Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е жълтеница и кога ще премине?
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Какво представлява прегледът за разкритие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е жълтеница и кога ще премине?
-
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Индукцията на раждането е медицинска процедура, използвана за предизвикване на раждане, когато то не започне естествено. Това може да се направи с помощта на лекарства като синтетичен окситоцин или други методи като механично разширение на шийката на матката. Индуцираното раждане включва стимулиране на контракциите за започване на процеса. Това може да е необходимо, ако бременността продължи повече от определеното време или по медицински причини.
-
Какво представлява прегледът за разкритие?
-
Какво представлява физиологичната жълтеница при новородените?
-
Какво представлява подплънката за сутиен и кога се използва?
Понеже имам едни съмнения, че от известно време (няколко дни) ми е малко кърмата, с нааканите и най-вече с обилно напишканите памперси засега се вписваме в рамките на допустимото, но понамаляха, принципно бебета имат ли инстинкт да пият вода, ако имат някаква степен на дехидратация? Т.е. възможно ли е бебе да е леко дехидратирано и въпреки това да отказва да пие вода?
. Аз обаче спрях да се цедя, защото не исках да създавам предпоставки за повече кърма. Така се кърмихме всеки път от различна гърда, като имаме малко проблем със засукването/в болницата е била на АМ от шише/ и за това седеше по 30-40 минутки. Първите дни като наближеше време за хранене само на допир можех да преценя от коя гърда трябва да ядем, т.е. от по-твърдата. Обаче храненията станаха значително по-чести/вече бях споменала при предно питане/ - през час-час и половина. Продължавам да храня на поискване, като редувам по една гърда на хранене, рядко предлагам втората. Прави ми обаче впечатление, че гърдсите ми не ставам по твърди като в началото след паузата. За съжаление не мога да преценя колко са ни нааканите памперси, защото момичето има още малко диария след антибиотик и реално ака много пъти по малко, а и нямам кантар да я притегля. Реших да се пробвам да се изцедя и леко притеснена установих, че след като нахраня от едната гърда, се опитвам да изцедя остатъка от нея и другата, успях да изцедя само 20 мл, което ме притесни. Старая се да пия достатъчно течности, повече чайове и мед. 
, а е само на кърма. Браво, че при вас случката е станала от самосебе си. Правим гимнастика, масажчета, снощи и с термометъра пробвахме и пак нищо. Само свещичката го оправя. Чудя се на какво може да се дължи и до кога ще продължава така. Постоянно се моля като сменям памперса и да се изненадам приятно, но няма...
).
Не е обичайно бебе на тази възраст да пропуска дни, в които да не ака и вероятно е добра идея да се опита да се вземат мерки, които да спомогнат.
Ще опитам да ти дам някои идеи какво е помогнало при други майки.

в момента сме скромните 3250 гр. но за нас си е огромно постижение