Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е жълтеница и кога ще премине?
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Какво представлява прегледът за разкритие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е жълтеница и кога ще премине?
-
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Индукцията на раждането е медицинска процедура, използвана за предизвикване на раждане, когато то не започне естествено. Това може да се направи с помощта на лекарства като синтетичен окситоцин или други методи като механично разширение на шийката на матката. Индуцираното раждане включва стимулиране на контракциите за започване на процеса. Това може да е необходимо, ако бременността продължи повече от определеното време или по медицински причини.
-
Какво представлява прегледът за разкритие?
-
Какво представлява физиологичната жълтеница при новородените?
-
Какво представлява подплънката за сутиен и кога се използва?
Според мен поне киселото мляко не бива да се избягва, кашкавалът примерно е по-мазен и за да не се трупат килца на мама, може да се ограничи, прясното мляко пък се разгражда по-трудно от възрастния организъм и затова се препоръчва кисело мляко.
и още се чувствам отпаднала.
. И още какво да направя вечер, когато кърмата ми вече е намаляла. Обикновено до 7 часа всичко е изцрдено, едва се събира за похапването след банята в 8:30. Но пък не ляга гладна, в това съм сигурна. Ох, като откаже АМ и не съм сигурна дали стига всичко. Вероятно се вглъбявам прекалено, но моля да ме упътите-побърквам се
. Благодаря предварително
. 

Макар че Зарко от самото си раждане е на АМ, пък за първи път се запича така лошо, може би и при кърмените се получават такива неща
). Някои майки споделят за добър ефект от лактогонните чайове, които се предлагат в аптеките или от хомеопатични препарати, но пък за други, това не допринася за особена промяна. Ако се прибягва до хомеопатия, е желателно та да е индивидуално предписана от хомеопат, защото при неправилна потенция и дозировка може да няма положително (а дори и противополжно) въздействие.
Вода за пиене/чай давам с температура на млякото - около 37 градуса