Отговори
# 435
Привет мамчета, Hug Hug Hug
Честито на новите маминки,живи и здарив бебоци пожелавам  bouquet  bouquet  bouquet

Набързо и аз да се запиша докато спинка милата. Crazy

За коликите аз ще полудея понякога..........има дни, в които са по леки и отшумяват за час два,но имаме дни като снощи примерно от 17 до 22 часа все плака зверски,то я носим,то я загряваме със сешоар,то поза тигърче,то на коляно я слагаме............ ooooh! ooooh! ooooh! файда няма.Нещо се запече от Инфакола и смятам да започна да пробвам хомеопатичното Nux vomica 5.От днес го започвам пък да видим.........ама май от проби на различни препарати ще си отшумят от самосебе си и ще си мислим,че нещо е помогнало Tired Tired Tired
За секрета между срамните устни нормално е и при нас е същото.В болницата пък ни обясниха,че само с водичка да го измиваме и с времето ще се измие напълно,една акушерка обаче каза,че ако толкова ни дразни да пробваме на памуче бебешко олио или преварен зехтин и ставало по-бързо и лесно,но не съм пробвала........ Thinking
Адаптираното мляко ни е на Хип комбиотик,пие от него по 80 мл.,рядко 90мл.
Нямаме проблем със сериозно повръщане,само понякога,когато по време на хранене напълни памперса и сменим внимателно памперса,ама колкото и внимателно да го правим,все връща малко.
Нощен сън надявам се да няма колики нощно време Praynig,за сега сме добре със съня,спазваме  си режима и е спокойна.
За килцата свалих 10 в родилно и сега ще се боря с 8-9 килца.........дано скоро влезна във форма,че няма какво да облека Sad

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 22:15 от Anni

# 436
За коликите това лекарство наистина ще помогне  Mr. Green
http://www.youtube.com/watch?v=AF_nfazQaek

развесели ме Grinning Grinning Grinning ще трябва да го пробваме Laughing Laughing Laughing

# 437
Радичка, не се вкарвай във филми. Детето за десетина дни е наддало повече от 200 грама. Това значи, че за месец би наддала около 600 г. Според мен не е лошо, като се има предвид, че е само на кърма, пък и АБ е пила, които намалят апетита по принцип. Все пак ако ти се струва ленива, без апетит, сънлива - обади се на педиатъра.
За срамните устни на госпожицата, на мен патронажната сестра ми показа как да ги почиствам - с марля или тампон за грим, напоени в чиста топла вода, отварят се устничките и леко се обира събрания секрет. То ако е само крем, няма проблем. Ама се събира също от урината, акито, разни слузи, от които бебка се чисти, така че не е хубаво да се оставя и да се разчита сам да падне. Може някоя инфекция да се докара на детето. А освен това почистване, което се прави един-два пъти дневно, по време на банята или при миене на течаща вода, също трябва да се почиства.
Нашето пъпче падна на 8мия ден. Патронажната каза само с кислородна вода да го почиствам и да го тупам с антибиотична пудра, ама аз от БГ си знам, че със спирт е по-добре. Всеки ден по два пъти съм почиствала около него и по една-две капки отгоре капвах от спирта. Бебка плачеше, явно й пареше, ама пък бързо го махнахме и сега се къпем във ваничка. А как й харесва, от първата баня разбра, че е хубаво и сега направо се изпружва в коритото. Лошото е, че нямаме никаква подложка за момента и я слагам на една сгъната хавлия, което не е удобно. Ще трябва да купим някакво приспособление, с което да ни е по-удобно и на двете. Сега трябва да й държа главата, да я поливам, таткото пък ръчичката й държи, да не я е страх. Въобще сложна работа. Въпреки това, тя абсолютно се кефи. Баткото на същата възраст опищяваше орталъците, дето има една дума.

# 438
Моята кърма спря окончателно, сутринта успях да изцедя буквално 10 капки от двете гърди   Sad Хиляди благодарности на нашите отзивчиви консултанти за съветите  Hug, но явно нямам никакъв шанс да тръгне отново, затова ще я спирам окончателно  Cry

Здравей Деси,
 Има случаи, когато млякото почти е спряло, но с много упоритост и много често изцеждане на гърдите някои майки успяват да релактират (да започнат отново да произвеждат мляко). Ако все още имаш възможността и търпението да опиташ пиши ни, за да можем да дадем информация какво би могла да опиташ.
 Макар, че кърменето е важно за бебето и майката,  много по-важна е любовта и спокойната и позитивна среда в която то расте. Вярвам, че ти си прекрасна майка и че ще изградите с твоето детенце  една чудесна, силна и наситена с много позитивни емоции връзка.
  Hug

