Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 960
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Да, любими са ми. Но ги има само там за съжаление. Доколкото знам, те пращат и с куриер, но не съм много сигурна. Намери им сайта, звънни и попитай.
Иначе, боите са ТЕЗИ. Внимавай, щото пробутват течни бои за еърбръш. Шишетата са същите, но по-малки.  На шишето трябва да пише GEL.

# 526
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
Вал -този череп е уникален просто нямам думи каквото и да кажа няма да е достатъчно-имам чувство че и от най-гадното нещо зададено ти като тема би направила супер торта
Ванче - ти хубаво я пусна тази схемичка за етажите ама много ситно бе -изцъклих се да гледам и пак не довидях  и като си почнала да отговаряш и аз да те питам -ще правя вита торта и борда искам да е шоколад лепнат с трансферно фолио -та въпроса ми е -последния блат с който ще е облечена тортата -трябва ли да е измазан с маслен крем или крем от тортата преди да обвия шоколада или да го лепна направо върху блата
и да не е само дърдорене едно торте от мен

# 527
Добър ден, хора!
Сигурно сте ме забравили, влизам да не ме забравите, сакън Mr. Green .
Уникални торти от това предизвикателство, свят ми се зави, разгледах албума... Heart Eyes
Художествени произведения, кво друго може да каже простичък човек като мен Heart Eyes .
Мечо Пух, фотоапаратът е професионален, нали, какви са му параметрите  bouquet !
Валерия, само не ми казвай, че не си учила рисуване Naughty , че черепът е почти съвсем правилен анатомично newsm08 . Едно изказване за зъбите ме развесели  Laughing
Цитат
Единствено зъбите му ми идват малко повече подредени отколкото подобава на мъртвец  Mr. Green
То може и на мъртвец да са си му подредени Joy . На мен само зъбите не ми харесват много, не са фасетирани, равни седят(шегувам се),   Twisted Evil Mr. Green , ама това си е професионална деформация Crazy  Laughing .
Не мога да коментирам всичко(надявам се никой да не ми се обиди Blush ), но поздравявам всички за труда и хубавите торти  bouquet !

Нещо скромничко и бързичко от мен, детски работи Laughing . Вчера на вратата на хладилника открих една топка шоколадово тесто от млечен шоколад, мислех го за солено тесто на детето, сигурно от едни месец стои забравено горкото Laughing . Детето седна да си твори от соленото тесто, а аз с него от шоколадовото. Той ми даде идея за костенурка и я направих за 15-тина минути без да гледам от никъде(то си личи) Blush  Laughing . Ето я костенурчицата, хич не излезе добре на снимката, не ме бива да снимам, даже и апарат като на Мечо Пух да ми сложиш в ръцете, пак не ме бива Blush . Ох, много дрънкам, 'Начи Mr. Green , ето го смешното нещо, да го покажа като децата baby_neutral , че рядко правя таквиз неща, а и да не ме забравите, сакън (само се пречкам тука на майсторите) Mr. Green  Laughing

А най- смешното е, че после с татко му си го делнаха и си го изядоха милите, много вкусно било, като дъвчащи бонбони Laughing .

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 11:52 от enze

# 528
  • в семейството
Вал, и тук да кажа, че само ти можеш така нестандартно и красиво да направиш един череп (бррррр..)

betina33 , не съм Ванчето, но моят съвет е  да измажеш с крем или масло!
enze , на теб ти трябва само някой да ти зададе темичка и си готова за 15 мин. с фигурка!  Laughing Много добре се е получила костенурката. Само едни нокти трябваше да и спретнеш!? И аз с фотографията съм на "Вие", макар да съм с Канон и да съм чела "Теория на фотографията"  Tired

Да ви покажа и тук последната торта, която правих за РД на мама! Вътре са шоколадовите блатове на Ири (влюбена съм в тях) и крема на Mishoka, похвален от MILADY. При мен нещо не се получи този крем! Стана ми редичък и попи в блатовете! Като я срязах имаше вид на американските торти - дебели блатове с почти никакъв крем  Confused
Заврънтулките съм ги правила с молдове. Тази по-голямата заврънтулка е от молд, който е доста дълбок и за да се извади задължително трябва да се сложи в камерата за няколко минути.

