Та...Друсането и шъшкането също имат добър ефект.
Освен това нощем не му харесва неговото креватче и това си е. Като го сложа при нас на спалнята, заспива непробудно и...избирам това пред рева цяла нощ. Мисля, че е още много малък, за да се приучи да спи при нас, но явно периодът на коликите ще е така.

# 394
Добро утро!  Hug
И при нас сякаш коликите поотшумяха - вечер се появяват само за около половин час, но с позата "тигър на клон" нещата значително се подобряват. Освен това аз комбинирам Биогайа и Инфакол. И на Катрин лицето е с пъпки, които ту изчезват, ту отново се появяват - мажа с олиото за тялото и лицето, че иначе и` е много грубо.
Ние имаме проблем с пъпчето - има гранулом, ходихме на детски хирург във Варна и каза да мажем със сребърен нитрат. И каката имаше подобен проблем, но тогава имаше едни писалки със сребърен нитрат и патронажната сестра я маза няколко дни. Общо взето не е страшно, но трябва да се обърне внимание. Докторът поне ни успокои, че няма пъпна херния. Та, покрай пъпчето, а и ние имахме работа до Варна, Катрин се разходи до морската столица.
За слинговете - и аз се оглеждам за такъв. Спрях се на модел, подобен на този, който е показала mvsh, успя ли да наместиш бебето и доволна ли си от слинга?. А тези, които приличат на шал - достатъчно надеждни ли са и лесно ли се връзват?

# 395

Фичо_линка- голям мъж. Браво. Сега ако кажеш че си го родила нормално.....евала. Peace Hug

vesi_mesi,
планът бе за нормално раждане, но на края, когато стана ясно колко ще бъде голям минахме на секцио. Нямаше как да излезе с нормално раждане.  ylinfant

Момичета,
имам въпрос за съхранението на кърмата и за кърменето:

1. Когато се цедите, винаги ли съхранявате отделните "порции" в отделни контейнери? Тъй като аз на едно цедене мога да изцедя не повече от 20-30 мл кърма, моля за информация, допустимо ли е например в 16ч. да съм изцедила 20 мл и след това изцеденото в 19ч. да сложа в същия контейнер?

2. Кърмя Иван, като редувам двете гърди (т.е. на едно хранене давам едната, а на следващото другата). Държа Иван по 30 мин. на гърда, но той не поема повече от 60 мл максимум (днес е вече 8ми ден и следва да поема по 80 мл. на хранене). Опитах "номера" с компресията от клипа на ЛЛЛ, но нещо не ми се получава. Дали има друга техника, която мога да приложа?

Много благодаря за отговорите.

# 396
Добро утро момичета, чак сега успях да изчета всичко, много информация ....
Ние сме добре, кърмим се, спим и акаме, Сиана е много добричка и сладка, на мама слънцето!

Стискам палци и дано всичко е наред Timide и  Siana999. Не се безпокойте всички сме с вас и малките бебчета скоро ще се приберат здрави и щастливи в къщи Hug newsm17

За раждането

Скрит текст:
Ще разкажа на кратко понеже все не ми остава врмеме. Трябваше да родя на 25, но нестана. На 26 сутринта в 10 имах час за запис на тонове. Отидох за пръв път в МЦ Грийнберг в Младост. Лекарят беше много любезен и както досега всеки път ми казваха всичко е ок, той каза че нещо не му харесват. След това ме пита имам ли болки, аз отговорих, че нямам. След като направи записа, човекът каза, че имам контракции и би ми препоръчал да отида в болницата, за да ме видят. На записа на тоновете ми написа "за хоспитализация" и ме изпрати. Бях с майка ми, която се притесни, та се наложи да я успокоявам. Върнахме се в къщи пеш, ходихме за закуска на каката, обадих се на мъжа ми да се прибере от работа. Той се прибра, обръсна ме, приготвих си багажа и към 12.30 тръгнахме за МД. Отидохме в спешния кабинет, където обясних защо идвам, лекарят ме попита имам ли болки и когато отвърнах, че нямам, ми каза, ами не сте за нас, отивайте в 210 кабинет. От там отиваме с мъжа ми в 210, разказвам същата история, а вътре в кабинета още 2 жени, на които се търсят места и никое отделение няма къде да ги приеме  #Crazy Лекарят ме пита имам ли разкритие, казвам че не знам, защото не са ми правили преглед. Накара ме да се кача на магарето и каза, че съм с 4 см разкритие, т.е. съм за спешния кабинет и ме върнаха там  #Crazy Добре че съм със здрави нерви, върнахме се обратно с бележка, че съм за прием в спешен кабинет. На мъжа ми казвам, ето това е, като съм без екип. В спешния вече ме приеха - клизма ми направиха, преоблякох се и към 14.00 вече ме качиха в родилната зала. Да не пропусна, като ме приемаш елекарят от спешното ме пита - някой казал ли ви е колко е голямо детето, понеже изглежда доста - 3.600 - 3.700. Аз казах, че по прогноза е около 3.300. Мериха ми таза и казаха, че може и да се стигне до секцио, но ще опитаме първо нормално. Включиха ми апарат за запис на тонове, но все още нямах болки, само контракции, ритмични що годе, но без много болка. Оставиха ме така, акушерката идваше да ме пита през 5-10 минути как съм и усещам ли по-болезнени и чести контракции. По едно време влезе лекар с още един и една стажантка да й покажат как се пука околоплоден мехур. Тя опита, но не успя и го направи единият от лекарите. Казаха, че водите ми са леко жълтеникави, но не било проблем. След това отново ме оставиха да чакам, започнаха по-болезнени контракции, акушерката ме пита дали искам да ме обезболи, но аз отказах. Така мина около час и болките се засилиха още, тя идваше и ми проверяваше разкритието, беше около 5 см., казах, че може да ми даде нещо обезболяващо и ми сложи инжекция бусколизин. След още малко почнаха и напъните, включиха ми система с окситоцин, когато започнах да раждам - 1 банка. Дойдоха същите 2 лекари и стажантката, заедно с акушерката и това ми беше екипът. Започнах да напъвам, следвах точно указанията на акушерката, но бебето беше много голямо и не искаш де излезе... поизмъчиме, но на 4 напън излезе, като акушерката много помогна да не се разкъсам, защото през цялото време ми помагаше - имам само 2 външни шева и малко повече вътрешни. Докато ме шиеха, акушерката каза, обади се на твоите хора да дойдат да те видят и мъжа ми и майка ми дойдоха около 1 час след раждането влязоха при мен в родилна зала и видяха и буболечето. Имам и клипче, изглеждам доста добре, само ужасно ме тресеше.  Бебка се роди 3.800 и 53 см., при майка 158 см висока и тежка обичайно 52 кг.  LaughingПосле ме качиха на 12 етаж, заедно с буболина и я сложих на гърда около 3 часа след като я родих. Изцяло отказа изкуствените млека в МД, 2 дни цокаше на сухо и малко коластра, а на третия ден ми дойде кърмата.

