Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 952
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас/Пз
Ванчето, благодаря за включването. Не тече, не е чак толкова зле. Обаче се чудя дали изобщо като махна ринга няма просто да се разпадне... Може би, ако е цяла преди измазването все пак ще оцелее до последно... или ще продължават блатовете да се пропиват с влага от крема и до неделя ще е трагедия?

Да, ако успееш да я измаже цяла - има шанс да оцелее, успех! Един съвет, ако приемеш - ако след като махнеш ринга тортата е цяла и не се разпада, облечи я отстрани с готовите блатове на Сладък път , ако нямаш други. Те са малко по-твърди и ще поемат влагата. Стегни я за още няколко часа, за да могат хубаво да залепнат и измазвай върху тях Simple Smile Успех  Peace

# 571
Благодаря ви за коментарите Simple Smile оцветяването верно ми беше трудно...особено за долната част, май нервите не ми стигнаха...ама да не се оправдавам, видяхте ми резила  hahaha Исках да изглежда мръсно и старо, разпокъсано и омазано като с машинно масло...ама друг път повече Simple Smile
имам и един въпрос- бихте ли ми препоръчали рецепта за тофифи крем мислех да си купя едни карамелени бонбони, да ги разтопя и смеся със сметана и течен шоколад? Дали би станало?
Мариета много ми хареса обувката- убиец е!

# 572
  • София
Да се намърдам и аз с въпросче  Blush една приятелка иска да направя торта за мъжа и, който е ДИАБЕТИК Ако някой е правил нещо подобно, ще съм благодарна да сподели  Grinning Да не говорим че иска 3Д торта, но това ще го видим  newsm78

# 573
Мечо Пух, понякога ползвам соево мляко (по време на пости, не съм правила торти), което сладни и може да си спестиш захарта в крема...или използвай сладки плодове..нали плодова захар може? или захарин...а за блата ,може да е с бананово пюре или от тиква.....стискам палци  Hug

# 574
  • Бургас/Пз
Пухче, питай Дими, баща й е диабетик и тя е пускала няколко много интересни рецепти преди време Simple Smile

# 575
Меченце,когато съпруга ми беше на диета му правех всички сладкиши със течен подсладител.Тои е подходящ и за печене,със него му правех всички сладкиши.Има го във всички по голями магазини на диебетичният щанд.Можеш да го използваш както за блатовете ,така и за крема.

# 576
  • ВАРНА морето сините вълни
добро утро момичета
Мече- и аз съм правила едни мъфини за диабетик -казаха ми само захарта да заменя с подсладител
ето и тортичката с трансферното фолио -като го отлепях на едно място ми се отчупи едно малко парченце и затова лепнах тези завъртулки да замажа

# 577
Привет!
Мен също ме интересуват рецепти за диабетици. Някой ако е правил вкусен шоколадов крем ще се радвам да сподели! Готовите пудинг кремове мисля са доста сладки за диабетици, а нишесте не искам да използвам. Търся нещо като шоколадов мус да докара на вкус. Или шоколадовия крем на Бубето
Също с какво може да се замени ганаша  Rolling Eyes
Течен подсладител имам  Peace
Бети, вита ли е тортата? Изглежда вкусна!

# 578
Здравейте!!Да се включа сега, че като изляза след малко ... цял ден ще ме върти шайбата LaughingДиди,много сладки са станали сладките HugОткрихте вече сезона! И на мен ми се прави вече нещо коледно,ама ще видим...Мадлене,диванчето е супер като конструкция и изпълнение!!!В гаража ли го държат пък тия, та са го омърляли с масло JoyБетинка-ярки и весели,това е моето определение за твоите торти всеки път!!!
Мен вчера ме сполетя моментът, в който се заемаш да правиш тортичка за онзи ден!! JoyОбажда ми се сутринта една  моя много близка жена. От тези близки, на които без притеснение можеш да звъннеш в шест следобед и да кажеш:" Абе останала ми е тук една манджа от вчера...Що не дойдеш да я доядем, ако ти е скучно?!..."  Laughing Heart EyesТа, тя има две сладурки, родени на 17 и 18 ноември, но през пет години.Знаех, че ще празнуват в провинцията и спокойно чаках първата дата, за да се обадя по телефона.Звъни ми тя и изтърсва:" Я да вземете да дойдете в неделя, към пет някъде, да полеем отрочетата...!!!" #CrazyВикам й: " Да беше ми се обадила в понеделник, а #Cussing out"А тя:" Оооо, съвсем нарочно ти звъня сега, че иначе ще ми се довлечеш с торта в ремарке Mr. Green JoyТака поне няма с торти да се занимаваш!!!..."
И ми се смее, моля ви се!! #Cussing out Абе тя на мене ще ми каже с какво да се занимавам Mr. Green JoyЕми.... материали- бол, идея- никаква....а сега де!!!Сглобих набързо един квадрат и го метнах в хладилника,щото вечерта трябваше да го довърша/ за днес си знам, че от единайсе нататък съм цял ден на работа!!! ooooh!/.Бегом после до Джъмбо-девойките са две/навършват една и шест годинки/, не може без нещо, макар и дребничко!!! Laughing И първото, което ми се набива в очи там са картичките...Моментално си заплювам една/обща за двете!!!/и си я представям върху тортата!!!Оттам нататък беше лесно JoyНощес в един бях готова Joy Ето ми супер-хипер- ултра- експресната тортичка/ прекалено малка за моите стандарти-24/24 см- Mr. Green Joy, обаче това е!!!/

