Намирате ли за необходимо да се дава предимство на бременни и майки с деца?

• 46 080
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 315
Защо все такива примери давате - мисля, всички сме съгласни за ГТ. Въпросът беше за опашките. Мисля, че не е толкова застрашена бременната , ако изчака 2-3 души.
Абсолютно.Да не говорим, че винаги може да попаднеш на ненормалник, който да ти навреди по някакъв начин.Пешеходна пътека, спирка и пияндурник те отнася теб, бебе, количка...

mena805, ти специално можеш да прочетеш какво съм написала.Винаги има опасност някой психично болен да ти навреди.Какво общо има това с отстъпването на място?

# 316
Винаги съм отстъпвала и още го правя-на бременни, жена/мъж с малко дете, възрастни, които са в автобус.Ако трябва да степенувам-задължително първо е бременната, после родителя с детето, накрая е възрастния.

В поликлиниката преценявам-обикновено давам предимство на бременните, по-скептично настроена съм към възрастните, които ходят по 20 пъти на месец, за каквото им хрумне.Рядко отстъпвам и на майки с деца, защото самата аз съм с малко дете и не мисля, че при спешна нужда, ще се се засиля точно към поликлиниката, нито очаквам на мен някой да ми дава предимство.
Е, ако видя човек във видимо лошо състояние, без значение млад или стар, задължително отстъпвам мястото си.

В магазин, винаги сме с по 5-10 торби, та с половинката отстъпване на всички, които са с една, две покупки, то си е цяло мъчение да ни чакат. Laughing

# 317
  • София
Защо все такива примери давате - мисля, всички сме съгласни за ГТ. Въпросът беше за опашките. Мисля, че не е толкова застрашена бременната , ако изчака 2-3 души.
А с какво са застрашени 2-3 души, ако пуснат 1 бременна, на която по презумпция шкембето вече й тежи? Наистина сякаш бременните се прескачат по опашките, та някого толкова го болели краката, че не отстъпва. Ами не носете токчета, бе мацки  Grinning

И как една не каза: "Ще й отстъпя, въпреки че е нахална, защото е бременна/стара" а е "Може да е бременна/стара, но тъй като е нахална - няма да й отстъпя"

# 318
Ти пък, в една съседна тема сме застрашени всички, които ползваме карти, а не кеш пара и се бавим. Crazy

# 319
Аня,вместо да задаваш такива глупави въпроси,виж поста на мадам тиква!!!Аз съм''за'' отстъпване на ред на бременни,майки с малки деца и пенсионери.Много грозно впечатение ми правят хора,които не се съобразяват с това.Ще ви разкажа случай от моята бременност.Бях бременна в 8-ия месец с БЛИЗНАЦИ!,когато с мъжа ми бяхме на пазар в един голям магазин.Там има каса за бременни и майки с деца.Отидохме там и абсолютно никой не ни направи място да минем първи!Само касиерката ни гледаше със съчувствие,а клиентите(разни чичковци към 50-те)щяха да си счупят вратовете от неудобство да гледат на другата страна...Грозна картинка! Sad  И да добавя ,че това се случи през месец юли. А за градския транспорт нямам наблюдения,тъй като шофирам активно,дори до края на 8-ия месец си карах моята кола-корема ми вече опираше във волана хаххахах.

Касиерката , вместо да те гледа със съчувствие, не трябва да обслужва чичковците. А също има и друг вариант - ти да си седиш на пейката или в колата,  мъжът ти да почака сам. Защото поредният случай, когато ми стана неудобно - бяхме 3 възрастни с 1 бебе и хората искаха да ни отстъпят.

# 320

Абсолютно.Да не говорим, че винаги може да попаднеш на ненормалник, който да ти навреди по някакъв начин.Пешеходна пътека, спирка и пияндурник те отнася теб, бебе, количка...

Като каза това и се сетих за нещо.
Днес едва не се ударихме челно с друга кола, заради 2 млади майки с колички.
Едната се качила на тротоара, другата ходи на шосето, за да са на едно ниво и да си говорят.
И си мислят, че само, защото бутат колички хората са длъжни да ги пазят.
Шофьора, в чието платно бяха тръгна в насрещното само и само да не ги удари.

