Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 957
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Всички торти показани на предизвикателството са страхотни  Hug. Поздравявам всички участници за старанието в направата им и Ви благодаря както и подробните обяснения в процеса на работа. Да се надявам, че ще успея да спретна нещо (което става за гледане) за следващото
предизвикателство.
babybu, много хубава е станала тортата Флинстоун. Много ми харесва как Дино се подава от комина. А на втората може би трябваше да поставиш розите по-плътно една до друга, за да не се виждат клечките. Въпреки това и тя е много хубава. Само сърцето отстрани не ми се връзва с цялата визия. Може би трябваше да направиш още един километраж, но вместо цифрите да бъдат букви.
metchopooh, поздравления за фотоапарата. Страхотен е и е напълно достоен за награда на спечелилият фотограф.  bouquet
betina33, много хубава е станала и твоята торта.
enze, поредната изпипана фигурка. И то без да гледаш. Изобщо не ми липсват ноктите на костенурката. Просто е страхотна.
fotka, много нежна и красива торта.
~divina~, всичките торти които си показала са много красиви. А цветята са прелестни.

# 541
  • София
Саси  голямо предизвикателство беше този обектив, защото е дълъг 18 см. Първо го направих като вита торта с домашния блат, но стана мноого меко и нестабилно, след това направих отвътре като сладък салам и отвън завих с купешки блат, защото е по- равномерен и плътен. Радвам се, че са ти харесали тортите за предизвикателството. Трябва да се престрашиш още следващия път, има много какво да се научи от едно участие.
babybu страхотна ти е Флинстоунската торта, кефят ме как са си извадили главите от прозорците, поздравления.
Ванилке Мадагаскарскова и на мен ми стои лъскав, ама е много прясно боядисан на снимките  Mr. Green
Ванче, благодаря за обясненията. Интересува ме за чаршаф, защото като боядисах апарата много лъскаво стана, а ми се иска да е по матов ефекта, та ще пробвам как става черно. Определено ще е с черен шоколад. Дали ще стане ако пробвам с деликат от Илчовски? За апарата – ако си спомняш тортата грамофон миналата година http://www.flickr.com/photos/metchopooh/6919377698/in/photostream
и тортата с диванчето от предизвикателството, та те са за сина на една близка семейна приятелка. Тя работи там и ме е препоръчала, те решили да експериментират и ми се довериха. Условието беше да е максимално реалистично, да съдържа определени елементи и да вляза в срока. А на мен напоследък са ми слабост 3Д тортите и ми допадна предизвикателството и така  Mr. Green.
enze страхотна костенурка, иска ми се и на мен така да седна и да направя така „Нещо скромничко и бързичко от мен, детски работи” ама бая шоколад ще трябва да опорпастя.  Апарата си е професионален и аз го срещам в мечтите си  hahaha
Фоте, Фоте, каква нежна и красива торта, особено ми допадат цветовете, много изискани
~divina~ ох, каква красота ме заля от постовете ти, удоволствие за окото, розите са прелестни. Явно внимателно си чела в предизвикателството, направила си прекрасни зеленчуци. И тиквената и близнашката торта са страхотни. А другите цветя са перфектни. Радвам се, че ти харесват чантичките ми, определено са ми слабост в момента, ще се радвам да видя твоята, знам, че ще е перфектна. Ако мога да помогна с нещо пиши.
St.Anger ще те чакаме на следващото предизвикателство, давай смело  Hug

# 542
Ванче, хах, адски смеси Laughing , мерси за похвалата  bouquet . По твоята рецепта съм го правила тестото, с млечен шоколад. Нали се добавя пудра захар и то става удобно за моделиране, иначе ми стои меко обикновено. Извадих го от хладилника, размачках го и стана като пластилин. Костенурката е наистина на майтап  правена, просто взе та заприлича на костенурка и я споделих като едно дете невръстно Laughing .
извинявам се за тъпия въпрос, но как става номера с това шоколадово тесто Sad МНОПГО СЪМ БОСА В ТОВА МОДЕЛИРАНЕ Sad(
 много ми хареса костенурката БРАВО СТРАХОТНА  Е Simple Smile)

# 543
Благодаря ви, St.Anger, Мечо Пух, Miroslava!
Костенурката наистина на майтап я правих, изчервих се от похвали Blush , благодаря пак!
А, Miroslava, шоколадовото тесто го има в библиотеката, както и много други неща(цяло ръководство за тортоправене, браво на всички, които са го оформили). А как моделирам- това не мога и на себе си да обясня, хващам и почвам, каквото стане, оформям и така, не мога да обясня въобще Blush ...

# 544
  • Vaudreuil Canada
~divina~ много красиви торти. Цветята ако не гониш ботаническа прилика също са много добри. Хелуинската торта ми е любима.