Ето тукhttp://www.flickr.com/photos/79235175@N03/ ще сложа и по-голяма картинка.
Айде-чао!!!Изчезвам!!!Довечера/надявам се!!!/ще видя някои от вас на срещата!

# 579
Да се намърдам и аз с въпросче  Blush една приятелка иска да направя торта за мъжа и, който е ДИАБЕТИК Ако някой е правил нещо подобно, ще съм благодарна да сподели  Grinning Да не говорим че иска 3Д торта, но това ще го видим  newsm78

Мечо пух, аз съм правила диабетични торти (баща ми е диабетик). Ето тук можеш да намериш различни рецепти. Като заменяш захарта със подсладител е важно да съобразиш и течни/сухи компоненти, за да не се разпльока всичко. Иначе също е хубаво за диабетиците да не ядат много бяло брашно. Най-добре е типово брашно да се използва, но става доста глетаво от него, аз слагам и малко грис, за да поеме.
Точно шоколадов крем не съм правила, но съм сигурна, че в сайта на този човек ще намериш нещо вкусно. Също внимавай с подсладителя, че ако не е достатъчно направо няма вкус, но ако прекалиш - почва да горчи.
Дано съм била от полза Simple Smile Успех

# 580
Включвам се за въпроса на Мечо Пух за диабетични рецепти. Аз винаги правя кексове(използвам ги и за блатове) с типово брашно, че и с грахам, обикновено го правя така: типово- грахам- бяло в съотношение 1:1:1. Винаги става добре, никога не е ставало глетаво.
Имам си една рецепта от баба ми за кекс, много сполучлива, само нея си правя.
Учудващо прилича на ТАЗИ рецепта, само яйцата са 4 в рецептата на баба ми, но с 5 е по- хубаво Grinning . Става си идеално с типово брашно и стевия.
Заменям често повече от половината захар със стевия на пакетчета, тя става за всичко(може да се замени изцяло захарта със стевия). Не сме диабетици, Слава Богу, но се старая да ограничавам някои неща(не само заради мен, заради всички вкъщи). Сега, не знам дали наистина Стевия-та е толкова безвредна и полезна Crazy , колкото я изкарват, но стават нещата. Поне на печива и кремове не разваля вкуса, защото на чай и кафе е гадост...
Марина , тортата за дечицата е много хубава, децата много ще се зарадват, много сладка  bouquet !
Бетина, хубава е станала тортата с трансферното фолио! Прилича ми на саксия, не знам дали това е идеята, но е хубава!

# 581
Първо да благодаря на момичетата, които ми дадоха съвет за пресеченото ШТ. Нищо не стана, изхвърлих го, но занапред ще знам.

betina33, чудесна е тортичката.
МаринаД, и твоята е много нежна.

Ето една и от мен, за един дърт безевентин. В началото мислех да е с прашки, ама реших, че ще стои просташко и направих ето това:

# 582
Момичета, имам едно важно питане! Не ползвам Бг-мамма често и много се обърквам във форумите и темите. Често не знам дали конкретното нещо, което искам да публикувам е за определена тема или е за друга......Та идеята ми е - снимки на торти и мъфини виждам ТУК, но виждам и в ДУГА тема /теми/. Последно къде се слагат? Кой е признака за разграничаване? Много ще се радвам да ме насочите! Мерси!
 Simple Smile

# 583
И от мен нещо по-старо и малко по-забравено:
 Grinning

# 584
  • София
mamaeli8000, а щом не ползваш често форума, защо ти е да слагаш снимки?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт