Зоната и ние - тема 11

• 56 667
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
Изобщо няма да се учудя да е търговски трик, защото почти никой няма да даде пари за люцерна да си купи от магазина  Laughing, но като кажат супер храна алфалфа все ще има желаещи. Ето тук пак същата информация .
Същото е и с тученицата. Аз още пролетта обяснявах на колежките си, че това е супер полезна храна, която всички имаме в градините и знаем като тлъстига (поне по нашия край). И те ме гледаха като извънземно и ми обясняваха, че не съм в ред. Но след време 2 от тях гледали предавания с д-р Михайлов, а след това и с д-р Папазова , където те обяснявали за това растение и го показали на екрана и те два дена се убиха да обясняват какво са чули и разбрали. А да не обяснявам как ме гледаше свекърва ми след като и забраних да копае тученицата от една малка част от градината, за да има от къде да си бера и слагам в салатата  Joy , а още повече като ме гледаше как я ям.

# 31
Купих си хумос сега как колко и с какво да го ям?

# 32
Здравейте момичета!
Искам да попитам за чиата и годжи бери от био магазини ли си ги купувате?
Искам и аз да ги включа в менюто си Simple Smile
Усмихната  и релаксираща неделя Simple Smile

# 33
dani1712, Moharet,

Абсолютно съм съгласна, защото току-що се сетих, че всъщност преди няколко месеца си бях поръчала алфалфа на капсули за увеличаване количеството на кърмата, впоследствие се разтърсих и установих, че е алфалфа всъщност беше люцерна, но тогава просто съм го отминала като информация. И чак сега, когато ти спомена, върнах лентата назад и наистина си права. Много интелигентно от моя страна  Embarassed
Искам и да задам като лаик и един въпрос относно протеиновото съдържание в сиренето. Тъй като снова между Лондон и София и в момента съм в Англия до Коледа, започнах да изследвам тукашните етикети на белите сирена. Английският вариант на нашето бяло саламурено сирене е greek salad cheese или много известната фета - имат някакви минимални разлики в състава. Та протеинът в 100 гр фета е 16 гр, което по мои сметки означава, че 1 блок е около 42-3 гр, а не 28 гр,както е в сайта на Зоната, но там явно са изчислявали българските варианти на сирената. Правилно ли съм се ориентирала? Така изчислих и гръцкото халуми, което пък съдържа 20 гр протеин на 100 гр сирене. Значи около 35 гр халуми е 1 протеинов блок. Съответно трябва да изяждам малко по-големи количества от препоръчаните в книгата и в сайта. Усъмних се, че не поемам правилните съотношения, защото и доста здраво ми се дояждаше сладко след хапване, което не би трябвало да се получава принципно. Явно въглехидратите са ми били вповечко. Абе доста време си отнема този режим, както и всичките пресмятания и калкулации, но пък резултатите си заслужават Simple Smile Дано правилно съм се ориентирала...

# 34
Аа, забравих да спомена и за чиата. Не съм я пробвала досега, но ме запалихте. Аз лично тук в Англия в био магазините съм я гледала,mi_mito, но предполагам че в бг сайтовете и магазините също я има.

# 35
plama4e , изчисли си хумуса по етикет, защото щом е купен няма как да знаеш кое е преобладаващо-  М или В. По принцип се прави от нахут, но с добавка на доста голямо количество зехтин. Но съм на 100% сигурна, че купешкия е с олио.Виж кое преобладава и смятай него.

mi_mito , аз си купих чиа-та от магазин за здравословни храни в града ни. Но там се продават само такива неща и нищо друго. По обикновените магазини я няма -търсила съм. Годжи бери има и в Карфур и в такива магазини. А със сигурност може да си поръчаш от всякакви сайтове за здравословни храни - и български, и чужди.

sonicspot , щом сиренето, което хапваш си има етикет си смятай по него. Наистина има съществени разлики за един и същи продукт в различните страни и е по-добре по етикета. Отделен въпрос е , който съм споделяла и преди, че ми е чудно защо сиренето се причислява към П, като в повечето случаи преобладава М - ето от тук . Единствено това не е така при обезмаслените и котидж сиренето. Затова винаги казвам, че за по-добри резултати е най-добре изварата, пък била тя и кашкавалена. Поне е със сигурност П.

