2880лв накуп за майки-студентки - 9

• 55 443
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
  • София
значи уверението да е след датата на акта за раждане и да пише да послужи пред кого?

# 721
Така и не разбрах... В уверението трябва ли да пише нещо по-специално?да пише, че си редовно обучение И дали ще е проблем, ако го взема април при положение, че терминът ми е май?проблем ще е  Или трябва да е в месеца на раждането?или след това

значи уверението да е след датата на акта за раждане дават ти акта и подаваш заявлениетои да пише да послужи пред кого пред АСП?

# 722
  • в сърцата на децата <3
На моето пишеше "да послужи пред съответните власти". Свърши работа  Peace

# 723
момичета моят термин е 12.07 сега има ли някъде прием или ако се запиша септември ще успея ли да кандидатствам за тези пари

# 724
  • в сърцата на децата <3
Сега април месец има прием в Пловдивския аграрен университет (магистратури). Таксите са от 800 лева нагоре. Есента можеш да запишеш и пак ще можеш да канидатстваш за помощта.

# 725
  • София
Здравейте , един въпрос към момичетата получили помощта по трудния начин. Laughing
След като съдът се произнесе и не са обжалвали решението и то влезе в сила, какво следва? Трябва ли да ходя до социалните и да подавам молба и/или препис от решението или те ще издадът нова заповед сами? Wink

# 726
  • София/Севлиево
Здравейте.И аз имам един въпрос, може да е питано вече, но нямам време да прегледам всички отговори и теми.Та значи сестра ми сега е в 3-ти курс редовно учаща се и е бременна, но и ходи на работа, понеже може да съчетава двете неща.Тя има ли право на тази помощ или не?

# 727
  • в сърцата на децата <3
Здравейте.И аз имам един въпрос, може да е питано вече, но нямам време да прегледам всички отговори и теми.Та значи сестра ми сега е в 3-ти курс редовно учаща се и е бременна, но и ходи на работа, понеже може да съчетава двете неща.Тя има ли право на тази помощ или не?
Има право

# 728
Здравейте , един въпрос към момичетата получили помощта по трудния начин. Laughing
След като съдът се произнесе и не са обжалвали решението и то влезе в сила, какво следва? Трябва ли да ходя до социалните и да подавам молба и/или препис от решението или те ще издадът нова заповед сами? Wink

Трябва да отидеш до СП да си вземеш заповедта с положителен отговор вече и да си чакаш парите. Не е нужно никакви документи да подаваш наново. По принцип е така, но те са с доста променливи настроения, та за всеки случай пак си попитай на място да не стане някой гаф.

# 729
и аз бях така. има право.

# 730
Имам едни въпрос, през изминалата година получих помощта от 2880лв и сега искам да питам, има ли смисъл да подавам документи за детски надбавки, защото ако тази помощ се смята за доход, ще превиша границата от 350 лв на член от семейството!

# 731
  • София
Имам едни въпрос, през изминалата година получих помощта от 2880лв и сега искам да питам, има ли смисъл да подавам документи за детски надбавки, защото ако тази помощ се смята за доход, ще превиша границата от 350 лв на член от семейството!
Има смисъл. Двете нямат нищо общо, както майчинството и тази помощ, която си получила като студент.  Peace
vilist, докато не си вземеш държавните изпити, се водиш студент на редовно обучение. Така и след раждането можеш да получиш помощта.  Peace Аз също съм студентка в 4-ти курс и ще взема държавните чак септември месец и от учебния отдел ми казаха, че няма проблем да кандидатствам за помощта, ще ми отпуснат без проблеми.  Grinning

# 732
zdraveite,az iskam da popitam za6to pomo6tta e v razmer na 2880 lv sled kato pi6e po zakon 4e e v razmer na 12 minimani zaplati,a v momenta minimalnata zaplata e 310 lv?Drugoto koeto iskam da popitam tezi pari navednaj li se izpla6tat i proceedurata na 4akane za tqh dalga li e?I posleden vapro sled kato sam studentka redovna forma na obu4enie osven tazi pomo6t imam li pravo na nqkakvo mai4instvo bez da imam neobhodimiq staj za rabota?Mnogo blagodarq predvaritelno za otgovorite!

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 02:48 от lilito1130

# 733
  • Sunshine state
Lili,помощта не е равна на 12 минимални месечни заплати,а просто когато е въведена е съвпаднала с тогавашната МРЗ,та така.Изплаща се наведнъж в едномесечен срок т.е. подаваш предния месец в началото документи и си я чакаш следващия с детските след 20-то число. Peace За стажа питай в темата за майчинството. Peace

# 734
Здравейте, знае ли някой дали може да се взима едновременно стипендия за успех и стипендия за майки с деца до 6г.?

Общи условия

Активация на акаунт