Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
metchopooh - много ми хареса дивана с мацката
valeria - черепа е супер  Simple Smile

# 511
  • София
И аз имам повод да се похваля  Mr. Green моя торта е награда във фотографски конкурс на Фотосинтезис. Доста ме озориха, от сряда за събота, но как да устоиш на такова предизвикателство. Ето го резултата от две безсънни нощи.

Вътре е ганаш и блатовете на Пепи, напоени с мляко.
ето и линкче http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151149409502709&set … ype=1&theater

# 512
 Hug
Честито меченце!  bouquet  bouquet  bouquet

# 513
  • Русе
metchopooh нямам думи...прекрасен е smile3501...а как искам истинския му вариант.... newsm45
Въпросче EmbarassedНякой,заливал ли е торта с бял,шоколадов ганаш?От това,което прочетох,разбрах,че трябва количеството на белия шоколад да е повече а не 1:1 както при черния...ще се радвам,ако споделите опита си с мен  newsm51
Благодаря!!!

# 514
metchopooh нямам думи...прекрасен е smile3501...а как искам истинския му вариант.... newsm45
Въпросче EmbarassedНякой,заливал ли е торта с бял,шоколадов ганаш?От това,което прочетох,разбрах,че трябва количеството на белия шоколад да е повече а не 1:1 както при черния...ще се радвам,ако споделите опита си с мен  newsm51
Благодаря!!!

Аз съм заливала:

Съотношението е 1:1, но ако искаш може да го направиш 1,5:1, с изричното условие да НЕ разбиваш ганаша (има навика да се пресича с белия шоколад). Ама ако покриваш после, си направи 1:1 и добави масло примерно 25 гр. на 200 гр. шоколад

БРАВО, СИЛВЕ! (аз я видях и на живо Simple Smile)

# 515
  • Русе
Благодаря!!!

Аз съм заливала:

Съотношението е 1:1, но ако искаш може да го направиш 1,5:1, с изричното условие да НЕ разбиваш ганаша (има навика да се пресича с белия шоколад). Ама ако покриваш после, си направи 1:1 и добави масло примерно 25 гр. на 200 гр. шокола
Няма да покривам тортата,нито  да го разбивам ганаша,само ще залея ,не искат захарно тесто,а искат цветя,панделки,пеперуди и вътре да е шоколадова и реших,че на бяла основа ще стоят по-добре.Другия вариант за който се сетих е роял айсинг,но той пак е много сладък а и за покриване на цяла торта,голямо мазане и съхнене ми се струва,че ще падне...

# 516
черепа направо ме удиви,като истински е браво на майсторката.
и фотоапарата  на metchopooh е уникален,определено си заслужава двете безсънни нощи.
имам едно въпросче: мога ли да получа хубаво червено с боя и каква,защото до сега получавам само розово с всичките му разновидности.Или е най-добре да използвам направо оцветен фондан?
същия въпрос важи и за черния цвят.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 16:44 от babybu

# 517
  • Vaudreuil Canada
metchopooh поздравления - супер е апарата!

# 518
  • София
babybu аз най- често червеното и черното боядисвам отгоре. Казвали са, че най- лесно се оцветява черно от останал вече оцветен в тъмни тонове фондан. А за да постигна червено ми отива един тон боя.
Ванче, извинявай, че те тормозя, но тези дни/и нощи Mr. Green/ съм се замислила за шоколадовото ти тесто, как се държи, пластично ли е като фондана, дали ше мога да го оцветя черно с геловите бои  Flutter

