Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 953
  • 739
  •   1
Отговори
# 555

Ванче, благодаря за обясненията. Интересува ме за чаршаф, защото като боядисах апарата много лъскаво стана, а ми се иска да е по матов ефекта, та ще пробвам как става черно. Определено ще е с черен шоколад. Дали ще стане ако пробвам с деликат от Илчовски?
Откакто съм открила Деликата преди около 3 години, само с него си играя. От време на време пробвам други шоколади и кувертюри, но този ми остава любим. Да му се ненадява човек на тоя долнопробен кувертюр. Хем евтин, хем вкусен, хем ароматен, хем перфектен за ШТ.
enze - Напомни ми нещо, което направо ме уби! Сега, като преместя снимките от Мултито и цялат научна дисертация за ШТ отива по дяволите. Трябва да седна и да я преработя с нови линкове. Cry Разрева ме, бе момиче! Направо ми съсипа нощта... не тая, де! Но някоя следваща..... /мерси че ме подсети!/
madlene - страхотно диванче! Много е ефектно!
Бети - Снежанка и компания са страхотни. Тоест, тортата. Пластмантерията е ясна. Благодаря за съдействието!!!  Heart Eyes

# 556
Вал, не че съм очаквала нещо друго от теб, но и аз да кажа, че черепът е извънземен направо. Откачалка такава!

Ензе, много добре моделираШ, а пък в изпълнение от шоколад...това за мен си е висш пилотаж.

Меченце, много си задобряла. Изключително изпълнение, за фотоапарата говоря.

Маделин, хубав диван. Оцветяването ми е малко повече контрастно, но формата е добра.

Фотя, художник си ти, със стил. "Любимите" ми молдове, поднесени толкова елегантно. Да ти е жива и здрава майчицата!!!

Дивина, не знам къде си се крила досега, аз май за първи път те виждам, но пък аз и напоследък не съм много редовна тук. Та...това, което искам да кажа, че много съм пропуснала ...
Много и хубави торти си сътворила. Браво на теб. Тази, близнашката е много идейна. Ще използвам идеята защото  имам тъкмо 2 приятелки с близнаци и все се чудя какво да правя за децата им.

Бетина, хубава торта, но защо с пластмаса? Ти можеш!!!

# 557
  • София
Здравейте, току що видях, че на страницата на Сладката къща във фейсбук има игра за "снимки на приготвените от Вас сладки и солени изкушения на тема КОЛЕДА и ЗИМА, в които сте използвали продукти закупени от Сладката къща." . Ето тук можете да се информирате за условията.
betina33, много приятна и цветна тортичка.
madlene, диванчето е много хубаво, но наистина малко с оцветяването трябваше да се постараеш. Иначе изглежда толкова меко и удобно.
acer, кажи нещо повече за продуктите. Аз си я представям с шоколадови блатове (с ром и стафиди), крем от бита сметана със сварено кондензирано мляко, и поръсени м/у тях с натрошени лешници.

# 558
  • София
Ванче, благодаря ще се пробвам  Hug
madlene Първо/защото май само мислено го казах  Laughing/ благодаря за коментарите ти в предизвикателството  Heart Eyes Второ за диванчето - отлично си се справила, успяла си да придадеш релеф и раздвиженост, харесва ми работата с щипката. За оцветяването, да има какво да се доизпипа. Като цяло ми харесва, цвета прилича на старинно диванче, а тъмните мазки, допълват усещането на релеф, но гледай да няма потекли капчици и отпред можеше да мазнещ още малко  Wink Поздравявам те за прекрасния паркет  Flutter

# 559
St.Anger , това са продуктите, които знам - ром, лешници,  стафиди и шоколад. Ти как мислиш - стафидите в крема ли се слагат или в блата? Рома в блата  ли е или с него и сиропа, сиропирвам блатовете? Понеже не съм опитна в измислянето, правя тортите точно по рецепта, моля някой с повече опит да ми каже коя рецепта е подходяща, или как да  комбинирам тези продукти в тортата, кой крем да ползвам.

# 560
Днес правих една съвсем малка и семпла торта (бяла основа с лилави цветя).
Та много ме изнерви.Бял фондан започнах да оцветявам с боя Амери Колор цвят Regal Purple.ЕМи все синьо стоеше колкото и боя да слагах .Цял час се борих да меся и добавям боя,накрая от табличката за смесване на цветове (която вие ми бяхте пуснали),добавих червено и вече заприлича на лилаво.Разточих да покрия тортата ,ами фондана вече за нищо не ставаше явно от многото боя направо на трохи се късаше ,не мога да го вдигна от плота.Та само дето си изхабих фондана .Защо така не е лилава боята не знам. newsm78 Аз фонадана си го купувам от сладката къща (там ми е най-изгоден),но като цяло една торта у дома (без повод) си е скъпо удоволствие... Thinking

Та искам да питам нещо ще правя тези дни торта айфон,искам обаче да редя вътре прави ленти блат .Не знам трябва ли да има един блат основа и върху него да се редят лентите ?А отстрани по формата също да сложа ли стенички?

