2880лв накуп за майки-студентки - 9

• 55 443
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • Някъде там край морето
От Директора на дирекцията зависи. Не служителките дето обслужват решава дали да отпуснат или не . То ако беше така всички щяхме да сме с откази Simple Smile Много им бодат очите тези пари.
BebeBoss, не се отказвай. Имаш право на парите. Те социалните винаги обжалват, но и Върховния съд няма да реши нещо по-различно на Районния административен. Успех ти желая Simple Smile

# 691
  • в сърцата на децата <3
Гледахте ли обедните новини по Нова?!? Е то бива завист, ама това е да завиди кьоравия на едноокия и да му избоде окото!!! Били се увеличили майките - студентки с ЦЕЛИ 1500 за 4 години! А малолетните циганки, лежащи само на помощи с колко са се увеличили??? Их, ама много се ядосах  #2gunfire

# 692
Ужас! Тия тъпи журналисти май си нямат друга работа освен да се ровят по форумите! Всички обаче гледат лошата страна! Майките не се записват заради парите, само да ги вземат и това е! А мислили ли са, че например не всички имат възможност да се запишат да учат! А тези пари ги стимулират, за да има с какво да си плащат семестрите!!! Тази държава само се чудят коя помощ да спрат, а не с какво да помогнат на майките! Не ги е срам! Вместо да поощряват раждаемостта, правят обратното! След някоя друга година тук ще останат САМО пенсионери!!!  ooooh!

Ето линка от новините- http://novanews.bg/news/view/2013/03/01/44834/%D1%83%D0%B2%D0%B5 … 1%82%D0%BA%D0%B8/

# 693
Здравейте!
Много се извинявам, че със сигурност питам, нещо което е обсъждано, но съм с много голям корем и не мога да чета из темите, за да намеря отговора Embarassed Embarassed Embarassed
Искам да ви попитам, дали тази помощ е 2880 лв на дете, понеже ще имам близнаци newsm78
Един вид с моите близнаци 2880 лв ли ще взема или 5760 лв?

# 694
Трябва ли и да завършиш съответното образование?Има ли вариант ако не успееш да си поискат парите обратно?

# 695
Здравейте, момичета,
преди малко гледах новините по Нова... Останах потресена от коментара на г-жа Георгиева, че трябва да има контрол!!! Аз питам контрол на какво??? Защо не контролират помощите, които взимат неработещите хора и хората с N на брой деца, издържащи се  и чакащи само на помощи.
Ето и линк към новините от тази вечер  http://play.novatv.bg/play/301094/ Репортажа е след 31 - та минута. Също така са се опитали да представят мамите като някои "далаверджийки", които се чудят как да източат държавата като вмъкват коментари уж от майки студентки, който питат: "Ще мине ли номера" или нещо подобно.  #2gunfire Каквато ни е държавата такива и медиите, само се чудят кого да прецакат с това, което законно му се полага.  #Cussing out

# 696
  • Sunshine state
Контрол да има,ама върху всички,а не само върху 3000-те майки студентки.Като установиха нарушенията с фалшивите ТЕЛК-ове на циганките,взели по 5000лв. еднократно и по 100лв. всеки месец в продължение на година,казаха,че нищо не можели да направят.Е,как така? Thinking
И бива да дават детски на всяко едно дете,независимо от доходите,че това си е чиста дискриминация.  Crossing Arms

# 697
мойри колко време след като подаде молбата ти преведоха парите?  Hug

още на следващият месец

Трябва ли и да завършиш съответното образование?Има ли вариант ако не успееш да си поискат парите обратно?

НЕ и на двата въпроса Wink

# 698
И аз си мисля, че е до Социална служба. Всичко е доста субективно. Лично при мен началникът на отдела е разглеждала молбата ми и ми заяви: " Това са толкова пари, не мога да ги дам на всеки". Все едно от джоба си ще ги извади  #2gunfire

BebeBoss ,какво пишеше в уверението ти,че социалните се заядоха

В първото уверение, което представих, пишеше, че съм студент редовно обучение втори курс и не съм завършила. Обадиха ми се, че трябва да представя ново, защото първото не било ясно. Трябвало да е упоменато и дали съм бакалавър или магистър и какво е точното ми студентско положение към датата на подаване на молбата. Във второто вече пишеше, че съм магистратура, не съм положила всички изпити по учебен план и не съм завършила. Заядоха се защо двете уверения били с различен почерк и съдържание  Laughing

Ако има и други като мен, искам да им кажа да не се отказват и да защитават правата си. Да не позволяваме да ни правят на маймуни и само циганите да се облагодетелстват от държавата.
Успех и на всички мами, които тепърва ще се разправят с Дирекция Социално подпомагане  thumbsup

# 699
  • Някъде там край морето
BebeBoss, браво, че си търсиш правата. Дано да послужиш за пример и на други момичета да не се отказват. Толкова малко неща ни се полагат защо да се отказваме и от тях. Пътят сигурно не е лесен, но пък си заслужава.

# 700
Че пак да си задам въпроса Embarassed Като си родя близначките, за всяка една от тях ли ще получа по 2880лв (5760лв) или само 2880 лв Crossing Arms

# 701
Само 2880

# 702
  • Някъде там край морето
Всъщност, назад в темите има майки с близнаци, които са взели парите x2. Не виждам защо да няма право, ако подаде 2 отделни молби за всяко от децата.

# 703
Всъщност, назад в темите има майки с близнаци, които са взели парите x2. Не виждам защо да няма право, ако подаде 2 отделни молби за всяко от децата.

Да, и аз си мисля, че може да се вземат за двете деца пари, стига да не се подават едновременно молбите, а примерно през няколко месеца. Нана, нищо не губиш, ако пробваш по този начин. Успех  Wink

# 704
Само да споделя за информация, че в Софийския вече не записват държавна поръчка за степен, която вече имаш, независимо дали е жила платено или държавна поръчка.
Кандидатствах за магистратура, ходих на изпит, имам най-висок успех за специалността за държавна поръчка. Но тъй като това ми е втора магистратура, не мога да я запиша държавна, въпреки че предишната ми е била платена. Така вместо 250 лв., трябва да дам 800, за да се запиша.

И въпросче - има ли точен текст, който трябва да пише в уверението, за пред кого да послужи и т.н., щом в за тази СП?

Общи условия

Активация на акаунт