Това е моят разказ, пиша го сега, когато почти всички са родили, що годе не мога да се оплача, но искам да кажа и още нещо, което много ме потресе. Понеже родих в петък и в отделението ме качиха към 17.30. От момента, в който ме зашиха до понеделник, никой - нито лекар, нито акушерка мина да види как са ми шевовете или нещо от рода. В стаята бях с едно момиче със секцио - при нея също. Грижи полагаха за бебета страхотни не мога нищо да кажа, но за майките - никак. Единият ден, не помня събота  или неделя, мина чистачката сутринта и викна - Мерете температурата и който има да ходи да каже в манипулационната  #Crazy представете си за какво става въпрос  #Cussing out Добре че имам опит от предното раждане, та ми носеха от къщи всеки ден шишета със смрадлика.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 11:28 от късметче

# 397
Аз също стискам палци, момичета!
Всичко ще бъде наред!!!

# 398
ficho_linka, честит ви юнак! Да е все така голям и борбен и в живота!

Fortuna, аз съм със слинг-шал. Връзването е много лесно, колкото и трудно да изглежда, само на пръв поглед е. Става за половин минута. Бебето е хубаво хванато, гушнато в мама, можеш и да си го кърмиш дори вътре. Аз лично предпочитам шаловете пред тези с халки на едно рамо. Тежестта е равномерна и на двете рамена и не се натоварва гърба. Аз лично съм доволна от избора си.

Стискам палци за леко, бързо и възможно по-малко болезнено раждане на останалите ни чакащи мами! И индуцирано да е, не е страшно. Даже по-бързо минава май. Чакаме ви с добрите вести  Hug Hug

# 399
dion, благодаря за отговора!  Hug Има ли  разбираемо упътване към слинга как се връзва? Това ме притеснява най-много - да не би да не го вържа добре и да падне бебка, а и дали ще се справя изобщо с връзването, но щом казваш, че е лесно...

Стискам палци на момичетата, на които им предстои раждане.  Hug

# 400
    Купували ли сте си блузи за кърмачки?   До сега си мислех, че изборът на дрехи за бременни е ограничен, но за кърмачки има може би 5 блузи с дълъг ръкав на българския пазар ( поне толкова открих в онлайн магазините).  Не броя различните разцветки на един и същ модел.
    Та... от къде е вашата блуза за кърмене?  newsm47  Майчета от Варна, знаете ли къде може да се намери такова животно в нашия град?

# 401
ShySun, ето тази дама шие кърмачески дрехи - има есенно-зимни и пролетно-летни колекции. Преди време имаше теми и във форума, всеки си поръчваше каквото си хареса от нейните предложения. Аз също съм поръчвала. Доволна съм. Сега не знам дали все още се пускат такива теми, но във фейса можеш да се свържеш с нея и да я разпиташ   Peace

Fortuna, моят слинг е от тук. В сайта има и много подробни инструкции за връзване и то няколко вида. Според мен няма опасност да не го вържеш добре, тъй като още докато слагаш бебето в слинга, ако видиш, че не е стабилно, просто го връзваш наново. Аз така първият път го направих по-хлабаво, след това го сложих отново, вече по-стегнато и всичко си беше наред. Бебо даже си заспа   сладко-сладко   Grinning

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 13:29 от dion

# 402
Това за дрешките е полезна информация! Благодаря за инфото.

Аз имам едно маене и се надявам да не сте го дискутирали, че не винаги успявам да изчета всичко.
Става въпрос за отслабването по време на кърмене.
По време на бременността качих около 12 кг и сега съм -10.. и това само за 2 седмици.
Имам чувството, че защото кърмя на поискване, по всяко време в денонощието. Четох и доста статии, че доста калории се топят на ден, докато кърмим Simple Smile
Какво е вашето мнение майчета?
Истина ли е, или е просто до организъм?
Би било прекрасно, докато си храним бебо да изгаряме излишните калории и поетапно да се върнем към началното си тегло без диети, които в кърмаческа възраст никак не са полезни.

# 403
  • Italy
Здравейте,искам и аз да се запиша вече като мама!!!На 30.10 се роди нашата дъщеричка Рафаела с мерките 3.560 и 51 см,нормално раждане,
и да честитя на тези които са се обебили тези дни,а на чакащите все още пожелавам търпение.

# 404
dion  Не мога да отворя линка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт