Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да нарежете блат за торта и как да го сиропирате?
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
С кои видове захарно покритие е най-лесно да се работи и кое да избера?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да нарежете блат за торта и как да го сиропирате?
-
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
-
С кои видове захарно покритие е най-лесно да се работи и кое да избера?
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
С какво се залепват елементите на фигурите и с какво се залепват самите фигури към тортата?

...а как искам истинския му вариант.... 

Радвам се, че ти харесва, понеже не знаеш премеждията и я гледаш с разлини очи от мен (на мен все нещо ми куца, колкото и да я гледам) За жълтата и ръба си напълно права, и за панделата тоже, ама това е друга история, пък вече достатъчно занимавах аудиторята 

Чудесно си се справила. Обектива пак ли е торта или вид по-стегната смес (нещо като сладък салам)?
ШТ се държи прекрасно, стига да го забъркаш правилно. С оцветяването е малко по-сложно. То е мазничко и по-трудно поема боя, но с добавка от пудра, става екстра. Когато го оцветявам, задължително го оставям 1 нощ, за да стегне отново, защото от месенето и боята става меко и по-трудно за работа. Аз не се отказвам от него, най-вече заради вкуса и си го бъркам и смесвам с каквато маса имам. Важното е да подобря вкуса на готовите ММ. ШТ е много по-пластично от всякакъв фондан, защото е меко, съответно, много по-трудно за фигури. Тилозата помага, но не си заслужава гърча. Черното на Бейкъри става, но ще ти лапне много боя, ако тръгнеш от бяло ШТ. Съответно ще се разлигави безумно и трябва да добавяш още пудра, която пък го прави сивкаво, и после пак боя... и така до втръсване. Ако си направиш кафяво ШТ, от натурален шоколад или кувертюр, то става много тъмно кафяво и ти трябва по-малко боя. Това е решението за черно ШТ. Незнам какво ще правиш, но ако е голяма фигура, направи я от друго тесто. Ако е чаршаф - ще стане идеално. Преди да попиташ, - не, не можеш да оцветяваш отгоре. Ще си скъсаш нервите. Аз съм смесвала глюкоза, водКа, боя и тая манджа се затопля и така се нанася с гъба. Но, става на петна и е отврат.