Вал днес си много виновна за объркването на моята програма - вместо планирано подреждане правя непланирани шоколадови къпкейкове ... ти си виновна щото ги спомена  Naughty

# 545
Благодаря ви, St.Anger, Мечо Пух, Miroslava!
Костенурката наистина на майтап я правих, изчервих се от похвали Blush , благодаря пак!
А, Miroslava, шоколадовото тесто го има в библиотеката, както и много други неща(цяло ръководство за тортоправене, браво на всички, които са го оформили). А как моделирам- това не мога и на себе си да обясня, хващам и почвам, каквото стане, оформям и така, не мога да обясня въобще Blush ...

Благодаря ще погледна там и на 24 ще кача снимка да видите какво съм измайсторила  Simple Smile(

# 546
И аз с един въпрос Simple Smile
Купих си трансферно фолио, имам и бял кувертюр, дали ще му стане нещо ако добавя малко зелена боя към кувертюра (моята е на Wilton)? И с какво да измажа преди да го сложа на тортата?
Благодаря предварително Simple Smile

# 547
  • Русе
И аз с един въпрос Simple Smile
Купих си трансферно фолио, имам и бял кувертюр, дали ще му стане нещо ако добавя малко зелена боя към кувертюра (моята е на Wilton)? И с какво да измажа преди да го сложа на тортата?
Благодаря предварително Simple Smile
Риска да се пресече е голям,при мен първия опит беше успешен,оцветих в жълто и зелено,но втория се пресече.Има бои,който са за шоколад.Цялата торта , най -добре с маслен крем или да залееш с ганаш.

# 548
  • в семейството
~divina~ , много ми харесват тортите, които си показала! Както се казва " подковала си се с теория", а и явно ти се отдава от първия път да направиш нещата.

deedee83 , ако искаш първо пробвай с малко количество, но най-сигурно е ако си купиш бои за шоколад (както ти е казала  ilariana ). Няколко страници напред коментирахме за измазването под шок. трансфер.

# 549
Благодаря за отговорите Simple Smile но тортата се отлага за неопределен период от време Sad
Но няма да спирам да ви чета Simple Smile

# 550
Здравейте!Чакайте да драсна два реда, че иначе ще ме забравите Mr. GreenМеченце, поздравявам те за апарата!!! HugПерфектно си го направила, ама страхотно!!!Наистина си е заслужавала всяка минута работа!!!Браво!!! Hug Една костенурка се влачеше някъде там, назад по страниците LaughingЕнце, скулптор си ти!!!Като жива е!!!И прелестните цветя на Дивина видях!!!...И черепа на Вал/чудех се аз защо има повишено търсене на черепи напоследък.....!! Mr. Green Mr. Green Joy.../...и още много други красиви неща видях, но моля да ме извините, ама нямам много време да коментирам тия дни Sad Налага се и да поработя...
Хайде чао засега!!Лек и приятен ден пожелавам на всички!!! Hug

# 551
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте пак
Дивина -големи красоти си сътворила -цветята са като истински
Меченце- страхотен апарат-като истински е

ето и днешната ми тортичка -фигурките са играчки -нещо не се наех да ги правя -много сложно ми се струва като за мен

# 552
Мен,явно ще ме забравите съвсем ама все не остава време.Влизам гледам и бягам.
На Мечето мисля че казах че апарата е страхотен,ама може да е било другаде та и тук да кажа Страхотна работа.
На Вал черепа ,просто няма нужда от коментар -ПеРФЕКТЕН от където и да го погледнеш.
Фоте,тая нежна красота ме остави просто без думи.
Не мога да подмина и прекрасните неща на Дивина,особенно цветята.
Ензе,и твоите скулптурни умения просто не подлежат на коментар.
Бетинка,пак си поработила.Прекрасна торта във типично твои стил.
babybu,поздравления за флинстоунската торта.
Ами със сигурност пропускам някои ама със стрческият си акъл толкова запомних,затова ме извинете.

# 553
Мечо Пух  апарата е уникален! Браво, страхотно си се справила!  bouquet
Валерия, черепа е супер! Така си го изпипала, ама то от теб какво друго да очаква човек  Hug
Бетина, много готина емблема!  Hug
Фотка, много нежна и грациозна торта!  Hug
Дивина, много ми харесаха зеленчуците, особено гъбките-перфектни са! Цветята са страхотни, много, много ми харесват!
ето и моят скромен принос към групата  Laughing

# 554
Моля за малко помощ, скоро имам рожден ден, а  обичам да правя торти. Не правя често и за това моля да ми помогнете коя рецепта да ползвам. Искам да направя торта Тофи - поне така се казва в сладкарницата - съдържа лешници, стафиди, ром и шоколадова заливка. Как обаче да съчетая продуктите, от толкова предложения за крем кой да избера, не мога да преценя кой е най-подходящ за тези вкусове. Не съм яла тортата, но комбинацията ми се стори вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт