Намирате ли за необходимо да се дава предимство на бременни и майки с деца?

• 46 078
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 345
Срамота е настоящи и бъдещи майки изобщо да коментират редно ли е да се отстъпи на бременна ина жена с дете.Що за хора сте?

Хайде да ми кажеш как да позная бременна в трети месец.

# 346
Представям си на потъващия Титаник как щяха да напредват с лакти някои дами.
Laughing
Макар, че не е никак смешно, а по- скоро трагично.

Инстинкт за самосъхранение.

И мен взеха да ме изумяват някои категорични мнения тук. Грознеят ми, макар да не рипвам винаги при появата на бременна.

# 347
  • Пловдив
5ти път казвам - ако човек ме попита дали ще му отстъпя реда си/седалката си, любезно, без да го счита за мое задължение, аз в 95% от случаите ще го направя, оставям си 5% наистина да не мога.

# 348
Добре де, тези деца след като станат на 3 какво ги правим? Ако е на 12 и трябва да си вземе бележка от личната, какво - да чака целия ден пред кабинета, защото очевидно ще е в най-добро състояние и с най-много свободно време ли? Или като детето на Jizzlobber - всеки ще го предреди и накрая то няма да яде? Или с препълнена си раница да отстъпва място на майки с малки деца, щото вече не е на 3? Те и вашите ще пораснат.

# 349
Имам корем на току-що преяла Laughing Длъжна си да предположиш, че съм бременна.
Вярвам, че хората не са ми длъжни с нищо.Когато имам нужда от помощ, просто я търся.Освен това хората не четат мисли.Случвало ми се е като небременна толкова да ми е зле, че ми е идвало да завия от болка.Това не ме ли прави човек, който има нужда от помощ?С кое съм по-незаслужаваща от една бременна жена?И съм чакала пред лекарски кабинет докато преди мен се изредят 10 майки с деца.Едвам съм се държала на краката си.

# 350
Срамота е настоящи и бъдещи майки изобщо да коментират редно ли е да се отстъпи на бременна ина жена с дете.Що за хора сте?

Joy Joy JoyПрава си няма как. Въпросът е за случаи когато е очевидно preggo

# 351
  • София
Припомних си как и двете бременности в 95% от случаите ми ставаха в ГТ мъже. Жените си блеят през теб и въобще не им пука. За съжаление ми се налагаше до края на 9 месец да се возя непрекъснато в адския транспорт и то във време и линия, която беше много гъч. Не ми е било приятно да ми бутат корема, да не говорим, че при рязко спиране става мелачка. Не ставам единствено на жени, за които не съм сигурна бременни ли са, дебели ли са, за да не ме бия някоя мощна кака, че съм я набедила.  Laughing

# 352
Преди 1 седмица една леля така "любезно" ме помоли да й отстъпя ред, че ми идваше да й лепна 2 шамара.
Обикновено този, който в действителност не се чувства добре си стои кротко и чака, а разни нахалници , като те видят, че си по-млад и се държат все едно си длъжен да им отстъпиш.

# 353
Имам корем на току-що преяла Laughing Длъжна си да предположиш, че съм бременна.
Вярвам, че хората не са ми длъжни с нищо.Когато имам нужда от помощ, просто я търся.Освен това хората не четат мисли.Случвало ми се е като небременна толкова да ми е зле, че ми е идвало да завия от болка.Това не ме ли прави човек, който има нужда от помощ?С кое съм по-незаслужаваща от една бременна жена?И съм чакала пред лекарски кабинет докато преди мен се изредят 10 майки с деца.Едвам съм се държала на краката си.

Да, Аня, но в твоя случай, логичното е било да помолиш да ти отстъпят място, защото видимо е нямало признаци за неразположението ти, например.Но бременна жена, особено в последните месец, човек с патерици, бастун, малко дете, се виждат от всеки.

# 354
  • Сопот, Пловдив
Аз все пак съм доволна от резултата в анкетата.

# 355
Ами не, Ева, не е точно така - има проблемни бременности от самото начало. И затова не виждам нищо нередно в това нуждаещата се да помоли за място. На очевидно бременни ясно, че ще станеш.

Не ставам единствено на жени, за които не съм сигурна бременни ли са, дебели ли са, за да не ме бия някоя мощна кака, че съм я набедила.  Laughing

А така! Кво правим в тоя случай?

# 356
Казус:
качва се бременна майка с две деца-едното на около 4, другото на около 7.
Колко седалки е редно да бъдат отстъпени?Ако не се намерят седалки една до друга, майката трябва ли да седне назад, а децата напред, сами?

