2880лв накуп за майки-студентки - 9

• 55 443
  • 778
  •   1
Отговори
# 30
  • Перник
запис

# 31
Здравейте, вчера ходих до социалното, на 10.10 бях подала документ за помощта (родих на 04.08, записах се в 05.10. втора магистратура) и ми казаха,че съм одобрена и да чакам превод около 20-ти ноември Simple Smile Все още не смея да се радвам, като получа паричките ще се радвам и ще пиша.
Успех на всички.

# 32
Hati_86 а ходиш ли на лекции.Аз още не съм ходила и ми е много притеснено...И аз на 1-ви ще ходя да си взема Уверението и ще подам документи

# 33
Честно казано само веднъж съм ходила и туй то. Лекции имаме само петък,събота и неделя.
Надявам се да нямам проблеми...

# 34
  • Хасково
Добър вечер, малко е късничко , но да ви кажа - записах се и формата на обучение е редовна  Grinning ! Дано всичко мине по вода и после ще ви кажа какво и що е било. Лека и спокойна вечер !!!

# 35
Подала съм документи на 26.09 и все още чакам.... Може ли някой да ми каже с детските ли ги превеждат парите или може да се надявам и по-рано на превод?

# 36
  • София
и аз да се похваля, имам одобрена заповед за отпускане на паричките

явно от университета все пак са им отговорили че съм "посещавала редовно лекциите"  Wink

специални благодарности на всички момичета в темата и най-вече на духи пухи и пепитка за моралната подкрепа

успех на всички останали

П.С да, парите се превеждат с детските след 20.11

# 37
Здравейте, от няколко дни обвинявам себе си, в това че не бях достатъчно сериозна да разуча този въпрос с еднократната финансова помощ при майки студентки...А сега доколкото разбирам съм изпуснала и сроковете за магистратура тази година. Бременна съм в края на пети месец, термина ми е 6.03.2013 г. Въпросът ми е бих ли могла да кандидатствам догодина, живот и здраве за помощта, тъй като детето ми няма да е навършило годинка?
Сърдечно ви благодаря предварително Simple Smile

# 38
Здравейте, от няколко дни обвинявам себе си, в това че не бях достатъчно сериозна да разуча този въпрос с еднократната финансова помощ при майки студентки...А сега доколкото разбирам съм изпуснала и сроковете за магистратура тази година. Бременна съм в края на пети месец, термина ми е 6.03.2013 г. Въпросът ми е бих ли могла да кандидатствам догодина, живот и здраве за помощта, тъй като детето ми няма да е навършило годинка?
Сърдечно ви благодаря предварително Simple Smile

Да, ще имаш право  Wink Пък и дотогава може и да имаш късмета да си ги получиш без да минаваш през съд.

Последна редакция: вт, 01 яну 2013, 19:14 от Еmy

# 39
Emy, благодаря ти за бързия отговор...понеже от няколко дни нямам мира, че се отнесох безотговорно към темата, хеле пък няма и да вземам майчинство понеже работя на свободна практика и досега не съм си внасяла 2 години социални осигуровки, забременях непланирано и покрай цялата промяна /местене в друг град и т.н/ пропускам съществени неща, касаещи бъдещето,
благодаря още веднъж, ще се поинтересувам още малко и ще пиша, радвам се и се възхищавам на хора, които се борят и отстояват правата си, аз за съжаление не съм от тях, честито за паричките и със здраве да си ги изхарчите Simple Smile)) Поздрави!
Радина

# 40
Emy, благодаря ти за бързия отговор...понеже от няколко дни нямам мира, че се отнесох безотговорно към темата, хеле пък няма и да вземам майчинство понеже работя на свободна практика и досега не съм си внасяла 2 години социални осигуровки, забременях непланирано и покрай цялата промяна /местене в друг град и т.н/ пропускам съществени неща, касаещи бъдещето,
благодаря още веднъж, ще се поинтересувам още малко и ще пиша, радвам се и се възхищавам на хора, които се борят и отстояват правата си, аз за съжаление не съм от тях, честито за паричките и със здраве да си ги изхарчите Simple Smile)) Поздрави!
Радина

Пак трябва да взимаш някакво минимално майчинство. Мисля че беше 100 лв. на месец за една година, но питай.  Wink

Последна редакция: вт, 01 яну 2013, 19:14 от Еmy

# 41
_radina_, и аз съм с термин през март. Мисля да запиша магистратура през януари/февруари. Някои университети имат прием и през зимата. Ако имаш бакалавър, това е вариант. Иначе, ако остане за октомври най-вероятно ще трябва да се съди.
Колкото до майчинството, ако се водиш на трудов договор към момента на излизане на болничен за раждане (т.е. да те назначат някъде малко преди това), ще взимаш 2 години майчинство. Само не съм сигурна за сумата, но мисля, че ще е 240лв  Peace

# 42
  понеже преди време зададох въпросче, а днес минах през социалните да ги питам на място дали уверението от унито трябва да е от същият месец, в който подавам молбата, да пиша какво ми казаха. Казаха, че може уверението да е и от предния месец, защото така или иначе те правили запитване до университета. Надявам се само като отида тези дни да подам молбата да не ми кажат нещо друго, че те нали винаги имат по няколко мнения на въпросите... а така като чета, ако понеделник подам молбата, чакам 14 дни, за да ме одобрят, след това този месец ли да очаквам или другия превод.... newsm78

# 43
  • на последния етаж
А как процедирате ако решите да прекъснете? Необходимо ли е да се подава молба, уведомление или друг е реда?

# 44
  • София
А как процедирате ако решите да прекъснете? Необходимо ли е да се подава молба, уведомление или друг е реда?

С молба!  Peace
Исках да ви попитам, понеже термина ми е юли месец, а съм 4-ти курс... не ми се полагат тези пари, нали  Grinning да не се излагам ...

Общи условия

Активация на акаунт