Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 948
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте тортени феи! Отдавна не съм писала, но ви следя редовно.
МамаЕли в тази тема споделяме опит, идеи, показваме си и тортите, ако сме готови да чуем и критични мнения, а не само " Ах и Ох" А тортичката ти е хубава, чисто изработена. Само малко не е центрирана на подложката, ама може и от снимката да е.
Мариетка много добре си решила да направиш дупето, и това отдолу като жартиерки-супер е! От другите ти торти сандалчето много ми хареса, но на шоколадовото сърце панделката малко не ми се нрави така като образува кръст, може би ако беше само на единия край на сърцето...
Марина уникално сладурска тортичка, много обичам тоя тип тортички-по мотив от картичка или дрешката на рожденничката,макар че не съм правила такава. Все се сещам за Марулка, която казва че така се вдъхновява за тортите си-виждайки някакъв мотив.
Бетина брачната е напълно в твой стил-нежна, цветна. Трансферната е оригинална, но нещо ми се види на бабунки тоя трансфер, не че някога съм правила де. А за Снежанкината ти торта аз не те упреквам за играчките, и аз съм на мнението, че когато не се чувстваш достатъчно можещ, хората са измислили пластмасата. Това по никакъв начин не загрозява визията на тортата.
Дитсън зареждаш ме с коледно настроение, май не скучаеш ти между тортите.
Мадлене хубааво диванче, даже си го повдигнала виждам, а и за подложката си се постарала
А сега ще публикувам доста снимки на мои торти, посъбрали се след последното ми писане.
тази я считам за една от ония провалените-онова медено петно около цифрите не трябваше да го има, ама като дъствах цифрите върху самата торта/с кой акъл/ и оцапах отстрани, а това с памучето и спирта скоро го научих.
поредния букет
скромна, но пък вкусна-за моя РД.

тая русалка стана малко нискостъблена, ама толкоз си мога hahaha
тази е по модел на Торта на Мина, но далеч от нейното изпълнение

и последната-за малката ми племенничка
Срам ме е  Blush, че изсипах един чувал с торти. Иска ми се да обещая да влизам по-често. Поне ще се опитам Blush

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 10:08 от colova

# 586
  • Vaudreuil Canada
mamaeli8000 тази тема е за торти има друга за къпкейкове/мъфини ако обаче тортите вървят комплект с къпкейкове и сладки (например за сватба, кръщане или друг повод) не виждам проблем да се сложат тук като едно цяло. Но да се пълни темата с нехарактерни неща става малко объркващо. Сигурна съм че половината мацки тук ще направят коледни сладки ако ги пуснат всичките тук съвсем няма да е ясно темата за какво е - за това си има коледна тема. Има галерия торти - там пускаме само снимки без коментари.
Тази тема е за ТОРТИ украсата им в това число фигурки, китки, рецепти, съвети и взаимопомощ.

# 587
Шемет, би ли ми казала коя е темата за къпкейк и бисквити? ...За да се преместя в нея.

# 588
МаринаД - тортичката ме грабна, обожавам, когато тортите са декорирани в унисон с картичка и тн
МамаЕли - сладурска тортичка, грабнаха ме цветовете
Цолова -  дракончето (динозавърчето) е... абе толкова ми хареса, голям сладур е

Исках да публикувам творенията си по ред на номерата, но след като от втората торта скочих направо на шестата, сега пък ще покажа последната (седма). Причината - питах ви за прекаленото сиропиране точно заради нея. И сега, за да споделя, че все пак оцеля, докато стане време да бъде изядена, реших и да я покажа. Дефекти има - нещо май не се справих добре с измазването този път и под покритието на някои места личаха релефчета (но не много). Блатовете определено бяха доста напоени и при разрез на някои места изглеждаха леко разкривени/накъдрени. Въпреки това, беше вкусна и се хареса. И аз си я харесах, нищо, че розовото трябваше да е по-светло, пак стана.
И да кажа, че това ми е първото "цяло" животинче. Преди време бях правила едни къпкейкчета с главички на животни, но това определено стана по-симпатично.

# 589
sVeshti4ka ти как мислиш?
Естествено, че ако не съм ползвала форума БГ-мамма, няма как да знам темите които са доста, но това не значи, че няма да почна да го ползвам по-редовно, както виждаш се отбивам,...Особено след като и в Бг-Дамма ми дават инфо и препратки насам, няма начин ако съм в Даммата да не се отбия и в Маммата, вече  Simple Smile Laughing

# 590
Една рибарска торта, заради която изгледах стотици снимки на "класически люспест шаран" и снимки на г-н рибаря. Добре, че жена му ми предостави снимки и парче корда за въдицата! (Само въдицата е неядлива!)

# 591
  • Vaudreuil Canada
Шемет, би ли ми казала коя е темата за къпкейк и бисквити? ...За да се преместя в нея.

Къпкейкове и мъфини - тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641058.0
Коледни бисквити - тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687306.0

# 592
Еееех нашата Мина стана тв звезда. Не знаех за предаването и случайно гледах Нова тв-там Мина бе избрана за рубриката "Най-добрия човек". Гости бяха Бубето и Ради. Поздравления и за трите! Мина приятелките ти много точно описаха тортената ти страст. Само накрая не разбрах какви бяха тия поздрави за господин Костадин ли беше? И тричките бяхте доста притеснени пред камерите, ама то нормално. На Бубето гласчето трепереше. Момичета радвам се, че ви познавам па макар и виртуално, е Мина съм я виждала и на живо!
МамаЕли страхотен шаран си спретнала, само  тоя папур малко дебелшък и самотен така без листета.
Галя и твоята торта за Вики е много нежна и изпипана, мечето наистина е сладурско

# 593
  • Vaudreuil Canada
Я дайте някой линк и ние да изгледаме Мина - или поне име на предаване.

# 594
Я дайте някой линк и ние да изгледаме Мина - или поне име на предаване.
Аз го гледах тук Първо има 30 секундна реклама и после започва. Момичетата наистина са страхотни  Hug

# 595
colova, не знаех как да закрепя листата при папура така че да НЕ се счупят, и затова не ги сложих там а само по борда ...  Embarassed

# 596
  • Vaudreuil Canada

Благодаря  Hug

# 597
И аз току що изгледах предаването.Страхотни бяха момичетата,само не знаех че са ни толкова скромнички сладурките.Едно голямо браво и за тричките,страхотно се справиха.Поздравления и за тричките.
Цолова,страхотни торти.За кои диван говориш бе мила.Аз не съм правила диван нещо бъркаш май.
Мамаели,добре си  се справила със рибарската торта/

# 598
  • София
Момичета вчера си купих за пръв път Сатин айс бял и за пръв път оцветих тесто в хубаво виолетово лилаво/като изключим Иридата/ с боичка на Виолет на Уилтън.Обаче с Виолетовото на Амери колор пак стана небесно синьо,а не виолет.А с лилавото на 3-уши стана абсолютна боровинка.

# 599
Както писах преди дни и аз лилаво не можах да направя с Амери колор PURPLE,накрая добавих малко червено и стана.

Поздравления за Мина !Чудесно се справи ,а тортите й са уникални!

Общи условия

Активация на акаунт