# 561
  • София
St.Anger , това са продуктите, които знам - ром, лешници,  стафиди и шоколад. Ти как мислиш - стафидите в крема ли се слагат или в блата? Рома в блата  ли е или с него и сиропа, сиропирвам блатовете? Понеже не съм опитна в измислянето, правя тортите точно по рецепта, моля някой с повече опит да ми каже коя рецепта е подходяща, или как да  комбинирам тези продукти в тортата, кой крем да ползвам.
Според мен можеш да накиснеш стафидите в ром, и след като се напоят да ги сложиш в блата. От теб зависи дали с лешниците само ще украсяваш, или ще сложиш и от тях в блата. Пробвай ако искаш блатовете на Ирина Купенска Най-вкусната шоколадова торта. Не съм ги правила, но тук много от момичетата ги хвалят страшно много (някога и аз ще ги пробвам). Ако искаш пък направи обикновени шоколадово-пандишпанени блатове.

# 562
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
Мадлен - и на мен много ми хареса диванчето
Копривче -не знам защо -понякога има фигури които ме плашат и не смея да се захвана с тях сякаш нещо вътре в мен ми казва няма да се справиш
мерси много на Фотка  - Ванчето  и Мариета за съветите за трансферното фолио -мисля че се справих сега стяга в хладилника а сега ще ви покажа днешната торта

# 563
betina33, чудесна е тортата!

Аз да питам дали има начин да се оправи пресечено ШТ или да го ползвам за нещо, или направо в коша?
Вчера си оцветих готово ШТ с боя и стана много добре, обаче това тесто е по-твърдо и трябва яки ръце да се омеси с боята, та реших, че докато го правя може да сложа боя. Да, ама се пресече, сега седи на трохи и ме е яд, че така хубаво се работи с това тесто! Ето това простичко сърце направих с него:

Ето още една торта, за една мацка. Това шареното си го купих от Макро - готови листове, много удобно за работа:

# 564
Мариета, виж  ТУК ,Ванчето е описала подробно всичко за шоколадовите теста, вкл. и поправка на пресечено ШТ, пробвай Peace

Обяснено е добре, че ако добавиш боичка при забъркването на тестото е по- вероятно да се пресече Confused .
Успех ти желая Peace !

# 565
enze,благодаря ,много полезно инфо и за мен!

# 566
Момичета, един бърз въпрос - вчера сглобих една торта - вита, тънки домашни пандишпанови блатове, сиропирани с мляко; крем от бита сметана, крем Оле, маскарпоне и съвсем малко заквасена сметана и пудра захар (без желатин!) Обаче... май прекалих със сиропирането. Лошото е, че го осъзнах едва когато навивах и блатовете малко им оставаше да се скъсат още докато ги вдигам. Тортата е сглобена късно вечерта вчера и още е в ринга в хладилника. Мисля днес вечерта да я измазвам, а утре да я облека. Чудя се обаче, дали няма още повече да се размекне за цялото това време и да ме изненада неприятно? Умишлено взех от маслото на Lidl, че е ужасно твърдо и се надявам масления крем да я постегне, но все пак, дайте съвет - дали ще издържи за консумация в неделя, или да се мятам да правя нова, докато още има някакво време?

# 567
Момичета, един бърз въпрос - вчера сглобих една торта - вита, тънки домашни пандишпанови блатове, сиропирани с мляко; крем от бита сметана, крем Оле, маскарпоне и съвсем малко заквасена сметана и пудра захар (без желатин!) Обаче... май прекалих със сиропирането. Лошото е, че го осъзнах едва когато навивах и блатовете малко им оставаше да се скъсат още докато ги вдигам. Тортата е сглобена късно вечерта вчера и още е в ринга в хладилника. Мисля днес вечерта да я измазвам, а утре да я облека. Чудя се обаче, дали няма още повече да се размекне за цялото това време и да ме изненада неприятно? Умишлено взех от маслото на Lidl, че е ужасно твърдо и се надявам масления крем да я постегне, но все пак, дайте съвет - дали ще издържи за консумация в неделя, или да се мятам да правя нова, докато още има някакво време?
Щом е стегната в ринга, значи тя вече е подложена на тормоз. Зависи колко е стегната, де. Ако не тече изпод ринга, има шанс да не протече и после. Имай впредвид обаче, че чаршафа има свойството да се свива малко и също притиска тортата. Не много, но понякога достатъчно за да я изцеди малко. Тече ли в момента сироп изпод ринга?

# 568
Ванчето, благодаря за включването. Не тече, не е чак толкова зле. Обаче се чудя дали изобщо като махна ринга няма просто да се разпадне... Може би, ако е цяла преди измазването все пак ще оцелее до последно... или ще продължават блатовете да се пропиват с влага от крема и до неделя ще е трагедия?

# 569
Твърдо съм решила да не ви изпускам от поглед вече.
Мадлен,страхотно интересно диванче.
Мариета,страхотни са и двете торти.
И за да не е гол пост малко сладки и мъфинчета от мен.

и разни други неща

Общи условия

Активация на акаунт