# 439
На нас за коликите ни помага комбинацията от Инфакол, който давам от следобеда до вечерта преди всяко хранене и Биогайа сутрин по 5 капки. Трябва да ви кажа, че след петия прием на Биогайа и детето вече не се мъчи толкова, е не е съвсем без колики, но те са продължават по-малко време (около половин, максимум до един час - а преди ревеше по 2 часа и малко повече). Докторката каза, че може да правим тази комбинация.
Деси, благодаря.  Hug
И аз почиствам внимателно около срамните устни на Катрин, както е писала Поли - повечето сякаш е от крема, който слагам превантивно против подсичане.
timide, радвам се, че вече сте в къщи. И моята дъщеря суче много активно 10 минути, след което започва да се оглежда, да се радва или просто заспива. Аз правих контролни тегления и установих, че в първите 10 минути тя изсуква най-голямо количество кърма (сега около 100мл), а след това като настоявам изсуква още малко. Така че не се притеснявай.
Сияна, радвам се за добрите новини!  Hug
За къпането нямаме проблеми. Аз я държа с едната си ръка, с другата я мия, а таткото полива с едно канче. Харесва и`банята.  Grinning Харесва и разходките, но трябва непрекъснато да се движим, иначе започва да мрънка. То засега няма проблем, но през лятото, когато ще искаме да правим и по-дълги разходки и да седнем някъде, за да е по-дълго навън, не знам как ще се оправяме.  ooooh!
dion, благодаря за разясненията за слинга.  Hug

# 440
siana999 браво за добрите новини, дано в сряда да се прибирате заедно вкъщи.
 за езичето и нашето е ужастно бяло, има и по устните даже пъпчици. Казаха да третираме с Дактарин, а след това за профилактика може с преварена водичка с малко сода бикарбонат.
 за пъпчето - много ме притеснява това пъпче. Предния път с баткото, аз докато бях в болница и го гледаха бабите пъпчето някъде 10-11 ден падна и като се върнах аз да си го гледам ми беше лесничко. Ама този път...всеки път като мия дупето при смяна на памперс и се притеснявам да не му направя нещо. Иначе и аз слагам спирт. Ама от едната страна е едно такова...кафяво...мокро... Ама като чета съветите, които са дали на Ordinary_World явно и аз трябва да действам по-смело с него.
  -=Деси=-  аз така предния път като не успях да кърмя баткото и бяхме на АМ, давах водичка следе хранене, за да "плакнем" устичката, ама и тогава имахме млечица. А за чайчето, всъщност давах много слаб чай от семена на копър вместо водичка, т.е. постоянно. Не мога да кажа, дали това е било причината или просто детето си е било такова, но колики не разбрах какво е, или поне не бяха толкова силни и дълги.

# 441

begbie, честит ви син! Името му е прекрасно  Heart Eyes  аз съм и пристрастна към това име, де  Laughing  Да ви е жив и здрав, много да ви радва, а вие да го слушате Simple Smile

Мерси много Дион, напълно съгласна съм за името  Flutter. По повод него разбрах, че имаме и обща позната Валя, ще се радвам да се засечем някой път. Simple Smile
Бих искала да те питам и за слинга- кой модел си избра и всъщност каква е раликата, освен цената?

Връщам се да чета, ако не се събуди бебока де..

Много ще се радвам да се запознаем, а също и бебоците. С Валя и децата всеки ден се събирахме лятото, много си играеха малките. Сега вече се промениха нещата, режимите ни се поразминават, но на лято предполагам пак ще сме редовни в морската  Grinning

Слингът ми е тип шал, това е един дълъг плат, около 5м, вирок 50-60см. Другите модели са с халки, при тях тежестта е предимно на едното рамо, това на мен не ми допада. А със слинг-шалът тежестта се разпределя равномерно и на двете рамена и няма болка в гърба от натоварването. Ако се видим в морската, мога да ти го донеса да пробваш и ако ти хареса, вече да си поръчаш.

Още снощи щях да пиша, но се хванах да попълвам един куп документи, то стана 12ч докато свърша, че не ми остана много време и за сън даже. Малкият като се събуди да суче към 2-3-4ч (всеки ден е различно) и после няма заспиване. Мрънка, църка, кокори се, чак до към 10ч на сутринта. Около 7ч се мъчи да се унесе, аз също, но за лош късмет тогава батко ни става и мисията да го приспя приключва неуспешно. Колики ли го мъчат, друго ли не знам. Ама дано да отмине по-скоро, че не знам как ще издържа.

Деси, ние вече ползваме тази хавлиена поставка при къпане. Много му харесва на Сава и се наслаждава, докато го къпя. Тези мрежички и аз ги гледах, ама взех в крайна сметка поставката.

късметче, и нашето езиче е бяло. Според педиатърката е млечница. Първо ми изписа фунгостатин, но малкия изобщо не иска да го пие, връща всичко, ужасен е на вкус. А като прочетох какво съдържа, направо се отвартих. Спрях го. Почахме с дактарин, но нещо не се повлия от начало, пак си стои бяло езичето, от известно време не съм му слагала  Embarassed  сега ще взема марлички и мисля да съм по-сериозна. Че иначе не виждам как може да мине.  Странното е, че няма налепи (каквито съм виждала по снимки в нета на млечница) и се чудя вече дали наистина е такова. Ако не е млечница, то от какво ще е така бяло езичето?

# 442
  • София
Здравейте, мами! Да се включа и аз по темите:

Пъпчето - при нас беше без щипка, защото още на 2-рия ден падна щипката в родилното. Капех му спирт на всяка смяна на памерса, без пудра да слагам. Падна на 10 или 11-ти ден, но помня точно кой newsm78 Обаче все още се изчиства, излизат разни корички леко кафеникави, леко кървеникави, сигурно е нормално,ще се радвам да споделите и вие newsm78 Още не смеем да я къпем във ваната, заради това пъпче.

За почистването между срамните устнички: - нашата педиатърка каза, че може с клечка за уши с малко дефламол да почиствам секрета веднъж-два пъти седмично. Дефламола бил изключително изчистен от всякакви химикали и много помагал дори при подсичане. Даже каза, че и зърната мога да си мажа с него Rolling Eyes

За слинга - имам с халки, ама нещо не се оправям с него. Имам чувството, че бебка е много извита вътре, а може би не я слагам правилно.

За коликите - за щастие, все още не са ни много силни, не са и много чести, но пробвах да дам чай от копър и анасон. Ади, обаче го отказва. Глътне една-две глътки и плюе. Още не съм пробвала сешоара дали ще подейства, но доста майки ми го хвалят този метод. Ще изчакам още малко и ще взема капки Саб-Симплекс. Една позната ми ги похвали, не са скъпи, а аз не искам да се хвърлям на скъпите, преди да съм пробвала нещо по-достъпно. Та, тази моята позната каза, че накапвала върху бибата и така ги давала, аз също така ще направя. Ние даваме биба, защото иначе ужасно си смуче ръцете. baby_neutral

Момичета вие кога чистите? Извинете ме за тъпия въпрос, ама аз като е будна - или я храня или й сменявам памперса и съответно няма как да изчистя. Като спи се притеснявам да не я събудя с прахосмукачката? newsm78

За спането и яденето - Аделинка пропуска няколко спанета, особено сутрин от 6-7 (зависи кога се събуди да яде) до към 2-3 следобед почти не иска да спи. Мрънка, реве,не знам какво й стана тези дни. Суче 20-30 мин, заспива слагам я да спи и след 5 минути се почва един рев и ядене на ръце, като че не е яла. Пак започваме да се храним, защото очевидно е гладна, пак засуква яростно, пак така 10-15 мин, унася се и евентуално чак след това заспива, но повечето пъти процедурата се повтаря по 3 пъти. Дефакто - храним се кажи-речи по един час #CrazyТова нормално ли е?

За акането - аз сменявам памперс преди всяко ядене и всеки път е наакан Mr. Green Вашите деца по колко пъти акат? Вече се чудя, дали не ака много? Дали не я прехранвам? Ама то, как да не й дам да яде, като тя пищи, върти глава, суче пръсти, плюе бибата и имитира сукане с празна уста - за мен това са признаци на глад, вие какво ще кажете?

Охх, затрупах ви с въпроси. Хайде лек ден от мен! Целувки!

Успех и леко раждане на неродилите Hug Praynig Hug

# 443
Щастлива жена, на нас, като ни падна пъпчето имаше съвсем малко кафеникав секрет, който веднага почистих с памук и спирт и оттогава нищо не е текло.