и ОЩЕ

# 529
Ахнах като ти видях тортата с орнаментите, Фотка! Страхотна звучи изтъркано, ама си е страхотна, толкова е нежна  bouquet !
А за нокти немаше време много, малкото ме юркаше, явно имаше желание да опита костенурка, знам ли го Mr. Green .

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 12:28 от enze

# 530
betina33, позволявам си да ти отговоря, защото имам скромен опит. Задължително измажи не с крема от тортата, а с айсинг! Аз си направих експеримент и измазах с ганаш, след това облепих с ШТ и за два дни в хладилника започна да омеква и да се стича вода отдолу. Никакви опити повече няма да си правя, всичко измазвам с айсинг, за да няма безсънни нощи после.
fotka, страхотна е!!! Много нежна!
За фотоапарата и черепа останах безмълвна. Страхотни професионалистки сте, момичета! Браво!

# 531
enze - Споделяла ли си твоята рецепта за ШТ? Ако си, ще ли мога да те замоля да ми я подшушнеш пак, че ми стана любопитно какви адски смеси бъркаш. Костенурката е страхотна със или без нокти.(
Ванче - ти хубаво я пусна тази схемичка за етажите ама много ситно бе -изцъклих се да гледам и пак не довидях  и като си почнала да отговаряш и аз да те питам -ще правя вита торта и борда искам да е шоколад лепнат с трансферно фолио -та въпроса ми е -последния блат с който ще е облечена тортата -трябва ли да е измазан с маслен крем или крем от тортата преди да обвия шоколада или да го лепна направо върху блата
Точно щях да каже че Фотка е по трансферните листове. Аз само и ги изкупих и още не съм ги пробвала. Което ме подсеща че покрай празниците мога да се пробвам.
Но, аз бих измазала под тях. Въпреки че шоколада в чистия му вариант носи на крем, за по-голяма стабилност бих измазала с нещо, та, дори и с течен шоколад.
Кое не ти е ясно в схемата? Превеждам:
Най-голямата торта е 35х35. Реже се на 4 ленти по 8,5 см. След това всяка лента се реже на парчета 8,5х2,5. Това прави 4х14=56
Средната - 25х25см. Реже се на три ленти по около 8,3, по-скоро 8 см. От тортата получаваш 10х3=30 парчета
Малката 15х15 см.Реже се на 2 половини по 7,5 см. Всяка половина се реже на парчета по 3 см. Получават се 5х2=10 парчета.
При височина на тортата 10-12 см, си мисля че парчетата са прилични.
незнам колко е вярна тази схема, аз съм си я измисляла и 3те булки са били доволни досега.
Днес не ми се работи, стана ясно на всички, нали?  Mr. Green
Я пробвай така дали се чете по-добре схемата:
http://www.flickr.com/photos/van444eto/8184750435/sizes/z/in/photostream/
Тука още не съм овладяла показване на снимка-линк, ама и това ще стане по-натам.
Ако си я свалиш, ще се вижда по-добре. АКо не стане, дай един имейл да ти я пратя.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 13:23 от van444eto

# 532
Ванче, хах, адски смеси Laughing , мерси за похвалата  bouquet . По твоята рецепта съм го правила тестото, с млечен шоколад. Нали се добавя пудра захар и то става удобно за моделиране, иначе ми стои меко обикновено. Извадих го от хладилника, размачках го и стана като пластилин. Костенурката е наистина на майтап  правена, просто взе та заприлича на костенурка и я споделих като едно дете невръстно Laughing .

# 533
Ванче, благодарско за схемата! Вече съвсем се ориентирах в квадратните размери!!! Моята сметка е такваз - 30х30 см = 40 парчета (7,5х3см всяко) + 20х20 = 20 парчета (4х5 см всяко) ииии стават точно 60! Тъкмо по-малка да е, че трябвало и до Хисар да се носи  ooooh!
Сега въпрос за измазване с крем - мазала съм торта само веднъж, с крем маскарпоне, разбита сметана и малко масло. Ако сложа по-съществено количество масло, примерно на 500 гр маскарпоне и 300 мл сметана (преди рабиване премерена) + 200 гр масло. Дали ще стане достатъчно стегнато да се държи върху тортата?