# 321
Трещерица,тук не говорим за някаква смъртна опасност.Просто последните месеци  от бременността са много тежки.Лично аз бях с отекли крака ,тежах 85 кг и се задъхвах от собствената си тежест,да не забравяме и горещите вълни.Както каза някой преди мен  ''...едва дишащи бременни''. Трябва ли да вземем да берем душа,че ония темерути да се сетят да ни дадат предимство?!

# 322

Едната се качила на тротоара, другата ходи на шосето, за да са на едно ниво и да си говорят.

И това го има, но хората, масово са принудени да стъпват на платното.Не знам къде живееш, но в моя град, почти няма място, на което не се налага да слезеш на улицата, за да можеш да продължиш.

# 323
  • Germany
Да, смятам за необходимо да се дава предимство на бременни и майки с малки деца. Единствено пред лекарският кабинет не ми се струва удачно, защото там всеки е отишъл с проблем и в недобро състояние.

# 324

И как една не каза: "Ще й отстъпя, въпреки че е нахална, защото е бременна/стара"

Точно това писах по-горе, стига чели избирателно.  Peace

# 325
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте и аз да споделя мнение за мен бременната жена е нещо много крехко и ранимо и винаги правя ред и откачам като видя бременна на опашка и всички да и гледат сеира .Скоро в магазин в петък вечер при влизането ми виждам една огромна опашка и накрая едно момиченце много бременно с една кайма .Вярвайте ми откачих на висок глас отидох на касата и казах на всички а опашката - айде да пуснете момичето ,че е много бременно .Разбира се тя дойде веднага и почнаха да се бутат по опашката ,че не бил длъжни да гледай кой какъв е и какъв не е .Много ми дожаля  и винаги се намесвам .Доста хора злепоставих и на доста им стана неприятно.На майки с деца рядко правя път аз съм с моята хала на 2 години и къде какво види сладко тъпче в джобовете гледам как най- бързо да изляза без нея никога не излизам. Много ме е яд като не се сещат да ми помогнат с количката ,но това е друга тема .аз винаги си зарязвам детето и количката за да помогна на някое майче.

# 326
Да ви разкажа ли как първото ми раждане започна  със спукан мехур в 6-ти месец,  след като никой не ми направи място в автобуса и върху мен падна една баба ????

Разкажи го на онези, които отстъпват само ако ги помолиш, но видиш ли - с точно определено изражение и думи може би... иначе - йок.
Като ти се случи нещо такова, и най-добрият човек да си, няма ли да се озлобиш и да си помислиш, че ако бяха по-възпитани, това нямаше да се случи
Малко пресиленичко - падане на политнала по инерция бабка може да доведе до тежко счупване или друга тежка травма на човек, стоящ вблизост (няма значение пол и възраст). И целият рейс да е виновен, че никой не му е отстъпил място. Трудно ми е да повярвам, че толкова страници се изписват за това как трябва да привилигироваме някого, заради собствен избор. Ако е в позиция на неравнопоставеност, за която няма вина - болен, с увреждане, станало й/му е лошо по някаква причина - ОК, ама за това, че е бременна,или с малко дете, или в пенсия - ами няма как да стане, това не са нито болести, нито увреждания. Най-трудно понасям подобни претенции в метрото и при ЛЛ, като последния го посещавам веднъж на 3 години, точно, защото знам какво ще заваря, ако случайно "си позволя" да отида там.

# 327
Трещерица,тук не говорим за някаква смъртна опасност.Просто последните месеци  от бременността са много тежки.Лично аз бях с отекли крака ,тежах 85 кг и се задъхвах от собствената си тежест,да не забравяме и горещите вълни.Както каза някой преди мен  ''...едва дишащи бременни''. Трябва ли да вземем да берем душа,че ония темерути да се сетят да ни дадат предимство?!

Не ми отговори не можеше ли мъжът ти сам до напазарува, а трябва и ти в това състояние да се блъскаш в магазина.

# 328
Ти пък, в една съседна тема сме застрашени всички, които ползваме карти, а не кеш пара и се бавим. Crazy

Верно ли, къде?

# 329

И това го има, но хората, масово са принудени да стъпват на платното.Не знам къде живееш, но в моя град, почти няма място, на което не се налага да слезеш на улицата, за да можеш да продължиш.
В конкретния случай имаше достатъчно широк тротоар, но явно не им стигаше , тъй като бяха с 2 големи колички.

Общи условия

Активация на акаунт