А за чистенето, аз чистя, когато малката спи. Още от първите дни я свикнах да спи на шум. Така ме посъветваха, защото едно дете научи ли се да спинка само на тишина, няма да ви е хич леко. Поне аз мисля така де Simple Smile

# 444
А за чистенето, аз чистя, когато малката спи. Още от първите дни я свикнах да спи на шум. Така ме посъветваха, защото едно дете научи ли се да спинка само на тишина, няма да ви е хич леко. Поне аз мисля така де Simple Smile

Подкрепям те напълно, този път никаква тишина понеже каката така я научих на времето и стояхме все наръце и се друсахме, само лек шум да чуе почваше кански рев, ужас  #Crazy Сега си говорим тя стои при нас в хола, гледаме си телевизор, говорим си, готви и т.н. хич не й пазим тишина и тя се чувства добре, даже обратен ефект наблюдавам като спре да ми чува гласа и се размърдва Laughing

# 445
  • София
Щастлива жена, ох, то да беше само чистенето...... Засега викаме бабите да помагат, които всъщност повече ми късат нервите отколкото да помагат, понеже не са идвали много досега и не знаят кое къде е и като се започнат едни въпроси, то по-добре да си го свърша сама. На прахосмукачката се кефи, няма да се събуди  Peace Гледам оптимистично на нещата и колкото и да съм като зомби сега, все си мисля, че скоро ще свикнем и няма да е така  Grinning

За вагиналния секрет още в родилното ми казаха да не се притеснявам, бебче се чисти от хормоните и е нещо напълно нормално, освен нормалното миене на дупето друго не са казвали да правя за да го почистя.

С акането сме различно, понякога е 5-6 пъти на ден, ама от няколко дни ми прави въртели с кърменето и последните дни е по около 3 пъти на ден. За сметка на това пък акаме и пишкаме навсякъде, особено като се носим към банята  Mr. Green, та с чистенето и прането е още по-зле положението.

Чая от копър и Танчето не го харесва хич, мъчих се да й давам няколко дни, вместо вода, ама го плюе и сега аз го пия, пък дано да отива в кърмата. Иначе от няколко дни нещо не ще да яде като хората, суче по не повече от 10мин общо, със всичкото гърчене и вдигане на глава, не знам дали въобще се наяжда, но пък си заспива след това, а и ака и пишка в рамките на нормалното. Надявам се, че ако не й достига храна ще го изразява по някакъв начин и няма да си заспива така  newsm78, дано да е просто такъв период и да започне пак да яде по повече време.

А пъпчето ни се държи на магия, мажа или по-скоро капя спирт, прокърви леко няколко пъти при къпане преди това, страх ме е да го дърпам, бутам и мокря откак е така, искам само да си падне, даже последните няколко дни не сме се къпали по този случай, само мием дупето.

# 446
Аз чистя, когато таткото си е в къщи, за да гледа бебето в другата стая. Ако го няма, оставям баткото на двора да играе, а малкия докато спи го местя с друга стая и чистя неговата. Не от гледна точка на шума, а заради самото чистене. Все пак при пускането на прахосмукачка колкото и да е се вдига някакъв прахоляк, отварям така или иначе прозорците и т.н. А и при нас няма тишина, какво е това нещо съм забравила. На баткото си му пазехме тишина, все пак първо дете, ама не е било проблем това.

# 447
Аз пък не съм чистила основно все още. Измих банята, събрах прах, а таткото мина с прахосмукачка. То това го правим рутинно през няколко дни. Ама и ние по цял ден сме само двете с беба, та кой знае какво не цапаме.   

# 448
Относно пъпчето не съм го пазила.Къпехме си го постоянно, когато падна пъпчето имаше малко гной и толкова.Само тогава сложих сулфатиазол - пудричка, че нямаше друго в аптеката. Иначе примерно по 2 пъти на ден спирт капех.Не съм го насилвала обаче, той сам ще си падне момичета.
Относно коликите аз днес взех Биогайа - сега се чудя как ще ги давам.Може би и аз ще капя върху бибката.
И аз не пазя тишина.По добре да се научи на шум да спи, че иначе е мъка.Малкият ми племенник да мръднеш и се събужда.И на мен ми е мъчно, че мишлето постоянно се стряска и подскача от шума, но след това ще свикне.
Нямам търпение да отидем утре на първа консултация да видя колко е наддал, че вчера беше с разстройство, а днес пък почти не е ял и съответно акал.

# 449
  • София
Светле, при теб поне преди миене прави тези "бели", а при мен най-редовно, точно след като я измия и увия в хавлийката и ............хоп наакаме или напишакваме на чистото ooooh! hahaha Не мога да смогна на чисти хавлийки hahaha Joy

Между другото - пуснах си прахосмукачката и не се събуди, така че явно и това няма да е проблем за нас! Е, сега Адито ме буди винаги де, ама това е друго... Wink

Общи условия

Активация на акаунт