# 36
Здравейте,следя ви във форумите от известно време и се местя от тема в тема,та сега реших да се включа и аз. От седмица се опитвам да следвам Зоната. Правя и грешки,но още сам нова.Трудно е с това готвене,постоянно мисля за рецепти и така огладнявам  Grinning. Ще ви питам достал Доколкото разбрах 1 с.л. мед е един блог въглехидрат,така ли е? Пишете,че още първата седмица има резултатрно аз не виждам такъв за сега. Кога да го очаквам,за да не се обезсърча? Имам още хиляди въпроси,но постепенно ще питам  Grinning Предварително благодаря,виждам,че сте отзивчиви.

# 37
Да, алфалфата е люцерна, а днес нямаше и не можах да видя съдържанието. За сметка на това взех едни смесени кълнове. Simple Smile

# 38
sonicspot Аз всичко смятам по етикет тук в Англия. Това лято като бях в Бг разбрах за какво говорят момичетата относно българските сирена - по тях просто нищо не пише, докато тук на всичко има етикет и е много по-лесно. Даже на органик зеленчуците има етикет Simple Smile Лично аз съм направила избор да гледам всичко по етикет вместо в таблицата или в сайтовете. До тях прибягвам само когато нямам етикет.

# 39
zoior , добре дошла при нас  Hug
1/2 суп. л. мед е 1 ВБ
Ако си стриктна и наблягаш на зелените храни би трябвало да има ефект още първата седмица. Друг е въпроса дали не грешиш някъде. Пиши за себе си колко килограма ти е целта, на колко блока си, как са разпределени, няколко примерни менюта за няколко дни и така ще може да ти посочим грешките, ако има такива.

# 40
Дани, тлъстига - си звучи като нещо от което се надебелява  Laughing

# 41
Carmen ,ха сега не започвай и ти  Hug .Така й казват, защото листата й са много дебели, а не че се дебелее  Joy. Това е растение, в което се съдържа и доста Омега 3 (доколко е усвоим- не знам).

# 42
  • Chicago/Varna
 Ехоо, чувам че някой пита за алфалфа фа,фа,фа Simple Smile  Един блок кълнове е 10 чаши Simple Smile Аз като правих таблицата не сметнах за умишлено да го слагам тва, че дори не знаех какво е Simple Smile Също ако се интересувате и от  Бамбукови кълнове- 1 блок е  4 чаши.

Другото, което много много ме глозга е това кисело мляко. Писала съм на зоната, ако може да ми потвърдят точния грамаж, за европейско кисело мляко, аko ме разбраха кво искам да им кажа де, и да се уверя, че всичко е наред. Нещо ме дразни тоя грамаж в таблицата,и  ми се струва че не е в ред. Според мен би трябвало да е 120 гр. един блок. Но ще докладвам веднага щом ми се обадят. Rolling Eyes Hug

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 18:30 от Emigrantка

# 43
Emigrantка Европейското мляко има етикет. Едва ли ще знаят за българското.  Wink

# 44
Здравейте Simple Smile
Да се отчета и аз ,че съм в движение.
dani1712 ,много си права,че още първата седмица човек може да усети разликите.Най-малкото ще му стане по-леко  Grinning
Аз бях на разходка малко ,но мисля,че съм свикнала да гледам на око ,когато не съм си в нас и се чувствам много добре събота и неделя Simple Smile
За тученицата и аз бях чела и се впечатлих какви качества притежава,но така и не стигнах до момента да бера от поляната на село  Laughing
Чиа и аз започнах от около 2 седмици да ям  и не знам дали си внуших ,ама и аз имам енергия сякаш от нея. И хумус съм си взела,ама хапвам по 1 лъжичка ,за вкус само Simple Smile
Мислех да си наготвя както Дани прави в бурканчета ,ама учих ,тренирах и тия две неща  Laughing Ще правя някаква салатка сега сигурно и това ще е от мен.
Стигнах до извода,че човек наистина трябва да е стриктен ,за да се чувства добре.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт