Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога точно да определя количеството блокове на храната, която ям?
Как да обезмасля млякото у дома?
Как мога да определя грамажа на хранителните блокчета в храната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога точно да определя количеството блокове на храната, която ям?
За да изчислите количеството блокове на храната, използвайте системата Zoning. Тази система разделя храната на протеинови, въглехидратни и мазнинни блокове. Например 1 блок протеин е равен на 7 грама, 1 блок въглехидрати е равен на 9 грама, а 1 блок мазнини е равен на 1,5 грама. По този начин можете да определите съотношението на вашата храна и да се придържате към дневните си нужди.
-
Как да обезмасля млякото у дома?
Обезмасляването на млякото у дома може да се постигне чрез топлинна обработка, като се загрее млякото до кипене и се отдели каймакът. Освен това блендер или машина за фрапе може да се използва за разбиване на млякото в букан, което води до отделяне на мазнината. От съществено значение е да наблюдавате внимателно процеса, за да постигнете желания резултат.
-
Как мога да определя грамажа на хранителните блокчета в храната?
За да определите грамажа на хранителните блокчета в храната, използвайте информацията от етикетите на продуктите. Например, за сирене, използвайте протеиновия грамаж, за да изчислите количеството за 1 блок. Освен това за мед 1/2 супена лъжица е равна на 1 ВБ. Внимателното проучване на етикетите ще ви помогне да определите правилно количеството за всяка категория блокчета.
-
Къде мога да намеря годжи бери и чиа в био магазините?
-
Каква е теглото на един блок кълнове от алфа-алфа и бамбук?
, а още повече като ме гледаше как я ям. 
. Ще ви питам достал Доколкото разбрах 1 с.л. мед е един блог въглехидрат,така ли е? Пишете,че още първата седмица има резултатрно аз не виждам такъв за сега. Кога да го очаквам,за да не се обезсърча? Имам още хиляди въпроси,но постепенно ще питам