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 04:41 от metchopooh

# 519
Мечо пух!!! Апаратът е прекрасен!!! Браво! (Малко по-лъскав ми се вижда от обичайното, но това не е важно) Бялата торта със сините цветя страшно ми мяза на сватбена... пък не е. Беше за два етажа само, с една много по-пищна китка отгоре, ама... нещо прецаках втория етаж, наложи се да го обличам с блат, та стана по-широк, и тортата замяза на дръвник! Ужас! Та набързо от остатъците направих трети етаж, да издължи силуета... и оттам и китките и въобще...  ooooh! Радвам се, че ти харесва, понеже не знаеш премеждията и я гледаш с разлини очи от мен (на мен все нещо ми куца, колкото и да я гледам) За жълтата и ръба си напълно права, и за панделата тоже, ама това е друга история, пък вече достатъчно занимавах аудиторята  Crazy
babybu, много хубава идея за Флинтстоуните! Цветната торта обаче май много лъщи нещо... нарочно ли е? Червено и черно си купувам готови, щото толкоз боя и мачкане отива, че не си заслужава... и резултата не е сигурен. Ако е за малки елементи - боядисай, ама ако е за цяла торта боята променя изцяло визията, така че зависи какво търсиш. А и има риск да ти се размаже в последствие, ако слагаш елементи отгоре, и не е засъхнало добре  Peace
Бадем, тортата с цветните топченца много ми харесва, точно снощи се вдъхновявах за детско парти "Дъга" и тортата ти много ми допадна! Цветният ефект на буквите е жесток!

Имам едно питане за размер на квадратна торта - Трябва да докарам 60 броя парчета на два етажа квадрат. Мислех 40х40 и 30х30 да бъдат, но после гледах в ловелито тук и ми се струва, че така ще станат доста повече от 60. Ако ги направя 35х35 и 25х25, ще станат 43 парчета + 25 парчета. Сега, питането ми е следното - парче 4х7 см е нормално голямо, нали така? И 5х5 см пак е нормално? Или са малки... няма малки - те нали всички по офисите са на диети, да не ядат много  Joy Трябва и да е измазана с крем, няма да се покрива. при това положение, как се слага втория етаж, за да не залепне подложката му върху крема? Или той просто не се сваля, а се реже така? Или да сложа вторя етаж върху неизмазан първи, и тогава да мажа общо всичко?
Големи въпроси, голямо чудо...

st.anger, права си, аз го нарекох кривогледо  Crazy

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 20:22 от Ванилия Мадагаскарска

# 520
galja_1803 много хубави инструменти си направила и аз ще си ги правя за тортата, но повече ми трябваха мънички за мъфини и бонбони.
St.Anger как не съм ги видяла тези  ooooh! Ще ги поръчам въпреки, че ми се виждат големи. Много ти благодаря!   bouquet

# 521
  • Русе
черепа направо ме удиви,като истински е браво на майсторката.
и фотоапарата  на metchopooh е уникален,определено си заслужава двете безсънни нощи.
имам едно въпросче: мога ли да получа хубаво червено с боя и каква,защото до сега получавам само розово с всичките му разновидности.Или е най-добре да използвам направо оцветен фондан?
същия въпрос важи и за черния цвят.
Аз със моя скромен опит черното съм постигала без проблем с боя на Шугър ,но червено без розов отенък не успях прибавях по малко жълто по съветите на момичетата от темата,но не става....Не помня ,но някой беше цитирал точните цветове за смесване "понсе" червено и "яйчно "жълто....тези с,който аз разполагах не са точно такива и не стана,ако ти ги имаш пробвай.....

# 522
  • Варна
Мечопух, искам и аз такъв фотоапарат ... ама истински  Heart Eyes Чудесно си се справила. Обектива пак ли е торта или вид по-стегната смес (нещо като сладък салам)?
Benomiti, много са красиви рисунките на тортата. Шаблон ползва ли за тях?
Валерия, както всяка твоя торта и тази ме разтърси - Уникална е! Единствено зъбите му ми идват малко повече подредени отколкото подобава на мъртвец  Mr. Green
Бадем, червилото е страхотно, но панделката е някак свряна и мъничка там долу. А тортата с цветовете на дъгата е много идейна.
Доня Коприва, Шемет, Мечопух, тортите ви от предизвикателството са страхотни. Макар, че не съм участвала, всеки ден влизах в темата, за да се насладя на красота. Кога ли и аз ще се престраша да участвам, може би на предизвикателство № 123456 ...  Mr. Green
Babybu, хубави тортички. Розите върху втората на клечки ли са набучени?

