Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 12

• 58 468
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте. Имате ли информация за БТ Възраждане до кой номер са стигнали ?  newsm78

# 646
Здравейте. Имате ли информация за БТ Възраждане до кой номер са стигнали ?  newsm78

Здравейте,

току що звънях в БТ Възраждане и жената ми каза, че още е много рано и няма изнесени списъци. Най-добре било в месеца по един или два пъти да звъним, за получаване на информация, но резултати да очакваме най-рано към средата на януари.

# 647
  • Варна
Момичета искам да попитам, по тази програма не си полагат учебници за всеки курсист?
Записах се в УЦ Планета Варна да изучавам англ. език. След като попълни всички документи и аз се разписах, дамата ми обясни, че учебниците, които получа трябва да се върнат ............. това предизвика недоумение от моя страна, но вече беше късно за каквато и да е реакция от моя страна.... щяла съм да ги получа в ПДФ файл Confused
Полагат ви се учебници, хартиени, оригинални, ваучера покрива и тях.
Сиво, това  за безплатните учебници къде можем да го намерим  напиано, регламентирано, на мъжа ми му взеха 40лв.депозит за учебниците по английски и всичко си преснима. Имах съмнения, че учебниците трябва да се плащат..

# 648
Аз говорих с Британика , Евроалианс и още един доставчик - не се плащат при тях . Peace

# 649
  • Варна
В УЦ "Европа" кара курса. Ще му кажа да си иска да му върнат парите.

# 650
от у-ща Европа връщат парите в края на курса- от познати, които са посещавали е информацията.

# 651
  • Варна
от у-ща Европа връщат парите в края на курса- от познати, които са посещавали е информацията.
Връщат парите, но и връщаш учебниците. Въпроса е , че ваучерите покриват и материалите и учебниците. А при тях са им дали някакъв учебник и уч. тетрадака, но не са негови и не пише в тях. Всичко се копира.

# 652
То и аз го знам така, теоретично, от интернет, че са безплатни, но реалността е друга, особено при езиковите школи.

Но като се порових, ето какво открих:
В Наръчник за работа на доставчиците на обучение..., от страницата на АЗ:
Цитат
3.3. Материали, обезпечаващи обучението
На обучаемите лица трябва да са предоставени учебници и учебни материали, обезпечаващи обучението и да отговарят на регламентите на ПМС № 251/21.10.2009г.
При установено несъответствие същото се отбелязва в поле „не” със съответния коментар в Констативен протокол
А във въпросното ПМС при бърз прочит изобщо не виждам да са споменали учебници и уч.материали, освен ако не ги броят за присъщи разходи:  Thinking
Цитат
(4)  В стойността на ваучера са включени всички присъщи разходи,  свързани с
обучението, включително дължимите данъци съгласно българското законодателство, с
изключение на разходите за стипендии и транспорт, когато обучението е на безработни
лица.  

Наръчник и др. документи:
http://www.az.government.bg/ophr/voucher.asp
Постановлението на МС:
http://www.evrofinansirane.eu/images/stories/Postanovlenie%20251-21.10.2009.pdf

Съжалявам, че не намирам нещо по-контретно. Миналата година в курса по ГД ни дадоха ръководства за софтуера за почти всички модули. Е, не са най-подробните ръководства, но все е нещо.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 14:40 от 10 нюанса сиво

# 653

в някои школи са преснимани
в Британика ни дадоха оригинални и ни ги оставиха след курса

ако ходиш на редовен курс, те са си по около 100 лв за ниво с тетрадката
и се плащат отделно от обучението

# 654
  • София
ПРИЛОЖЕНИЕ I
Общи условия към Доставчиците на обучение,
съгласно реда на ПМС 251/21.10.2009 г.
...ЧЛЕН 4 – ОБУЧЕНИЯ С ВАУЧЕРИ
...4.2. В стойността на ваучера са включени всички присъщи разходи, свързани с обучението: за оригинални учебни материали, консумативи, застраховки при обучение за професионална квалификация, издаване на документи за завършено обучение, възнаграждение на преподаватели, осигуровки, наем на материално – техническа база, както и всички административни, режийни и други разходи, включително разходи за осъществяване дейността на доставчика на обучение, свързани с предоставянето на обучението.
от
Анекс към Споразумение с Доставчици на обучение на основание чл. … ложения към него.   

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 15:23 от KaMu

# 655
  • Варна
 KaMu благодаря!

# 656
Аз карах миналата година английски в Европа, 40лв беше депозитът, накрая ми върнаха парите, оригинални са учебниците и си останаха за мен. Приятелка учеше в друга школа в Дружба, учебниците бяха преснимани. Друга учеше в Младост, учебниците бяха оригинални, но на българско издателство. Зависи от школата, чела съм че някои искат доплащане за някакви часове, така че питайте тези подробности преди да се хванете.

# 657
Учила съм в Британика по програмата, всичко беше безплатно - учебници, тетрадки, дискове с упражнения. За нищо не сме давали пари и не сме връщали.

# 658
Аз преди да се запиша на английски ,разпитах във всеки център в Пловдив как стои въпроса с учебниците-по принцип се покриват от ваучера оригинални учебници и работни тетрадки,наистина  някъде искат депозит ,който после се връщал,но аз съм скептична към това,и затова се записах в център където нищо не се плаща и всичко остава за нас.И за да сме сигурни,че ще си останат учителката каза да си пишем в учебниците и тетрадките,така че питайте преди да се запишете.

# 659
Аз преди да се запиша на английски ,разпитах във всеки център в Пловдив как стои въпроса с учебниците-по принцип се покриват от ваучера оригинални учебници и работни тетрадки,наистина  някъде искат депозит ,който после се връщал,но аз съм скептична към това,и затова се записах в център където нищо не се плаща и всичко остава за нас.И за да сме сигурни,че ще си останат учителката каза да си пишем в учебниците и тетрадките,така че питайте преди да се запишете.

Къде кара английски и доволна ли си ?

Общи условия

Активация на акаунт