Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е жълтеница и кога ще премине?
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Какво представлява прегледът за разкритие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е жълтеница и кога ще премине?
-
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Индукцията на раждането е медицинска процедура, използвана за предизвикване на раждане, когато то не започне естествено. Това може да се направи с помощта на лекарства като синтетичен окситоцин или други методи като механично разширение на шийката на матката. Индуцираното раждане включва стимулиране на контракциите за започване на процеса. Това може да е необходимо, ако бременността продължи повече от определеното време или по медицински причини.
-
Какво представлява прегледът за разкритие?
-
Какво представлява физиологичната жълтеница при новородените?
-
Какво представлява подплънката за сутиен и кога се използва?
. Принципно давам когато си поиска да яде, все си мисля, че все още не е изградила режим, а сега се притесних, че може да е просто, защото не и стига
Още от родилното не успя да засуче добре, но мислех, че ще се оправим. Обаче, от една седмица насам се мъчехме много и двете - тя все гладна, аз все кърмя, но милото така и не успя да захапе гърдата като хората. Ходихме на контролно мерене и се оказа, че за 20 дни сме качили нищожните 180-200 гр
Явно или зърното ми е по-голямо и тя не може да поеме друго освен него, или има къса юздичка, или някаква несъвместимост, но явно само захапва зърното, уж суче, суче, а след малко пак е гладна и освен това не наддава, което е най-показателно, че не се храни като хората. Минахме на АМ Фризолак и редуваме хранене с АМ и с изцедена кърма. Малко ми е гузно и виновно, че няма да си я кърмя, но все пак вече два дни съм спокойна, че Ади е нахранена и съкровището ми видимо е доста по-спокойна. Все пак не съм нито първа, нито последна, която няма да кърми. Естествено няколко дни ще ми е кофти, ей така заради загубата на емоционалната връзка, но ще ми мине
Решила съм пак да си я слагам на гърда, ако е неспокойна, поне да се отпусне, да се успокои, дори да не суче, а пък може и да успее все някога да засуче като хората, още не губя надежда

Въпросът ми е: Когато се изцеждам след храненето на Иван, изцеждам само гърдата, от която съм кърмила или и тази, която е почивала в това конкретно хранене?
. И още какво да направя вечер, когато кърмата ми вече е намаляла. Обикновено до 7 часа всичко е изцрдено, едва се събира за похапването след банята в 8:30. Но пък не ляга гладна, в това съм сигурна. Ох, като откаже АМ и не съм сигурна дали стига всичко. Вероятно се вглъбявам прекалено, но моля да ме упътите-побърквам се
- само аз ли съм с усещането, че оправдавам приказката, че "мозъкът ми изтича с кърмата"???
) беше споменала, че доктор я е посъветвал да изцежда винаги след кърмене, а аз заради такъв съвет прекарвах часове дневно в банята с баткото, няма ли някакъв начин поне т'ва безумие да се предотврати - да няма медицински лица, даващи толкова погрешни съвети... ама аз пък все едно не знам къде живеем и какъв е халът на много от тях
самият факт, че дами-доброволки ни помагат много повече, и много по-адекватно от тези, които са уж призвани и на които им се плаща от нашите данъци да правят това, е достатъчно показателен, че въпросът ми е безсмислен...пфу!
, но и горещо ще препоръчвам на познати мами, както предполагам правят и всички, на които сте помогнали, та сред тях се надявам да има и по-активно подкрепящи от мен