Фоте, тортата ти е бонбон! Чудесни идеи имаш, много ме радват винаги!
betina, после сподели за шоколадовия трансфер, моля, ще ми е интересно, каня се да се пробвам и аз!
enze, верно е страхотна костенурката и без нокти дори!

# 534
fotka страхотна торта,ама  много  е нежна,майка ти сигурно е останала във възторг.
enze костенурката е много хубава,евала,аз без да гледам такова нещо не мога да направя,то и да гледам сигурно пак няма да ми се получи чак толкова добре.
Така да кажа и за моята торта,първо правих тази със семейство флийнстоун и между гоненето на детето,да не ми яде фондана,приспиването и тъпченето с лекарства пак на негово величество детето не ми остана нито желание,нито сили за втората торта,но трябваше да я направя на всяка цена,бях обещала. Исках да я покрия цялата с едни малки цветчета и по-големи де,ама никъде не си намерих формичките,прерових всички шкафове и нямаше ги.Та накрая завъртях едни рози,които правя за първи път и не са кой знае колко хубави,пък и почти всяка е различна от другата.Иначе някой питаше -да на клечки за зъби са забодени розичките.Та накрая метнах и една панделка,нея поне си я харесах.А да не забравя да се похваля че това ми беше първата торта която покрих перфектно,никъде няма набръчкано и такива работи  Laughing.Но това не попречи на моята дъщеричка да си забие пръстите в нея,затова и сложих розите за да скрия малките и пръстчета.Накрая я измазах цялата с малко разредена глюкоза,че поне да блесне малко.По принцип не блести чак колкото изглежда на снимката де,просто я снимах вечерта и лампата и от светкавицата на апарата изглежда много блестяща,на живо не беше чак толкова.

# 535
Здравейте момичета, Heart Eyes отдавна не съм се разписвала, сигурно сте ме забравили, иначе все гледам да не ви изпускам от поглед  BlushВлизам както винаги на бързо, то все така става, за съжаление. Но няма как да не отбележа няколко творения от последните страници които ми направиха силно впечатление, тези които съм пропуснала моля да ме извинят  bouquet
Валерия,  страхотен череп, много готин се е получил, вдъхнала си му живот направо, абе невероятна си както винаги! 
Mechopooh,  Nikona  ми спря дъха, много добре е пипнат, поздравления, не съм ти казвала, но чантите ти са ми любими, чак мерак ме хванал скоро да спретна една
Fotka, много стилна и  нежна  е тортата за майка ти, харасват ми цветовете, прелестна е
Enze, чудеса сътворяваш  с това шоколадово тесто, думи нямам, следя те с интерес
Та да ви пусна последните ми торти,да не се чудите какво става с мен, няма как всички снимки на веднъж да изсипя, че ще вземе да ми се карате
Една за един готвач, само да спомена, че много ми помогна четейки предното предизвикателство за направата на зеленчуците, оцветяване и.т. явно майката му е в четенето

В по близък план

Хелуинската , съм гледала от на Валерия пънчето, тиквите, текстурата, тревата, оцветяването......надявам, се да не се сърдиш, то няма как да те достигне човек, но определено влияееш стимулиращо да знаеш, интересно ми е да споделиш как си оцветявала черепа

И една тортичка за близнаци, не ми станаха много добре надписите на имената, можеш да оцветя човечетата –чрахчета в малко по тъмно и да се откроява, че са завити в листо или само дъстване щеше да свърши работа

# 536
Оф, забравих, последно време съм се прехласнала по китките, голяма краста ме е обзела с тях

Хайде, целувам ви всички Hug

# 537
Хора, благодаря ви за костенурчето Simple Smile !
Дивина, невероятни торти и цветя! Даже на морковчето има капчици забелязах Heart Eyes !

# 538
А, рецептичка, enze??? Рецептичка поисках.  Rolling Eyes

# 539
Ванче, твоята Grinning - на 100г. шоколад една лъжица глюкоза и мъничко водичка-лъжичка с мъничко захар(аз го правя едно към гьотере Blush, нищо, че имам везна). Правила съм и с мед, става супер.

Ама за фигури чист шоколад си е по- яко, много повече ми харесва Grinning . Но е и по- мърляво Crazy .

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 17:09 от enze

Общи условия

Активация на акаунт