Ето ти отговора

Еми не си разбрала, всички места трябва да са за бременни, а пенсиите ако може да си ходят пеша, не им е мястото в градския транспорт.

И хората ако може да стоят прави, в случай че се качи бременна жена или майка.

Извинявам се за тона, ама точно така почвате да звучите...  Tired

# 357
  • София
Не знам какво правим.  Laughing Но има едни бременни, дето до последно не им личи, че на са просто дебели.  Rolling Eyes Обаче има и откровено небременни, които са досущ на вид като трудни.  Mr. Green
Та аз си ставам на тези, за които съм 100% сигурна, че са бременни. За другите си трая. Да не ям бой.  Laughing
Като последен признак преценявам възрастта, ако са видимо под 40 предполагам, че са бременни. Ако ми изглеждат над приемам, че са преяли. Не е много точен показател, но е някакъв все пак.

# 358
Градски транспорт почти не ползвам, не се налага, но и разстоянията са малки.
При ЛЛ на детето до един момент беше невъобразим хаос- кой за преглед, кой за ваксина, кое дете омърлушено, кое по-здраво, но с риск да се разболее, на това в един момент се сложи ред, като се раздават предварително номера и часове.С предимство са само и единствено ваксините, за да не се разболяват здрави деца, но сега с номерата и часовете, горе-долу се сложи ред.

Опашки в последно време кой знае какви не съм виждала и не съм чакала, но ето един малко по-различен казус:
Веднъж годишно в града се провежда театрален фестивал, като продажбата на билети се дебне дни преди това, никога не се знае точно кога започва.Успяла съм първия ден, в първите часове да се "подредя".Опашката върви много бавно, защото всеки взема различен брой билети, за различни дати, пипкава работа.Една бременна дама чака, но седи отстрани на столче. В един момент, друга млада дама, чийто ред наближава се обръща към бременната с думите "Заповядайте, минете пред мен".Е, да ,човещина, но избухна лек скандал от чакащите след отстъпващата.Билетите , особено хубавите места свършват още в първите часове на продажбата.Освен това- бременната очевидно може да изтрае два часа постановка, но не може да изтърпи 1 час на опашка.тя, самата бременна не прояви някакви изисквания, но пък аха, да се възползва.Предложихме на отстъпващата да си смени мястото с бременната, а не да я пуска пред себе си, така следващите няма да са ощетени.

Така или иначе, на всички ни стана неприятно, бременната сама се отказа от "предимството", отстъпващата ни навика, как сме нямали човещина и това било най-естественото нещо на света.

Пък на мен ми стана едно такова криво, че и аз съм такава патица, голяма работа, някакви театри, които винаги впоследствие се оказват боза.

Като видя бременна или жена с много малко дете на огромна опашка в магазин или да плаща сметки-телефони, ток и на др. места ми става едно такова срамно заради близките и, честно.Те не намират за нужно да и спестят висене и чакане, а какво се очаква от чужди хора. И да, може и да има случаи да няма кой, но едва ли  всичките бременни нарамили торби с покупки са все бъдещи самотни майки, кръгли сирачета и без един близък човек.

# 359
  • Burgas, Bulgaria
Да ви разкажа ли как първото ми раждане започна  със спукан мехур в 6-ти месец,  след като никой не ми направи място в автобуса и върху мен падна една баба ????

Разкажи го на онези, които отстъпват само ако ги помолиш, но видиш ли - с точно определено изражение и думи може би... иначе - йок.
Като ти се случи нещо такова, и най-добрият човек да си, няма ли да се озлобиш и да си помислиш, че ако бяха по-възпитани, това нямаше да се случи
Малко пресиленичко - падане на политнала по инерция бабка може да доведе до тежко счупване или друга тежка травма на човек, стоящ вблизост (няма значение пол и възраст). И целият рейс да е виновен, че никой не му е отстъпил място. Трудно ми е да повярвам, че толкова страници се изписват за това как трябва да привилигироваме някого, заради собствен избор. Ако е в позиция на неравнопоставеност, за която няма вина - болен, с увреждане, станало й/му е лошо по някаква причина - ОК, ама за това, че е бременна,или с малко дете, или в пенсия - ами няма как да стане, това не са нито болести, нито увреждания. Най-трудно понасям подобни претенции в метрото и при ЛЛ, като последния го посещавам веднъж на 3 години, точно, защото знам какво ще заваря, ако случайно "си позволя" да отида там.

Бъзикаш се нали ,кое е пресиленичко ,че не схващам ?Автобуса наби спирачки и бабата се стовари върху  мен ,ако ти е толкова важно това  разяснение !Или може би аз не те разбирам правилно?

Общи условия

Активация на акаунт