Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Трябва ли да нося бебешки дрехи в болницата?
Какви са подготовките за раждане и какво да очакваме?
Какви са симптомите на предстоящото раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Трябва ли да нося бебешки дрехи в болницата?
Изискванията за болниците относно облеклото на бебето при раждане могат да варират. В някои болници се изисква само облекло за изписване, докато в други може да има различни изисквания. Важно е да потвърдите тази информация с вашия лекар или от болницата, където ще раждате, за да сте подготвени подходящо.
-
Какви са подготовките за раждане и какво да очакваме?
Приготовленията за раждане включват събиране на необходимите дрехи и принадлежности за бебето, планиране на транспорта до болницата, опаковане на лични вещи за престоя в болницата и подготовка на дома за пристигането на новороденото. Очаквайки раждането, може да има различни емоции и нерви, но е важно да запазите спокойствие и да следвате инструкциите на лекаря.
-
Какви са симптомите на предстоящото раждане?
-
Какви са изискванията за облеклото на бебето при раждане?
-
Какви са основните теми в дискусията?

В новото издание на "Нежното изкуство на кърменето" 2010г., има една интересна идея как сами да си направим коректор за плоски или вдлъбнати зърна. На широка спринцовка се отрязва основата (при тази част, където е тясното отворче за поставяне на иглата). Идеята е да се получи тръбичка с бутало. Самото бутало се изважда и се поставя откъм отрязаната страна. Така спринцовката може да се използва като малка помпа или коректор за зърна - като се постави зърното в отвора и леко се издърпа буталото, така че вакумът за издърпа зърното. Добре е да се прави внимателно и нежно за да не се стигне до разраняване - изтегля се леко, така че да се всмуче зърното, но без да усещаш болка или дискомфорт. Така може да задържаш около минута, след което натискаш буталцето, за да се отпусне всмукването и предлагаш гърдата на бебчето.
, но се надявам да откриеш в него нещо, което да помогне и при вас.
Радвам се, че се справяте така успешно!
Вчера така се обнадеждих като ми падна тапата, пак отидох да се разхождам, да, ама за цяла вечер вкъщи точно 2 контракции и нищо повече. Днес ще се обадя на докторката ми, че тя пък ме води с термин 18-ти и чак от днес преносвам според нея, поне на запис ще се занеса и ще разпитам как ще процедираме, ако упорито не ще да излиза.
. В 5ч. доктора пристигна, прегледа ме и имах пълно разкритие, накараха ме да напъвам още в предродилна, след 3 напъна ме преместиха на магарето. Там напънах още 4 пъти и малката Сияна изрева
.Роди се 2850гр. 46 см. точно в 6 и 20 сутринта на 13.10. Направиха и тоалет и ми я дадоха, сложих я на гърда и си лежахме двете 2 часа докато ме зашиха и ме отпусна упойката