# 523
имам едно въпросче: мога ли да получа хубаво червено с боя и каква,защото до сега получавам само розово с всичките му разновидности.
Ако можеш си поръчай 1 кг от новия турски фондан в Хитрини. ЕТО ГО. Доколкото разбрах, не е лош. Още не съм го ползвала. Така ще си спестиш доста ядове. Няма да ти излезе по-скъпо. Имай впредвид, че е малко по-тъмно от стандартното червено. Тоест, не е ярко наситено кърваво червено а е малко по-винено. Но, за Коледа става. Иначе, червено става добре с гелчето на Шугър.ТОВА не е никак лошо. Това е голяма разфасовка, разрови дали има и от по-малката. Най-хубавото червено което съм срещала, пак казвам е RED RED на Бейкъри Крафт. Има го на КАдемлия. Около 25 лв е - 425 мл. Оцветява всякакво тесто.
Имам едно питане за размер на квадратна торта - Трябва да докарам 60 броя парчета на два етажа квадрат. Мислех 40х40 и 30х30 да бъдат, но после гледах в ловелито тук и ми се струва, че така ще станат доста повече от 60. Ако ги направя 35х35 и 25х25, ще станат 43 парчета + 25 парчета. Сега, питането ми е следното - парче 4х7 см е нормално голямо, нали така? И 5х5 см пак е нормално? Или са малки... няма малки - те нали всички по офисите са на диети, да не ядат много  Joy Трябва и да е измазана с крем, няма да се покрива. при това положение, как се слага втория етаж, за да не залепне подложката му върху крема? Или той просто не се сваля, а се реже така? Или да сложа вторя етаж върху неизмазан първи, и тогава да мажа общо всичко?
Големи въпроси, голямо чудо...

40х40 ми се вижда много за долния етаж. Виж ТАЗИ СХЕМА която правих преди време и вече съм ползвала за 3 сватбени торти. Давам ги в ресторантите, за да знаят как да режат. Тортите са високи около 10-12 см. Свали си снимката, че така не се чете. АКо не виждаш цифрите, пиши ми, да ти ги "преведа"

Ванче, извинявай, че те тормозя, но тези дни/и нощи Mr. Green/ съм се замислила за шоколадовото ти тесто, как се държи, пластично ли е като фондана, дали ше мога да го оцветя черно с геловите бои  Flutter
Извинена сте, моля, не ме тормозите. Радвам се, че посвещаваш нощите си в мисли за мен.  Grinning ШТ се държи прекрасно, стига да го забъркаш правилно. С оцветяването е малко по-сложно. То е мазничко и по-трудно поема боя, но с добавка от пудра, става екстра. Когато го оцветявам, задължително го оставям 1 нощ, за да стегне отново, защото от месенето и боята става меко и по-трудно за работа. Аз не се отказвам от него, най-вече заради вкуса и си го бъркам и смесвам с каквато маса имам. Важното е да подобря вкуса на готовите ММ. ШТ е много по-пластично от всякакъв фондан, защото е меко, съответно, много по-трудно за фигури. Тилозата помага, но не си заслужава гърча.  Черното на Бейкъри става, но ще ти лапне много боя, ако тръгнеш от бяло ШТ. Съответно ще се разлигави безумно и трябва да добавяш още пудра, която пък го прави сивкаво, и после пак боя... и така до втръсване. Ако си направиш кафяво ШТ, от натурален шоколад или кувертюр, то става много тъмно кафяво и ти трябва по-малко боя.  Това е решението за черно ШТ. Незнам какво ще правиш, но ако е голяма фигура, направи я от друго тесто. Ако е чаршаф - ще стане идеално. Преди да попиташ,  - не, не можеш да оцветяваш отгоре. Ще си скъсаш нервите. Аз съм смесвала глюкоза, водКа, боя и тая манджа се затопля и така се нанася с гъба. Но, става на петна и е отврат.
Аплодисменти за фотоапарата. Не разбрах точно какво е било условието и как попадна там, но си е струвала всяка безсънна минута. Браво на теб!

Днес явно ще отговарям на въпроси на които знам отговорите... Има ли още???   Laughing

# 524
  • Русе
van444eto А има ли онлайн магазин,от който мога да  поръчам и видя тези бои Бейкъри крафт,ако нещо не бъркам в някой друг пост беше писала,че са ти любими по-принцип...
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт